Payday Loans

Keresés

A legújabb

Behívó idegen háborúba PDF Nyomtatás E-mail
Háború a nemzet ellen - Kül- és belháborúk a nemzet ellen - magyarirtás

Kárpátalja-szerte tiltakoznak a magyar nők (videó)

 

Az elmúlt hétvége óta egyre több kárpátaljai község asszonyai döntöttek úgy, hogy összefogva, békés keretek között felemelik hangjukat a kárpátaljai magyar családokat is nagy számban érintő részleges mozgósítás meghirdetése ellen. A hivatalos állásfoglalás szerint a mobilizáció ezen szakaszában csak azok kapnak behívót, akik már voltak katonák és ezek közül is csak azok, akik valamilyen speciális képesítést kaptak a hadseregnél.

A tiltakozási hullám a magyarlakta településeken a hétvégi Gát község munkácsi végében megtartott, több falut asszonyait is összefogó demonstrációból indult. Ennek megszervezesét derceni asszonyok vállalták magukra, mivel mint elmondtak néhány nappal előtte Dercenben éjszaka egyenruhások verték fel a katonaköteles korú férfiak/fiúk családjait felajánlva számukra, hogy megfelelő pénzösszeg fejében elintézik, hogy szerettük ne kapjon behívót. A derceni asszonyok az események után előbb falujukban tartottak egy találkozót, majd vasárnap este forgalomlassító megmozdulásra hívták a környékbeli falvak, Fornos, Izsnyéte, Gát, Balazsér, Nagybégány, Kisbégány Rafajna asszonyait is, akik szép számmal – közel 200-an részt is vettek a demonstráción.

Példájuk cselekvésre biztatta a nagyberegi és kígyósi asszonyokat is, akik hétfő este tartottak békés demonstrációt községükben, ill. forgalomkorlátozó megmozdulásokra került sor Beregrákoson és Munkácson is. Muzsalyban 300-an tüntettek, átmenetileg ott is lezárták az utat.

Nagyberegi feleségek, barátnők, anyák tiltakozása, a Magyar férfiak besorozása ellen

 

A mai napon tovább folytatódnak a megmozdulások. Ma Beregszászban a helyi sorozó iroda előtt, este pedig Mezővári Borzsova felőli végére szerveznek békés demonstrációt a község asszonyai.

Az MVSZ sajtószolgálatának legfrissebb értesülései szerint tömegesen érkeznek a katonai behívók kárpátaljai magyar férfiak nevére. Bótrágyra, Haranglábra és Újbótrágyra állítólag 80 behívó érkezett.

Kárpátinfo.net



Tömegesen sorozzák a magyarokat Ukrajnában

 

Akik már megkapták a behívót, Ukrajnát sem tudják elhagyni. A magyarlakta településekre egyre több ukránt telepítenek. A Jobbik a kormány határozott fellépését követeli.

N1Tv