Payday Loans

Keresés

A legújabb

Magyar Fricska PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2015. június 03. szerda, 06:25

Britain's Got Talent: újabb magyar siker az angol tehetségkutatóban

Ismét egy magyar banda, a Fricska tűnt fel a Britain’s Got Talentben. A három srác produkciója teljesen lenyűgözte a zsűrit.

Újra egy magyar csapatért szurkolhatunk a Britain’s Got Talentben, a három fiúból álló Fricska nevű tánccsapat ugyanis négy igennel jutott tovább az angol tehetségkutatóban. Nem meglepő, hogy aMoussa AhmedbőlPapp Gergely Bálintból és Papp Máté Bencéből álló csapat döbbenetes produkciója teljesen elvarázsolta Simon Cowelléket. A srácok villámgyors tánclépéseket mutattak be, miközben kezükkel verték a ritmust, ehhez pedig népzenei aláfestést használtak. Az előadás végén még a zsűri is álló ovációval tapsolta meg a gödöllői triót:

„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy valami meghökkentő dolgot csináljunk. Szerintem az tetszett nekik, hogy ennek a produkciónak, annak, amit mi képviselünk, azaz a néptánc, van gyökere. Ezért is jelentkeztünk, hogy ezeket az értékeket minél szélesebb körnek közvetíteni tudjuk. A cél szentesíti az eszközt, ami jelenleg ez a szuperprodukció” – nyilatkozta a Blikknek szombatisiker után Moussa Ahmed.

A srácokat a hazai közönség az Orient című zenés darabból ismerheti, amelynek nemcsak táncosai, Ahmed a koreográfusa is. A fiatal művészt egyébként 2014-ben a leggyorsabb magyar néptáncosnak választották, amikor a csapat rekordot állított fel lélegzetelállító táncukkal. A három fiú két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, a táncosok 6 másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el.

Bár a brit sajtó még nem kapta fel a Fricskát annyira, mint anno az Attraciont, az első reakciókból azt lehet leszűrni, hogy az angolok ismét ámulatba estek egy magyar csapattól. A Szűcs Zoltán által megálmodott látványszínház két évvel ezelőtt elképesztő sikert aratott, és megnyerte a Britain's Got Talentet, ami pillanatok alatt világhírűvé tette őket. Azóta bejárták Amerikát és a Távol-Keletet is.

A videóra kattintva megnézheted az Attraction bemutatkozó előadását a Britain's Got Talentben:

HIRDETÉS
http://www.nlcafe.hu/sztarok/20150510/britains-got-talent-siker-tanc/