Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2016 január 06. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 január 06.
Locations of visitors to this page
Magyar karácsony az égben
GYORSMENÜ
Feliratkozás
Olvasás honlapon
Programajánló
Facebook
Levél Hírhálóra
Tetszik a Hírháló!
Támogatás-tagdíj
99Húszmillió!
Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Részletek a teljes hírlevelekért: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes

Csíksomlyó 2016. Pünkösd
Szakrális túra Pápay Zoltán vezetésével 
Kovácsné Somlai Nikolett ének tanításával


Utazás alatt a buszban és a helyszíneken: 
- Pápay Zoltán nagyváradi magyarságkutató, író: 
Élményszámba menő, szívbéli élményeket, szakrális tudást ígérő, a jó 
hangulatot is megalapozó honismereti vezetése. 
- Kovácsné Somlai Nikolettel felkészülés a búcsúra: 
Mária és pünkösdi csíksomlyói énekek tanulása 
- Filmvetítés a buszban 

Május 12-17. (6 nap), fakultatív virrasztási lehetőséggel, és választható programokkal. 

1. nap, csütörtök 
Nagyvárad: Szent László városa 
Püspöki székesegyház (az egyháztörténeti kincsekkel, köztük Szent László rendkívül értékes, hermában őrzött koponya-ereklyéjével), Szent László lovas szobra, Petőfi park 
Magyarkiskapus: A kalotaszegi piramishegyeket fedezzük fel szakértő, helyi túravezető bevonásával, Molnár Attila könyve nyomán. 
https://www.youtube.com/watch?v=6xhqbpU33oY
https://www.youtube.com/watch?v=62ytGh9RFoM
Kalotaszentkirály: Vacsora után élőzenés tánc és népviseleti bemutató 

2. nap, péntek 
Györgyfalva: Tájház a Kolozsvár melletti magyar faluban, amely a Mezőség és Kalotaszeg határán, a két különleges tájegységnek kulturális sajátosságait ötvöző, egyedi népi kultúráját őrzi. 
Kirándulunk a környező erdőben, ahol óriás kőgolyók-gömbkövek találhatók, melyek az itt álló különleges alakú piramis-hegyek környezetében találhatók. 
A túra után ebédre hivatalosak vagyunk a helyi tiszteletes úr által. 
Szőkefalva: Az 1999-es, első Mária-jelenés után 2005-ig 27-szer jelent meg egy világtalan asszony számára a Szűzanya. A jelenések helyszínére sok ezren zarándokolnak el minden évben. Ellátogatunk a jelenések helyszínére és a templomba is. 
Este: érkezés Csíkrákosra, szállás elfoglalása 


3. nap, szombat 
Csíksomlyó, pünkösdi búcsú, szentmise 
A csoport saját Keresztalját alkotva megy föl a nyeregbe (lehetőség szerint viseletben, énekelve). 
A szabadtéri szentmise után lehetőség lesz a Nagy-Somlyó hegyet megmászni, kegytárgyvásárlásra, és kényelmesen eltölteni az időt a vásárban. Hazafelé útba ejtjük a különleges freskókkal borított, ősi csíkdelnei pusztatemplomot, és ellátogatunk Márton Áron püspök emlékmúzeumába, Csíkszentdomokosra. Itt játszódik a rendkívüli dokumentumfilm, melynek egyik-másik szereplőjével akár össze is futhatunk a faluban. 
A Szerelempatak https://www.youtube.com/watch?v=4v3upk2KuZo

A csoport másik felének lehetősége lesz virrasztásra. Ők másnap reggel térnek vissza Csíkrákosra. A virrasztók a szentmisét követően a Nagy Somlyó hegyet mászhatják meg - kilátó, ahol korábban vár állott...- kegytárgyvásárlás, keresztaljak búcsúztatása, csángó misén részvétel, Mária gyöngyének megtekintése. Virrasztás a kegytemplomban énekekkel, imákkal, a Szűzanya csodatételekről ismert szobra előtt. Kora hajnalban a csángó asszonyok ének kíséretével megyünk a Jézus-hágóra, a keresztre feszítés stációinak megjárásával. Virrasztás a Salvator kápolnánál, hajnali szentmise, ének. 

4. nap, vasárnap: 
A virrasztók programja a Napfelkeltével kezdődik. Csángó asszonyok énekére Napvárás a csíksomlyói nyeregben. Reggel 7 órai szentmise a Kegytemplomban. A busz Csíkszeredában a virrasztókat kb. 1 órás gyaloglást követően veszi föl. 
Napközben pihenés, szabad program, ebéd, vagy lehetőség van csatlakozni a nem virrasztó csoport programjához. 

Program a következőképpen alakul: 
Reggel szekerekkel megyünk egy gyönyörű hargitai tisztásra, ahol a Várpataki erdei háznál fogyasztjuk el piknik ebédünket. 
Utána a misztikus régmúlt emlékét őrző Pogányvárhoz tehetünk könnyű túrát, ahonnan pazar kilátás nyílik a Hargitára. Akinek van kedve, visszaérkezés után még felmehet a Csíkrákos feletti meredélyre, a Táltos-hegyre is. 
A virrasztók a délelőtti programot kihagyva, kényelmesen megjárhatják napközben a hegyet és a fent lévő kápolnát is. 

Kora este közös program a csíkrákosi Táltos templom meglátogatása, melynek különlegessége a mitikus külső falfestmény sorozat. 
Este vacsora után táncos-zenés mulatság vár ránk helyi zenészekkel. 

5. nap, hétfő: 
Zarándoklat a széphavasi kápolnához Gyimesközéplokról. Kb. 5 km-es túra a mesebeli Gyimesekben. Szentmise - lásd www.szephavas.hu
Széphavas katolikus keresztény zarándokhely a középkortól folyamatosan. A pünkösdi zarándoklat Mária Terézia veszteglőzár rendeletéig (1744-ig) lehetőségét adta annak, hogy a moldvai csángó magyarok Csíksomlyóra törekedvén itt találkozzanak székely testvéreikkel, közösen imádkozzanak, és együtt menjenek Babba Mária látására. A visszaút hétfőn történt. Ebből következően a Széphavason a középkorban épített Szentlélek kápolna szerepe Pünkösd hétfőjén volt a legteljesebb, mikor a hazaindulók itt elköszöntek egymástól, és fogadalmat tettek arra, hogy a következő esztendőben újra itt találkoznak szeretetben. 

A széphavasi túrát kihagyóknak, lehetősége lesz busszal ellátogatni a borospataki skanzenbe, és a gyimesi csángó tájházba, majd pisztrángos/flekkenes ebédre egy kis erdei tó partján, a vadregényes fenyvesek között. 

Kora este közösen a gyimesi ezeréves határhoz megyünk busszal, ahol megtekintjük a határőrházat, és benne Bilibók Ágoston nyugdíjas vasutas különleges kiállítását. Felsétálunk a Rákóczi várhoz, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az egykori Oláhországra, és a szívünknek oly kedves Gyimes-völgyre. Láthatjuk a hős 32-es vadászok, Sebő Ődön főhadnagy hős alakulatának állásainak nyomát, és egy határkövet is megkeresünk. A Kontumáci-kápolnához is ellátogatunk. 

6. nap, kedd: 
Hazautazás megállókkal 
Korondon vásárlás, Farkaslakán Tamási Áron sírja. 
Búcsúvacsora a nagyváradi magyarok kultikus helyén, a Góbé Csárdában (fakultatív). 
Királyhágó 

Az út ára: 69.000 Ft 
Kedvezmény: A Nemzeti Hírhálónál jelentkezők részére 6%: 64.800 Ft
Jelentkezés és információ:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tájékoztató jelleggel, részletesebben hamarosan...


81 milliárdot költött a kormány reklámra
2016.01.04. ORIGO

Négy év alatt, 2010-14 között 81 milliárd forintot költött a kormány állami hirdetésekre, de ez 3 milliárddal kevesebb, mint az előző ciklus hasonló reklámköltései - közölte Rogán Antal miniszter egy ellenzéki képviselő érdeklődésére. Nem maradt ki a válaszból a gyurcsányozás sem.

Évente több mint 20 milliárd forintot költött az előző ciklusban az Orbán-kormány állami reklámhirdetésekre, de a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal szerint ez még mindig kevesebb, mint amennyit az azt megelőző ciklusban fordítottak hasonló célra. 

81 milliárd 4 év alatt

A jelenlegi kabinet kevesebbet költ reklámokra, mint az azt megelőző Gyurcsány-Bajnai kormányok - kezdte a Hvg.hu írása szerint Rogán Antal a választ arra az írásbeli kérdésre, melyet Varju Lászlótól, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusától kapott. 

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Rogán Antal elmúltnégyévezett

Varju egyébként már kérdésében megfogalmazta azt az állítást, miszerint "az Orbán-kormány 5 éve folyamatosan kampány üzemmódban működik". Ám Rogán szerint a kabinet csak arra törekszik, hogy rendszeresen tájékoztassa az állampolgárokat az életüket meghatározó aktuális intézkedésekről. 

A 2006 és 2010 közötti ciklusban az állam 84 milliárd forintot költött állami reklámhirdetésekre, ami 3 milliárd forinttal több, mint a 2010-2014-es időszak kiadásai - folytatódott a miniszter magyarázata. 

Rogán nem hagyta ki, hogy meg ne jegyezze: a baloldali kormányok gyakran keverték össze a pártkommunikációt a kormányzati kommunikációval. Ennek egyik kirívó példája az a cikk, amelyet 2008-ban Gyurcsány Ferenc jelentetett meg a Népszabadságban. A cikk 4,5 millió forintba került, amelyet felerészt a kormány, felerészt a Magyar Szocialista Párt állt" - emlékeztetett. 

Kapcsolódó: 
Rogán meghátrált, beszél a milliókról (origo.hu
Nem hiába háborodott fel Mesterházy Attila azon, hogy Rogán Antal eltitkolta, mennyit keresnek a tárcájánál a politikai tanácsadók, és emiatt még meg is fenyegette az ellenzéki politikust. Ennek hatására a miniszter mégis elárulta, hogy csaknem havi 4,5 milliót költenek a hét emberre. 


Közös fideszes és baloldali biznisz a Kopaszi-gát megvásárlása

Világossá vált, hogy a narancsbárói által irányított Fidesznek és "őfelsége ellenzékének", MSZP-nek a közös mutyija a XI. kerület egyik legimpozánsabb részének, a Kopaszi-gátnak a megvásárlása 16,5 milliárd forintos állami hitelből, miután egy-egy oligarchájuk lett tulajdonos 51, illetve 49 százalékos arányban. 

Ma látott napvilágot, hogy Orbán Viktor jó barátja, a Videoton focicsapatának tulajdonosa, Garancsi István 51 százalékban, illetve az MSZP-s ex-kormányfő, Bajnai Gordon vezette Wallis egykori tranzakciós igazgatója, Kóbor Miklós 49 százalékban közös tulajdonosa lett a csodálatos természeti szépségű városrésznek, melynek további beépítését tervezik, amit a Jobbik ellenez. További pikantériája az üzletnek, hogy a közös fideszes és baloldali adásvételt ugyanaz az állami tulajdonú és kormányzati irányítású Eximbank pénzeli, amely Orbán Viktor másik jó barátjának, Andrew G. Vajnának is besegít a TV2 megvásárlásába 6,7 milliárdos hitellel, holott e pénzintézetet a külkereskedelmi tevékenység ösztönzésére hozták létre, amihez ezeknek a sokmilliárdos magánbizniszeknek semmi közük. 

A Jobbik kormányra kerülve a XX. század korrupt pártjainak ügyleteit átvilágítja, a közös mutyiknak nyilvánosságot biztosít, a felelősöket pedig szigorúan elszámoltatja. Ennek érdekében kezdeményeztük, hogy az Országgyűlés teremtse meg a politikusok gazdasági bűncselekményeinek elévülhetetlenségét, az elkövetőknek pedig dupla büntetés és teljes vagyonelkobzás is járhasson! 

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke


Tuzson Bence: Magyarország kezdeményezi az uniós alapokmányok módosítását (PS-interjú!)

Már nem az a kérdés, hogy a liberális uniós politika perifériára tudja-e szorítani Magyarországot és Orbán Viktort, hanem az, hogy ki szigetelődik el kitől - jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott újévi interjújában Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

A politikus szerint éppen itt az ideje, hogy Brüsszel eldöntse, azon az úton indul-e el, amely a nemzetek erős Európája felé viszi a közösséget. "Hogy mindez kiderüljön, és hogy pontot tegyünk a dilemma végére, szükségessé vált az alapvető és az uniót alapító európai okmányok módosítása, újragondolása, Magyarország érdekelt abban, hogy ezek az okiratok és az értékek a helyükre kerüljenek" - nyomatékosította Tuzson Bence. Úgy vélekedett, az ellenzék korrupciós vádjai olcsó, hangzatos puffogtatások, konkrétumok nélkül. 


Kormányzás szempontjából is mozgalmas és kihívásokkal teli év volt a tavalyi, mire számíthatunk az idén?

Szerintem a 2015-öshöz hasonló esztendőre, mert továbbra is előttünk állnak azok a kemény és embert próbáló kihívások, amelyekkel már tavaly is szembe kellett néznünk. Itt elsősorban a bevándorlási krízisre gondolok, mert a probléma koránt sincs megoldva, sőt, az unió inkább még tetézi is azt. Az uniós tagállamok közül egyértelműen Magyarország kezelte a legjobban a bevándorlási krízist, bebizonyítottuk, hogy hazánknak cselekvőképes kormánya van, olyan, amely európai problémákat is meg tud oldani. Utat mutattunk, a magyar mintát, a mi modellünket pedig érdemes követnie és alkalmaznia az európai közösségnek. Reméljük, idén ezt fogja követni az unió. 

Ön szerint minek kell ahhoz történnie, hogy egységes legyen az unió a migrációs krízis kezelésében, és olyan legyen a brüsszeli politika, amely többé kevésbé minden tagállamnak elfogadható?

Amíg továbbra is olyan bürokraták vezetik a közösséget, akik ugyan látják a problémákat, de nem akarnak azokról tudomást venni, addig akármi történhet itt Európában, nem nagyon lesz fordulat. Az unióban ma két elv áll háborúban egymással. Az egyik koncepció azon dolgozik, és azt szeretné elérni, hogy jöjjön létre egy európai polgár, akinek nincs nemzeti tudata, míg a másik a szuverén nemzetállamok erős szövetségében, erős Európában hisz. Az utóbbiba hiszünk mi is. A nemzetek ugyanis nem eltörlendő, megvetendő dolgok Európában, hanem pont a nemzetek adják Európa erejét. Az európai baloldali pártok jellemzően a nemzeti tudat nélküli polgárban látják a jövő kulcsát, ezért a párizsi terrorcselekményeket is úgy magyarázzák, mint egyedi biztonsági problémát, és nem akarják látni a rendszerszintű kockázatokat. Még szerencse, hogy az európai választók józanok, nem hisznek a ködös ideológiákban és másként vélekednek a problémák megoldásáról, mint vezetőik. 

A nyugati sajtó is megosztott. Egyes orgánumok az európai jobboldal új talizmánját, új vezetőjét látják Orbán Viktorban, míg az ellenpólus teljesen elutasítja a magyar miniszterelnök politikáját, intézkedéseit. Hol van az igazság?
(... Pesti Srácok

Minden eddiginél kisebb szelet jut az egészségügynek - mit lép Orbán?
Élő Anita 2016.01.06., szerda valasz.hu

Idén minden idők legalacsonyabb értékére, négy százalék alá eshet az egészségügyi közfinanszírozás aránya a GDP-ből. Megengedheti magának a kormány, hogy ebben a ciklusban ne nyúljon a gyógyítás ügyéhez? Az orvosok tömeges felmondásokkal kényszerítik ki a változást. A csütörtöki Heti Válaszban a Szent Imre-afféron keresztül mutatjuk be, mi történik, ha egy vezető azt teszi, amit központilag elvárnak tőle. 

A fővárosi Szent Imre kórház 2011 végéig a baloldal mintaintézménye volt, az a László Imre vezette, aki ma a Gyurcsány-párt egészségpolitikai kabinetvezetője. Az intézet irányítását 2011 végén vette át Bedros J. Róbert, történetünk főszereplője, aki az első Orbán-kormány idején a Belügyminisztérium kórházát vezette. A sajtó az elmúlt hetekben tele volt a főigazgató "rémtetteivel", aki kétségkívül vonalas és nem is könnyű ember, de a személye démonizálására használt elemek nagy része nem igaz, a főigazgató állítja például, hogy sem a saját, sem az intézménye tulajdonában nincs használatban WHO-001 egyedi forgalmi rendszámú autó. A nagy sajtóvisszhangot keltve távozó egyik főorvos pedig december végén heti egy napra visszaszerződött az intézménybe. 

Írásunkban bemutatjuk, hogyan reagáltak az egészségügyiek arra, hogy a kormány 2013 után már nem akar semmit kezdeni az ágazattal azon kívül, hogy ne legyenek botrányok. Egy csaknem kétharmados többségű kormány miért nem akar hozzányúlni ehhez a területhez, miért engedi, hogy még a visegrádi országok is elhúzzanak mellettünk a GDP-arányos ráfordításban? 
(... Heti Válasz

Kapcsolódó: 
Lefejezett kórházak (valasz.hu
Minden negyedik kórház igazgatója távozni kényszerült az elmúlt fél, egy évben. A kórházak lefejezése mögött látszólag politikai okok, valójában gazdasági nehézségek és privatizációs érdekcsoportok állnak. Évekig vezette az Egészségügyi Minisztérium finanszírozási főosztályát, a terepen mégis elgáncsolták. Hogy megalázottsága teljes legyen, az államigazgatásban töltött tíz év után urológus szakorvosnak osztották be dr. Kovács Józsefet. 

Idén felborítja az életünket a Fidesz-kormány - futószalagon szállította a rendeleteket (alfahir.hu
2016. első napján, majdnem négyezer, egész pontosan: 3917 jogszabály és egyéb norma változott, azaz lépett hatályba, módosult, vagy helyezték hatályon kívül. Tavaly ugyanez a szám még csak 859-et mutatott. Az Orbán-kormány jogalkotási volumene stabil növekedést mutat, tehát magasról tett a kritikákra a 2014-es adatokhoz képest: 397-ről 493-ra, azaz 23%-kal emelkedett a kormányrendeletek száma. 

A támogatás háromszorosát is visszakövetelhetik (hirtv.hu
A tízmilliós támogatásnak akár a háromszorosát is visszakövetelhetik attól a családtól, amely az új otthonteremtési kedvezmény feltételeként három gyermeket vállal, de nem teljesíti azt 10 éven belül - mondta a hitelszakértő Magyarország élőben című műsorunknak. Munkaviszony, büntetlen előélet és három gyermek vállalása is szükséges többi között a 10 plusz 10 millió forintos állami családtámogatáshoz. 

Hosszú Katinkának nem kell Gyárfásék pénze! összetépte a szerződést (alfahir.hu
A Magyar Úszó Szövetség egy olyan rendszert épített fel, amelyben az úszók és edzők arra pazarolják a legtöbb idejüket és energiájukat, hogy folyamatos harcot vívjanak a szövetséggel házon belül. Szerda délelőtt ismét sajtótájékoztatót tartott a Gyárfás Tamás vezette Úszó Szövetséget kritizáló Hosszú Katinka, ahol bejelentette: nem fogadja el a szövetség által felajánlott támogatást, majd összetépte az erről szóló szerződést. 

"El akarnak hallgattatni" - Katinka összetépte a 12 milliós szerződést (youtube.com
Magyar színekben, de lényegében teljesen egyedül fog készülni Hosszú Katinka a versenyekre - közölte az úszóbajnok a szerdai sajtótájékoztatóján. Kiss László szövetségi kapitány a sajtótájékoztató után azt mondta, nem érti mi a probléma, de minden támogatást megadnak, csak beszélniük kéne a versenyzővel. Arra a kérdésre azonban, hogy előfordulhat-e, hogy Katinka ne kapjon a szövetségtől engedélyt az olimpiai indulásra azt válaszolta, hogy "én azt honnan tudhatnám'. 


Maradjatok otthon, zárkózzatok be!
2016-01-06 Bal-Rad

Szilveszteri erőszak: a nőkhöz intézett "magatartási kódexet" a kölni polgármester. Szilveszterkor Kölnben és más német városokban is többségében részeg migráns bandák tömegével molesztáltak, inzultáltak és raboltak ki nőket.

Henriette Reker kölni polgármesternő úgy gondolta, hogy a szilveszteri események tükrében némi tanácsot ad a potenciális áldozatoknak. 


Miután közel száz nő tett arról feljelentést, hogy Kölnben, Hamburgban és Stuttgartban szilveszterkor részeg fiatalok molesztálták és kirabolták őket, a kölni polgármesternő azt tanácsolta a nőknek, hogy tartsanak "egy kar távolságot" az idegenektől. A kijelentése hatalmas felháborodást keltett. 

"Magatartási kódex"

A további incidensektől félve Reker egyfajta "magatartási kódexet" javasolt a fiatal lányok és hölgyek felé, hogy elkerüljék az ilyen eseteket. A polgármesternő elmondta, a végleges verzió hamarosan felkerül az internetre. 
Előzetesként annyit elmondott, hogy az iránymutatások között szerepel, hogy a hölgyek tartsanak egy kar távolságot az idegenektől. A felvetés óriási felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon. A Twitteren kedd este a legnépszerűbb hashtag az #einärmlange lett, ami magyarul "egy kar távolságot" jelent. 

A további útmutatások arra vonatkoznak, hogy a nagy tömegrendezvényeken részt vevő lányok maradjanak kisebb csoportokban. Vészhelyzet esetén a járókelők segítségét kell kérni, tanúként pedig egyből a rendőrséghez kell fordulni. 
(atv/Die Welle) 

Bal-Rad komm: Ezt a tenyeres-talpas ribancot pedig nemrégiben (a helyhatósági választások előtt) kicsit megkuszkurálták-késsel, mert a helyiek közül nem mindenkinek tetszett a migránspátyolgató dumája! (Viszont megválasztották!) 

Most aztán mint "német nő"-hatékony tanácsokat osztogat. 

Bár jobban tette volna, ha egyszerűen kijelenti: KUSSOLJATOK ÉS ENGEDELMESKEDJETEK! Abból nem lehet bajotok! 


Hamburgban is hasonló "incidensek" történtek Szilveszter éjjelén: "a lányok olyanok voltak mint a levadászandó állatok"! Az Ellenállás Jogunk és Kötelességünk. Mivel csak most hozták nyilvánosságra, szinte hasonló jelenetek zajlottak le Hamburgban szilveszterkor, mint Kölnben... Az utcán ünneplő lányokat/nőket "arab hódítók" csoportosan szexuálisan zaklatták... Számos fiatal nőt ért támadás, és nyilvánvalóan "külföldi" férfiak voltak az elkövetők... 
"A lányok olyanok voltak, mint a levadászandó állatok," mondja egy szemtanú... 
Sokan most is félnek Hamburgban... A városokat egyre inkább az erőszakoskodó megszállók uralják... 
És érdemes elolvasni a cikk alatti kommenteket is... 
A hatóságok állítólag tehetetlenek, és már nem tudják megvédeni az embereket... A folyamatok immáron felgyorsultak, és ez még csak a kezdet... Készüljön mindenki a legrosszabbra... (pi-news.net

Kapcsolódó: 
Az egész német elit meghibbant (jungefreiheit.de
A kölni tömeges szexuális molesztálás után a városvezetés a nők öltözködését és viselkedését szabályozná. 

Nőknek ír elő magatartási szabályokat Köln polgármesternője (mandiner.hu
Miután szilveszter éjszakáján tömeges erőszakoskodásokat követtek el arabnak, észak-afrikainak leírt fiatalemberek Köln utcáin, a város polgármesternője a közelgő karnevál miatt magatartási szabályokat írna elő - nőknek. Eszerint a nőknek kartávolságot kellene tartaniuk az idegenektől és csoportban kellene mozogniuk a biztonságuk érdekében. 

A rendőrség is megbukott Kölnben (888.hu
Az áldozatok mintegy háromnegyede számolt be szexuális zaklatásról és bűncselekményről. A nők meghallgatását követően a hatóságok világosabb képet kaptak a történtekről. Az esetek többségében a bevándorlók megfogdosták a nőket a szilveszteri ünnepségen. 

Elhallgatta a kölni támadást a német köztévé (karpatinfo.net
Kimaradt a ZDF hétfő esti híradójából a szilveszteri incidensről szóló beszámoló. A csatorna elnézést kért, de most megvetés tárgya a Facebookon és a Twitteren. Nem számolt be hétfő esti híradójában a szilveszteri kölni támadásról a német közszolgálati televízió. A ZDF elnézést kért ugyan, de most megvetés tárgya a Facebookon és a Twitteren - számolt be róla a Die Welt-re hivatkozva a Híradó.hu. 

Videó: https://www.facebook.com/1666799796905163/videos/1669152876669855/
A balhézó arab menekültet igazoltatták a rendőrök, aki ellenállt, majd miután erőteljesen felléptek ellene, jött a néger-muszlim felmentő sereg. Még egy bicikli is repült a zsaruk irányába. Ez Berlin, napjainkban. (FB

Zeman: a Muzulmán Testvériség áll a migrációs hullám mögött, így akarják hatalmukba keríteni Európát (karpatinfo.net
"Az iszlamistáknak ahhoz nincs erejük, hogy háborút indítsanak Európa ellen. Ahhoz azonban elég erősek, hogy hatalmas migrációs hullámot indítsanak el, és ennek segítségével hatalmukba kerítsék Európát, ahogy az ma már valóság néhány nyugat-európai nagyvárosban, ahol a rendőrség éjjel fél kimenni az utcára..." 

Európa vége (titkolthirek.hu
Akkoriban, amikor az invázió elérte hazánk határait, már látható volt egy felvétel az interneten, amely azt mutatta be, hogyan randalíroznak a bevándorlók egy dél-olasz kisvárosban. Döbbenten bámultuk a kukákat borogató, dobálózó, járókelőket molesztáló garázdákat, akikkel szemben az olasz hatóságok tehetetlennek bizonyultak, mert félreértelmezett szolidaritásból, fundamentalista liberalizmusból, vagy a jó ég tudja, miből fakadóan Európában még felháborodni sem volt szabad a dúláson, nemhogy kemény fellépéssel rendet vágni az elkövetők között. 

Havi 120 ezer forint jár egy bevándorló befogadásáért (888.hu
400 eurót fizet egy olasz önkormányzat azoknak, akik januárban jelentkeznek, hogy fél évre beköltözhet lakásukba egy migráns. Külön szoba és fürdőszoba, valamint ellátás - ezeket a feltételeteket kell legalább hat hónapig biztosítaniuk azoknak a milánói polgároknak, akik igényt tartanak a 90-120 ezer forint közötti önkormányzati támogatásra. 

Megerőszakolják Európát, de a jogvédők hallgatnak (hidfo.ru
Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter annak "veszélyére" figyelmeztetett, hogy összeomolhat a schengeni övezet, és véget érhet az Európai Unió belső határnélkülisége. Több tízezer nemi erőszak kellett ahhoz, hogy egyes országok elkezdjék lezárni a határokat, de az események még mindig a liberális forgatókönyv szerint alakulnak. 

Észak-Korea: Sikeres hidrogénbomba teszt (magyartudat.com
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán várhatóan összeül amiatt, hogy Észak-Korea saját közlése szerint sikeres tesztet hajtott végre egy hidrogénbombával - jelentette helyi idő szerint kedden késő este a CNN hírtelevízió két, neve elhallgatását kérő diplomatára hivatkozva. A világszervezet még nem adott ki erről közleményt. 

Az ENSZ BT elítélte Szaúd-Arábia teheráni nagykövetségének megtámadását(karpatinfo.net
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elítélte Szaúd-Arábia teheráni nagykövetségének megtámadását és a külföldi diplomaták védelmére szólította fel Iránt helyi idő szerint hétfőn elfogadott nyilatkozatában. A világszervezet biztonságpolitikai döntéshozó szerve a teheráni nagykövetség mellett az iráni Meshed városában található szaúdi konzulátus felgyújtását is "a lehető leghatározottabban elítélte". Egyúttal arra szólította fel a feleket, hogy "folytassák a párbeszédet és tegyenek lépéseket a térségbeli feszültségek enyhítésére". 

Izrael szerint elfogult volt az ENSZ különmegbízottja (euronews.com
Lemondott az ENSZ különmegbízottja, akinek a palesztin területeken elkövetett jogsértéseket kellett volna kivizsgálnia. Izrael szerint elfogult volt. Makarim Wibisono indonézi diplomata azért távozik, mert az izraeli hatóságok fél éve nem engedték be Ciszjordániába és a Gázai övezetbe. 

Váratlanul meghalt az orosz hírszerzés vezetője (alfahir.hu
Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint vasárnap váratlanul meghalt az orosz katonai hírszerzést vezető 58 éves Igor Szergun - számolt be a CBS News. Szergun az EU szerint felelős volt a GRU-ként ismert hírszerzés kelet-ukrajnai tevékenységéért, ukrán állítások szerint ugyanis a konfliktusban részt vettek a GRU-hoz köthető katonák is. 

Az USA visszarendelte repülőgép-hordozóit a világtengerekről(hidfo.ru
Az Egyesült Államok egy kivételével az összes nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó harccsoportját az anyabázisokra rendelte vissza. Az első ilyen mértékű egyidejű csoportoztatása ezeknek az egységeknek az anyakikötőkben - stratégiai visszavonulást, vagy paradigmaváltást jelez Washington részéről? 

50 atomtöltet előállításához elegendő plutóniumot szállít Japán az Egyesült Államoknak (karpatinfo.net
Japán több mint 330 kilogramm - akár 50 atomtöltet előállításához elegendő - plutóniumot készül az Egyesült Államok egyik kutatóintézetébe szállítani márciusban, egy 2014-ben aláírt kétoldalú megállapodás alapján - közölte a japán média. 

Óriási pánik Kínában - így mentenék, amit lehet? (privatbankar.hu
Az erősödő dollár, a kifulladó belső gazdaság és a tőzsdei zavarok arra késztethetik a pekingi vezetést, hogy még határozottabban ösztönözzék az exportot. Túl nagy a félelem a kormányzatban a gazdasági lassulás által borítékolható társadalmi elégedetlenségi hullámtól. Egy komolyabb kínai leértékelés újabb eszkalációját hozná el a már évek óta tartó globális valutaháborúnak. 

Moszkvát aggasztja a törökök folyamatos fegyverszállítása Szíriába(magyartudat.com
Az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsa Oroszország kérésére megvitatja a Törökországból Szíriába történő folyamatos fegyverszállítást, közölte Uruguay állandó ENSZ képviselője Elbio Rossellit, aki januárban elnököl a BT élén. A találkozóra zárt ajtók mögött kerül sor. 

ENSZ: békefenntartóink gyermekeket molesztáltak (888.hu
Újabb horror-esetekre derült fény azokban a vizsgálatokban, amelyeket az ENSZ rendelt el, miután kiderült, hogy békefenntartó katonák éltek vissza hatalmukkal. Az ENSZ egyik belső jelentéséből - amely még egy évvel ezelőtt került nyilvánosságra - kiderült, hogy a békefenntartók élelemért cserébe szexuálisan zaklatták és megerőszakolták a gyerekeket. A titkosított belső jelentés kiszivárgásának oka az volt, hogy az egyik svéd ENSZ munkatárs megelégelte azt, hogy a tragikus üggyel kapcsolatban semmilyen érdemi vizsgálat nem indult el. 

Gyanús csomag miatt kiürítették a kancelláriát (888.hu
Egy gyanús csomag miatt kiürítették a kancellária épületét Németországban - közölte a német szövetségi rendőrség szóvivője. 
A küldeményt egyelőre még vizsgálják a szakértők. A küldeményre a rutinszerű előzetes ellenőrzés során lettek figyelmesek, de további részleteket azóta sem hoztak nyilvánosságra a hatóságok. A lezárás a bekötőutakat is érinti az épület környékén. 



Magyar kereszt a 8. századból

Rovás felirattal, melynek olvasata ReND éN, vagyis az Én rendje, szerkezete felépítése, a hármasság, mint szellem, lélek, anyagi test. Ebben az időben még nem létezett a római judeo-kereszténység. Ez csak 1054 után jött létre az un. egyházszakadással. A magyar kereszt nem feszület, nincs rajta megfeszítve a megváltó, mint egy voodoo bábu. 

A magyar kereszténység az Egyetemes kereszténység része volt, amely újgúriától, a Kaukázuson át, az Atlanti óceánig terjedt. (mandeusok, esszénusok, katharok, nesztoriánusok, bogumilok... stb.) Egy Evangéliumuk volt János Békeevangéliuma. Az un. Ó-Szövetséget nem ismerték. 1054 után a római püspökség a Német-Római császárság szolgálatába állt, a világi hatalmat és a pénz Mammont szolgálni. Meghirdette az inkvizíciót és a "Krisztusi szeretet" nevében emberek millióit küldte halálba, felszámolta az összes eredeti, őskeresztény egyházat. Ezért kellett a magyarokat megtéríteni a római hitre. (Naparcuak a Csillagösvényen


Drechsler, 1910-től temesvári főrabbi, 96 esztendős korában kijelentette, hogy 'ti, magyarok vagytok a legősibb nemzet, minden ma élő nemzet közül. Ezt mi, zsidók, nagyon jól tudjuk. Még a kivonulás előtt, Egyiptomban, már ott is megjelentek lovasaitok, és tudtuk rólatok, hogy már ősidők óta léteztek. Amikor a XIX. század végén, a kiegyezés után, a kultúrpolitikai terrort már nem lehetett fenntartani tovább, a tudományos kutatásban újra felbukkant a szkíta-hun irányzat, osztrák ügynökök kerestek meg, komoly összeget ajánlottak, hogy a dolog ne derüljön ki. És mi meg is tettük a megfelelő lépéseket.' (...)" 

(Bunyevácz Zsuzsa: Az Új Világrend tízparancsolata - avagy a Szent Grál elrablása?; Alexandra Kiadó, Pécs, 2009.; 479-480. oldal) 

36 éve került haza amerikai hadifogságából a Szent Korona!

A 70-es években egy látnok azt mondta:"Az égből fog alászállni egy korona és elindúlnak a változások Európában." Azóta megszünt a Szovjetúnió, Cseszlovákia, Jugoszlávia, kivonultak az oroszok, bevonultak a pénzügyi oligarchiák és a Szent Korona várja újra nemzetét, hogy együtt felemelkedjenek Mária országává. (Mireisz Tibor





Kapcsolódó: 
Videó: Grandpierre Attila - A magyarság eredete (youtube.com

Most vannak igazán nagy kínban a svájci bíróságok: Yehudi Menuhin fiát kellene előállítani holocáfolás miatt (kuruc.info
Menuhin fia új könyvében tagadja a holokauszt méretét - írja blogjában Lovas István a National Journalra hivatkozva. "Az évszázad földrengését" okozta Yehudi Menuhin fia, Gerard Menuhin azzal, hogy könyvet írt "az emberi történelem legnagyobb hazugságáról", a holokausztról "Mondd el az igazat és szégyenítsd meg az ördögöt" címmel, amelyet már árul az Amazon könyvküldő világhálózat. 

Hogyan beszéljünk a holokausztról? - kérdezte Köves Slomó, mire egy magyar válaszolt: 800 ezer forintjába került (kuruc.info
Jogerősen elmarasztalta az esztergomi Járásbíróság J. Norbertet (a zsidó gárda oldalán teljes névvel, hiszen jogai csak a bűnözőknek vannak - a szerk.) nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt. Juhos Norbert büntetése 800.000 Ft vagy 400 nap fogház - számol be legújabb magyarellenes bosszúhadjáratának eredményéről a Tett és Védelem Alapítvány (TEV). 

5 Oscar-jelölést érdemelne a Saul fia a Variety kritikusai szerint(24.hu
A szaklap ítészei összeállították a szerintük jelölést érdemlők listáit, melyeken a magyar filmet több kategóriában is nevezték. 
Közeleg a 2016-os Oscar-jelölések kihirdetése, melynek apropóján a Variety három kritikusa: Justin Chang, Peter Debruge és Guy Lodge megírták a maguk személyes kívánságlistáit, mondván mely kategóriákban ők milyen filmeket és neveket látnának szívesen az Amerikai Filmakadémia által január 14-én kihirdetendő jelöltek között. 

Egy újabb ország leborult a Saul fia előtt (origo.hu
A májusi cannes-i világpremierje óta több mint egy tucat fesztiválon vetítették a Saul fiát, de rendes moziforgalmazásba eddig csak Magyarországon került. Hamarosan azonban a világ számos országában jegyet válthatnak rá a nézők, az első állomás Belgium, ahol szerdától multiplex mozik is elkezdték adni Nemes Jeles László Oscar-gyanús filmjét. A helyi kritikusok a legnagyobb elismerés hangján írnak a magyar filmről. 

Most nevelnek fasisztát minden német nőből
2016-01-06 titkolthirek.hu

A kölni erőszak után magatartásszabályokat írna elő a nőknek a város főpolgármester-asszonya. Henriette Reker azt tanácsolja nekik, hogy a februári karneválon mozogjanak csoportokban, ne hagyják egymást egyedül és a biztonságuk érdekében ne menjenek közel az idegenekhez, ahogy fogalmazott: tartsanak tőlük kartávolságot. 




Ezt a verset Horthy Miklóshoz írta Reményik Sándor Végvári álnév alatt.
Segítsetek!

Magyarok, Isten irgalmára kérlek, 
Segítsetek rajtunk, mert elveszünk! 
A szívünk úgy ég, mint a kriptaláng, 
És kongó siralomház kebelünk. 

Hű fiaink a börtön fenekén, 
Lányaink arca mint vászon, fehér, 
Ősz bölcseink dícsérik a halált 
S boldognak mondják, kit hamar elér. 

Nap-nap után új vándorcsapat kél, 
Kiket az otthon sóhajtva ereszt el, 
És megjelölve minden magyar ház 
Egy nagy, kiáltó, fekete kereszttel. 

És nap-nap után utcáink kövén 
Rémes-tompán a koldusbot kopog 
S tanyáznak ezerszámra künn a réten 
A novemberi hajléktalanok. 

S elterpeszkedik benn az idegen, 
A szava hozzánk dölyfös és kevés, 
A büszkének: bilincs és puskatus, 
És a könyörgőnek arculverés. 

És elfogyunk, mint az olvadó hó, 
Népünk elpárolog és szertehull. 
Féléve még e város magyar volt, 
Ma félve csendül a szó - magyarul. 

A szívünkön egy új Haynau tipor, 
A piactéren egy Geszler-kalap, 
És nincsen, aki megsüvegeli - 
De nincs, ki belelőné a nyilat! 

Magyarok, Isten irgalmára kérlek, 
Egy percig egymást ne marjátok most! 
Tekintsétek a ruhánkat, a rongyot 
És az ellenségét, az aranyost! 

Magyarok, Isten irgalmára kérlek, 
Gyűjtsetek fegyvert, ágyút, katonát! 
Ne adjatok a nagyvilág szavára! 
Elhagyott bennünket a nagyvilág! 

És te, Vezér, Te legeslegutolsó, 
Kinek még kard van az oldalán, lásd, 
Mi imádkozva ejtjük ki neved 
És várunk, várunk, mint a Messiást! 

Legenda vagy itt, mese, fogalom, 
Aranyvitéz és Máltai lovag. 
Serged: a Csaba vezér serege, 
Bosszús titánok és táltos lovak! 

Te hozzád küldöm ezt a szózatot, 
Tán hattyúdalom, végső énekem, 
Mert rám is lesnek, lesnek a poroszlók 
És - nincs mit félteni az életen! 

Te hozzád küldöm ezt az énekem, 
És hiszem, hogy a szívedbe talált, 
Én, az utolsó walesi énekes, 
Én, Erdély földjén az utolsó bárd. 

1919 november 13