Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 augusztus 25. PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 augusztus 25.
GYORSMENÜ
• Feliratkozás
• Olvasás honlapon
• Napi programajánló
• Facebook oldalunk
• Támogatás-tagdíj
99Húszmillió!
Kedves Olvasó!

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes


RETTEGÉS a MAG népétől - tabukról Bunyevácz Zsuzsával
Világ-Panoráma // 2014-04-21. Echo TV

Félni csak...kinek is lehet? 
Mit is tett a "művelt" Nyugat az elmúlt ezer évben. Nem a magyaroknak kell félniük. Mi nem vagyunk antiszemiták, fasiszták és nem kell rettegni tőlünk. Amíg a török ellen harcoltunk, addig ő, a Nyugat, gyarmatosított. Félni nem a mellérendelő gondolkodású népektől kellene. 

Hamar kiderül, hogy félni leginkább nekünk lenne okunk. Például már ezer évvel ezelőtt se mi akartuk Európát a saját vallásunkra téríteni, és nem mészároltuk le azokat, akik nem vették fel vallásunkat. 

Félni azoktól kell, akik rendre megtámadnak másokat, és nem tartanak be nemzetközi határozatokat. És ezek nem mi vagyunk. Fel kell hát tenni a kérdést: vajon mi a célja bűnösségünk állandó hangoztatásának? 

Műsorvezető - Szaniszló Ferenc 
Vendég - Bunyevácz Zsuzsa író 



Dr. Aradi Éva indológus "Szkíták és magyarok őshazája" előadása Pápán az Edvy malomban 2014-ben

Dr. Aradi Éva indológus - keletkutató "Szkíták és magyarok őshazája. Hol volt Magna Hungaria?" címmel folytatta tavaly megkezdett előadását Pápán az Edvy malomban. Az előadás része az "Értékeink élőben" c. előadás-sorozatnak, melyet a Lélek és Tradíció Alapítvány szervez. 



Kassai Lajos lovasíjász a Világ-panorámában - Echo Tv

Az Echo Tv Világ-panoráma című műsorának Kassai Lajos íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat megteremtője volt a vendége. Az utóbbi években kulturális jégtörő hajóvá vált a lovasíjászat. Az utóbbi években kulturális jégtörő hajóvá vált a lovasíjászat. Sajnos ma a fiatalok sokasága egy virtuális térben él, és ha kiszakad a természetből, akkor a természetességtől is eltávolodik. 



Saját hazámban

Mi az hogy a saját hazámban nem lehetek magyar. Hát miféle dolog ez uram? A saját hazámban, A SAJÁT HAZÁMBAN!! Ez van. 

Első feltöltés: 2007. jún. 18., feltöltő megjegyzése: Stupid Hungarian nazi complaining about oppression... 



Hogy mertél te népem otthonára rá törni. 
Hogy mered te mérgezni azt amit Isten ad. 
Hogy mersz te törvényt csinálni magadnak, és azt hiteted el igaznak. 
Azt hiszed tiéd a világ? 
Tudd és féld Nimród fénye vissza tér. 
És néked véged, jahve nemzetség! 
(Facebook)



A határzár ellenére is özönlenek a menekültek
2015.08.24. MTI - Origo

Megrongálták a drótakadályt a határon a Szerbia felől érkező migránsok. Átvágták a drótot, ruhákat, hálózsákokat dobtak át rajta, hogy ne sértse meg őket a penge, amikor átmásznak alatta vagy rajta. Kora este a több száz migráns a gyűjtőpontot elhagyva Szegedre indult a vasúti sínek mentén.

Megrongálták a drótakadályt a határon a Szerbia felől érkező migránsok, átvágták a drótot, és ruhákat dobtak át rajta, hogy ne sértse meg őket a penge - számolt be az M1. 

A köztévé tudósításában elhangzott az is, hogy a Röszke mellett, a Szabadka-Szeged vasútvonalnál, ahol nincs kifeszítve drót, folyamatosan érkeznek a bevándorlók a síneken gyalogolva. A tudósító becslése szerint 200-250 migráns érkezett fél óra alatt, reggeltől hétszázan jöttek a síneken. 

Forrás: AFP/Csaba Segesvari

A töltésen át

szegedma.hu arról számolt be, hogy kora este legalább 4-500 illegális bevándorló érkezett a vasúti töltésen Szeged Szentmihály nevű városrészére. Nagy számban vannak jelen a rendőrök, a polgárőrök, de megjelentek az embercsempészek is. A migránsok, akik nem voltak hajlandóak megállni a röszkei gyűjtőponton, taxikat szeretnének, hogy azokkal folytathassák útjukat Nyugat-Európába. 

Az mno.hu információi szerint ez még nem az a migránscsoport, akik korábban a macedón határnál összetűzésbe keveredtek az ottani rendfenntartókkal. 

Huszonöt nyomozót vezényeltek Csongrádba

Közben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) huszonöt nyomozót vezényelt Csongrád megyébe, hogy segítsék az ottani rendőrök munkáját. Elsősorban az illegális határátlépőket szeretnék feltartóztatni és az embercsempészetet megfékezni. 

Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta: az átvezényelt rendőrök főként embercsempészés és jogellenes tartózkodás elősegítése miatt indított eljárásokban vesznek részt. 

Kifigyelik a rendőröket

Délelőtt már érkeztek hírek aról, hogy átbújnak a migránsok a határon felállított kerítés alatt Röszke térségében. 

Szegedma.hu információi szerint egy 6-8 fős csoport hálózsákokat és plédeket használva megemelte a NATO-drótot és könnyedén átkúsztak alatta, majd percek alatt eltűntek a kukoricaföldön. A migráns csoporttal lévő gyermeket a kerítés fölött adták át Szerbiából Magyarországra. A lap tudósítója szerint többen is ezen a szakaszon kelnek át, sőt már kitaposott ösvény vezet oda. 

A drótakadály mellett rendőrautó járőrözik, a migránsok kifigyelik, hogy mennyi idő alatt fordul a jármű, és kihasználva a pár perces nyugalmat, átmásznak a kerítés alatt. 

Hónapok óta ennyien jönnek

Hónapok óta több százan jönnek itt a határon. A rendőrök éjjel-nappal ott vannak a sínek környékén, de ezzel az embertömeggel már nem lehet mit kezdeni - mondta az Origónak Borbásné Márki Márta. A település polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy a menekültek már a település belterületén is jelen vannak, ahogy az embercsempészek is megjelentek Röszkén. 

Ahogy az elmúlt időszakban többször, most is egy nagyobb csoportban jöttek át a határon a migránsok. 
Ez nem számít rendkívüli eseménynek, erre a rendőrség fel van készülve - mondta Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvívője hozzátette: az elfogott illegális bevándorlók a röszkei gyűjtőpontra kerülnek. 


Kapcsolódó: 
Most jönnek Röszkénél az új magyarok
Ásotthalomtól Kübekházáig ér a drótakadály
Még pár nap, és elkészül a drótakadály
Feszítik a drótakadályt Ásotthalomnál
Már a kormány is a honvédség bevetésén gondolkodik?
A végjáték - dokumentumfilm a fehér népirtásról

Szegeden ostromállapotok vannak! A lakosság fél kimenni az utcákra, a város tele van rikácsoló, a nőket molesztáló és vegzáló, csavargó, mocskos, büdös migránssal. A gyáva szegedi balliberális polgármester semmit nem tesz a lakosság védelmében! A rendőrség túlterhelt és tehetetlen. A határ menti falvakból menekül a magyar lakosság a városba, a fenyegetőző migráns hordák miatt. Így törik át Szegednél a migránsok a kerítést. Íme: 

Botrány az Operában!

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=qkTcReX_1SAhttp://safeshare.tv/w/cqjiYhtiXs

Beatrix holland királynő jelenlétében Hagaban, a muzulmán karmester a koncert előtt, az iszlám vallás szépségéről beszélt. A megdöbbent zenekar kivonult a színpadról! 

Nézzétek meg, hogy kísérik ki a muzulmán karmestert - igazoltatják és kitessékelik a koncertházból.... azt nem mutatják, hogyan reagál a királyi páholy? (ilyesmit nem mernek mutatni a tévében...) 
Bravo a hollandoknak....mi jöhet még? (Laporzó)



Pozsonyi Ádám: Elmondom, min töprengek...

A legfrisebb adatok szerint ma Magyarországon 110 000 betolakodót tartanak nyilván. Irdatlan szám. Ennek 99 százaléka húsz és harminc közötti életerős férfi. Ez a száztízezer férfi ellenben nem csak enni, inni és üríteni akar. Ez a száztízezer férfi idő után testi, biológiai vágyait is ki akarja elégíteni. S ha nem kapja meg, őrjöngeni fog. 
Honnan fogja azt megszerezni, kikből, s milyen áron? Érdekelne, hogy ezt végiggondolta-e már valaki? 



Világ-panoráma: Véletlenül semmi sem történik - Echo Tv

A gonosz ördögi uralma teszi próbára az ember erkölcsi értékrendjét és anyagi vágyait. Ha az anyagi győz, akkor az ember kiszolgáltatottá és zsarolhatóvá válik. Az anyagi és a szellemi világ küzdelme minden emberi lény lelkében, gondolataiban, tetteiben végbemegy. 



Német sajtó: meg kell akadályozni Washington globális pusztítását
2015.08.25. 06:05 hidfo.ru

Az Egyesült Államok globális politikában betöltött szerepének felülbírálását sürgeti a német sajtó. Washington be kell fejezze a globális gazdasági háborút, mert az a jelenkori népvándorlás kiváltó oka.

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az európai országok felül kell vizsgálják külpolitikájukat, és rá kell kényszerítsék Washington szövetségeseit, hogy ne vegyenek részt az amerikai kezdeményezésű gazdasági világháborúban, ha le akarják állítani az Európába irányuló népvándorlást. 


A publicisztika kifejti, hogy az Egyesült Államok szándékosan egy globális gazdasági háborút kezdett, hogy megakadályozza más nagyhatalmi központok felemelkedését, és így megőrizze egyeduralmát a globális politikában. Amerika azonban nem tud egymagában gazdasági háborút vívni, így a nyugati szövetségeseknek és a kelet-európai országoknak hatalmas felelőssége van abban, hogy segédkeznek-e az amerikaiak gazdasági hadviselésében, vagy épp ellenkezőleg; fékezni próbálják azt. A lap szerint amennyiben a nyugati szövetségesek eszközként részt vesznek ebben a gazdasági háborúban, az idővel tényleges nagy háborúvá válhat, és a világ sötét jövő elé néz. Ez a háború azonban megállítható, ha az Egyesült Államok elszigetelődik korábbi szövetségeseitől, és más, térségi országok segítsége nélkül nem tudja folytatni a felemelkedő nagyhatalmak potenciális szövetségeseinek megsemmisítését. 

A lap szerint Európát hirtelen és váratlanul érte a migrációs válság, vezetői máig tétlenül nézik, amint a bevándorlásból etnikai alapú agresszió és belföldi terrorizmus lesz. Ez a folyamat mindenféleképpen meggyengíti az Európai Uniót, mert bár a tagállamok radikális cselekvésével mérsékelhető a népvándorlás, a tagállamok és Brüsszel közti ellentétek fokozódása lehetetlenné teszi, hogy az unió egységes választ adjon a kialakuló válsághelyzetre. Ez az öngerjesztő folyamat akár az Európai Unió széthullásához is vezethet, és a kontinentális Európa újra háborúba süllyed. 

A DWN publicisztikája szerint már most megfigyelhető egy erőteljes polarizáció az Európai Unióban; a szélsőjobboldali csoportok parazitaként és ellenségként tekintenek a bevándorlókra, akik aláássák az európai jólét maradványait is, miközben a politikai paletta túloldala - szintén radikális módon - a bevándorlást támogatja. A végletekig megosztott Európa pedig külső hatalmak gazdasági és geopolitikai érdekeinek eszközévé válik, és képtelen független cselekvőként kezelni a válságot, ami akár teljes széthullásához vezethet. 

A lap ugyanakkor rámutat, hogy azok az emberek, akik most Európa felé milliószámra útra kelnek, amiatt kellett elhagyják otthonaikat, mert azok az országok, akik a demokratikus értékek védelmezőjeként mutatják magukat, egy mocskos játékot űznek, és a profit érdekében egész országokat rombolnak le a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Miközben az emberi jogokért szólalnak fel, a gyakorlatban háborúkat szítanak, és a népirtásokból közvetlen profithoz jutnak. 

"Líbia stabil volt, ameddig az USA által vezetett nyugati koalíció meg nem döntötte a Kadhafi-rendszert, és káoszba taszította az országot. Irak stabil volt, ameddig George Bush a gonosz birodalmának nem nyilvánította. Szíria stabil volt, ameddig Obama ki nem jelentette, hogy Asszad tömeggyilkos."

A DWN szerint a migrációs válság, a népvándorlás folytatódni fog, ameddig a közvélemény elfogadja, hogy a globális politikát nem felelős politikusok, hanem a titkosszolgálatok és gazdasági lobbiszervezetek irányítják. A felelős politikusok újbóli megjelenésére van szükség, akik készen állnak síkra szállni azért, hogy az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseinek globális pusztítását közös erővel megállítsák. Ha Európa tovább folytatja a passzivitást, nemsokára szembe kell nézzen egy minden korábbinál súlyosabb válsággal, ami a relatív jólét és életbiztonság teljes megszűnéséhez vezethet. 

Kapcsolódó: 
IS(IS) among Boat Migrants
Bevándorlás: a hadsereg bevonását vizsgálja a Jobbik



Az utóbbi hetekben hazánkban is tapasztalt menekültáradat és az ehhez kapcsolódó médiavisszhang megrázta az országot. Az emberekben keveredik a segítségnyújtásra indító együttérzés és a dzsihádistákról látott képsoroktól és társadalmilag nehezen fenntartható multikulturalizmustól való félelem. A Magyarországra érkező külföldiek között valószínűleg több ezer háború és éhínség elöl menekülő család van, de a bevándorlási hullám egyben az iszlám terroristák trójai falova is. Ha jobban belegondolunk, aki a magyar határra érkezik, már nem menekül, (a déli határainkon már nem dúl háború), ezért a hozzánk érkezők gyakorlatilag már a jobb megélhetés reményében jönnek. Nem is szeretnének itt maradni, továbbállnak Nyugatra. A félelem egyik forrása az a szabályozás, miszerint az EU országai visszaküldhetik a bevándorlókat abba az uniós országba - azaz hozzánk - ahol először léptek be az EU területére. 
Frivaldszky Edit és a CitizenGO csapata


Magyarország felfüggeszti a menekültek visszafogadását
2015.06.23. Index

Magyarország egyoldalúan felfüggeszti a Dublin III. rendelet alkalmazását, azaz nem fogadjuk vissza a Nyugat-Európából hozzánk visszaküldött menekülteket. A Belügyminisztérium közleménye szerint Magyarországnak nincs kapacitása több menekült fogadására.

A döntés ideiglenes, ha javulnak a feltételek, újra fogadunk menekülteket. A Die Presse szerint a magyar lépés láncreakciót indíthat el, várhatóan Olaszország is hasonló döntést hoz. Az osztrák külügy bekérette a bécsi magyar nagykövetet. 

Magyarország egyoldalúan felfüggeszti a Dublin III. rendelet alkalmazását, írja az osztrák Die Presse. A lap szerint erről tájékoztatta kedden kora délután az osztrák külügyminisztériumot Perényi János, Magyarország bécsi nagykövete. Kovács Zoltán kormányszóvivő és Perényi János az Indexnek megerősítette a Dublin III. felfüggesztését. 
A Dublin III. felmondásával Magyarországra nem lehet visszatoloncolni azokat a menekülteket, akik rajtunk keresztül jutottak el Ausztriába, Németországba vagy az EU más tagállamába. 


Megtelt a csónak

Perényi János nagykövet a Die Presséhez küldött közleménye szerint a Dublin III. felfüggesztésére "technikai okok" miatt van szükség, írja a lap. Kovács Zoltán kormányszóvivő ezt Bécsben azzal egészítette ki, hogy "mindannyian európai megoldást szeretnénk, de védenünk kell a magyar érdekeket és a magyar lakosságot is". Magyarországnak 2500 menekült befogadására van kapacitása, és már így is 3000-et fogadtunk be, mondta Kovács. A csónak megtelt, magyarázta a lapnak, Magyarország képtelen több tízezer ide visszatoloncolt migráns ellátni. Budapest döntése csak ideiglenes, hangsúlyozta Kovács. 

Sikerült elérnünk Perényi János bécsi nagykövetet. Ő az Indexnek azt mondta: kedden sajtóbeszélgetésen fogadták az osztrák újságírókat a bécsi nagykövetség épületében. Itt Kovács Zoltán a megjelent újságíróknak azt mondta: a magyar kormányzat megítélése szerint az ország befogadóképessége nem bír el több menekültet, ezért függesztjük fel ideiglenesen a Dublin III-t. 

Kovács Zoltán este az M1 televíziónak azt mondta: naponta 600-800 ember érkezik a zöldhatáron át illegálisan Magyarországra, ami óriási terhet ró a bevándorlók regisztrációját végzőkre. Az ország azt már nem tudná kezelni, ha a délről érkező migrációs nyomás mellett elkezdenének visszaáramlani azok a menekültek, akiknek az ügyét más országokban kedvezőtlenül bírálták el. 

Arra a kérdésre, hogy Magyarországnak van-e joga felmondani a dublini rendeletet, Kovács azt válaszolta: nem nagyon van más választása, hiszen a magyar ellátórendszer nincs felkészülve a menekültáradatra. Kovács szerint ezzel láthatóan az unió sem tud mit kezdeni: "egy rendszerszintű hibával állunk szemben, ezt mi folyamatosan mondjuk, várjuk azokat az intézkedéseket és válaszokat, amelyek európai szinten és a tagállamok szintjén is tudnak segíteni a kialakult helyzet kezelésében". 

Bécs: Be kell tartani a schengeni határokat

Az osztrák lap szerint a magyar lépés láncreakciót indíthat el. Várhatóan hamarosan Olaszország is ideiglenesen felfüggeszti a Dublin III. alkalmazását. A Die Presse szerint Magyarország ezzel a lépéssel nyomást akar gyakorolni a csütörtöki EU-csúcsra. 

Az osztrák külügy kedden délután bekérette a bécsi magyar nagykövetet. Johanna Mikl-Leitner az APA osztrák hírügynökségnek azt mondta: aki továbbra is határok nélküli Európát akar, annak be kell tartani a schengeni határokat, s ugyanez vonatkozik a dublini rendeletre is. Az osztrák belügyminiszter elmondta: Ausztria kész segíteni Magyarországnak a nehéz helyzetben. Negyven rendőrt küldenek a szerb-magyar határhoz, egyértelmű, hogy egy ilyen segítség nem szabad, hogy egyoldalú maradjon. 

Felkerestük az Európai Bizottságot is, hogy reagáljon a történtekre. A válaszukból kitűnik, hogy a magyar lépés váratlanul érte az EU-s végrehajtó testületet. A magyar kormány nem küldött nekik előzetes figyelmeztetést, az EB a többi érintett tagállamtól értesült róla, hogy a magyar hatóságok nem fogadnak több menedékkérőt. 

Natasha Bertaud, az EB bevándorlási ügyekért felelős szóvivője kérdésünkre azt írta: Az Európai Bizottságot több EU-s tagállam is értesítette arról, hogy Magyarország mától felfüggesztette a nemzetközi védelemet kérelmezőknek a Dublin rendelet alapján történő Magyarországra szállítását. A többi tagállam által a Bizottságnak eljuttatott információk alapján Magyarország technikai szinten tájékoztatta őket, hogy technikai okok miatt, határozatlan időre függesztik fel a rendelet alkalmazását. A Bizottság felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, hogy tisztázza, mik ezek az okok. Mivel a Dublin rendelet nem tartalmaz előírásokat arra az esetre, ha a fogadó állam felfüggeszti a transzfereket, a Bizottság arra kérte Magyarországot, hogy haladéktalanul tisztázza, milyen természetű problémáról van szó, mennyire súlyos a helyzet, és közölje, hogy milyen lépéseket tesz annak megoldására. 

BM: Nem fogadjuk a dublini transzfereket

Kedden este fél hétkor a Belügyminisztérium az MTI-ben közleményt adott ki. Eszerint: 
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a DubliNet rendszeren keresztül tájékoztatta Ausztria; Belgium; Csehország; Dánia; Egyesült Királyság; Finnország; Franciaország; Lengyelország; Luxemburg; Németország; Norvégia; Olaszország, Svédország és Szlovákia hatóságait, hogy 2015. június 23-ától technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti a Magyarországra irányuló dublini transzferek fogadását.

Az indoklás szerint Magyarország menekültügyi rendszere túlterhelt, az illegális migrációval érintett uniós tagállamok közül a legleterheltebb. Magyarország erején felül veszi ki részét az illegális migráció okozta helyzet kezeléséből. A magyar rendőrség 2015. június 22-ig Magyarország schengeni külső határain 60 620 embert - ezen belül a magyar-szerb határszakaszon 60 089 embert - fogott el tiltott határátlépés miatt. 

A BM közleménye szerint Magyarország a rendelkezésére álló kapacitásokat kimerítette. A helyzet gyors cselekvést kíván, a kialakult eszkalálódott helyzetben Magyarországnak lépnie kell az Európai Unió döntései előtt. 

Mindaddig, amíg a folyamatban lévő intézkedések eredményeképpen a magyarországi kapacitások nem bővülnek, a dublini transzfereket Magyarország nem fogadja - áll a közleményben. 

Magyarország ezért az uniós szolidarítás jegyében arra kérte a dublini rendszer tagállamait, hogy ne indítsák el az előre tervezett transzfereket, illetve újabbak indítását egyelőre ne tervezzék. A magyar hatóságok dolgoznak a kapacitások bővítésén, de ez időt vesz igénybe. 

Mi az a Dublin III.?

Dublin III. Rendelet (egész pontosan a 2013. június 26-án kelt 604/2013/EU Parlamenti és Tanácsi Rendelet) azt írja le, melyik tagállamnak kell lefolytatni egy migráns esetében a menekültügyi eljárást. Az alapelv az, hogy abban az országban kell elbírálni a menekültkérelmet, ahol azt benyújtották. Aki tehát Magyarország területén lép be az EU-ba, menekültkérelmet nyújt be nálunk, de azonnal továbbutazik Ausztriába vagy Németországba, azt visszaküldhetik ide az eljárás lefolytatására. Az eljárást azonban nem minden esetben ott kell lefolytatni, ahol az illető menekültkérelmet nyújtott be. Ha pél dául a család a menekülés során szétszakadt és különböző európai államokban nyújtanak be menedékkérelmet, családegyesítésre kerülhet sor, és a családtagok menekültkérelmét együtt bírálják el. 

A BM közleménye szerint Magyarország mindenben eleget tett a nemzetközi szerződésekben vállalat kötelezettségeinek: regisztrálta a dublini eljárás kérelmezőit, levette ujjlenyomataikat. Miután az uniós kötelezettségszegési eljárásban Magyarországnak meg kellett szüntetnie az idegenrendészeti őrizetbe vétel lehetőségét, "a Magyarországról továbbutazó illegális migránsok tekintetében Magyarország vált az Eurodac-rendszer (a tagállamok területén illegálisan tartozkodó vagy oda illegálisan belépő személyek ujjlenyomatainak összehasonlítását végző rendszer) alkalmazójaként azonosíthatóvá, mint olyan ország, ahol az illegális migráns elsőként lépte át jogellenesen a határt". 

A BM szerint mindeközben elég egy pillantást vetni bármely földrajzi atlaszra ahhoz, hogy belássuk: Szíriából, Afganisztánból legkevesebb négy állam határát kellett - szintén jogellenesen - átlépnie a Magyarországon kérelmet előterjesztőnek ahhoz, hogy egyáltalán előterjeszthesse kérelmét a magyar bevándorlási hatóságnál. 

160-200 ezer embert kellene visszafogadnunk?

Nemrégiben a német és osztrák hatóságok azt jelentették be, hogy 15 ezer menekültet küldenek vissza Magyarországra. Német statisztikák szerint 2015 első negyedévében Németország 2952 menedékkérőt próbált visszaküldeni Magyarországra azért, mert először itt nyújtották be a kérelmüket. Magyarország 2304 esetben elismerte felelősségét. 

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter nemrég azt mondta: a folyamatban lévő 1300 "dublini esetet" gyorsított eljárásban dolgozzák fel. Az év eleje óta Ausztriából 620 menekültet küldtek vissza a Dublini rendelet alapján másik EU-tagállamba. 

Az osztrák belügyminisztérium adatai szerint az ottani menekültek körülbelül egynegyede számít "dublini esetnek", akik Magyarországról vagy Olaszországból érkeztek. Ausztria jelenleg Görögországba nem toloncol vissza menekülteket, mert azt nem tartja biztonságos országnak, ahol a menekültek megfelelő ellátást kapnak. 

"Most már potenciálisan 160 ezer és 200 ezer közé tehető azoknak a száma, akiket nekünk vissza kellene fogadnunk. Csak a nyár folyamán egy tucat charterjárat érkezését jelentették be a német, svájci, francia hatóságok, amiben Magyarországon nyilvántartásba vett menekültek fognak ide érkezni" - mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Mokka június 4-i adásában

A Helsinki Bizottság szerint mégis összesen 42 menedékkérő érkezett ténylegesen vissza Németországból. Ráadásul nemcsak Németországban működik nyögvenyelősen a menekültek visszaküldésére szolgáló dublini rendszer. Tavaly az uniós tagállamokból összesen 827 menedékkérőt küldtek vissza hozzánk. Idén sincs kiugró növekedés eddig: az első négy hónapban összesen 522 visszavétel történt. Ez összevetve a 2014-ben nálunk regisztrált 43 ezer menedékkérőve l elenyésző. 

A Helsinki Bizottság szerint a dublini rendszer egész Európában gyengén működik: a hatékonyságukról ismert német hatóságok visszaküldési eredményessége Bulgáriába is csak 3 százalék volt, de még a szomszédos Ausztriába is csak a lehetséges esetek 16 százalékában sikerült a visszaküldés az első negyedévben. Erről is írtunk a menekülthullámról szóló összefoglaló cikkünkben

Kapcsolódó: 
Ez vegytiszta jogsértés, és szétveri az uniót
60 millióan vannak, és mind ide tartanak?
"Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen"


"A világ népei és az egyének is azonosítani szokták a szavakat a tettekkel. Megelégszenek a látszattal és csak ritkán ügyelnek arra, vajon beváltják-e a közéletben elhangzott ígéreteket. Ezért kirakatintézményeket fogunk életre hívni, melyek ékesszóló bizonyítékát adják majd annak, hogy mennyire szolgálják a haladást. Magunkra fogjuk ölteni az összes párt, az összes irányzat liberális arculatát, s ezt a liberalizmust szónokainkkal annyira agyon fogjuk csépeltetni, hogy ki fogják meríteni hallgatóink türelmét és meg fogják utáltatni velük a szónoklást. 
Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, azt össze kell zavarnunk oly módon, hogy addig és annyi egymásnak ellentmondó nézetnek adjunk hangot a legkülönbözőbb oldalakról, amíg a gójok el nem veszítik fejüket ebben a labirintusban és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben, melyeket a közvélemény amúgy sem érthet meg, mert csak azok értik meg, akik irányítják a közvéleményt. Ez az első titok." 
"Elindulunk az ezeréves béke útján, a Pax Judaica útján és fajunk lesz a világ vitathatatlan ura" 
Cion bölcseinek jegyzőkönyvéből


Egyre durvább az utcai harc Heidenauban
2015.08.24. EuroNews

Harmadik napja nem sikerül rendet tenniük a rendőröknek a kelet-németországi Heidenauban, ahol szélsőjobboldali tüntetők 150-200 fős csoportja tiltakozik a menekültek befogadása ellen már péntek óta.

Estéről estére utcai harccá válik a kezdetben békés demonstráció. Mostanra több tucat rendőr megsérült, mert a tüntetők kőzáporral, üvegekkel és petárdákkal hajigálják meg őket. 


Akkor szabadultak el az indulatok, amikor a rendőrök pénteken bontani kezdték azokat a torlaszokat, amelyeket a tüntetők emeltek az új menekültszállás felé vivő úton. 

A szövetségi kormány az elmúlt hónapokban több hasonló incidenstől is elhatárolódott. Ezt tette most is a belügyminiszter. 

Miközben határozottan elutasította az effajta gyűlölködést, Thomas de Maiziere uniós állásfoglalást sürgetett az ügyben, hogy tudniillik melyek a biztonságosnak tekinthető országok Afrikában - vagyis azok, ahová vissza lehet küldeni a menedékkérőket. Ahogyan például minden uniós tagország Európában automatikusan annak számít - magyarázta a német belügyminiszter -, ki kell dolgozni, mely mutatók alapján mondható ez ki az afrikai kontinensen. 

A Drezda melletti Heidenauban összesen körülbelül 600 menekült költözik majd be egy átalakított egykori barkácsáruházba. 

Németország idén körülbelül 800 ezer menekültről hajlandó gondoskodni - nyilatkozta a belügyminisztrer hozzátéve, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel döntött így Berlin. Vagyis ez a szám hosszú távon nem tartható, ahogyan az sem, hogy a menekültek kétharmada ott, tehát Németországban vagy Svédországban akar letelepedni. 

Kapcsolódó: 
Merkel és Hollande szerint közös európai fellépésre van szükség a menekülthullámmal kapcsolatban
A német kormány elítéli a menekülteket zaklató neonácikat
Már nincsenek tömegjelenetek a macedón határon- a kormány segít átjutni a menekülteknek
Miért jönnek a menekültek?
Menekültek tüntettek Milánóban a lakhatási körülmények miatt
Az AIDS-től retteg egyedül az Iszlám Állam

Nagy Rudolf: Történelmi tanulmányaim során többször találkoztam olyan helyzettel, amikor keleti, déli hordák vagy nem hordák tudatosan vagy csak az ellenállás folyamodványaként lerohanták, legyilkolták, de legfőképp kirabolták Szülőhazámat. Mindig bíztam benne, ilyennel én az életem során nem fogok találkozni megtapasztalni, átélni. A mai napok, hetek eseményei szerint imám nem került meghallgatásra, rossz helyre intéztem. Azonban, én, mint egyszerú magyar-földi halandó amondó vagyok, most csináljuk másképp. Nem kell nekünk tetszelegni a nagy védőbástya szerepében, nincs szükség a tökös magyar legényekre csak egy ösvényre, melyet meg kell mutatni a hozzánk betöróknek. Erre van fiam a hőn áhított Európa, menj, fizesd ki becsülettel az ösvénymatricát, a kajádat, a vizedet és menj ne is lássunk többet. Rögtön más lenne az alkoholista Eu-s vezetőknek a véleménye... 


Nagyszabású tüntetés szerveződik Budapesten a bevándorlás ellen
2015. 08. 24. 19:27 Alfahír

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Facebookon meghirdetett eseményéhez alig egy nap alatt már több mint ezren csatlakoztak.

A HVIM fővárosi szervezete "Védjük meg Budapestet" néven hozott létre a Facebookon egy eseményt. A leírás szerint szeptember 19-én vonulásos tiltakozás lesz a fokozódó illegális bevándorlás ellen. A szervezők további információkat későbbre ígértek, de alig 24 óra alatt már most több mint ezren jelezték a részvételüket. 

A mozgalom legutóbb július elején tartott egy nagyobb demonstrációt a Keleti pályaudvarnál. Akkor a felszólalók azt ígérték, hogy folytatják a tiltakozást a hatalmas méreteket öltött bevándorlási hullám ellen. 

A 150 ezredik illegális bevándorlót tegnap regisztrálták a hatóságok, és arról nem tudni, hogy hányan érkezhettek olyanok, akik még nem kerültek bele a rendszerbe. 

Kapcsolódó: 
Tranzitzónák helyett valódi megoldásokat követel a Jobbik
A HVIM szemmel tartja a menekülttáborokat a Felvidéken is
Zagyva: Ha kell, naponta tüntetünk, hogy a migránsok tudják, nem érdemes idejönniük
Index: Berágott Toroczkaira a Betyársereg a menekültvadászat miatt
Össze akarták őket ugrasztani, de kiváló a viszony a HVIM és a betyárok között



HonlapLeiratkozás