Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László PDF  Array Nyomtatás Array  E-mail
Kor - társ - diagnózisok és kórterápia javallatok
2015. július 15. szerda, 07:04


Mikor érjük meg, hogy nem büntetik a holocausttagadást?

2015. július 14. 15:37

holo-500.jpgIgen, ez most a kérdések kérdése azok után, ami a Néphazugság mai számában megjelent. Íme egy mondat egyik cikkéből: „Mindenki szabadon pártolhat vagy elítélhet bármilyen együttélési formát, kifejthet és terjeszthet bármilyen nézetet ezek morális és társadalmi értékéről, üdvösségéről, veszedelmességéről, követheti vagy tagadhatja bármely felekezet fölfogását a homoszexualitásról, az egyneműek házasságáról, a válásról vagy egyáltalán a házasságon kívüli nemi életről, csak azt nem követelheti az államtól, hogy az ő felfogása nevében korlátozza mások magánéleti szabadságát.”

Néphazugságos vágyálom: legyen vidéken is magamutogató deviánsparádé

2015. július 13. 10:05

buzi_jezus.jpgNagy utat tett meg a Néphazugság: mára eljutott oda, összes vele akolbeli szennyorgánumával együtt, hogy teljes mellszélességgel védi a minapi magamutogató deviánsparádét. Sőt ez nem elég: vágyálma, hogy legyen ilyen vidéken is.

Franciaország nem óvakodik a hamis prófétáktól, ezúttal az iszláméitól

2015. július 12. 18:01

mecset250.jpgFranciaország közmondásosan a katolikus Egyház leánya. Jó ideje azonban nem úgy viselkedik, mintha továbbra is az lenne. A legfrissebb hírek szerint ugyanis az ország több mit ötmilliós (legnagyobb európai) muzulmán népességét jelenleg 2500 mecset szolgálja, de még további háromszáz áll építés alatt.

Ezt hozta a liberalizmus: a házasságok csaknem fele még mindig válással végződik

2015. július 12. 11:06

hazassag-250.jpgDöbbenetes tények derülnek ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézete legújabb kötetéből: eszerint az elmúlt években ugyan egyre többen mondták ki a boldogító igent, azonban a házasságok csaknem fele még mindig válással végződik így is. Ami pedig az Isten által teremtett szakrális rend ember általi megkérdőjelezését magával hozó liberalizmus számlájára írandó.

„Semmi kifogásunk az ellen, ha zsidó tanerők is érvényesülnek” – de csak akkor, ha a maguk helyén

2015. július 11. 07:55

tetuhintasok.jpgA liberális tábor rendre azt vágja a konzervatív fejéhez, hogy eleve ki akar mindenünnen rekeszteni minden egyes zsidót, holott erről szó sincsen. Kizárólag arról van szó, hogy mindenkinek megvan a rendeltetése, de csak a maga helyén.

Megszólalt a Zsidó Világkongresszus elnöke: „Hóman Bálint egy antiszemita volt, aki nem érdemel tiszteletet”

2015. július 10. 11:29

homan-balint250.jpgAmint arról beszámoltunk mi is, végre lesz szobra Hóman Bálintnak Székesfehérváron. A magyar-zsidó viszony megrontói persze megint – kedvenc kifejezésükkel élve – gyűlöletkampányba kezdek. Ennek legfrissebb fázisaként a Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald S. Lauder levelet írt Lázár Jánosnak, amelyben így fogalmazott: „Hóman Bálint emblematikus figurája volt a magyar zsidók megalázásának és deportálásának. Ő egy antiszemita volt, aki nem érdemel tiszteletet.”

Mi szükség van a tömeges bevándorlásra és a politikai iszlámra?

2015. július 09. 10:08

iran.jpgBorítékolhatnánk persze a választ, mindenesetre ott tartunk, hogy jócskán találunk felelős beosztásban működők között olyanokat, akiknek semmi bajuk sincs e kettővel, különösen is az elsővel. Akik szerint „gyűlöletkampány”-t folytatunk, ha meg akarjuk állítani a tőlünk teljesen idegen identitásúak tömeges befogadását.

Agyrém: az Európai Parlament megtiltaná, hogy szabadon fotózhassunk köztéri műalkotásokat

2015. július 08. 09:18

hosok_tere.jpgAz ember tényleg nem hisz a szemének. „Csütörtökön szavaz az Európai Parlament arról, hogy miként egységesítik a szerzői jogi szabályozást, amely korlátozná a panorámaszabadságot, vagyis azt a jogunkat, hogy szabadon fotózhassunk köztéri műalkotásokat.” - írja a Néphazugság. Ez azt jelentené, hogy engedélyt kellene kérni a köztéri épületek, műalkotások lefotózása előtt a tulajdonostól vagy jogutódtól.

Miért áll médiánk és kereskedelmünk globális irányítás alatt?

2015. július 07. 10:56

eurok.jpgKínzó kérdés, melyre egyre többen keresik a választ. Maga Orbán Viktor nemrég azt mondta, ahhoz, hogy országunk valóban szuverénnek érezhesse magát, négy területen kell erős befolyással rendelkeznie, éspedig a pénzrendszer, a média, az energetika és a kereskedelem területén. Közülük pedig, tette hozzá, a média és a kereskedelem terén rendelkezünk a legkisebb befolyással.

Azok beszélnek most befogadásról, akik az elszakított országrészek magyarságát megtagadták?

2015. július 06. 10:19

szeretet.jpgNem, igazán nem kell ahhoz futurológusnak lenni, hogy megsejtsük, milyen katasztrofális következményekkel járna, ha Afrika átköltözne Európába, ha tovább folytatódna az európai fehér népességtől oly idegen bevándorlók tömeges letelepedése kontinensünkön. Ha valamikor, hát ilyenkor mutatja ki foga fehérét a baloldal, ilyenkor derül csak ki igazán, hogy mennyire nem beszélhetünk „baloldali értékekről".

Ez aztán a hamisítás: éppúgy hagyjunk fel múltunk valódi nagyjaival, mint a szlovákok a kitalált magukéival

2015. július 05. 16:05

horthy-bevonulasa-budapestre.jpgAz igazi cél persze nem az utóbbi, hanem az előbbi. Hagyjunk fel múltunk valódi nagyjaival – legalábbis azokkal, akik az elmúlt hetven évben regnálókhoz képest azok voltak. Mint Horthyval.

Tompó-egyperces: Akiknek volt gyermekszobájuk

2015. július 04. 08:54

„A nő inkább tudja a tényeket regisztrálni, mint a törvényszerűségeket felismerni. A férfi nem a művészi ihlet és képesség tekintetében kétségtelenül a női nem felett áll.”

Nem a tudására, hanem a származására volt csak szükség?

2015. július 03. 18:09

szabad-gyorgy-250.jpgElhunyt Szabad György. A történész, a honatya. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy melyik minőségbeli mivoltáról van szó. Most a történészit ne firtassuk. Annál inkább a másikat. Amit sem éltében nem tettek, és attól tartunk, holtában sem igen fognak. Pedig volna erre elemi igény. 1989 óta ugyanis hatványozottan megfigyelhető honi históriánkban, hogy valakik, akik eladdig polgári hivatásuknak éltek, azt attól kezdve feladták. Hosszú a névsor persze, ezért bele sem kezdek. De ha már itt van az Istenben boldogult Szabad György, nem állhatom meg, hogy ne idézzek valakit.

Miért fogy az európai fehér népesség?

2015. július 02. 09:13

hazassag.jpgKörmünkre égő kérdés, melyre sokféle válasz született eleddig, s közülük most talán a legigazabbat adom közre, ami már az interneten névtelenül többször megjelent. Első olvasatra talán viccesnek tűnik, ámde ha belegondolunk, véresen komoly.

Megszólalt a rabbi: elfogadhatatlan, hogy valakinek a holocaustozásban merüljön ki a zsidósága megélése

2015. július 01. 09:58

tetuhintasok.jpgBizony érdemes időnként felkeresni a hazai ortodox zsidóság honlapját, a Zsido.com-ot. Van ugyanis egy olyan rovata, melyben a rabbijaik a nekik feltett kérdésekre válaszolnak. Ezekből egyértelműen kiderül, mit is gondol valójában a judaizmus önmagáról. Cáfol sok mindent, de leginkább azt, hogy a zsidóság képes Jézus elfogadására, illetve, hogy lehetséges lenne egybeboronálni a kereszténységgel. No de ami talán most mégis a legfontosabb: azt vallja, elfogadhatatlan, hogy valakinek a holocaustozásban merüljön ki a zsidósága megélése.

Zoltai Zucker Gusztáv lányát elfogta a melegségérzés, holott ezt vallása szigorúan tiltja

2015. június 30. 11:58

zsinagoga.jpgRégen hallottunk már a két Zoltairól, apjáról és lányáról. A minap lánya viszont hallatott magáról. Kiderült, hogy szembemegy saját vallásával, a judaizmussal, amely tiltja a nemi devianciákat, mindenekelőtt a homoszexuális viszonyt. Apja még nem reagált erre, de utánanéztem, mit tanít erről a judaizmus, legalábbis az ortodox.

TGM-nek elgurult a gyógyszere: Prohászka „vértől csöpögő fogú ordas” volt

2015. június 30. 10:34

tgm.jpg„Stultitia est morbus animi.” „A butaság a lélek betegsége.” Ez a római szállóige jutott eszembe TGM (Tamás Gáspár Miklós) legújabb agymenését olvasva. Ami nem is akárhol jelent meg, a Heti Világgazdaság legfrissebb számában. Bizonyságául annak, hogy az ugyebár oly intoleráns Magyarországon bármit le lehet írni – büntetlenül.

Sztálin még édesanyja végkívánságát is megtagadta

2015. június 29. 10:30

communism500_resize.jpgNem mindennapi tanulság nélküli történetről van szó. Ha igaz, hogy a kommunizmus nem volt más, mint Isten elleni végső és körömszakadtig való lázadás, akkor erre eklatáns példa Sztálin magatartása édesanyja végkívánságával kapcsolatban.

Hóman Bálintnak akkor is szobra lesz

2015. június 28. 16:29

homan-balint250.jpgTiltakozzanak akármennyit az antiszemitizmus úgyszólván ügyeletes szítói, akkor is szobra lesz a huszadik század egyik méltán legnagyobb történészének és művelődéspolitikusának, éspedig Székesfehérvárt. Mert előbb-utóbb az igazság győz, még ha lassan is. Egyre többen igénylik ugyanis, főleg a felsőoktatásban tanulók, hogy szűnjön meg végre a baloldali diktatúra történelmünk nagyjainak értékelését illetően is.

„Idvezlégy kegyelmes Szent László király! Magyarországnak édes oltalma”

2015. június 27. 09:34

SzentLaszloGloriavalIMG_7525.jpgAmint életrajzírói közül Karácsonyi János egyháztörténész írta (Szent László király élete, 1925), „méltán tartották őt már a régi keresztények, méltán tarthatjuk mi is őt igazi keresztény lovagnak: Ő mindenen Krisztus Jézust követte, védelmezője volt a keresztény egyháznak”, amiért is 1046. június 27-én született (és 1095. július 29-én Örökkévalóságba költözött) uralkodónk 1192-ben szentté avattatott. A legelső magyar ember Vörösmarty szerint a király, és ha ez valakire történelmünkben százszázalékosan ráillet, Reá mindenképpen, amiért méltán lehet példaképünk ma is, az idézett énekkel vallva: „Idvezlégy kegyelmes Szent László király! / Magyarországnak édes oltalma”.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma