Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásaiból
MAGYAR ÉLETMINŐSÉG
2015. október 28. szerda, 07:48

Van olyan helynév nálunk, hogy „Zsidóirtás” – csoda, hogy a nevét még meg nem változtatták

2015. október 26. 10:18

tanuhegyek.jpgMerthogy van, ahol a hasonló helynevekkel ez történik. Az MTI tegnapi tájékoztatása szerint egy „Zsidóölő” nevű spanyol falut „Zsidódomb”-ra neveztek át. Az ember nem tudja, sírjon-e vagy nevessen. Kíváncsian várjuk, mi várható nálunk. Merthogy hazánkban van olyan is, hogy „Zsidóirtás”.

„Vigyázz Icig, most nem viszünk Auschwitzig!” – ennyi jutott eszébe a Mazsihisznak 1956-ról

2015. október 25. 09:18

auschwitz2011-250.jpgRégi – jó vagy rossz – szokásomhoz híven e napokban is kíváncsi voltam a Mazsihisz megnyilatkozásaira. Merthogy itt volt ugyebár október huszonharmadika. Azt, hogy június 4-én hallgat, már megszokhattuk. De az egy év híján hatvan esztendővel ezelőtt történetekről most, hogy, hogy nem, hallatta a hangját.

Határaink megvédése egyenesen krisztusi parancs

2015. október 24. 16:56

hatterhatalom-250.jpg„Vagy mi, vagy ők!” – mondhatnók. „Igen, de keresztény ember hogyan foghatna fegyvert bárkire is?” – hangzik az ellenkérdés. „Pláne papi áldással?” – végződik. Nos, ez egy valódi keresztény számára valójában sohasem lehet kérdés. De miért?

Megmaradni, gyarapodni, visszaszerezni!

2015. október 23. 09:41

56-time.jpgHárom szó, egy tőmondat. A végén, nyomatékkal, felkiáltójellel. Klasszikus tömörséggel mindent kifejez. Mindent, legfőképpen éppen azt, amit ezerkilencszázötvenhat jelentett a múltban és jelent ma. Legalábbis nekem, akinek bizony évről évre egyre nehezebb írnia arról, hogy valójában mit jelent ez a nap. No de miért is?

Egy feltárandó gótikus templom nem érdemel különösebb figyelmet – de ha zsinagóga lenne, minden pénzt megérne

2015. október 22. 15:11

zsinagoga.jpgL. Simon Lászlót aligha kell bemutatnunk. Tipikus pojáca, mindenre kapható, ha kettős mércével kell mérni. Az embernek sugárhányása támad lassan már akkor is, ha csak a nevét hallja. Pláne, ha még a száját is kinyitja, mint tette a minap! Lássuk a részleteket!

„A nácik külön pénzt is nyomtak a gettók és koncentrációs táborok foglyainak”

2015. október 22. 14:10

auschwitz2011.jpgA Zsido.com tegnapi hírcikkében olvassuk: „A nácik bukása után 70 évvel mindenkinek felidéződik egy kép erről a szörnyű időszakról: a horogkeresztes zászló, a sárga csillag, a táborok csíkos egyenruhája. Az már feledésbe merült, hogy a nácik külön pénzt is nyomtak a gettók és koncentrációs táborok foglyainak.” Lehet, hogy oldódni kezd a csak fehérben-feketében látás jégpáncélja? Lehet, hogy foszló ruhaneműhöz hasonlítható a „nácik”-at eleve „gazembereknek” tekintő szemlélet? Megannyi kérdés merül fel, ha az ember ilyen információkkal találkozik. És nem először. Magunk is idéztünk ugyanis korábban a hazai gettók életéből korabeli helyzetjelentéseket, amik megerősítették már akkor is, hogy valami nincsen rendjén a második világháborús koncentrációs táborok történetének hivatalos taglalása körül.

Tompó testvér: Lehet, hogy valamit nagyon jól csináltam, ha folyamatosan letiltottak a fészbúkról?

2015. október 21. 14:58

facebook250.jpgHa az ellenség letilt bennünket, nem másnak, mint annak a jele, hogy jól végeztünk a munkánkat, mert veszélyesek voltunk reá nézve. Klasszikus mondat. Mindegy most, kitől való. A lényeg, hogy igaz. És nem most döbbentem rá, de a sorozatos tiltások után döntöttem. Nem leszek többé fészbúkos.

Ha egy keresztény magyar nem zsidó orvoshoz megy, antiszemita?

2015. október 20. 13:53

antiszemitizmus-izrael.jpgTávol álljon tőlem ezúttal is a polgárpukkasztás, azonban vannak helyzetek, amikor az ember kénytelen olyan kérdést feltenni, amit nem kellene. Ilyen helyzet a mostani is. No de miről is van szó?

Izrael tiltakozik az iszlám veszély ellen? Amikor az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz?

2015. október 19. 17:27

zsinagoga.jpgHihetetlen, de három napja nem látogattam a Mazsihisz honlapját. Üdítő érzés volt, mit ne mondjak. Ma szakmai kényszerből azonban mégis ezt tettem. És nem tudtam hirtelen, mitévő tegyek: szétröhögjem az olvasottakat, vagy az ellenkezőjét tegyem?

Ezt eredményezte a liberális keresztény társadalom...

2015. október 18. 15:07

Olvasva napról napra a hazai zsidóság vezető köreinek örökös panaszait, amiért szerintük errefelé is csaknem tombol az antiszemitizmus, a realitás talaját megtalálni és azon megmaradni kívánó historikus, mint jómagam, másként lát és ítél, mint megannyi kortársa, akik mégis panaszkodnak és csak arra képesek, hogy ujjal mutogassanak. Ujjal azokra, akik szerintük minden baj kizárólagos okozói. De vajon tényleg így van-e? Ha ónos eső esik és ingujjban lófrálok, ki tehetek ezért igazán felelőssé? Netán a meteorológust? No de kissé komolyabbra fordítva a szót: miért, hogy mielőtt panaszkodnánk helyzetünk miatt, nem nézünk tükörbe?

Nem, Európa eszménye nem zsidó-keresztény, hanem keresztény hagyományokon nyugszik

2015. október 17. 12:53

Kalvaria.jpgElőrebocsátom: baráti, nem pedig ellenséges vitáról van szó. Migránskérdésben a média fősodra által politikailag rendre szigorúan inkorrekteknek tekintett józan állásfoglalások közzétételében oroszlánrészt vállal a Mandiner.hu keresztény portál. Mégis, legújabb ebbeli írásában megfeledkezett valamiről maga is. Arról, hogy nem, Európa eszménye nem zsidó-keresztény, hanem keresztény hagyományokon nyugszik.

Egyetemi hallgató tanáráról: „Köze sincs az oktatott tárgyhoz”– no de a Pázmányon?

2015. október 16. 11:31

Nemrég idéztem a METANOIA videostúdió „A keresztény Európa és az iszlám – Népvándorlás 2015” című, migránsügyben való három részes interjúját, köztük a másodikat, ami Görföl Tiborral készült, aki a Pázmányon egyetemi tanársegéd. Megpróbáltam utánanézni, mit tartanak róla, a telivér liberálisról hallgatói. Az utánanézés döbbenetes tapasztalatszerzéssel járt

„El a kereszttel!” – nem rémálom, véres valóság

2015. október 15. 09:47

kereszt-alkony.jpgNemhogy ötven, talán tíz éve sem gondolta volna az ember, hogy Európa saját magát számolja fel, éspedig önmagukat keresztényeknek mondók aktív közreműködésével. Pedig most ez történik, de szó szerint. A kontinens, ha földrajzilag nem is, szellemileg azonban valóban megsemmisülőfélben van. A jövő tavaszra várható harmadik afrikai néger bevándorlás előtt is mindent megtesznek a New Order, az Új Világrend képviselői, hogy a kontinens görög-római és keresztény örökségének az írmagját is kiirtsák.