Payday Loans

Keresés

A legújabb

Imádság az üldözöttekért PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2015. május 27. szerda, 18:11

Kedves Testvéreink!

Szeretettel hívunk benneteket az üldözött keresztényekért való együttes imádságra. Budapesti imaalkalmunkat a Gellért hegyen tartjuk, 2015. június hetedikén, vasárnap délután három órától.

 

Akik ide nem tudnának eljönni, azokat bíztatjuk, hogy helyben – lehetőség szerint felekezetközi jelleggel - hívják össze a testvéreket ez ügyben, s gyülekezeteikben, otthonaikban, kezdeményezzenek imaalkalmakat a szenvedést hordozó egyházért! Az alábbi levélben található weboldalakon számos információt találunk imádságainkhoz.

A budapesti összejövetelt a Gellért püspök szobra mögötti, oszlopsorral határolt területen tervezzük megtartani. Együttlétünkben közös, csoportos és egyéni imádságot tervezünk, igei felvezetéssel, énekekkel, a világban élő testvéreink sorsának bemutatásával.

Szeretettel várjuk testvéreinket a közös imádságra!

Áldáskívánással, az Evangéliumi Aliansz vezetősége

Ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.”

1 Kor 12, 26-27

Kedves Testvérek!

Nap mint nap megdöbbentő hírekkel szembesülünk. Olyan képeket, videókat látunk testvéreink szenvedéséről, haláláról, melyekben a zsoltár szavai szó szerint beteljesednek: „Miattad gyilkolnak minket naponta, vágójuhoknak tekintenek.” Zsolt 44, 23

Pál, Jézus Krisztus apostola, aki egykor maga is keresztényüldöző volt, ezeket a sorokat a hit és szeretet kontextusába helyezi, a mennyei reménység szempontrendszerébe illeszti:

Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." (Zsolt 44:23) De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.  Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.”                    

Róma 8:35-39

Ezzel együtt, bensőnkből fakadóan és Isten Lelkétől inspirálva megfogalmazódik bennünk a kérdés: „Mit tehetünk az üldözöttekért?”

Három lehetőséget szeretnénk testvéreink figyelmébe ajánlani:

1. Egyrészt biztatjuk testvéreket, hogy egyénileg, továbbá  gyülekezeti és felekezetközi körökben rendszeresen imádkozzunk az üldözöttekért, minden bajbajutott emberért, különösen hittestvéreinkért!

2.Másrészt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy gyakorlati dolgokban is van lehetőségünk segíteni a rászorulókon!

Magyar részről az egyházi szeretetszolgálatok, missziók segélyakcióihoz (pl. Krisztusi Szolidarítás: http://www.csi-magyarorszag.hu/adomanyok_110.php „az iraki keresztények támogatására” megjelöléssel), másrészt az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezéséhez lehet csatlakozni:

http://www.segelyszervezet.hu/hu/adomanygyujtes-az-iraki-belso-menekultekert

3.Ezeken felül egy-egy peteció aláírásával ki tudjuk fejezni a támogatásunkat valaki felé, vagy a jó ügy mellett, illetve a tiltakozásunkat egy igazságtalan helyzettel szemben.  - pl. http://www.csi-magyarorszag.hu/tiltakozo_akcioink.php?sId=

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.”

Gal 6, 9-10

Arról, hogy mi történik a világban, hol van szükség imádságra, segítségre, arról a következő weboldalakon (is) tudunk tájékozódni,

magyarul:

http://kozbenjaro.blog.hu/

http://csi-magyarorszag.hu/

illetve angolul:

http://www.persecution.com/

http://www.releaseinternational.org/

http://www.persecution.org/

https://www.opendoors.org/

http://www.csi-usa.org/

http://www.christiansinpakistan.com/

http://shoebat.com/

Tisztelettel, szeretettel, köszönettel és élő reménységgel:

a Magyar Evangéliumi Aliansz elnöksége

Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok. Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen: akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be. A minden kegyelemnek Istene pedig, a ki az ő örök dicsőségére hívott el minket a Krisztus Jézusban, titeket, a kik rövid ideig szenvedtetek, ő maga tegyen tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatosokká! Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.”          

1 Péter 5, 7-11