Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tényleg fillérekért dolgozunk Magyarországon? PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás
Tényleg fillérekért dolgozunk Magyarországon?

Érdekes ábrát tett közzé a Twitteren a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az egyes országok minimálbéréről vásárlóerő paritáson amerikai dollárban. A rossz hír, hogy a vizsgált 27 országból csak három helyen keresnek kevesebbet, mint Magyarországon, úgy tűnik, hogy számunkra a lengyel bérek is az álomkategóriába tartoznak.


Az OECD adatai szerint Magyarországon vásárlóerő paritáson 2,58 dollár volt a nettó minimálbér óránként 2013-ban, ettől csak az észt, a chilei, a lett és a mexikói adat maradt el. Az utolsó helyen álló mexikói bérek mindössze egy dollárt értek el óránként. A több mint 720 forintos magyar minimális órabérrel 115 ezer forintos havi fizetés adódik heti 40 óra munkával és négy héttel számolva.

A legjobban az ausztrál munkavállalók jártak, az OECD adatai szerint 9,54 dollár volt a minimális órabér a szigetországban, ami majdnem a négyszerese a magyarnak. Vagyis egy ausztrál munkavállaló havonta legalább 1500 dollárt, több mint 420 ezer forintot keres.

Ettől csak egy hajszállal maradnak el a luxemburgi bérek a nemzetközi szervezet adatai szerint.A lista egyébként több érdekességre is rávilágít: igazolja például az eurózóna fejlettségbeli különbségből fakadó nehézségeit. Hiszen a luxemburgi 9,24 dolláros és a lett 1,46 dolláros órabérek között több mint hatszoros különbség van. Így pedig nehéz egységes Európáról, egységes eurózónáról beszélni. Az Egyesült Államok esetében az OECD 6,26 dolláros nettó minimális órabérrel számolt, azonban nagy a szórás az egyes államok között. Az adatok szerint 45 tagállamban van érvényben minimális órabér, ezen belül a washingtoni 9,05 dollár és a georgiai és wyomingi 5,15 dollár között szóródnak az adatok. Vagyis a legmagasabb összeg Amerikában is a nemzetközi élmezőnyben van. A Guardian korábbi adatai szerint idén az USA 21 tagállama döntött a minimálbér emelése mellett, és több állam is célként fogalmazta meg néhány éven belül a 10,10 dolláros minimális értéket, ami már magasabb lenne a z ausztrálnál is.Közép-Kelet-Európában a szlovén bérek a legmagasabbak, az OECD adatai szerint legalább 5,14 dollárt kell fizetni ott egy munkavállalónak. Érdekesség viszont, hogy a régióban második helyen állnak a lengyel fizetések, ott 3,59 dollár a minimális órabér. Ez magasabb például a már eurózóna tagnak számító Szlovákia, Lettország vagy Észtország hasonló adatánál.

sokkaljobb-kommentár: A hatalom és egyre népesebb holdudvara az egykulcsos adónak köszönhetően nem, vagy alig fizet adót. Jövőre még ennyit sem fog! A minimálbérből és a magas jövedelemből (kétmillió forint körül van a hatalom jövedelme) egyaránt 16, jövőre 15 százalékkal adózni arcátlanság! A jövedelemhez alig jutókat ezen felül még akkora adófizetési kötelezettség és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája terheli, hogy mire a sárgacsekkeket is befizetik, alig marad megélhetésre pénzük. Sokat közülük sújt a devizahitel-csapda, amiből a hatalomék szinte elsőként a 2010-es választási győzelem után kimenekültek. A társadalmat viszont a nagy ígéret ellenére az út szélén hagyták. A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok van, hanem szakadék! Az egyiknek napi 51 ezer (vagy több), a másiknak havi 51 ezer (vagy kevesebb). Amiatt, hogy a hatalom nem veszi ki a részét az egyenlő közteherviselésből, ráadásul eltűri a maffiatevékenységeket, a kieső 2000 milliárd f orint/év körüli adóbevételt is erkölcstelen módon a kisemberekkel pótoltatják!

A másik nagy átverés, hogy régen hetente volt fizetés, aztán lett kéthetente, majd havonta. Erre figyelemmel a 13. havi fizetés mindenkit megilletne. Amerikában és Svájcban hetente van fizetés...