Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 december 09. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 december 09.
Locations of visitors to this page
Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz
GYORSMENÜ
Feliratkozás
Olvasás honlapon
Programajánló
Facebook
Levél Hírhálóra
Tetszik a Hírháló!
Támogatás-tagdíj
99Húszmillió!
ENGESZTELŐ SZENT MISE a SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS NAPJÁNAK TISZTELETÉRE MAGYARORSZÁG BÉKÉJÉÉRT, és az EMBERISÉG MIELŐBBI BÉKÉS MEGTÉRÉSÉÉRT


Advent, 2015. December 12-én 11. óra, Pilisszántói Boldogasszony kápolna

Szent mise Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása, ill. Földtiltó Boldogasszony (december 8.) ünnepére. 

A Csillagösvény kápolnájának egész évi Boldogasszony ünnepeinek utolsó miséjéhez érkezünk 2015. december 12-én, szombaton 11 órakor. 

Egész évben Regnum Marianumhoz, országunk oltalmazójához fohászkodtunk hazánk védelméért. Ma minden eddiginél nagyobb szükségünk van Égi Édesanyánk segítségére. Európa keresztényi értékrendjén alapuló kultúránkat, benne hazánkat, életveszély fenyegeti. 

Húzzuk meg hát Pilis Lelkének vészharangját! Mutassunk mi magyarok követendő példát, erkölcsi irányt az eltévedt Európa vezetőinek! 

Ezért ezt az engesztelő misét felajánljuk Boldogasszonyunknak. Kérjük, hallgassa meg imáinkat, és gondoskodó anyai szeretetével óvjon meg minket a világ bajaitól, védelmezze meg hazánkat a kereszténység ellenségeitől. 

Az engesztelő misét Fajcsák Tibor Szentendre izbégi plébánosa mutatja be.

Szőnyi József 
Pilisszántóért Egyesület


December 8. - Szeplőtelen Fogantatás napja

Szeplőtelen Fogantatás latinul Immaculata Conceptio, a Tihanyi-kódexben Asszonyunk Máriának foganata, zalai, főleg göcseji nevén Földtiltó Boldogasszony, illetőleg Eketiltó Boldogasszony napja a legnagyobb Mária-ünnepek egyike 

A magyar egyház az egész középkorban nagy tisztelettel ünnepelte meg a napot, sőt Mátyás király uralkodása alatt Bécsre is kiterjesztette. Hazai miseváltozatait is megtaláljuk a középkor végén. 

Bonfini följegyezte azt a jámbor hagyományt, hogy 1495. december 8-án, tehát az ünnepen Buda népe a föllegek között megjelenni látta Máriát. 

A magyarság tisztelete töretlen. A kor eszmei harcai nem kezdik ki. 
(Magyar Elektronikus Könyvtár



Wass Albert Erdélyről, Trianonról és az emigráció küldetéséről - Felvétel 1967-ből

Az archív felvételen Wass Albert 1967-ben arról beszél San Franciscóban, hogyan élte meg Erdély összeomlását, hogyan küldte parancsnoka amerikai emigrációba, miért lett tanár, mit gondol Trianonról és a Duna-menti népek együttéléséről. Mesélt vállalkozása, az Amerikai Magyar Szépmíves Céh küldetéséről is: "Sajnos, itt Amerikában magyar könyvet csak úgy tudunk kiadni, ha más könyvvel megkeressük azt, amit a magyarra ráfizetünk." (mandiner.hukuruc.info


Wass Albert San Francisco-i előadása 1967 
https://www.youtube.com/watch?v=0Ip6wjdyXyI



Adventi időben és Karácsonyra szép nemzeti ajándék és meglepetés lehetősége!

Ivancsics Ilona színművész húsz esztendő elteltével visszatér a fővárosba és nyilvánvaló, hogy nem jön üres kézzel: tarsolyában, saját produkcióját, a nemrég elhunyt iró, Hubay Miklós egyik utolsó darabját, az Elnémuláscímű színművét hozza az Új Színházba december 16-án, és január 29-én 19.00 órás kezdéssel. A mű a közeli jövőben játszódik, ahol létében van fenyegetve egy kis nemzet és egy nyelv, s benne az emberiség lángelméjének megismételhetetlen csodája. 

A jegyek 30%-os kedvezménnyel az alábbi email címen történő megrendelés esetén, egységesen 2.000.-Ft-ba kerülnek. 
Jegyrendelési igényüket a decemberi előadásra 2015. december 15-én, 15.00 óráig szíveskedjenek jelezni. 
A január 29-én megtartandó előadásra jegyrendelés folyamatosan lehetséges. 
Jelentkezés:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.


Hubay Miklós:
ELNÉMULÁS
(színmű közjátékkal)
Szereplők: 
Aleluja: Ivancsics Ilona 
Renegát: Almási Sándor 
Patrik: Fábián Szabolcs 
Meg nem született lány: Török Anna 
Rendező: Török Tamás 
Asszisztens: Kozma Krisztina 
Jelmez: Harák Judit

"Hubay élete summázatában elgondolkodott az UNESCO szinte felfoghatatlan jóslatán, melyben azt jövendöli, hogy e század végéig 4500 nyelv fog kihalni: a jelenlegi ötezer nyelvből csak ötszáz marad meg. A magyar is a veszélyeztetett nyelvek között van.Tehát bő nyolcvan év alatt kimúlhat e tizenötmilliós nemzet nyelve? Az lehetetlen - vonta le Hubay következtetést, de elég volt neki a saját életére gondolni. Ő maga a múlt századfordulón egy félszázezres, lényegében színmagyar nyelvű városban született - s mire elhagyja e világot, szülővárosában szinte senki nem beszél magyarul."

Az előadással kapcsolatos bővebb információ és szabad felhasználású fotók a iiszt.hu oldalon találhatóak. 
Videó ajánló: https://www.youtube.com/watch?v=eprO0OQE7SA
Szeretettel várjuk Önöket! 


Madagaszkár-terv: Az európai zsidóság kitelepítése, amelyet az angolok buktattak meg
Múlt-Kor - Harcunk.info

"Németország küszöbön álló győzelme megteremti számunkra a lehetőséget - amely nézetem szerint kötelesség is - az európai zsidókérdés megoldására.


A kívánatos megoldás: kitelepíteni a zsidókat Európából", kezdte Franz Rademacher, a német külügy zsidóügyi osztályának vezetője helyettes államtitkárának, Martin Luthernek 1940. június 3-án elküldött memorandumát. 

Meglehetősen előremutató ötlettel állt elő: Európa zsidó lakosságának Madagaszkár szigetére történő kitelepítésének tervével. 

A zsidók Madagaszkárra történő kitelepítését elsőként egy német tudós, Paul de Lagarde javasolta 1885-ben. A polihisztor írásai többek között Adolf Hitlerre is nagy hatást gyakoroltak, és Európa számos antiszemita vezetője tette magáévá a koncepciót, miszerint a zsidók a Madagaszkáron élő malagaszik leszármazottai. 1937-ben a lengyel kormány még egy küldöttséget is menesztett annak kivizsgálására, hogy a sziget alkalmas lenne-e az új zsidó otthon szerepének betöltésére, de a delegáció zsidó tagjai abban a meggyőződésben tértek haza, hogy Madagaszkár éghajlata, valamint beszűkült infrastrukturális lehetőségei szerintük csak néhány száz család letelepítését tennék lehetővé. 

Bár a nemzetiszocialisták 1933-as hatalomátvétele után számos koncepció született a zsidókérdés megoldásával kapcsolatban, Rademacher tervének közvetlen előzményét Heinrich Himmler 1940 májusában Adolf Hitlernek írt levele jelentette, amelyben az SS vezető kifejtette, hogy a zsidókérdést legegyszerűbben a zsidók Afrikába vagy más gyarmatra történő kitelepítésével lehetne megoldani. Miután a franciák legyőzése a küszöbön állt, az egyik francia gyarmat, Madagaszkár neve is felmerült, mint a zsidók deportálásának helyszíne. 

Rademacher terve a zsidók állampolgárságának visszavonásával számolt, az indiai-óceáni szigeten létesítendő zsidó állam felállításával kapcsolatos költségeket a zsidók vagyonából finanszírozták volna. Az új kolónia rendjét egy SS-rendőrség biztosította volna. Rademacher úgy vélte, terve propagandaeszközként is kiválóan működhet, amelynek révén a német nép az egész világ előtt bebizonyíthatja nagylelkűségét. 

A terv villámgyorsan eljutott a nemzetiszocialista vezetés legfelsőbb köreibe. Adolf Eichmann és Joachim von Ribbentrop külügyminiszter is felkarolta az ötletet, és még Adolf Hitler is megemlítette egy Benito Mussolinival folytatott megbeszélésén. A lengyelországi gettót felállításának munkálatai ideiglenesen leálltak, mivel úgy tűnt, már nem lesz szükség a zsidó lakóövezetek létesítésére. 

A koncepcióról a zsidóság vezetőit júliusban egy titkos találkozón informálták, és a tervről szóló pletykák pedig nemsokára már a nép körében is megjelentek. Adam Czerniaków, a varsói zsidó tanács vezetője feljegyezte, hogy egy német hivatalnok azzal dicsekedett el neki, hogy "a háború egy hónapon belül véget ér, mi pedig [vagyis a zsidók] pedig mindannyian megyünk Madagaszkárra". 

1940 augusztusáig Rademacher és Eichmann a terv számos módosított változatát nyújtotta be a német hadvezetésnek. Többek között javasolták, hogy a Franciaországgal kötendő békeszerződés egyik pontja a zsidók Madagaszkárra történő kitelepítéséről szóljon. A németek eszerint kárpótlásban részesítették volna a szigetről áttelepített francia gyarmati lakosságot, majd a háború befejezése után megkezdték volna évi egymillió zsidó deportálását. A madagaszkári zsidók saját postaszolgálattal és rendőrséggel rendelkeztek volna, ráadásul még a polgármestert is maguk közül választhatták volna meg, az igazi hatalom persze ennek ellenére a német kormányzó kezében összpontosult volna. 

A németek koncepciója azonban az idő előrehaladtával egyre távolabb került a megvalósítástól. A terv szerint a zsidókat a brit haditengerészet hajóival szállították volna a távoli szigetre, a britek azonban makacsul kitartottak a németekkel szemben, nem voltak hajlandóak rábólintani a megoldásra. A németeknek pedig nem volt megfelelő flottájuk a terv kivitelezésére, ráadásul a szövetségesek hajói miatt a Madagaszkár felé tartó vízi út sem volt járható. A Madagaszkár-projekt 1940 végére a feledés homályába merült. A britek 1942 májusában partra szálltak Madagaszkáron, és a sziget év végére már a szövetségesek kezén volt. 

Kapcsolódó: 
Bepereltek egy New York-i múzeumot, mert egy kiállított festményen Jézus nem néz ki zsidónak (harcunk.info)
Ungvári Tamás: "Hóman Bálint gazember volt" (kuruc.info
Ma Balog páter öltött kipát a hanukázók tiszteletére, és együttélésünk értékeiről hazudozott (kuruc.info
Hazugság a köbön: "Hóman mintegy 500 ezer zsidó halálát rendelte el" (hunhir.info


Jövő héten indulhat a bandaháború a fideszes oligarchák között
2015. 12. 7. Alfahír

"Mint kés a vajon". Így ment át Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) fideszes elnöke által jegyzett törvénymódosító-javaslat az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságán. Legalábbis így látta Sallai Róbert Benedek, az LMP szakpolitikusa, amit később csak megerősíteni tudott Magyar Zoltán, a bizottság jobbikos alelnöke.

Mint ismert, Győrffy Balázs azután nyújtotta be a Tisztelt Ház elé a javaslatát, hogy a földtörvény módosítása nem kapta meg az Országgyűlés kétharmados támogatását, így a fideszesek a Lex Simicskát kénytelenek más módon áterőszakolni a törvényhozáson. 

A lényeg:

Az első Orbán-kormány még 2001. június 12-én játszott ki tizenkét állami mezőgazdasági vállalatot ("piszkos tizenkettő") magánkézbe ("dolgozói magánosítás"), amelyből aztán három (Lajta-hansági Mezőgazdasági Rt., Sárvári Mezőgazdasági Rt., Szombathelyi Tangazdaság) Simicska Lajos érdekeltségébe került (Mezort Általános Befektetési Zrt.). 

Jellemző, hogy ezek az értékes állami tulajdonban lévő földterületek jóval a piaci ár alatt kerültek bérbe, és döbbenetesen hosszú ideig, 50 évig gazdálkodhattak a szerencsés kevesek ezen a földön. 

Még a második Orbán-kormány is annyira szerette a földoligarcháit (vö.: Simicska, Csányi), hogy kétharmados védelmet biztosított számukra a földforgalmi törvényben. Csakhogy a két kollégiumi barát összeveszett egymással, és Orbán Viktor bosszúja nemcsak a Közgépre, hanem a Mezortra is lesújtott. 

Magyar Zoltán is erre hívta fel a figyelmet, amikor arról beszélt az Alfahírnek, hogy a Fidesz még a saját maga által kreált Alaptörvénnyel is szembemegy, csakhogy kijátssza a földeket a haveroknak, és hogy ártson Simicskának.

A kicsinyességet azon is tetten érhetjük, hogy a Fideszt az elmúlt öt esztendőben, amiből több mint 4 évet kétharmados többséggel töltött el a parlamentben, nem zavarta, hogy Simicska mennyiért bérli a földjeit. A kormánypártot mindössze egy hete érdekli ez. 

A nemzeti ellenzék politikusa egyébiránt elmondta, a Mezőgazdasági bizottság egy húsz perces "vita" után támogatásáról biztosította a beterjesztőt, és azzal, hogy egy eredetileg kétharmados törvényt egyszerű többséggel akarja a Fidesz elfogadtatni, a bandaháború szintjére húzza le a magyar jogalkotást.

S ennek a bandaháborúnak az oltárán áldozzák fel az egyik utolsó nemzeti vagyont, a termőföldet - sóhajtott fel Magyar Zoltán, majd hozzáfűzte a Jobbik az Alkotmánybíróság elé viszi a kérdést. 

Sallai Róbert Benedek is az értetlenkedésének adott akkor hangot, amikor lapunknak azt fejtegette, hogy hiába próbáltak érvelni a fideszes képviselőknek, hiába jelezték, ha a módosító átmegy perek sokasága fogja megbénítani a magyar mezőgazdaság szereplőit, a kormánypárti politikusokat ez hidegen hagyta.

Aggodalmát fejezte ki a huszonkét állami erdőgazdaság kapcsán is. Mint ismert, a kiszivárogtatott Kehi anyagok komoly szabálytalanságokat, hiányosságokat tártak fel a gazdálkodásban, azonban az állami erdészetek elleni kampány időpontja gyanakvásra ad okot. 

Mindenesetre lapunkhoz is eljutott több olyan pletyka, mely szerint a Fidesz célkeresztjében már az erdőgazdaságaink állnak.

S ne legyünk szívbajosak, akkor, ha tagadják, korábban arra is nemet mondott Orbán Viktor, hogy magyar termőföld külföldi kézbe kerülhet. 

A törvényjavaslatot várhatóan jövőhét kedden fogadja el az Országgyűlés. 



Sándorné Ács: Senki nem vállal felelősséget a földárveréseket bonyolító hadseregből
A KISHANTOSI KIFOGÁS KALANDJAI

2015 december 4-én árverezték az első kishantosi földet, ma érverezik a többit... 4-én, pénteken az adott föld árverezési regisztrációjánál Kishantos nevében kifogást akartam benyújtani az árverezés ellen, mert a terület nem per és tehermentes. A regisztrációt vezető hölgy azt mondta, hogy ő nem veheti át, de mindjárt jön az elnök úr. Elnök úrra vártunk egy órácskát (a TV stábokkal együtt) de nem jött. Közben Lakatos Huba, a földbérleti pályázat nyertese, az egyetlen licitáló vidáman beregisztrált. Látván, hogy a várakozás értelmetlen, felmentem a licit helyszínét adó terembe, (ahol Lakatos Huba már beült a licitálók helyére) hogy ott adjam át a kifogást. Az elnök, akiről később kiderült, hogy nem is ő az elnök, elutasított, és csak annyit mondott, hogy "Szent István tér 9" - majd rámküldte a biztonsági őrt, aki kitépte kezemből a dokumentumot... 
Így tehát elmentem a Szent István tér 9-be - a Fejér Megyei Önkormányzathoz, ahol péntek lévén, már nem dolgoztak... 

Tagnap (hétfőn) újra elmentem a Kormányhivatalba, és most már az összes kishantosi földre szóló kifogást akartam benyújtani a földlicitekért felelős személynek, akit a portás telefonon kapcsolt is. Dr. Simon Katalin a Fejér Megyei Kormányhivatal koordinációs és jogi osztályának vezetője, a földárverések felelőse azt mondta, hogy ő nem veszi át az iratot, mert minden vezető az árverésen van. Mondtam neki, hogy akkor kiviszem az árverésre, de szerinte ez sem volt megoldás. Kértem, hogy jöjjön le a portára, vagy küldjön valakit, aki átveszi az iratokat, azt mondta, hogy nem... Végül nagy kegyesen azt a megoldást javasolta, hogy adjam postára (ami így Karácsony táján azt jelenti, hogy már el is felejtik az árverést, mire odaér) másik javaslata az volt, hogy hagyjam ott a portán, de a portás nem írhatja alá, hogy átvette... Ezzel az erővel a kukába is dobhattam volna... 

Végül 30.000 Ft-ot fizettem azért, hogy gyorspostával ma reggel kikézbesítsék a postától néhány száz méterre levő Fejér Megyei Önkormányzathoz... 

Ebből a kis történetből látható, hogy a kishantosi földek árverésével valami nagyon nincs rendben - a Fejér Megyei Kormányhivatal földárverésekért felelős munkatársa, koordinációs és jogi osztályának vezetője nem veszi át a kifogást, nehogy szembesülnie kelljen mindazzal a törvénytelenséggel, amit végrehajtanak. Az eset BIZONYÍTÉK arra is, hogy bár hadseregnyi kormányhivatalnok dolgozik a földárveréseken - egy sincs köztük, aki felelősséget is vállalna azért, amit tesznek... 

Arra is BIZONYÍTÉK ez a szánalmas színjáték, hogy állampolgár és állampolgár között nagy-nagy különbséget tesznek a Kormányhivatalnál. Érdekes módon engem nem vártak virágcsokorral... de még jó szóval, korrekt ügyintézéssel, tájékoztatással sem... sőt, mindent megtettek azért, hogy panaszomat ne tudjam benyújtani. 

A képen jobbra Simon Katalin, aki nem érzi magát illetékesnek, és nem tudja megoldani, hogy egy iratot átvegyenek, és aki megfelelő megoldásnak tartja, hogy a portán otthagyjak egy életbevágóan fontos iratot úgy, hogy senki nem igazolja az átvételt... 



Ács Sándorné, a kishantosi biogazdaság egykori vezetője

Kapcsolódó: 
A százezredik kormányablak-ügyfelünket köszöntöttük! (kormanyhivatal.hu
Korrupció: a Jobbik feljelent, az ügyészség elutasít (alfahir.hu
Forintosították a hitelét, többszörösére ugrott a tartozása (index.hu
Legyen vége ennek a deviza cirkusznak! (huntv.info
Medgyessy: Más minőségű ma a korrupció, mint a korábbi kormányok idején volt (propeller.hu
Jövő év végére elkészül az új budai szuperkórház terve (magyaridok.hu
Ez a fideszes mutyi külföldről is látszik (168ora.hu




Reagálás a Fidesz korrupcióellenes közleményére

Hangos derültséget váltott ki a Jobbikon belül, hogy épp a Fidesz adott ki közleményt a korrupcióellenes világnap alkalmából. Hiszen a Fidesz csak az elmúlt héten három esetben volt érintett korrupciógyanús esetekben. 

Még most sem tudjuk, hogyan nyert és mire költött el Gál Péter fideszes államtitkárt frissen alakult, 100 ezer forintos forgalmú cége 3 millió forint közpénzt. 

A Kecskemét Sport Egyesület Kft. gazdálkodása okán vádolták meg a helyi Fidesz volt elnökét, frakcióvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, ugyanis számlagyárat üzemeltetett. A Fidesz és az MSZP korrupciókoalíciójának bizonyítéka, hogy a botrányban egy szegedi MSZP-s képviselő rokonai is érintettek. 

Az is kérdés, hogy a fideszes országgyűlési képviselő Tiba Istvánnál landolt több mint négy és fél millió forint korrupciós pénz vajon egy az MSZP-nél már megismerthez hasonló fekete pártkasszába, netán egy Simon Gáboréhoz hasonló titkos külföldi bankszámlára, esetleg egy egzotikus hely luxusbárjának pénztárába került-e. 

A Jobbik kormányra kerülve korrupcióellenes hivatalt fog felállítani, a politikusok számára négyévente kötelezővé teszi a vagyonosodási vizsgálatot, eltörli a mentelmi jog idejétmúlt és indokolatlan privilégiumát, a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények esetében pedig megszünteti az elévülést és az elkövetőket dupla büntetési tétellel fogja sújtani. 

Jobbik Magyarországért Mozgalom


Mikor utasítják ki hazánkból Soros Györgyöt és ügynökeit?
Válasz Rogán Antalnak

Tisztelt Miniszter Kisasszony! 

Először is kérem, nézze el nekem a szokatlan megszólítást, de higgye el, én is legalább annyira meglepődtem az Ön által írt beköszöntésen. 


Ugyanakkor azért is találom helytállónak az általam leírtakat, hiszen csak valami durva identitászavarral magyarázható az a kettősség, hogy noha levelében bátornak és cselekvőnek ítéli a kormányt, s azon keresztül saját magát, de még egy egyszerű kérdésre sem mer érdemben válaszolni. 

Ismétlésképpen, jómagam azt "bátorkodtam" kérdezni: ha egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a migránscunamit - s azon belül terroristák Európába történő utaztatását - Soros György és ügynökei szervezték és pénzelték, akkor mikor lép fel ellenük végre a kormány. Vagyis mikor utasítják ki Soros Györgyöt és ügynökeit hazánkból, tekintettel arra, hogy súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek? 


Vagy esetleg azért nem kaphatok választ, mert Soros nemcsak a migránsokat, de a magyar kormányt is pénzeli? Lehet, hogy az egykori munkáltató és mecénás még mindig fogja a miniszterelnök kezét? 
Ha igen, már csak egy kérdésem maradt: hogy ízlik a zsoldos koszt? 

Hegedűs Lorántné 
Jobbik Magyarországért Mozgalom



1750 milliárdnyi túlárazás felett szemet hunytak Magyarországnak
Vízi Ildikó 2015. december 8. Portfolio

Az Európai Bizottság ellenőrző szervei a vezetői interjúk alapján 20 százalékos tűréshatárt alkalmaztak a túlárazások megítélésénél, azaz az EU körülbelül 1750 milliárd forintnyi túlárazás felett hunyhatott nekünk szemet a most záruló uniós időszakban - kalkulálható ki a Transparency International Magyarország (TIM) által készített közelmúltbeli átfogó korrupciós jelentésből.

Ez a becsült túlárazás és a kormány maximális forráslehívásra való törekvése az anyag szerint már eleve magában hordozta a korrupció veszélyét, miközben a közbeszéd csak arról szólt, hogy sikerül-e az összes EU-forrást lehívnunk. A 2014-2020-as uniós ciklus kapcsán arra a veszélyre mutat rá a jelentés, hogy mivel több mint duplájára nő a közvetlen gazdaságfejlesztésre fordítható források aránya, ez erőteljes abszorpciós nyomást fejt ki, ami így növeli a korrupciós kockázatokat. 

A TIM átfogó anyagának főbb megállapításai:

1. A korrupciós érzékelési index (CPI) alapján Magyarország világviszonylatban közepesen korrupt országnak tekinthető, azonban a saját régióján belül a mezőny végén helyezkedik el. 

2. Magyarország 2007 és 2020 között évente a GDP-je több mint 3,5%-át kapja az EU-tól, ami sokkal nagyobb a német Marshall-terv 3 évre járó, a GDP évi 2%-át kitevő segítségnél 

3. A TIM kimutatása szerint a régi EU-ciklusban a gazdaságfejlesztésre fordított források aránya 24% volt és ez nő meg a kormány tervei szerint 60%-ra, ami az abszorpciós nyomás miatt növeli a túlárazás és ezáltal a korrupciós kockázatok veszélyét 

4. Az anyag szerint az uniós források felhasználásának rendszerébe beépül egy minden szereplő által elfogadott, a megvalósuló fejlesztések túlnyomó többségében érvényesülő járadék. 

5. Számos jelből jól látszik, hogy az itthoni szervek nem jeleskednek a túlárazási, illetve a korrupciógyanús ügyek felderítésében, hiszen egyetlen ilyen esetet sem jelentettek az EU Csalás Elleni Hivatalának 

6. A 2014-2020-as időszakra érvényes jogszabályi környezet és az új szervezeti rendszer a korrupciós kockázatokat is központosította. 

7.Utóbbival együtt is igaz, hogy a közbeszerzéssel kapcsolatos korrupciós és csalási kockázatok nagy része az uniós források felhasználásáért felelős intézményrendszer keretein kívül jelenik meg. 

Rengeteg pénzt kaptunk, de mire jutottunk vele?

Nagyobb, mint a Marshall terv...

Magyarország jelentős mértékű fejlesztési forráshoz jutott uniós tagságának első költségvetési ciklusában. A korábbi nagyszabású Marshall-terv keretében Németország nyugati része az akkori éves GDP mintegy két százalékának megfelelő forrást kapott egy három éves időszakra elosztva - mutat rá a TIM anyaga. Magyarország 2007 és 2020 között a jelenleg egy év alatt megtermelt GDP-je közel 60 százalékának megfelelő összeget kap fejlesztési célra az Európai Unió költségvetéséből, ami évente a GDP-hez viszonyítva több mint 3,5 százalékot jelent. 

Bár ezt az összeget csak fejlesztések finanszírozására használhatjuk fel, de megállapíthatjuk, hogy bizonyos területeken minden korábbinál lényegesen több elkölthető és elköltendő pénz áll rendelkezésünkre. Ez a helyzet magában hordozza a túlárazást és számottevően megnöveli a korrupció lehetőségét, illetve veszélyét - hívja fel a figyelmet a TIM. 

A tanulmányból kiderül, hogy a 2007-2013-ra vonatkozó tapasztalat alapján a forrásbőség Magyarországon óriási abszorpciós nyomást okozott, ami háttérbe szorította a hatékonyság szempontjait, illetve már nem feltétlenül a minőség, hanem a mennyiség számított. A tanulmány ezzel összefüggésben kifejti, hogy a hazai fejlesztési programok hatékonysága általában alacsony. Ennek egyébként egyfajta tükörképe lehet az, hogy a beömlő források ellenére stagnált, illetve romlott az ország nemzetközi versenyképessége. 

Beömlő EU-támogatások és romló versenyképesség

Jó példa erre a vállalkozásoknak nyújtott állami támogatások, hiszen az elmúlt bő egy évtizedben az uniós átlag 2,7-szeresét fordította vállalatok állami támogatásra, miközben versenyképességi mutatói az átlagnál gyengébben alakultak. 

A május végén megjelent cikkünkben már megírtuk, hogy Románia a 47., Magyarország pedig a 48. helyen stagnált a svájci IMD 2015-re érvényes versenyképességi listáján, közben a szlovénok 6 helyet javítva a 49. helyre, a görögök pedig 7 helyet javítva az 50. helyre jöttek fel. A régiós országokat tekintve a legjobban a litvánok állnak: 6 helyet javítva a 28.-ra jöttek fel, őket a csehek követik (4 helyezést javítva) a 29. helyen. Az észtek a 31. helyen láthatók, a lengyelek 3 helyet javítva a 33.-ra jöttek fel, viszont érdekes, hogy a lettek 8 helyet rontva a 45.-re zuhantak vissza. A szlovákok 1 helyet rontva még mindig megelőznek minket a 46. helyezésükkel. A régiós országok közül mögöttünk csak a szlovénok (49. hely), a bolgárok (55. hely), illetve a horvátok (58. hely) láthatók.

A Világbank Doing Business versenyképességi rangsorában az új módszertan szerint a 40. helyről idénre a 42. helyre csúsztunk vissza, amelynek hátterében az áll, hogy a 10 fő szempontban Magyarország egy esetben javított egy helyet, három tekintetben nem történt változás, míg hat esetében romlott a magyar helyezés. 

A tanulmány rámutat arra a fontos szempontra is, mely szerint a jelenlegi, 2014-2020-as programozási időszak forrásainak 60 százalékát közvetlen gazdaságfejlesztésre akarja fordítani a kormány, míg az előző, 2007-2013-as periódusban ezek aránya az ő adataik szerint csak 24 százalék volt (a kormány rendszeresen 16 százalékot mond). A közvetlen gazdaságfejlesztési források arányának és összegének ilyen jelentős növelése ezen a területen nagyon felerősíti az abszorpciós nyomást, ami hozzájárul a korrupciós kockázatok fokozódásához - mutat rá a TIM anyaga. 

El kell költeni, akár túlárazással is

A tanulmány szerint az, hogy a magyar kormány az EU-tól érkező források maximális felhasználására törekszik, nő annak a veszélye, hogy központosítva zajlik a projektek túlárazása. Leegyszerűsítve arról van szó: a forrásfelhasználás egyetlen kiemelten kezelt kérdése az, Magyarország el tudja-e költeni az uniós pénzt, aminek elérésében segíthet a túlárazás is. Éppen emiatt a TIM szerint 2007 és 2013 közötti időszakban rendszeresen túlárazták az uniós projekteket. 

A vezetői interjúk alapján a tanulmányból kiderül, hogy az Európai Bizottság ellenőrző szervei a túlárazások megítélésénél egy körülbelül 20 százalékos mértékű tűréshatárt alkalmaznak, igaz ezzel a kis mértékű csalások felett is szemet hunyhattak. Mivel a 2007-2013-as ciklusra mintegy 8700 milliárd forintnyi forrás állt az ország rendelkezésére, ebből az adódik, hogy mintegy 1750 milliárd forintnyi túlárazást nézhetett el nekünk az EU. 

Az uniós ellenőrzések akkor eredményeznek az ország számára pénzügyi korrekciót, ha a túlárazások kirívóan magasak, de ezt igyekeztek elkerülni a hatóságok, és így rendszerszinten egy 15-25 százalékos túlárazás intézményesülta tanulmány szerint. 

Mit jelent a korrupció?

A korrupció során a szereplők bizonyos csoportja gazdasági előnyt szerez ellenszolgáltatás nélkül, ezért a túlárazást nevezhetjük ebben az esetben a járadékszedés egyik fajtájának. A korrupció a járadékszedés többi formájához hasonlóan társadalmi szinten veszteséget okoz, mind a kevésbé hatékony erőforrás-allokáció, mind a működtetés és az üldözés költségei révén. 

A korrupció visszaszorítása nemcsak etikai, hanem gazdasági megfontolásból is fontos. A TIM anyaga szerint azzal, hogy a rendszert központosították és új szervezeti rendszert alakítottak ki, nem szüntették meg a korrupciót és a túlárazást sem, sőt a veszély ugyanúgy fennáll és fenyegeti a magyar gazdaságot. 

Mi az a csalási háromszög?

A tanulmány rámutat a szakirodalomban azonosított csalási háromszögre, melynek minden eleme rendszerszinten jelen van a magyar uniós fejlesztések megvalósításában. A hazai uniós fejlesztési rendszerben több területen is megtaláljuk a csalási háromszög alkotó elemeit: 
A csalás megvalósulásához szükség van a lehetőségre, amit a kontroll gyengesége teremt meg. A csaló számára különösen fontos, mekkora esélye van annak, hogy a csalás felderítetlen, vagy felderítés esetén büntetlen marad. A kontroll gyengesége lehet rendszerszintű, vagy egyedi mérlegelésre épülő. 
A racionalizálás során a csalás elkövetői maguk és a külvilág számára megindokolják a járadékszerzést. Olyan érvelést alakítanak ki, ami elfogadhatóvá teszi a formálisan jogtalan jövedelem megszerzését, például azzal, hogy a járadék más sérelmeket kompenzál, vagy mások is ezt teszik. 
A pénzügyi nyomás, ösztönzés, vagy motiváció előállhat nélkülözés, vagy mohóság miatt. Ha a lehetőség és a belső felmentés megvan, akkor a háromszögnek ez az eleme sok szereplőnél érvényesül, vagy kialakul. 

Minden adott a "sikeres módszerekhez"

Mivel a tanulmány leírja, hogy a kontrollrendszer elfogad egy jelentős túlárazást (a fent említett 20 százalék körüli mértéket), így a leleplezés esélye kicsi, és a büntetés mértéke összességében jóval alatta marad a megszerezhető járadéknak. Így tehát megvan a csalás lehetősége. 

A csalások rendszerszintű elfogadására a TIM anyaga szerint jó illusztráció a kistelepüléseken megépített, kirívóan drága játszóterek esete. A csalások leleplezése után a visszafizetendő támogatást a központi költségvetés megtérítette a települési önkormányzatoknak, mintegy legitimálva az önrész beépítését és a kivitelező járadékát egyaránt beépítő túlárazással megvalósított csalást.

Az anyag részletesen bemutatja azt is, hogy az uniós források felhasználása során milyen csalási és korrupciós módszerek azonosíthatóak a rendszerben. A továbbiakban ezeket foglaljuk össze 9 pontban. 

Ez a cikk folytatódik: 

1. Rengeteg pénzt kaptunk, de mire jutottunk vele? 
2. Korrupciós technikák és kirívó esetek
3. Korrupciós veszély van, de hatósági bejelentés nincs - Következtetések

Lakatos Pál: Elgondolkodtató tanulmány, bár én a hozzánk áramló EU-s pénzt visszaosztásnak nevezem. Szerintem ugyanis nem kapjuk, mintegy ajándékként a pénzt az EU-tól, hanem a tőlünk kasszírozott pénzből kapunk vissza. A címben említett túlárazás meg a korrupció melegágya. 

Kapcsolódó: 
Motor nélküli autóval száguld Magyarország (index.hu
A Szentkirályi alapítója nemmel szavazott volna az uniós belépésre (hvg.hu
Hiába a bírósági eljárás, elárverezte a kishantosi földeket a magyar állam (444.hu
"Óriási mértékben" csökkent a szegénység a KDNP-s szerint (propeller.hu
Hova lett Magyarország aranytartaléka? (sokkaljobb.hu
Aranyhamisítási ügy - tízmilliárdokat buknak a magyar bankok (napi.hu
Azt hittük, vége a válságnak? Még csak most jön a neheze (privatbankar.hu
Vagyonosodási vizsgálat az összes miniszter ellen (sztarklikk.hu
Orbán Viktor a függöny mögé bújt az ellenzéki kérdések elől (index.hu
Letiltották az ibizai drogdiszkós közleményt Habony jogaira hivatkozva (index.hu




Ennyire nem lehet vastagbőr: Orbán szerint a legtisztább közbeszerzés Magyarországon van
2015. december 07. propellercivilhetes

Európa legszigorúbb közbeszerzési szabályozásának nevezte a magyar közbeszerzési törvényt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.

Magyarországon a közbeszerzések nyilvánosak, a cégek tulajdonosait fel kell tárni, mindenki láthatja, ki indult és ki nyert a közbeszerzéseken - hangsúlyozta a kormányfő az LMP-s Schiffer András kérdésére, aki felidézte: bekerült az új közbeszerzési törvénybe, hogy az állami vezetők hozzátartozói a továbbiakban nem pályázhatnak közbeszerzéseken - írja a Propeller. 

Azonban "ez a szabály élt talán másfél hónapot: még a múlt héten (...) ezt a kört szűkítették a közös háztartásban élő hozzátartozókra" - jelezte az LMP frakcióvezetője. A kormányfőtől azt kérdezte, kezdeményez-e szigorúbb összeférhetetlenségi előírásokat a politikai vezetők, pályázati döntéshozók esetében. 

A miniszterelnök válaszában azt mondta: a hatályos közbeszerzési törvény a legszigorúbb Európában, szigorúbb, mint bármely korábbi hazai közbeszerzési törvény, és szigorúbb, mert szélesebb körre, több állami vezetőre terjed ki, mint bármikor korábban. 

Hozzátette továbbá, hogy a mostani közbeszerzési szabályozási rendszer betartható és életszerű, mert azt mondja ki, hogy az ember azokért tartozik felelősséggel, akikkel egy háztartásban él. Az egy háztartásban élő családtagok köre egyértelmű, így világos, miként kell betartani a jogszabályt - érvelt. 

Schiffer András viszonválaszában felvetette, hogy a politikusoknak legyen kötelező vagyonosodási vizsgálatuk. 

Erre Orbán Viktor úgy reagált: régi vita a vagyonbevallások kérdése, és sosem szimpatizált a kérdésben uralkodó zűrzavarral. 
Talán az lenne a legszerencsésebb, "ha kiválasztanánk valami tisztességes demokráciát", például Németországot vagy Ausztriát, és Magyarország átvenné az ottani szabályokat - mondta a miniszterelnök. 

Végül azt kérte Schiffer Andrástól: "ha bármelyik családtagom közbeszerzésen indul, akkor legyen kedves, és ezt tegye szóvá". 

MTI Fotó: Kovács Attila
Orbán Viktor miniszterelnök válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. december 7-én



Pál György: Megjött az éves Tigáz elszámolás. Remélem minden egyes agymosott Fidesz hívőnek is megjött. Az alábbi táblázatot a számlákról írtam ki, aki nem hiszi, beszkennelem neki. Köszönöm így karácsony előtt ezt az 53 ezer forintos csekket! 


Pénteken megbukhat a Nyugat-barát ukrán koalíciós kormány
2015.12.09. 444.hu

Kijevben pénteken fognak az ukrán képviselők szavazni a kormány sorsáról, miután Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök ellen képviselők bizlmatlansági indítványt nyújtottak be.

A törékeny koalíció megmentésében leginkább Ukrajna nyugati szövetségesei érdekeltek, ezért is látogatott a héten Joe Biden amerikai alelnök az országba, írja a Financial Times. 

A két oligarcha, Jacenyuk és Porosenko által vezetett koalíciós kormány népszerűsége amúgyis megcsappant köszönhetően az eladósodottság miatt bevezetett megszorító intézkedéseknek és a keleten dúló háborús helyzetnek. 

Az állam ráadásul egyszerre adósa a nyugatnak is, és keletnek is: Moszkva éppen egy három milliárd dolláros adósságot akar behajtani Ukrajnán, az IMF pedig azzal fenyeget, kormányválság esetén befagyasztaná a legutóbbi kölcsön folyósítását. 

Eközben Mihail Szakasvili egykori grúz államfő, jelenleg odesszai kormányzó is beindult, kormányfőnek készül, és korrupciós ügyei miatt támadja a miniszterelnököt. 

A koalíciós erők másik oszlopát, Petro Porosenkót is tűz alatt tartják politikai és üzleti kapcsolatainak korrupciós ügyei miatt. (FT) 

Kapcsolódó: 
16 év után veszített a chávista baloldal a venezuelai választásokon (index.hu
Széteshet az EU az Európai Parlament elnöke szerint (karpathir.com
Ettől fél mindenki - amibe a franciák bele se mernek gondolni (valasz.hu
Marine Le Pen célja a francia nemzetről való gondoskodás, bevezetné a gazdasági patriotizmust (titkolthirek) 
Amerika nem vállal garanciát Ukrajna tartozására, csőd is jöhet (karpathir.com
Kijevben tüntetők lepték el azt az útvonalat ahol Joe Biden vonult a karavánjával (tvzvezda.ru


Porosenko a barátság jegyében Joe Biden látogatása alkalmából kiadta a parancsot, hogy térdre 




FIGYELMEZTETÉS: Ukrajnában nukleáris apokalipszist készítenek elő!

Egy fontos hír nyomában: 
Az elektromos energiát egyebek között a Krímbe is szállító villamos távvezeték tartóoszlopainak a közelmúltban történt felrobbantása "aktivisták" /!/ által a herszoni területen 


1./ 
az ukrán atomerőművek "vészleállásához" vezetett! 
Erről az "Ukrenergo" cég igazgatójának első helyettese, Jurij Kaszics tett bejelentést -. Mindez a Dnyeprmenti és az Uglegorszki hőerőműben két blokknak a hálózatról való kiegészítő vészlekapcsolását és Ukrajna zaporozsjei és délukrajnai atomerőműveiben 500 MW teljesítmény vészleállítását tette elkerülhetetlenné. Meg kell jegyezni, hogy az atomerőművek ilyen vészleállása még kiváló szakvezetés mellett is nagyon veszélyes! Az ukrán nukleáris objektumok kétes vezetés irányítása alatt működnek, miután az ukrán erőművek irányítását magánkorporációnak adták át. 

2./ 
e magánkorporációk éveken át rendszeresen eltitkolták az atomerőművekben keletkezett üzemzavarokat és meghamisították az atomerőművek állapotának adatait! 
Arról nem is beszélve, hová lett az évtizedek alatt termelt fegyverminőségű plutónium? Elképesztő veszélyhelyzetet hozott létre a Nyugat nemcsak az arab térségekben, hanem az ukrán régióban is az Arab tavasz és az Ukrán Majdannak nevezett orosz ellenes ostoba politikai förmedvényeivel. És ennek is mi magyarok lehetünk az első kiszemelt áldozatai! 

3./ 
Bizonyitott tény, hogy ukrán "aktivisták" (magyarul: nemzetközi terroristák) rongálták meg a távvezetéket, akiknek fogalmuk sem volt a következményekről! 
Elkeserítő és a kommunista időket idéző mentalitás, hogy senki sem közölte a magyar néppel,hogy 2015.január 15.-én a Dél-ukrajnai atomerőműben tűz volt, tavaly a zaporozsjeiben pedig több vészleállás!!! A közelmúltban, 2015.november 17.-én 9.17 órakor pedig a 6. blokkot kapcsolták le a hálózatról az automatikus védelmi rendszer hibás működése következtében. Ismeretes, hogy az erőművek berendezései nem manőverezhetők, ezért bármilyen hirtelen üzemmód változás vészhelyzetet jelent, ez konstrukciós sajátosságuk. A terhelés hirtelen esése, amit a távvezeték felrobbantása idézett például elő, éppen ilyen vészhelyzet. 

4./ 
A zaporozsjei ukrán atomerőmű a legnagyobb energetikai objektum Európában 6000 MW beépített teljesítménnyel. 
Egy komoly üzemzavar következményei itt egyszerűen megjósolhatatlanok. Ne beszéljünk mellé, ez végpusztulást idézhet elő Magyarország számára is! Már csak az hiányzik, hogy felújítsák, aktivizálják e robbantást, mint "katonai jelet" a török provokáció és a montenegrói Nato tagság után az ukrajnai háború sürgős folytatásával is!!! 
Hátborzongató tény a mi szemünkben ,hogy itt minden lépés egy előre megtervezett és összehangolt támadó hadműveletre utalt az apró részletek tekintetében is! 
Ez pedig atomháborúhoz vezet, előbb,mint azt bárki gondolná! Nézzünk csak rá az ukrán események irányítóinak "fizimiskájára" és a nemzetközi háttérerők gátlástalan -az 1919-es magyarországi vörös terror figuráit láttuk újjászületni Ukrajnában is. 
Arról már szólni is felesleges, hogy az ukrán atomerőművek abszolúte felelőtlen emberek kezében vannak, persze ez nem az erőművek közvetlen szakszemélyzetére vonatkozik, hanem a rájuk épülő iszonyatos felépítményre, az iszákos elnöktől a részeg aktivistáig, akik még azt sem értik,hogy a villamos távvezetékek felrobbantása nemzetközi terrorcselekmény,amely az atomerőművekre kiható következményei miatt sokkal veszélyesebb a világbékére, mint pl. egy párizsi mészárlás! 

5./ 
Kérdezzük: Ki állítja meg a világ őrültjeit- az emberiséget az egyik öldöklésből a másik öldöklésbe kergető - hivatásos gyilkosait? Talán egy atomháború? 

Ne tápláljunk reményeket a jövőnk iránt! Erre mutatnak napjainkban a történeti összefüggések egymásra épített - a nyílt agressziótól sem mentes - provokatív eseményei, mint amilyen az arab tavasz, a migráns háború, a török terrorcselekmény, a montenegrói Nato bővítés és az ukrán háború tervszerű felélesztésének a szándéka is. Egy képzett stratégának fel kell ismernie azt is, hogy a washingtoni külügyminisztérium stratégiai tervezői által megírt, és a budapesti amerikai nagykövettel a magyar katonák kiválóságáról elmondatott Glóriái szoros összefüggésben vannak a fentiekkel! A sok "magyar ellenes köpködés" után nagy hírtelen előrántott Glória a magyar nép tudatos felkészítését jelenti egy önként vállalandó hatalmas véráldozat meghozatalára. Ez volt a célja! Megtanultuk a történelemből, hogy a szép szavak, a nagy szavak, valójában csak beugrató hazug szavak! A válaszunk röviden és tömören csak ennyi: Mi nem ontunk drága magyar vért mások érdekeiért, különösen nem Ukrajnáért . Amen. 

Kiadmányozta: 
Dr.Nagy László sk. ny. ügyvéd 
Rendi kormányzó


Kapcsolódó: 
Reuters: Baleset történt egy ukrán atomerőműben (mandiner.hu
Nem álltak le a méregkeverők (nepszava.hu


Megdöbbentő igazság! Miért nem akarja Obama, hogy a szír elnök a hatalomban maradjon
2015-11-07 hirado.top

A nyugati szövetségesek mindent megtesznek, hogy a szír elnököt elmozdítsák a hatalomból. Szinte minden emberiség ellen elkövetett bűnnel megvádolták már Bashar al-Asszadot és folyton hangoztatják, hogy ezek miatt Asszád nem maradhat hatalmon. De vajon mi az igazság és mi mozgatja a "jóságos szövetségeseket", akik nagy nehezen elkezdték bombázni az Iszlám Állam szíriai állásait is? 


A legfőbb ok Szíria olaja. Ha NATO háborúba kezd az emberi szabadságjogok megvédése miatt rögtön olajszag csapja meg az ember orrát. Nem volt ez máshogy Irakban, Líbiában, Kuvaitban, Afganisztánban. Az energiahordozók kitermelése és szállítási útvonalainak kézben tartása az USA és Nagy-Britannia legfontosabb célja. 2013-ban Szíria 25 éves szerződést írt alá Oroszországgal az ország Olaj és gázkészletének kitermelésére. Ha a szír elnök bukik ezt a szerződést felül lehet majd vizsgálni, persze ehhez Vlagyimir Putyinnak is lesz egy-két szava. 

Szíria jegybankja az állam tulajdonában és ellenőrzése alatt van. Szíria saját pénzt bocsájt ki és ebbe nincs beleszólása a globális bankároknak New Yorktól kezdve Londonon át Párizsig, Baselig. 

200 ezermilliárd dolláros üzlet az ország újjáépítse. Szíriának nincs adóssága a Nemzetközi Valutaalapnál. A nyugati koalíció tenne róla, hogy legyen. A nyugatbarát kormánnyal 200. ezermilliárd dolláros hitelt vetetnének fel, aminek a fejébe brit és amerikai vállaltok kapnák meg Szíria olajának a kitermelési jogait, ezen kívül nyugati multicégek építenék újjá a lebombázott országot. 

Azért nem bombázta az Iszlám Állam szíriai állásait Barck Obama mert ezzel a szír elnököt támogatta volna az ISIS-el szemben, de a párizsi és a kalaifoniai terrortámadás után már nem volt más lehetőség, a közvélemény megköveteli az Iszlám Állam állásai elleni támadásokat. 

Kapcsolódó: 
Ahogy várható volt: A nemzetközi koalíció a terroristák helyett a hadsereget bombázta (alfahir.hu
A Washington vezette IÁ-ellenes koalíció légi csapást mért Bassár el-Ászád katonáira - Izrael nyomdokain haladva (titkolthirek.wordpress.com
Georg Spöttle: Az olaj élteti az Iszlám Államot, Törökország vásárolja (hvg.hu
A terrorizmus a nagyhatalmak számára óriási biznisz (hvg.hu
800 ezer menekült tér vissza Szíriába az oroszok közreműködésének köszönhetően (orientalista.hu
Marine Le Pen: "Putyinnak igaza van. Meg kell tartani a szír elnököt" (hirtop.in
Két török F-16 vadászgép megsértette a szíria légteret és perceken belül az orosz SU-34-es kitessékelte őket(southfront.org
WikiLeaks: Törökország 6 héttel korábban eltervezte a Szu-24-es lelövését (oroszhirek.hu
Amerika: a törökök nem zártak le egy 100 km-es határszakaszt, itt csempészik az olajat (kuruc.info
Naponta több millió dollár bevétele volt az IÁ-nak olajkereskedelemből (karpathir.com
Már az USA is panaszkodik, hogy a törökök nem zárják le az Iszlám Állam határát (index.hu
Gondolatok a politikai iszlámról (nemzetihirhalo.hu
Váratlanul az Adriára érkezett egy amerikai repülőgép-hordozó (vs.hu
Kihajózott a legnagyobb amerikai romboló (pestisracok.hu
Amerikai tisztviselők tagadják a szíriai hadsereg bombázását, az oroszok hibáztatják (almasdarnews.com
Az amerikai erők 45 perces figyelmeztetést adnak az ISIS-nek a bombázások előtt, majd kifogynak a lőszerből(idokjelei.hu
Brit veteránok tiltakoztak a szíriai bombázások ellen Londonban (euronews.com
A "11B X 1371" videó rejtélye - 1. rész (youtube.com
Új jelentés: az USA 30 millió embert ölt meg 1945 óta (lovasistvan.hu
Itt a baj: nanocsöveket találtak gyermekek tüdejében (index.hu
Az oroszok felhívása Európa népeihez (youtube.com


Amikor valaki azt mondja nekem, hogy a török népet ne hasonlítsam a vezetőkhöz akkor az az érzésem, hogy aki ezt mondja az nem ismeri a törököt. Erdogannak és a politikai vezetőknek bizony hatalmas támogatottsága van Törökországban. Azt is tudom, hogy már a Balkán háború óta egy mocskos politikát folytat a török exportálva a szélsőségeseknek a fegyvereket és a terroristákat. Határain átengedi a mocskos gyilkosokat és kórházaiban kezeli őket. Mészárosoktól kapja a lopott olajat és a világ szemébe HAZUDJA, hogy ez nem igaz. Egyre agresszívabban lép fel a szomszédaival szemben lásd Irak, Szíria, Görögország...stb...stb....Törökországnak egyetlen olyan szomszédja sincs akivel jóban lenne. A NATO háta mögé bújva játssza a piszkos üzelmeit. Most éppen az EU-t zsarolja az meg fizet neki, hogy ne küldje Európába a terrorista cimboráit. Miért írom, hogy a migránsok terroristák? Azért mert az FSA "mérsékeltnek" mondott terroristák zá szlaja leng minden török menekülttáborban. Mert most menekülnek a baráthoz, hogy Európát dúlhassák fel úgy mint a Közel keletet. 
Bevezetőnek csak ennyit akartam írni a törökről az alábbi cikk és videó minden megmutat a török mentalításról.....a mocsok képmutatásról, a hazugságról és a török latorállamáról...... 
Török képviselők azt ordítják a török parlamentben Ahmet Davutoglu miniszterelnök beszéde alatt, hogy "lőjjük le az orsz gépeket" hangos taps kíséri az oroszok gyalázását beleértve a török ifjúsági tagozatot is. Nem marad el az ""Allah Akbar" hangos üvöltése sem. 
NÉZZE MEG MINDENKI A VIDEÓT MI TÖRTÉNT A TÖRÖK PARLAMENTBEN ÉS KÉRLEK BENNETEKET? HOGY A KOMMENTEMMEL OSSZÁTOK MEG!!!! (Milan Mitrovic
VIDEÓVAL: http://lifenews.ru/news/174098


Mindig csak a baksison járt az eszük



Végjáték

Hogyan akarják a fehér lakosságot eltüntetni ősei által felépített és mindeddig megvédett hazájából. A fegyver egyszerű: Színesek bevándorlása, állítólagos "üldözés" ürügyével, és a fehérek tiltakozásának elfojtása jogi eszközökkel, "rasszizmus", "nácizmus" és hasonló "érvek" hangoztatásával. Tényleg tűrnünk kell saját megsemmisítésünket, sőt, asszisztálni ehhez? 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=LNfbMC4cN0I

Kapcsolódó: 
Azonnal megszüntetné a zárt muzulmán óvodákat az osztrák külügyminiszter (mandiner.hu
Belehalt a nászéjszakába a nyolcéves jemeni kislány (napimigrans.com
Arabok veszik egymás után a lakásokat egy magyar városban (hvg.hu
"Csak idő kérdése és végigsöpör Európán egy bevándorlók által behurcolt Járvány" (hirado.top) 
Képtelen elvégezni az egyetemet a fekete hallgató, mert túl sokat kell fehérekről tanulni (alfahir.hu
Bakay Kornél "Ennek a főszervezői az amerikai zsidók." (youtube.com
Meddig rágalmazhatja Fischer Iván munkahelyét, Magyarországot évi 1,5 milliárdért? (kuruc.info
K.O. - Budaházy VS Zsohár "Amit te csinálsz az hazaárulás!" (youtube.com
A dzsihádistáktól félnek a calais-i tábor lakói (origo.hu
Angi pezsgőt bonthat: megérkezett az egymilliomodik idei hódító az egykor német országba (kuruc.info


Szijjártó Péter: Vegyes képet mutat a kárpát-medencei kapcsolatrendszer
(magyarhirlap.hu
Gyula Geonczeol: milyen tortenelmi tehertetelrol beszel? Ez provokacio, raszista terror, semmi mas. A Karpat medencebe ezeket az idegeneket a habsburgok telepitettek be. Aztan kitalaltak a finnugorizmust, hogy letagadjak es uldozzek a szkita es hun korral valo kozvetlen kapcsolatunkat, hogy helyet adjanak a par szaz eve betelepitetteknek, akiket a habsburgok a magyarok szamaranyanak csokkentesere hoztak be. A finnugor nonszensz alapjan kitalaltak, hogy a magyarokat a szlavok megeloztek es ennek alapjan rasszista allapotok es magyaruldozes alakult ki a Felvideken. Szegyenteljes, hogy jo kapcsolatokrol beszel a hivatalos politika, ami a felvideki magyarok szembekopese. Szlavok nem voltak a Felvideken a magyarok bejovetele elott, az avarok vittek magukkal Szileziabol szlavokat, akiket delen telepitettek le utkozozonanak a gorogok fele. Roluk beszelnek, ez volt a de li Moravia, ami delen volt es sohasem a Felvideken. Foleg nem Nyitran es Pozsony mellett nem. A magyarok bejovetele elott a bizanci forrasok a Karpat medenceben turkokat ismernek csak, akik azonban nem masok, mint a nyugati turk birodalom, ami Kazaria. A hunokat ugyanis turkoknak neveztek abban az idoben. Meg is irjak, hogy a hunok, akik avarok, illetve a magyarokrol, akik hunok. Nem a magyar kronikakat es a korabeli forrasokat kell tiltani es gyalazni, hanem a rasszista magyarorszagi hivatalos torteneszeket kell birosag ele allitani es eltiltani uszitasert es tortenelem hamisitasert es a magyarok ellen.


HonlapLeiratkozás