Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tanuljunk futballszakemberül! PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Magyar-edző, edző-magyar szótár, avagy tanuljunk futballszakemberül!

Volt idő, amikor az inggallérra varrt szponzorfelirat és az évtizedes panelekből felépített sajtónyilatkozat száz közül is jól felismerhetővé tette a magyar futballszakembert. A viselet azóta (némiképp) szelídült, a közhelyszótár bebiflázása viszont továbbra is olyannyira a rendszer sajátja, hogy néha azt érzi az ember, a Pro-licences tanfolyamokon külön tantárgyat képez a semmitmondás művészete. Pedig dehogy! Egyszerűen csak rosszul értelmezzük a szakemberek mondandóját, akik trükkösen Enigmaként sifrírozzák közlendőjüket az unásig ismételt és elcsépelt mondatok segítségével. Ám ha van érzékünk a sorok közötti olvasáshoz, könnyen megfejthetjük, mi is a nyilvánosságnak szánt üzenet valós jelentéstartalma. Szerkesztőségünk április elseje tiszteletére most – amolyan megoldókulcs gyanánt – be is mutat tíz dekódolt nyilatkozatot.

„Az első félidőben nem azt csinálták a játékosaim, mint amit megbeszéltünk. A szünetben szerencsére rendezni tudtuk a sorainkat, így a nézők egy teljesen más felfogású csapatot láthattak a második játékrészben.”
A mixen 4.70-es szorzóval adták a félidő vendég, vége hazait. Szerinted?

Jól tudunk együtt dolgozni, mert megegyezik a futballról alkotott filozófiánk.
Pont ugyanúgy issza a fröccsöt, mint én – szóda nélkül.

„Örömmel konstatáltam, hogy a mérkőzés egyes részeiben már visszaköszöntek azok a játékelemek, amiket az edzéseken gyakoroltunk.
A kirúgás néha már emberhez megy. Saját emberhez.

„Akármi is lesz a mérkőzés végeredménye, mi becsületesen felkészültünk az ellenfélből, és tiszta lelkiismerettel várjuk a kezdő sípszót.
A héten volt edzés.

„Megvoltak a lehetőségeink.
Az első félidőben kétszer is átléptük a felezővonalat.

„…viszont a második játékrészben láttam biztató jeleket a jövőt illetően.”
Állítólag csütörtökön tényleg elutalják a tavalyi pontprémiumot.

„Nagy veszteség számunkra, hogy elmegy, hiányozni fog. Sokan csak akkor tudták értékelni a játékát és mindazt, amit a csapatért tett, amikor valamilyen okból nem küldhettem pályára.
Azt sem tudtuk, hogy létezik. Hogy is hívják?

„Lelkes szurkolóink támogatása is kellett ahhoz, hogy a magunk javára billentsük a mérkőzést, és eldöntsük a három pont sorsát.
Mondom én, hogy nem hülyeség az ingyen sör!

„De azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk ma pályára.
Tudjuk, hogy nektek is elég lesz a döntetlen…

„Nem tisztem bírálni a játékvezető ténykedését, de…
Hogy ****** ****** azt a jó ****** ***** ******.

LAST_UPDATED2