Payday Loans

Keresés

A legújabb

A kormány hetente tartott eligazítást a HírTV vezetőinek PDF Nyomtatás E-mail
A rab sajtó avagy a hazugságok napi tömeggyártása

A kormány hetente tartott eligazítást a HírTV vezetőinek

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: HírTVöncenzúraKreatív.huOrbán-Simicska-háborúTarr PéterG-nap;

Tarr Péterrel, a HírTv vezérigazgató-helyettesével készített interjút a Kreatív, hogy milyen változások történtek a Simicska Lajos kirohanásáról elhíresült nap óta. A csatornát a béke szigeteként jellemzi, megszűnt az gyakorlat, hogy a kormány emberei heti rendszerességű eligazításokat tartsanak a szerkesztőségben.

 

Simicska Lajos 2015. február 6-án kelt ki önmagából, mikor telefonon értesült arról, hogy médiabirdalmát szétfeszítette a belső ellentét az Orbán Viktorral folytatott háború következtében, a miniszterelnököt "gecinek" nevezte és megszabadult a szerkesztőinek kevésbé lojális tagjaitól, többen önként távoztak.

Tarr Péter az interjúban úgy emlékezik, hogy az esetet övező kapkodás és bizonytalanság óta felszabadult a szerkesztőség, ő maga a cég és a kollégái iránt érzett lojálitás miatt döntött a maradás mellett. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréből való kirúgásként élte meg Tarr a napot, azóta ellenzékiként kezelik a HírTv-t is a kormányzatban, a munkatársaikat a korábbi vezetőség fenyegető, az állami köztelevízió pedig csábító megkeresésekkel próbálta elhívni őket a szerkesztőségből.

"Korábban ez a televízió ezer szállal a kormánypártokhoz köthető médium volt. A kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart" - jellemezte Tarr az egykori helyzetet, de azóta szóba sem állnak ezek a személyek a szerkesztőséggel. Többé nem kellett engedélyt kérni a ki nem mondott szabályok miatt a vezetőségtől, attételesen a kormányzat embereitől arra, hogy kiket hívnak be műsorba, vagy milyen témákat dolgoznak fel - mondta. Ezt azóta felszabadulásként élte meg a HírTv, elfelejthették az öncenzúrát és a régi reflexeket - fogalmazott Tarr.

Azóta nem kormányellenes, hanem kritikus jobboldali konzervatív csatornaként igyekeznek működni, viszont az állami hirdetések elmaradása miatt a piacról újabb nézői csoportokat kellett bevonzainuk, ezt egy arculatváltással együtt lépték meg - magyarázta Tarr, aki szerint a számok számukra biztatóan alakulnak, sőt úgy látja, hogy az ország további hírtelevíziókat is elviselne.

Simicska Lajosról annyit árult el Tarr, hogy számára a nézettségi számok nem első rangúak - csak az egyébként szaporodó hirdetőknek -, és hosszabb távon is finanszírozná a csatornát, ugyanis a vállalkozó hosszú távra tervez, de céljairól nem tudott nyilatkozni a vezérigazgató-helyettes.

LAST_UPDATED2