Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Nemzeti Hírháló hírlevél 2015 május 05.
Márton Áron püspök által felszentelt Berszán atya Gyimesfelsőlokról tartott igen szívhezszóló misét május elsején Pilisszántó Boldogasszony kápolnájánál.
GYORSMENÜ
Feliratkozás
Olvasás honlapon
Napi programajánló
Facebook oldalunk
Támogatás-tagdíj
Jelen levőkLetöltési statisztika
Kedves Olvasó! 

Ez egy mintahírlevél. A napi teljes tartalomért kattintson ide: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer?sid=009806
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !)


Banki elszámolás: A károsultak nagy része türelmetlen, az interneten szerveződő adóscsoportok május 7-ére tüntetést szerveznek a szerintük nem tisztességes banki elszámolások miatt.



Kun-Mediátor: Döbrögihez fordulnak segítségért
2015/05/04 Bal-Rad

A Szoljon.hu információja szerint, a Kun-Mediátor ügy károsultjai a miniszterelnöktől várnak segítséget a kárpótlás kérdésében.

A portál azt írja, hogy a Kun-Mediátor ügy károsultjainak a száma meghaladhatja a nyolcszáz főt. 

Az érintettek egy részét dr. Dobrossí István ügyvén képviseli, aki a lapnak elmondta, hogy kezdeményezni fogják a cég felszámolását. A eljárást végrehajtó személy így nyomozhat majd az eltűnt pénzek ügyében. 

A botrány során elvesztett befektetések meghaladhatják jócskán a 10 milliárd forintot is. Az egyik karcagi károsult, Balogh Zoltán, igyekszik az ügy élére állni, és magától Orbán Viktortól segítséget kérni, miután május 1-jén "reménykeltő" nyilatkozatot tett. 

A miniszterelnöknek egy ügyvéd által megfogalmazott levelet fognak eljuttatni, melyben összefoglalják a jelenlegi tényállást, és segítséget kérnek. 
(atv.hu

Bal-Rad komm: A Keresztapához fordulnak a Család tagjai kárpótlásért. "Gentleman Agreement"-a'la maffia! 
Merthogy Döbrögink "...május 1-jén "reménykeltő" nyilatkozatot tett..." 

-Hát abból mondjuk jut minden napra lagalább három! Márminthogy reménykeltésből! Mert nincs az az áramszünet, ami miatt az udvari vetítő leállna! 

Kapcsolódó: 
A Nagy Kun-Mediátor Svindli
Kun-Mediátor: Fideszes kérdések Vadai Ágneshez



Nulla forint: megdöbbentek a pénzintézet levelén
2015/05/05 MNO - Bal-Rad

Nulla forintot számolt el az egyik pénzintézet egy devizában eladósodott autóhitelesnek. A Magyar Nemzet birtokába került kimutatás alapján a Lombard Lízing Zrt. sem az árfolyamrést, sem pedig a tisztességtelenül felszámolt kamatokat nem fizeti vissza adósának. Több adóst is sokkolt a levélben megkapott elszámolás, sokaknak ugyanis a dokumentumból az derült ki, hogy még mindig a felvett kölcsön több mint kétszeresét kell visszafizetniük. 

Nulla forint - elszámolás után ennyi pénzt akar visszafizetni több ügyfelének is a szegedi székhelyű Lombard Autólízing Csoport. Az egyik érintett szerint a pénzintézet téved. 

"Megkaptam a Lombardtól az elszámolólevelet. A magyar állammal szemben a Lombard pert vesztett, tehát gyakorlatilag nem tudta megvédeni abban az igazát, hogy az emberekkel a havi törlesztőrészletekkel kapcsolatban tisztességesen járt el, tehát ebből kifolyólag tisztességtelen volt. Érdekes módon az én elszámolólevelemben a tisztességtelenül felszámított összeg 0 forint, tehát ez annyit jelent, hogy a Lombard az én esetemben valamilyen módon nem jól számolt, illetve hibát követett el" - nyilatkozta a Hír TV-nek a társaság ügyfele. 

Kaiser János esetében a bank azzal indokolja a nullás elszámolást, hogy korábban bizonyos kedvezményeket nyújtott az ügyfélnek, de hogy pontosan milyen előnyökről van szó, az már nem derül ki a kimutatásból. Az ügyfél azt sem érti, miért követel rajta a bank még mindig 4 millió forintot, miután a 3 millió forintos hitel után 3,4 milliót már visszafizetett. 

A Lombard károsultjait képviselő ügyvéd azt tapasztalja, hogy a pénzintézetek sok esetben nem indokolnak. "Nem tudom, ha egy tisztességtelen összeg, amelyet vissza kell fizetni, már megnevezésében is valamiféle összeget kell tartalmazzon, mitől lehet nulla. A legnagyobb probléma ezekkel az elszámolásokkal azon túl, hogy nagyon kevés pénzösszeget tartalmaz, hogy ez a nulla vagy valamivel több pénzösszeg miből tevődik össze: mennyi ebből az árfolyamrés, mi ebből a tisztességtelenül felvett kamat, költség, díj" - magyarázta Bihari Krisztina. 

A bankfelügyelet eddig száznegyvenhat esetben figyelmeztette a pénzintézeteket, hogy tartsák magukat a jogszabályhoz az elszámoláskor, nyolc esetben kötelezte őket arra, hogy részletesebben tájékoztassák az ügyfeleiket az elszámolással kapcsolatban. Ugyanakkor az MNB szerint lehetséges, hogy egy ügyfél nullás elszámolást kapjon. "Az, hogy nullás elszámolási értesítőt kap a fogyasztó, például olyan esetben történhet meg, hogyha az adott ügyfél az elmúlt sok-sok évben valamiféle kedvezményt kaphatott. Akár azért, mert nehéz helyzetbe került, akár a bank üzletpolitikai döntése alapján bizonyos tőkeösszeget elengedtek neki, akár a kamatfizetést vagy a tőkefizetést fölfüggesztették egy időszakra - tehát valamiféle piaci alapú kedvezményt kapott az elmúlt időszakban" - nyilatkozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője. 


Még többen vannak azok a devizaadósok, akiknek az elszámolást követően magasabb lett a havi törlesztőrészletük, mint a forintosítás előtt. A kisebbik kormánypárt szerint az ilyen eseteket ki kell vizsgálni. "Az biztos, hogy az általános érvényű megoldásokat gyakorlatilag befejeztük, tehát itt már legfeljebb az egyedi esetek kezeléséről lehet szó. Ezeket minden esetben meg kell vizsgálni; nyilván az egész rendezés célja az volt, hogy jelentősen csökkenjenek a törlesztőrészletek. Ha vannak olyan esetek, amikor növekedett, akkor azt egyedi esetként a pénzintézettel meg kell vitatni és meg kell oldani" - jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. 

A károsultak nagy része viszont türelmetlen, az interneten szerveződő adóscsoportok május 7-ére tüntetést szerveznek a szerintük nem tisztességes banki elszámolások miatt. 
(mno) 

Bal-Rad komm: "...Még többen vannak azok a devizaadósok, akiknek az elszámolást követően magasabb lett a havi törlesztőrészletük, mint a forintosítás előtt...Az biztos, hogy az általános érvényű megoldásokat gyakorlatilag befejeztük..."-brunnyogja elégedetten a "mélykeresztes" lovag! 

-Hát feleim! Ez lett a Nagy Döbrögista Adósmentés lényege! 

Az eddig befizetett pénz odaveszett, és most előlről indul a műsor! Szabad boldognak és elégedettnek lenni! 

Senki sem maradt az út szélén! 

Kapcsolódó: 
Pontosan fizetett lízing elszámolása
Elölről kezdhetik a törlesztést a devizahitelesek
Félmillió forint 2 hónapos lekötésére 7 forint a kamat
Fidesz: Precízen zajlik az elszámolás


Magyarország jobban teljesít!


VARGA ISTVÁN - MI VÁR A DEVIZAKÁROSULTAKRA?

Varga István beszámolóját nem kommentáljuk. A lényeget röviden összefoglalta. (RÖVID VIDEÓ ALÁBB...)

Külön felhívjuk a devizakárosultak figyelmét még arra, hogy amennyiben a banki "elszámolást" elfogadják, és az új, (bank által megállapított) "hitelösszeg" fedezetére nem alkalmas a korábbi fedezetként nyújtott ingatlanjuk, akkor valószínű, hogy pótfedezetet fog kérni a bank. 

Amennyiben ezt az "adós nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni, akkor a pénzintézet felmondhatja a szerződést, és a "hitel" visszafizetése egy összegben esedékessé válik. A további folyamatot már nem írjuk le, mert annak kimenetelét mindenki sejtheti! 

DEVIZAKÁROSULT PROGRAMAJÁNLÓ: KATTINTS!
(civilkontroll.com



Varga István: Mai információkat mondok.

Egy: a kúria ma tárgyalta az autóhiteleket és megállapította, hogy olyan ügyben, ahol nem jogosult arra, hogy aláírja a szerződést, sebaj, nem számít! Papírjait utólag befogadta a bank, ezért érvényes a szerződés. Tessenek rá odafigyelni! 

A második: Andrea a Budapest Bankot említette, tessenek nagyon odafigyelni! Ezt a magyar állam tette az emberek elé, mert 100%-ban magyar állami tulajdonban lévő bank teszi tönkre ezzel az adósát! A magyar állam egy csónakban ült a bankokkal és ma közös akciót folytat az adósokkal szemben!

A harmadik: szintén mai esemény. A Parlament ma tárgyalta a törvényjavaslatot. Mi az a törvényjavaslat? Hogy ha nem tud a bank megfelelő adatot szolgáltatni, sebaj, nem számít! Itt van, kiegészül az Elszámolási Törvény a 10. albekezdéssel úgy, hogy a pénzügyi intézmény becslést alkalmazhat az önök terhére akkor, ha nem rendelkezik megfelelő adattal. Miről van szó? A számviteli kötelezettségének nem tett eleget, csalt, lopott, hazudott, nem baj,bejelenti a Nemzeti Banknak, hogy csaltam, tessenek jóváhagyni az én becslési módszeremet! És a törvény lehetőséget ad nekik, hogy ezek után az önök terhére becslést alkalmazzanak! Egy Gulyás nevezetű fideszes terjesztette ezt be a Parlamentbe, ma vitatták a Gulyás megmagyarázta, hogy mi csak jót teszünk az emberekért, ez nekik jó! Úgy, hogy figyeljenek oda, becslést önökkel szemben ne alkalmazhassanak! Számon kell kérni az adatot tényszerűen! Köszönöm, ennyit akartam! (taps) 

Ja, még egy mondat, bocsánat! Még mindig halljuk, hogy milyen sűrű az élet. Az Állami Számvevőszék ma tette közzé - korábbi PSZÁF - ellenőrzésének dokumentumát. 80 oldalon azt bizonyítja, itt a hölgyek és urak tökéletes munkát végeztek. Ennyit a kormányunkról...


Olvasó: Egy jó és hatásos megoldás létezik, hogy a leszakadást és a gyermekéhezést megállítsuk. Ha az összes hitelt a kukába dobják, hitelamnesztiát kihírdetve! A többi "törekvés" csak időhúzás és felesleges, azaz káros az országra nézve összességébe! 


Ezért brutális sokkolókat vettek Kövérék
2015. május 4. Blikk168 Óra

Taser X26-os jelzésű negyedik generációs sokkolókat vásárolt az Országgyűlési Őrség - tudta meg a Blikk.


Taser X26

A lap szerint az állomány képzése hamarosan megindul, és szolgálatba állítják a kényszerítő eszközöket. 

A taser 5-6 méteres távolságig hatásos: tű alakú lövedékei dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezetnek a testbe, teljesen mozgásképtelenné téve az áldozatot. 

"A Taser X26-os a legerőszakosabb, a legizgágább képviselő ellenállását is megtöri: ha valaki kap egy kis adagot belőle, az tehetetlenül összecsuklik" - írja a Blikk. 

Kapcsolódó: 
3 év letöltendő egy "közösség elleni" tasliért
Előre megszavaztatta jutalmát a fideszes polgármester
Havi 626 130 forint benzinpénzt kap Kövér
Megtiltották a tüntetést a mentősöknek
Hátraarc a gyurcsányi idők felé: kártérítés helyett perköltséget varrtak egy 2006-os tüntető nyakába
Celebek, politikusok a NAV szégyenlistáján
Vallott az Omega énekese: ekkora buktát nem sok devizahiteles látott



PAKTUM
(Bogár László írása a Magyar Hírlapban, május 4., hétfő)

Negyedszázaddal ezelőtt éppen ezekben a napokban zajlott a rendszerváltozás legtöbbet vitatott történése, a híres-hírhedt "paktum" előkészítése.

Az 1990. márciusi első többpárti választást megelőző néhány hónap során egyre világosabbá vált, hogy a legmélyebb politikai törésvonal egyik oldalán a Magyar Demokrata Fórum, a másik oldalán pedig a Szabad Demokraták Szövetsége áll. A politikai rendszer békés átalakítását célzó úgynevezett "kerekasztal-tárgyalásokon" a meghozandó törvények igen jelentős részét kétharmados többséghez kötötték, és ez a nyilvánvaló kormányozhatatlanságot jelentette volna. Politikatechnikailag valóban tenni kellett valamit, csak azt nem lehetett tudni, hogy mi volna ez a "valami" a meglehetősen tanácstalan kormányra kerülő elit számára. 

Ha ez az elit egy kicsit is komolyan vette volna fennen hangoztatott elveit a liberális demokráciáról, a "népfelség" tiszteletéről, akkor a kerekasztal-tárgyalások főbb egyezségeinek módosítását a legteljesebb nyilvánosság előtt átfogó konszenzussal vitte volna keresztül, ám nem ez történt. Antall József kijelölt miniszterelnök legbelső tanácsadóival a lehető legnagyobb titokban kezdte el és vitte végig a tárgyalásokat. 

A paktum lényege az volt, hogy az SZDSZ vállalta azt, hogy hozzájárulását adja a kétharmados törvények arányának jelentős csökkentéséhez. Ezért az "együttműködéséért" viszont azt kérte cserébe, hogy ő jelölhesse a leendő köztársasági elnököt, illetve a két vezető közmédium, a rádió és televízió elnökeit. A nemzeti értelmiségen belül a "paktum" akkor is elemi erejű felháborodást keltett, és valójában mindmáig a rendszerváltás morális csődjének jelképe. 

Negyedszázad távlatából tehát érdemes kicsit alaposabban is szemügyre venni, hogy mi is történt valójában. Látnunk kell, hogy 1989-90 az egész rendszerváltozási folyamatnak nem kezdete, hanem a legvége volt. A rendszer-átalakítás alapvető szerkezeti elemeinek megvalósítása valójában már a hetvenes években elkezdődött. Az MSZMP legbelső köreinek főként Aczél György vezette szárnya valójában lépésről lépésre tette lehetővé, hogy főként a kereskedelem, a pénz és a média egyre inkább annak a liberális elitnek az ellenőrzése alá kerüljön, amelynek lokális hálózata (a későbbi SZDSZ) végig a globális hálózatok közvetlen irányítása alatt állt. 

A Szabad Demokraták Szövetsége zseniális professzionalitással megfogalmazott "tudjuk, merjük, tesszük" jelszava cinikus pontossággal fejezte ki a lényeget. Valóban tudták, hisz "beavatottságuk" messze a legmagasabb szintű volt. Valóban "merték", hisz maguk mögött tudhatták a globális hatalmi rendszer egészének teljes támogatását. Valóban "tették", mert akik mindezzel szembefordulhattak volna - vagyis a magyar nemzet nevű emberi közösség döntő többsége -, sem kellő tudással, sem elegendő bátorsággal nem rendelkeztek, vagyis nem "tudták" és/vagy nem "merték", és így aztán nem is "tették" azt, ami a feladatuk lett volna. A paktum valójában betetőződése volt a totális diktatúra gyakorlásának. 

A szabad demokraták ráadásul úgy gyakorolhatták ezt a totális diktatúrát, hogy nem is kellett kormányra kerülniük, vagyis minden felelősség nélkül, másokkal végeztették el a történelmi "piszkos munkát". A paktumban az általa kért "árat", vagyis a köztársasági elnök és a közmédia elnökeinek jelölését az SZDSZ és az általa uralt média "jelentéktelen semmiségnek" igyekezett feltüntetni, holott éppen ezek az elemek jelentették a rejtett illegitim hatalomgyakorlásának lényegét. 

A köztársasági elnök intézménye a magyar politikai rendszerben hatalmi szempontból kétségtelenül meglehetősen súlytalan. Ám arra már 1990-ben is számítani lehetett, hogy a várható igen drámai konfliktusok nyomán a magyar politikai élet szinte valamennyi szereplője rövid időn belül erkölcsileg "nullára íródik", és éppen az e konfliktusoktól nem érintett köztársasági elnök maradhat az egyetlen intakt erkölcsi tekintély. Ha pedig ráadásul még az erre épülő példátlan nimbuszát a szintén "együttműködő" közmédia minden lehetséges módon meg is erősíti, akkor kritikus történelmi pillanatokban minden látszólagos, formális "súlytalansága" ellenére totális hatalommal bírhat. 

És ez a kritikus történelmi pillanat, "meglepő" módon, nem sokkal később meg is érkezett a "taxisblokád" fedőnevű polgárháborús kísérlettel. E professzionálisan megszervezett lázadás igen rövid időn belül megmutatta, hogy a köztársasági elnöknek még csak puccsot sem kellett végrehajtania ahhoz, hogy "megdöntse" a törvényes kormányt, az általa uralt média "nagyhercegeivel" egyszerűen "félretolták" az egész államgépezetet, és "kézi vezérléssel" megmutatták, hogy ki is a hatalom valóságos birtokosa. 

Ettől kezdve a látszólag még három évig uralmon lévő MDF-kormány már csak bábuként funkcionál, egyetlen "feladata", hogy ő hajtsa végre a kényes ízlésű liberális elit helyett a legdurvább pusztítás nagy részét, és aztán megalázottan elbukva átadja helyét a hetvenkét százalékos többséget produkáló szuper-SZDSZ-nek. Amelynek fő alkotórésze a Szabad Demokraták Szövetsége "gazdaállatává" tett engedelmes MSZP, amelynek szerényebb, "kisebbik koalíciós partnere" pedig az így most már formálisan is korlátlan hatalmat gyakorló SZDSZ. A "tudjuk, merjük, tesszük" brutális pusztítása így és itt éri el tetőpontját, ezért aztán a paktum tragikus mementója a magyar nép tudatlanságának és gyávaságának, illetve "elitjei" alávalóságának. Ebből az egyre veszedelmesebb történelmi zsákutcából kellene végre kihátrálni, bármilyen nehéz legyen is ez. 

Kapcsolódó: 
Ma Főügyészség, holnap Európai Egyesült Államok?
Az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény baljós árnyai


Gondolatrendőrség jöhet létre Európában
2015.05.04. 07:57 Europol - hidfo.ru

Az Europol tervezi egy olyan összeurópai "terrorelhárítási központ" létrehozását, ami egyesítené az Európai Unió tagállamainak hírszerzései által gyűjtött adatokat. Az új központ létrehozásának indoka részben a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés, részben Németország legfrissebb megfigyelési botrányát próbálnák ennek legitimálására felhasználni. Egy frissen kirobbantott "kémbotrány" szerint a német hírszerzés ugyanis az Európai Bizottságról és Franciaországról gyűjtött adatokat az amerikai titkosszolgálatok számára. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten jelentése szerint az Europolban egyesítenék az európai hírszerzések által gyűjtött adatokat, ami megakadályozná az ehhez hasonló eseteket, és hatékonyabb fellépést jelentene a terrorizmus ellen. 


A publicisztika tehát már önmagában annak legitimálása, hogy az Európai Unió egy egységes titkosszolgálattal rendelkezzen. Ennek megindoklására ugyanakkor nem tesznek fokozott erőfeszítéseket. Gyakorlatilag a klasszikus retorikai fogáshoz nyúlnak, miszerint a békés állampolgár veszélyeknek van kitéve, de a még több hatalom megadásával megszabadulhat ettől a fenyegetettségtől. 

Ugyanakkor az Európai Unió maga hozza létre ezt a terrorfenyegetettséget, ami így legalább ugyanolyan, az integrációt elősegítő tényezőnek tekinthető, mint az úgynevezett "Arab Tavasz". A 2008-as gazdasági válság óta a radikális atlantista pártok Európa-szerte nyíltan beszélnek egy amerikai mintára létrehozott Európai Egyesült Államok szükségességéről. Ennek részeként zajlott le az észak-afrikai országokban az Arab Tavasz, melynek lényege az lett volna, hogy az egységes európai állam létrehozása előtt a szomszédos országokban (észak-afrikai és közel-keleti országok) liberális demokráciák jöjjenek létre, melyek nyugati kontroll alatt állnak, és az Európai Egyesült Államok protektorátusaként működnek. Értelemszerűen, az EEÁ létrehozásában ellenérdekelt hatalmak az "Arab Tavasz" ellen léptek fel, így a folyamat Szíriában meg lett állítva, majd Egyiptomban lassú ellenforradalmi visszarendeződés kezdődött (forradalom alatt itt kizárólag a protektorátus-építést és azzal összefü ggő műveleteket értve). 

Az Arab Tavasz kirobbantásával a nyugati hatalmi tömb maga hozta létre azt a terrorfenyegetést, amit most az európai titkosszolgálat intézményesítésére akarnak felhasználni. A terrorfenyegetések nagy része ugyanis azon országokból érkezik, melyekben nyugati demokratikus protektorátust akartak létrehozni, de a rombolás eredményeként háborús gócok és terrorszervezetek sokasága is létrejött. A másik legitimációs tényezőre (Németország újabb "kémbotrányára") hivatkozás szintén egy hamis kép, ennek kapcsán az európai országokban fokozódó Amerika-ellenességet akarják meglovagolni. 

Ennek ellenére senki nem feltételezheti, hogy egy most létrejövő európai titkosszolgálat nem az amerikai érdek kiszolgálásának része lesz. Az európai integráció mélyítése, az Európai Egyesült Államok felépítése ugyanis amerikai érdek. Ennek a hatalmi elitnek, ami most Európát kormányozza, semelyik tagállam többségi lakossága nem akar még több hatalmat adni. Az Európai Unió működését ugyanolyan parlamenti váltógazdasággal sikerül csak fenntartani, mint a tagállamok demokráciáit, mert a hatalmi elit politikusai olyan dolgokat tesznek, ami miatt a hatalomra jutást követően igen hamar elvesztik népszerűségüket. Mindebből levonható a következtetés, hogy az ő kezükben központosítás bárminek nevezhető, csak európai érdeknek nem. 

A publikáció szerint az Európai Bizottság azt állítja, hogy a tagállamok nem tudják garantálni saját biztonságukat, emiatt van szükség az új intézményi bővítésre. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Európai Unió elveszi tagállamaitól a független cselekvés jogát a biztonságpolitika terén, vagyis a tagállamok függetlenségét veszik el. Az Europol szélesebb jogkörökkel ellátása azt jelenti, hogy egyetlen kézben összpontosul majd minden adat, és nem csak az Európai Unió állampolgárainak levelezései, telefonhívásai, összes személyes adata, hanem életútjuk egésze; az információs társadalomban ugyanis minden rögzítve van digitális formában, a cselekvések pedig valamilyen formában mindenféleképpen nyomot hagynak, ha máshogy nem is, de a telefonközpont által rögzített mozgásprofil formájában. Attól a ponttól, hogy az adatok az Europol kezében összpontosulnak, gyakorlatilag az európai elit erkölcsiségétől függ, hogy ezt nem saját hatalmuk bebetonozására, ellenünk használják-e fel . Ugyanazon hatalmi elit erkölcsiségétől függ, hogy ezzel egy európai gondolatrendőrség jön-e létre, ami mostanra tízmilliók otthonait rombolta le egy ideológia - az egységes európai állam létrehozásának gondolata - érdekében. 


TTIP-TAFTA Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség
Dr. Csath Magdolna írása

Azzal a céllal jött létre, hogy az Atlanti-óceán két partján a törvényi előírások megfeleljenek az európai és amerikai óriásvállalatok által és érdekében kialakított szabad kereskedelmi szabályoknak. A befektetők kiváltságait megvédenék a nemzeti élelmiszerekre és termékekre vonatkozó biztonsági előírások, az adatvédelem, az internet szabadsága, a kulturális és klímapolitika, a pénzügyi szabályozások és más nem kereskedelmi kérdésekben is. A szerződés értelmében egy-egy ország korlátlan mértékű kereskedelmi szankcióknak néz elébe, vagy az adófizetők dollár millióit fizetheti ki kártérítésként az óriásvállalatoknak. 

A TTIP egy nemzetállamok felett rendelkező GIGA-korporáció. A szerződés a kormányok helyére az óriásvállalatokat ülteti. (Háttérben a Bilderberg Csoporttal.) A Külkapcsolatok Tanácsa (CRF), a Trilaterális Bizottság már tényként jelennek meg a "főáramúbb" médiákban is. 

Transatlanti megállapodás: TAFTA (Free Trade Area or Transatlantic Trade And Investment Partnership TTIP). Ezek európai klónja az USA és 12 ázsiai ország között épp elfogadás előtt álló Csendes-Óceáni Partnerség (TPP) egyezmény. A két egyezmény, a TTIP-TAFTA + TPP valódi gazdasági birodalmat hozna létre, amely közvetlen határain túl is képes lenne kikényszeríteni az egyezmények alkalmazását. 

Saját erőszakbírósággal rendelkeznének a nemzetállamok ellen. Ma még diplomáciai törvényhozás zajlik hazai ügyekről. Többek között az élelmiszer- biztonságról és jelölésről, a vegyi- és mérgezőanyagok szabályozásáról, az egészségügyről és a gyógyszergyárakról, az internet szabadságról és a fogyasztók védelméről, az energiaszolgáltatókról, a kulturális szolgáltatásokról, a szabványokról és szerzői jogokról, a földhasználatról és a természeti erőforrásokról, a működési engedélyekről, a bevándorlásról, a közbeszerzésről, a szakmai továbbképzésről, a magánélet védelméről és sok más témáról. 

Az új jogokkal a külföldi és belföldi leányvállalataikon keresztül tulajdonképpen szinte minden nemzetközi magánvállalat a nemzetállamok szintjére emelkedne, a rendszer formailag is a kormányok szabályozási és belső irányítási joga fölé helyezné a vállalkozások jogait. A vállalkozásoknak joga lenne bíróság elé idézni az USA és az EU kormányait. Ezzel közvetlenül támadnák meg azokat a szerintük a külföldi befektetők újonnan szerzett jogait aláaknázó nemzeti egészségügyi, pénzügyi, környezetvédelmi és egyéb döntéseket.

Az egyezmény aláírása után a választott kormányzati képviselőknek nem maradna más feladata, mint megállapodnia a nagyvállalatok helyi megbízottjaival a végrehajtás módozataiban. Az aláíró országok kötelesek jogszabályaikat és közigazgatási eljárásaikat összehangolni az egyezményben foglaltakkal. Amennyiben ezt nem teszik meg, az érintett országok jogilag felelősségre vonhatók e célból létrehozott döntőbíróságok előtt, amelyek kereskedelmi szankciót szabhatnak ki a kormányok ellen. (A középosztály eltüntetése a cél. El akarják dönteni a világ sorsát. Az EU-t és az Eurót is ők találták ki.) 

A multinacionális vállaltoknak joguk lenne megtámadni a nemzeti szabályozásokat egy extrajudicinális eljárás keretében. Ezeken a speciális bíróságokon három gazdasági jogász, - a Világbank és az ENSZ szabályai alapján - korlátlan adófizetői kártérítést rendelne el, ha szerintük a nemzetállami intézkedések és kormányzati lépések veszélyeztetik a vállalkozások "várható profitját". Ezáltal az óriásvállalatok képesek lennének megakadályozni egy ország fogyasztó- és a környezetvédelmi, egészségügyi és még egy sor más, önállóan kialakított szociális vagy gazdasági elképzeléseit. 

A több mint 3300 európai anyacég 24200 leányvállalatával van jelen az USA piacán. Bármelyik kezdeményezhet egy "befektető az állam ellen" típusú pert, ha úgy ítéli meg, hogy kereskedelmi kára keletkezhet. Ez messze nagyobb méretű kockázat, mint amire a korábbi szabadkereskedelmi egyezmények lehetőséget adtak. Az EU ugyanúgy ki lenne téve a "befektető az állam ellen" típusú viták sorozatának, hiszen 14400 amerikai székhelyű cégnek több mint 50800 leányvállalata van. Összességében a TTIP-TAFTA lehetővé tenné, hogy az USA-ban és az EU-ban bejegyzett 75 ezer vállalat bármelyike pert indíthasson. Több ezer vállalat jutna új eszközhöz, amellyel olyan intézkedéseket támadhatnának meg, melyekben a lakosság, vagyis mi mindnyájan megbízunk. 

Az új "jogokat" homályosan és terjedelmesen fogalmazták meg, és ezek ritkán védik a többség érdekeit. Pl. magukban foglalják azon vállalati elvárásokat, hogy a kormányok ne változtassák meg a szabályozókat, ha már egy külföldi beruházás megvalósult. A másik ilyen jog, hogy "indirekt kisajátítás" esetén kártérítést követelhessenek, vagyis a kormányok fizessenek, ha valamelyik szabályozás csökkenti egy beruházás értékét, akkor is, ha a szabályozás érvényes a hazai és külföldi cégekre egyaránt. A befektetőknek szánt garanciák új jogokat is magukban foglalnának föld, természeti erőforrások, közművek, gyárak és egyebek tulajdonának megszerzésére. Ugyanakkor a multinacionális vállalatoktól semmilyen felelősségvállalást sem követelnének meg az államokkal szemben. 

A TTIP-TAFTA-ról készült hatástanulmányok legtöbbjét a szabadkereskedelmi elterjesztését pártoló intézetek és tulajdonosi szervezetek készítették, így az egyezmény szociális követelményeit általában nem részletezik, mint, ahogy az egyezmény közvetlen áldozatait sem veszik számba. Pedig több százmillió emberről van szó. 

Kapcsolódó: 
A férfi, aki megjósolta az euró összeomlását a svájci frankkal szemben, újabb ijesztő előrejelzést tett
A pénzügyi földrengés - A pénzügyi lufi kipukkadt! A tények, amiről tudomása sincs a kisembereknek!




Merkel: a zsidóság a német önazonosság része
2015. MÁJUS 03. Hír24

A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban.


A német kancellár ezt vasárnap a dachaui náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen mondta. Angela Merkel hangsúlyozta, hogy az államnak és az állampolgároknak egyaránt kötelező a határozott fellépés a zsidóellenességgel, a hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájával és a kirekesztéssel szemben. 

Ezzel "tartozunk a nemzetiszocializmus áldozatainak és a túlélőknek, de saját magunknak is" - mondta a kancellár, rámutatva, hogy a jelenkori antiszemitizmus és "a gyilkos iszlamista terror" az emberi méltóság és a szabad, demokratikus berendezkedés alapjai ellen irányul. 

Angela Merkel az első német kormányfő, aki beszédet mondott az egykori bajorországi láger területén kialakított emlékhelyen. 

Kapcsolódó: 
Izraelbe érkezik a negyedik német tengeralattjáró - Atomtöltetű cirkálórakéták indítására is alkalmas
Izraeli atomrakéta a német tengeralattjárókon?
Megtörték a hallgatást az izraeli katonák, és szörnyű dolgokat meséltek


300 méter átmérőjű Dávid csillag látható a Google Maps-on Mezőgecsénél


HOLOKAUSZT CSALÁS FELJELENTÉSE
MEHNAM-info / Jogjavítás Ügykód: holokausztcsalasfeljelentese150429

dr. Polt Péter legfőbb ügyész 
Budapest, Markó u. 16. 
1054 

HOLOKAUSZT CSALÁS FELJELENTÉSE

Feljelentem a 600.000-ből 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat "áldozatságát" kétségbe vonó, holokauszt kártérítés kezelő zsidókat, akik nem adják oda az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat után felvett kártérítést az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat hozzátartozóinak. A kártérítést azzal az ürüggyel használják, ill. kamatoztatják maguknál, hogy a kötelezően, mindenki által elfogadásra, törvényben rögzített lélekszámú "600.000 magyar zsidó holokauszt áldozatból" ők, a legilletékesebbek, "még nem tudták kideríteni 508.000-nek a nevét"! 
(Az RTL Klub Tv-ben néhány évvel ezelőtt egy reggel bemondták, hogy "megemlékezésként, a Dohány utcai zsinagógában felolvasták a 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét". Ettől a hír felolvasója is megdöbbent, s ezt mondta: "valószínűleg valami technikai hiba történhetett". Napközben az főilletékesek úgy nyilatkoztak, hogy azért 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét olvasták fel, mert eddig csak ennyinek derítették ki a nevét. Este az RTL Klub Tv-ben újra megismételték azt a hírt, hogy "megemlékezésként a Dohány utcai zsinagógában felolvasták a 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozatnak a nevét".) 

Miután a Rendőrség nem látott az ügyben bűncselekményt, a következőket kérem az ügyészségtől: 
Derítse ki az ügyészség az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét! A MAZSIHISZ-szel adassa oda a kártérítést az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat leszármazottainak! Tisztázza, hogy ha a MAZSIHISZ-esek csak 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét ismerték, hogy számolták össze, honnan vették annak az 508.000-nek a nevét, akiknek a nevében is kártérítést vettek fel! Ha csaltak, helyezzék őket ezért vád alá! És helyezzék őket vád alá az 508.000 áldozat nevének "nem ismertnek" feltüntetésével elkövetett bűncselekmény miatt is! Ugyanis a kötelező 600.000-es magyar zsidó holokauszt áldozat számot ők, mint az áldozatok fő képviselői kétségessé teszik azzal, ha 508.000 áldozatnak a nevét "nem ismertnek" tüntetik fel! Addig, amíg nincs meg az 508.000 hiányzó név, ítélkezési csalás valakit azért büntetni, mert nem számolja hozzá az ismert nevűekhez a MASZIHISZ által sem ismert nevű holokauszt áldozatokat! 

Ezúton igényt jelentek be, mint megbízás nélküli kárelhárítási ügyviteli díjra, az 508.000-ből ezúton kideríttetett nevű áldozatok hozzátartozóinak kifizetett kárpótlási összegek 10%-ára! 

Budapest, 2015. 04. 29. 
Sydo Tejfalussy András Béla Ferenc okl. vill. mérnök, megbízás nélküli közérdekű kárelhárító ügyvivő, 2621 Verőce, Lugosi u. 71., www.tejfalussy.comtudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com

Kapcsolódó: 
Dollármilliókat kell fizetnie a hazug memoárjával lelepleződött holokauszttúlélő nőnek
A szegedi "eretneket" is a TEV ítéltette el: holomúzeumba kell mennie egy kis agymosásra
Új korszakot nyitnak Putyinék - menekülnek a külföldiek
Vissza a Szent Korona Alkotmányához!