Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló - Lapszemle III.8. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Nemzeti Hírháló - Lapszemle - III.8.

 

Simicska a Mandinernek: Orbán odajött hozzám, és azt mondta, jelentenie kell rólam
2015. március 8. 18:17 Mandiner

Interjúlehetőséget kértünk Simicska Lajostól. Szerettük volna megtudni, ő hogyan látja az Orbán Viktorral folytatott küzdelmét, annak okait, valamint saját, a politikai-gazdasági életben betöltött szerepét. A médiatulajdonos-vállalkozót sms-ben kerestük meg. Napokkal sms-ünk után, vasárnap megcsörrent a telefon. Simicska Lajos volt a vonalban. Nem zárta ki egy leendő nagyinterjú lehetőségét, azonban jelezte, hogy a történet értelmezhetőségéhez messziről kell kezdenünk. Stumpf András interjúja.


Mennyire messziről?

Ha érthetővé akarjuk tenni a történetet, eléggé. Nagyon szegény munkáscsaládban nőttem fel, ezt bizonyára tudják. Apám a munkástanács titkára volt '56-ban, amiért tönkre tették. Fizikailag is. Már gyerekkoromban rokkantnyugdíjas volt. Az általános iskolában, az úttörőségre való felkészülés kezdetén közöltem is a tanárnővel, hogy én nem akarok úttörő lenni. "Pont olyan fasiszta leszel, mint az apád." Ez volt a válasz. Kétszer felvételiztem aztán az egyetemre sikertelenül, míg végül harmadszorra felvettek az ELTE jogi karára. Előtte azonban vittek katonának Zalaegerszegre. Ott aztán egyszer Pallos őrnagy berendelt magához. Az asztalán tíz centi vastag akta volt. Rólam. 22 éves koromra már ennyi összegyűlt. Az őrnagy aztán felolvasott a jelentésekből. Olyanokat is tudtak például, hogy mit mondtam a középiskolai osztálykirándulásokon. A hadseregnél is célszemély voltam, ez kiderült a többi jelentésrészletből. Azzal fejezte be, hogy vigyáznom kellene magamra, az egyetem így bi zony veszélyben lehet.

Mit mondott erre?

"Nem biztos, hogy mindenkinek egyetemre kell mennie." Ezt. Aztán negyedórás monológot tartottam neki arról, hogy szerintem szereptévesztésben vannak, nem az lenne a dolguk, hogy a jövő értelmiségének gerincét megtörjék. Az őrnagy rendes volt, közölte, hogy amíg ő ott van, nem esik bántódásom. Még azt is hozzátette, hogy az elhárító tiszttel, Major századossal azért vigyázzak.

Ki tudta következtetni, kik jelentettek önről?

Volt, akiről igen. Mondtam is a fickónak aztán, hogy ide figyelj, hogy képzeled... Ennél persze durvábban fogalmaztam. Az illető összeomlott. Magyarázkodott, hogy értsem meg, nem tehetett mást. "Hogy gondoltad ezt? Egy egyetemre fogunk járni! Nem fogtad fel, hogy semmi sem tart örökké? Hogy ez kiderül?"

Ki volt az illető?

A neve nem fontos. Már halott. Félrenyelte a töltött káposztát és megfulladt.

Képletesen vagy konkrétan?

Teljesen konkrétan.

Tiszta Tarantino. Mást nem tudott meg a jelentésrészletekből?

Nem azokból. Volt viszont, aki odajött magától és elmondta. "Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad." Azt mondtam az illetőnek: nincs harag, jó, hogy szólt, majd kitaláljuk együtt, miket írjon. Azt hiszem, maguktól is rájöttek már, ő ki volt.

Orbán Viktor?

Igen. Amikor aztán leszereltünk, az étteremben várakoztunk, már civilben, őt kiemelték közülünk. Úgy mentünk haza a leszerelő vonattal is, hogy Viktor nem volt velünk. Minden katona elmegy bulizni, ha leszerelt, így tettünk mi is, aztán ott egyszer csak megjelent. "Hát te hogyhogy itt?" Azt mondta, alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott. Harminc éven át elhittem neki, hogy így történt.

Ma már nem?

Ma már nem tudom, mit gondoljak.

Kikérte az önről szóló jelentéseket?

Utánanézettem. Úgy tudom, semmi sincs rólam. Ez csupán azért furcsa, mert a saját szememmel láttam az aktát 22 évesen, a saját fülemmel hallottam a rólam szóló jelentéseket az őrnagy szájából.

A rendszerváltáskor sok akta eltűnt.

Budapesten, igen. Van azonban egy másik város, ahol minden meglehet.

Moszkva?

Pontosan.

Arra céloz, hogy ott megvannak a mai miniszterelnök egykori jelentései, s ezzel zsarolhatja őt Putyin?

Ha ezek meglennének és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon. Ez biztos. Én meg - az elmúlt egy év történései után - nem tudom már, kiről mit gondoljak.

*

Ha Simicska Lajos is úgy akarja, a beszélgetést folytatjuk. A Simicska által elmondottakkal kapcsolatban megkerestük a Miniszterelnökséget, ahonnan azt ígérték, hamarosan reagálnak.

Frissítés: A Miniszterelnökségtől érkezett válaszban cáfolják Simicska állítását, és korábban közzétett dokumentumokkal támasztják alá a miniszterelnök álláspontját.

Kapcsolódó:
Orbán Viktor és Lévai Anikó elhallgatott titka: "apuka" állambiztonsági ügynök volt
Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?
Rendőrségi nyomozás indult Orbán Viktor vejének sikeres közbeszerzései miatt
Ángyán: maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat
Az Orbán-kormány maga a maffia?
A rendőrség Orbán Viktor maffiaállamában
Orbán Viktor szerint a nulla a jó jövedelemadó-kulcs, a tehercsökkentés a cél
Orbánsajtó: A baloldal belső köreihez tartoznak a Buda-Cash vezetői, a brókerbotrány vezéralakjai
A bankkonszolidációval kezdődött minden bajunk!
Mi rejlik a román korrupcióellenes harc sikere mögött?
A Liberális Internacionálé teljes jogú tagja kíván lenni a Fidesz


NÖVELI, KI ELFÖDI A BAJT
Nagy Bandó András nyílt levele Lázár Jánoshoz

Ennyi is elég lenne neked, Lázár János, bár lehet, ezt olvasva csak annyit vetnél oda, hogy téged, a 30-40-es generáció oszlopos (osz lop is) tagját ne akarjon megrendszabályozni egy elszánt veterán. Meg sem értenéd, hogy miről beszélek, vagy ha igen, úgy tennél, mint aki nem érti a költő egyértelmű üzenetét, szavainak súlyát.

Hogy legalább a lényegét megértsd, pár szóban kibontom a mondandóm lényegét. Van itt egy (nem nemzetközi, de fokozódik), mely szerint a féktelen dőzsölés (itt sincsenek fékek, sem ellensúlyok, tudod, mikről beszélek), fölütötte fejét a kivagyiság, és ebben te is megmutattad oroszlánkörmeid, oroszláncsuklódat (luxuskaróráddal együtt), a gyerekeid nevére vásárolt, 60 milliót érő budai lakással (istenem, ha annak idején az én anyám is kiárult volna ennyit hétvégeken a tojásokból, hol tartanék én, a gyerekeimről nem is beszélve). Tudod, a saját helyzeted már akkor fokozódott, amikor lebuktál az autódra szerelt lézerblokkolóval. Talán már akkor is önkritikát kellett volna gyakorolnod, nem várva meg, hogy mások figyelmeztessenek a törvénysértésre, amit példamutató honatyaként, polgármesterként kiváltképp nem lett volna ildomos elkövetned.

Nem akarom mantrázni a politikai hadszíntéren első sorban harcoló, Pokorni veterán által hátba támadott elvtársaid siratni valóan nevetséges pitiáner ügyeit, ismeritek egymást, egy a zászló, egy a zseb, egy a pénzcsap, egy a cél, pontosan tudod (gondolom, magatok között cinkos mód össze is kacsintotok, amikor szóba kerülnek a 60-80 évre titkosított számláikról összevásárolt, vagyonnyilatkozatokban föl nem tüntetett ingatlanok vagy ingatlanrészek), ti, a politika első sorában szégyenteljesen harcoló, korán és semmit sem érő új nemzedék tagjai milyen forrásból vagytok képesek annyit költeni, amennyit keresményetekből legföljebb évtizedek múlva vásárolhatnátok csak meg.

Nem csodálkoznék a helyedben (helyetekben), ha az életszerűnek csöppet sem nevezhető, mocskosnak inkább mondható üzelmeitekre, ügyeitekre és vásárlásaitokra a nálatok normálisabban gondolkodó, és hozzátok mérten szerényebben élő veterán elvtársatok rosszallóan reagálna. Tudod, ő is látja, éppúgy, ahogy a vak is észreveszi, túlléptetek a tűrhetőn, az elnézhetőn és a megbocsáthatón.

Tudd meg, Lázár János, sem Pokorni Zoltán párttársatok, sem Bencsik Gábor támogatótok, sem Jókai Anna szellemi társatok feddő szavait nem kellett volna megvárnotok, kiprovokálnotok kiváltképp. Tudd meg azt is: amit műveltek, már nekik is sok (sokk) volt. És itt hozom vissza a címként használt idézetet: növeli, ki elfödi a bajt, mert abban bízom, reménykedem, valamit kapiskálsz már abból, amit mondani (üzenni) szeretnék neked és elvtársaidnak.

Nem volt az olyan durva, amit a leveteránozott Pokorni mondott veletek kapcsolatban, rólatok: Már nem fér bele, hogy egyes kormánypárti politikusok drága utazásokra menjenek, vagy sokmilliós házat építsenek.Mondhatta volna szebben, akarom mondani: mondhatta volna keményebben. Belevághatta volna a képetekbe, Lázár János, igen, a te képedbe is, hogy ha már összejött 60 milliótok, amiből budai luxuslakást vásárolsz a gyerekeidnek, legalább próbálj már meg valami épkézláb, hihetőbb mesével előjönni, és ne a vásárhelyi piacon, szülői közreműködéssel eladott tojásokat nevezd az összespórolt 60 millió fedezetének.

Lehet, a politika (esetenként hátba szúrt) élharcosai matekból gyöngén állnak, emiatt nem képesek összeadni 18-20 konkrét munka nélkül leélt éveik keresményeit, de annyit azért csak tudnak (tudtok), hogy erre szakosodtak a könyvelők, és ha nektek nem futja ilyesmire, segítséget kérhetnétek Vida Ildikótól vagy NAV-os munkatársaitól, hogy segédletükkel valamiképp kikerekedjen már a be- és kiáramló pénzeitek valós összege. Kezdjétek a fizetéseiteknél, az egyéb jutalmakkal, aztán jussatok el a már meglévő ingó és ingatlan értékeitekig, és amikor ezek már mind együtt vannak, akkor adjátok hozzá a sebtiben vásárolt 60 milliós luxuslakást, a belehordott értékeket, és ha mindezeket összeadva sokkal több jön ki, mint amennyit két évtizedes ténykedésetek alatt összenyaláboltatok, akkor haladéktalanul jelentsétek föl magatokat, arra gondolva, hogy sokmilliós különbség esetén úgyis elkaszál benneteket a NAV, rosszabb esetben a rendőrség (is).

Ez csupán a számadás, az erkölcsi oldaláról még nem ejtettünk szót. Tudod, Lázár János, nem csupán a korrupciós vádak miatt nem engedhetitek (engedhetnétek) meg magatoknak, amit megengedtek. Azért sem, legfőképp azért nem, mert annyi pénzetek semmiképp sem lehet(ne), amennyit lazán elköltötök, mindegy, ki mire, a lényeg, hogy nagyvonalúan, gondtalanul, fölényesen és arcpirítóan gátlástalanul. Az elköltés persze csak az egyik dolog, de ott a másik is: az orbáni disznótelepet működtető Mészáros Lőrinc (világpolgár, nagymenő, vállalkozók gyöngye) simán kifelejtett egy egymilliárdos osztalékot a vagyonnyilatkozatából. A miniszterelnök (bár tökön rúgással is büntethette volna) simán elnéz e fölött, a Vida vezette NAV szarik rá, idejük sincs foglalkozni vele, mert az összes munkatársuk kisnyugdíjas kofákat csesztet húszforintos nyugtaadás miatt az ország megannyi piacán.

Ide egy kis toldást még: összességében nem rossz ötlet a bazi drága online pénztárgépek bevezetése, de mit gondolsz, mennyibe került volna, ha a legszegényebb vállalkozóknak ingyen adtátok volna, ha már kiagyaltátok ezt a förmedvényt? Évvégén a bátyáméknál is jártam, ő suszter. Azon vállalkozók egyike, aki szerény bevétel reményében foltozgatja a csórók cipőit. Bocs: csak foltozgatta! Mert a pénztárgép árát már nem tudja kitermelni, tudod, ő koros, nem olyan menő vállalkozó, mint Mészáros Lőrinc, a műhely bérletét, a szemétdíjat, az áramot még valahogy kinyögte, de ez a nyakába zúdított 200 ezres kiadás padlóra nyomta, ne szépítsem a dolgot: megöltétek a bátyámat! Abbahagyja ugyanis, és nem csak ő, sokan mások is, hasonló sorsúak.

Nektek ezt jelenti a Magyarország jobban teljesít? Ő már nem tud kimenni se Londonba, se Berlinbe, eddigi élete során sem volt még a Balatonnál távolabb. Ő is egy lesz a szegények közül, vagy kockáztat, és a saját vécéjében kalapál, amíg a ti lelkes támogatóitok egyike föl nem jelenti fekete melóért. De ugyan meséld már el, mit tegyen, hogy megehesse az imába foglalt mindennapi kenyerét? Kitérő lezárva, folytatom.

Ha szóba állnék veled, ezek után talán megegyezhetnénk annyiban, hogy minimum szégyellned kell(ene) magadat, és nem odavágni Pokorni elvtársadnak a szókimondásáért, a tisztességes beszólása miatt, és legfőképpen bocsánatot kellene kérned amiatt, amit képes voltál kimondani, jelesül, hogy aki politikai indíttatásból támad meg titeket (az egyébként gyalázatosan üzérkedő élharcosokat), az saját magát gyöngíti meg, vagy végzi ki. Fenyegetsz, Lázár János? Nyilvánosan és galád mód? Megfenyegeted azt, aki ki meri mondani azt, hogy nem ért egyet azzal, amit voltatok szívesek megtenni? Tudod, mi van e fenyegetés mögött? Az, hogy ti ezentúl, azaz továbbra is szeretnétek ellenőrizhetetlen milliókhoz (milliárdokhoz) jutni, mert ehhez jogotok van, hiszen kétharmadnak látszó kisebbséggel építitek a demokratikus álarc mögé bujtatott diktatúrát.

Az, hogy ne légy már hülye, Pokorni, még te is le akarsz leplezni bennünket, nem elég nekünk a folyton rajtunk csüngő ellenzék? Hát mért nem hagyod, hogy tovább harácsoljunk? Mért fáj az neked, hogy a gyerekeink budai luxuslakáshoz jutnak? Mért fáj az neked, hogy amikor nagyobbacskák lesznek, milliós költségű külföldi iskolákban taníttatjuk őket? Mért fáj az neked, hogy százezreket érő táskákkal sétálunk? Mért fáj az neked, hogy kétmilliós utazási és szállodaköltséget számoltam el londoni utam során? (Egyébként visszafizettem, bár a túrót fizettem volna vissza, ha nem kapnak rajta).

Szaporíthatnám még a szót, Lázár János, de nem teszem, elég legyen ennyi ahhoz, hogy szégyelld el magad. (nem fogod, persze, annál jobban fut a szekered) Már csak egy valamit a végére: a Magyarország jobban teljesít-be nem férne bele, hogy ti is jobban teljesítetek? Nem férne bele, hogy eszetekbe jusson mondjuk Széchenyi, esetleg a nála is sokkalta többet adományozó Sina Simon? Olvasd csak el Nyáry Krisztián könyvét, az Igazi hősöket, egy életen át fogsz szégyenkezni, elvtársaiddal együtt! Nem tudom, érted-e, miről beszélek?

Elmagyarázom. Nem az a bajom, vagyis nem csupán az a bajom veletek, hogy saját zsebre dolgoztok, az sem, hogy a saját pénzeden vadászol-e vagy se. Tulajdonképpen az se nagyon, hogy a többiek saját(nak mondott) millióikból mit vettek, azokat mire költötték. Inkább az, hogy egyetlen petákot sem költöttetek olyasfélére, mint a hajdaniak, mondjuk a Lánc-hídra, vagy a Magyar Tudományos Akadémiára. Ti csak kivesztek, saját zsebre, hol a trafikok nemzetiesítéséből, hol a földekből, hol a stadionokból, meg ki tudja még mikből. Elődeitek a völgyhídból, meg a domboldalba fúrt alagutakból, de hát mégsem kéne azokat tekintenetek példaképeknek, akik ellen háborúztok. Szóval elvenni már tudtok, zsebre vágni hasonlóképpen, de az adakozás még nem az erősségetek. Az ország szétlopva, az elvtársaitok zsebei kitömve, a sajátotok már rég szétszakadt a tömés mentén, és egyszer sem hallottam valami jeles jótéteményetekről.

Sajna van ennek egy fájdalmas következménye: tovább fogy a magyar; Nem, nem a szülések csökkenése miatt: inkább, mert egyre több embert zavar, hogy az ország jól teljesít, és nem tudnak részt venni benne.

Magyarán: vagy nincs munkájuk, vagy elintézitek, hogy ne legyen. Ahogy föntebb írtam: megöltétek a bátyámat Ugye, nem hagyjátok az út szélén?

Üdvözöl a földid:
Nagy Bandó András
Magyarország
2015. március 05.
(Facebook)


Lengyel halálbrigádok is harcolnak Ukrajnában - Titkos CIA hadművelet?
2014/06/05 Global Research - Szabad Riport

..."És a palagáz kitermelési szerződést úgy írták meg; hogy a kormány köteles akár erőszakkal is elvenni az ingatlanokat törvényes tulajdonosaiktól, ha a Shell kijelenti, hogy fúrni akar azokon a földeken. A Szlavjanszkhoz közeli területet választották ki az első gázfúró tornyok felállítására...


Ez a pusztító és kegyetlen háború Donbassz orosz lakossága ellen, - főleg Szlavjanszk és Kramatorszk környékén, ahol a büntető haderők és a Donyeck Medence lakóinak legvéresebb összecsapásai történtek, - mindössze a kijevi rezsim, valamint Amerika és Lengyelország politikai elitjének az üzleti érdekeit szolgálja..."

Május 11-én egy ismeretlen katonai gép érkezett a kijevi repülőtérre; melyet a szigorú titoktartás értelmében; a szokásos polgári személyzet helyett, a repülőtér katonai személyzete fogadott. A gép belsejéből NATO katonai egyenruhákat, 500 csomag amphetamint, és figyelmeztető megjelöléssel ellátott; "mérgező anyagot tartalmazó" konténereket pakoltak ki.

Az SBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat), kijevi igazgatósága parancsának engedelmeskedve, sem a szállítmányt, sem pedig a mérgező anyagokat tartalmazó konténereket a katonák nem vizsgálták át, hanem azokat a már felsorakoztatott elsötétített ablakú furgonokba rakodták, majd azok sietve elhagyták a repülőteret.

A szállítmányt egy CIA ügynök; Richard Michael kisérte. Ugyanakkor ezzel a géppel érkezett Ukrajnába Lengyelországból, - a 'Jobb Szektor' és egy lengyel katonai magánvállalat, az 'ASBS (Analizy Systemowe Bartlomiej Sienkiewicz) Othago' jónéhány harcosa is. - Ezt a katonai magán vállalatot, maga Lengyelország jelenlegi belügyminisztere, Bartłomiej Sienkiewicz alapította néhány évvel ezelőtt.

A rendelkezésre álló információk szerint, ez a lengyel katonai vállalat eddig 6 embert vesztett Kelet-Ukrajnában, (a kijevi juntának dolgozó külföldi zsoldosok többi veszteségeit pedig ; egyrészről az 'American PMC Academi' és annak leányvállalata a 'PMC Greystone Limited' szenvedte el, - egyikük 50 a másik pedig 14 harcost veszített eddig. A CIA és az FBI pedig 25 ügynöküket vesztették el, közülük 13-at pedig bizonyítottan megöltek).

(Az SzRTI megjegyzése: A donyecki és a luganszki népi milíciák azonban ennél sokkal nagyobb arányú ellenséges veszteségekről számolnak be. Bizonyosan több százra tehető a súlyos sebesülés és az elhalálozás aránya az idegen zsoldosok között).

A lengyelek 2013. szeptembere óta tevékenyen részt vettek az ukrajnai halálbrigádok megalakításában, amikor is R. Sikorski meghivta a 'Jobb Szektor' 86 tagját kiképzésre Leginiwo-ba, a rendőrségi kiképző központba, - mely Varsótól 23 km-re található.

A harcosok, akik egy 'egyetemi diákcsere program'(!) ürügyén jöttek, - főleg 40 év körüli férfiak voltak. - Egy hónapos kiképzést kaptak a következőkből: tömegtüntetés szervezés, barikád építés, kormányzati épületek elfoglalása, utcai verekedési taktika, lövés technika, orvlövész puska használata, stb. - A lengyel hetilap, a 'Nie' közzé is tett egy fényképet Leginiwoból, melyen náci egyenruhába öltözött ukrán fasiszták láthatók, - együtt a civil ruhás lengyel oktatóikkal.

Miközben a lengyel különleges szolgálat kiképezte a jövő büntető műveleteinek elkövetőit, a Lengyel Külügyminisztérium egy hivatalos bejelentést tett közzé 2014. február 2-án. Íme:

"Mi támogatjuk a 'Jobb Szektor' kemény vonalát. - A 'Jobb Szektor' és a tüntetők más fegyveres csoportjainak radikális cselekedetei, s az erőszak használata, - jogosnak mondhatók... A 'Jobb Szektor' minden felelősséget magára vállalt a közelmúlt tüntetésein végrehajtott erőszakos cselekedeteiért. Ez egy becsületes állásfoglalás, és mi tiszteletben tartjuk ezt. - A politikusoknak a béke megőrzésére tett kezdeményezései, - kudarcot vallottak. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen elfogadható út; a 'Jobb Szektor' radikális cselekedeteinek útja. Nincs más alternatíva."

(A GR szerkesztő megjegyzése: Ez a kijelentés még megerősítésre vár).

Ugyanakkor, a lengyel miniszterelnök, Donald Tusk figyelmeztette Janukovics ukrán elnököt, hogy ne alkalmazzon a Majdanon tüntetők ellen, aránytalanul nagy erőszakot. - Ugyanakkor most viszont Tusk azt követeli, hogy a kijevi junta bánjon a "keleti lázadókkal" olyan keményen, mint a "terroristákkal" szokás.

Május közepén Tusk pedig azt követelte; hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, - aki szerint a fasiszta Ukrajna "egy kihívás az Európai Unió számára," - tartózkodjon az ilyen kijelentésektől, mert eltereli a figyelmet a fő ellenség; az Oroszország elleni harcról.

"Az a probléma, hogy Varsó keleti politikáját nagyrészt a lengyel titkosszolgálat irányítja, amely szorosan együttműködik az amerikai és a brit titkosszolgálati ügynökségekkel," - állítja Leszek Sykulski, a Czestochowa Geopolitikai Intézet főnöke.

A CIA igazgatója, John Brennan április elején látogatást tett Kijevben. A látogatását követő napon, a kijevi rezsim főnöke Turcsinov bejelentette; "Nagyszabású 'terrorellenes' (sic! - a szerk.) műveletbe kezd az ukrán haderő Délkelet-Ukrajnában. - Ebben a hadműveletben az ukránok igénybe vették a már fent említett katonai magánvállalatok zsoldosainak szolgálatait, - mely harcosok között nemcsak amerikaiak, hanem lengyelek is voltak szép számmal.

A CIA igazgatója után, április 21-22-én az amerikai alelnök; Joseph Biden is tett látogatást Kijevben. Beszédet tartott a kijevi parlamentben, a Verhovna Rada-ban, melyben kifejezésre juttatta kormánya álláspontját, - miszerint Washington támogatja az ukrán kormányt a "megalázó fenyegetésekkel" szemben, - s ezzel nyilvánvalóan Oroszországra célzott.
Arra kérdésre, hogy mi kell az Egyesült Államoknak Kelet-Ukrajnában, egyszerű a válasz:

Azon a városok alatt, amelyeket a kijevi junta mindenáron ellenőrzése alá akar vonni a Dnyeper-Donyeck Medencében, - tehát ezen városok alatt; óriási palagáz lelőhelyek vannak. A 'Royal Dutch Shell' vállalat, már meg is szerezte a bányászati jogot ezen területek tekintélyes részére, a kijevi kormánytól.

"Én azt mondanám, hogy ebben az esetben maga a gazdasági érdek az, ami ráviszi a kijevi puccsista rezsimet a katonai műveletek végrehajtására saját polgárai ellen. Mivel így haszonra, (profitra) tehetnek szert, - az előző kormány által aláirt szerződésekből" - mondja Nebojsa Malic, amerikai külügyi szakértő.

Robert Hunter Bident, az amerikai alelnök fiát, - aki Kijev gyakori látogatója lett, - nemrég kinevezték Ukrajna legnagyobb magán gázkitermelő vállalatának, a 'Burisma Holdings' igazgatói testületébe. Ez a társaság Ciprusban van bejegyezve és engedélyei vannak a Dnyeper-Donyeck Medence palagázmezőinek kiaknázására. - Áprilisban, Devon Archer, az amerikai külügyminiszter családjának egy közeli barátja, aki Kerry mostohafiának kollégiumi szobatársa és John Kerry 2004-es elnökválasztási kampányának fő tanácsadója volt, - szintén kapott egy állást ebben a vállalatban.

A legmagasabb rangú amerikai hivatalnokoknak és közeli rokonaiknak, bizony komoly személyes érdekeltségeik vannak az összes amerikaiak által lerohant és megszállt országokban; Jugoszláviától kezdve, Irakon keresztül, egészen a napjainkban elfoglalt és meghódított államokig. Például, Kerry elődjének, Madeleine Albrightnak is komoly üzleti érdekeltsége van a "független Koszovóban," és Biden alelnök elődje, Richard Cheney és családja, együttműködve a másik ex amerikai külügyminiszterrel, Condoleeza Rice-szal; Irak energiaforrásaira tették rá kezüket, - a 'Halliburton és Chevron' cégekben lévő érdekeltségeik által. Ugyanilyen érdekeltségek bukkannak elő azoknál is, akik az amerikaiakat szolgálják Kelet-Európában. Például, Ukrajna volt környezetvédelmi minisztere; Mikola Zlocsevszki és Lengyelország volt elnöke; Aleksander Kwasniewski, - szintén a 'Burisma Holdings' igazgatói testületének tagjai.

Az egyik kiaknázatlan gázmező, amelynek bányászati jogát Kijev a 'Burisma Holdings'-nak adta; a Juzivszka palagázmező. Ezen kívül pedig a kijevi kormány a Shellnek adott egy jelentős területet Szlavjanszk mellett, a 160.000-es lélekszámú Kramatorszk város egy részével együtt, valamint nekik adta Krasznij Lucs és Szvjatogorszk városokat Donyeck régióban és Balakeját, s Izjumot a szomszédos Harkov régióban.

És a palagáz kitermelési szerződést úgy írták meg; hogy a kormány köteles akár erőszakkal is elvenni az ingatlanokat törvényes tulajdonosaiktól, ha a Shell kijelenti, hogy fúrni akar azokon a földeken. A Szlavjanszkhoz közeli területet választották ki az első gázfúró tornyok felállítására.


Az a hely tehát, ahol az ukrán hadsereg összevonja erőit, jelentősen megtámogatva a fasiszta oligarcha; Igor Kolomojszkij büntető zászlóaljaival, a 'Jobb Szektorral', - valamint az amerikai és lengyel katonai magánvállalatok zsoldosaival, - egyenesen rámutat a büntető hadműveletek egyik fő okára: mely nem más, mint pusztán üzleti érdek.

Ez a pusztító és kegyetlen háború Donbassz orosz lakossága ellen, - főleg Szlavjanszk és Kramatorszk környékén, ahol a büntető haderők és a Donyeck Medence lakóinak legvéresebb összecsapásai történtek, - mindössze a kijevi rezsim, valamint Amerika és Lengyelország politikai elitjének az üzleti érdekeit szolgálja.

Az itt következő lista pedig elárulja azt, hogy milyen módszereket és technikát használnak az ukrán, az amerikai és lengyel egységek ebben az orosz ajkú lakosság elleni büntető hadműveletben:

- támadó és szállító helikopterek, páncélozott járművek, 122 mm-es tarackok, és "Grad" rakétavető rendszerek, amelyekből egy kilőtt sortűz képes elpusztítani minden életet 14.5 hektáron,

- városok bombázása aknavetőkkel, aminek következtében több civilt öltek meg, mint fegyveres ellenállót,

- orvlövész tevékenységek, még gyerekeket is gyilkolva,

- UN feliratos helikopterek használata a Kramatorszk elleni légitámadásokhoz. Ezeket a helikoptereket lengyel pilóták vezették, mert még ukrán kollégáik is megtagadták a nemzetközi normák megszegését.

Mindez együtt, egy konkrét válasznak vehető arra a kérdésre, hogy egész pontosan milyen rakományt is szállítottak repülőgépen Ukrajnába a lengyel zsoldosok, az amerikai hírszerzés felügyelete alatt. És a lengyel Kwasniewski miért van annak a vállalatnak igazgatói tanácsában, amelynek megvalósítandó terveihez az ukrán fasiszták fegyveres csoportjai (a "nemzeti gárda"), valamint az amerikai és a lengyel zsoldosok 'készítik elő a terepet', - orosz ajkú ellenállókat és civileket gyilkolva.

Úgy tűnik, hogy a kijevi junta és nyugati mesterei készek bármilyen provokáció elkövetésére, ideértve kémiai fegyverek bevetését is a helyi lakosság ellen, - ahogy az nemrég történt Szíriában, és korábban Irakban, ahol szintén lengyelek voltak a specialisták az ilyen akciókban.

(És, ahogy azóta megtörtént már Ukrajnában; Odesszában május 2-án, majd pár nappal később Mariupolban is).

Fordította: Szilvási László / Szabad Riport

Kapcsolódó:
Az USA befagyasztotta az ukrán katonák képzési programját
Az oroszok NATO-hajókon élesben tesztelik az új elektronikai zavaróberendezést
A székelyföldi autonómiáért tüntettek Isztambulban


MKUltra: A CIA háborúja az emberiség ellen
3/08/2015 Infowars - Új Világtudat

A CIA technikákat fejlesztett ki, hogy irányítani tudják az emberi elmét.


Miután a szövetséges hatalmak győzelmet arattak Európában a 2. Világháborúban 1945 május 8-án, a Stratégiai Szolgálatok Hivatala, a háború alatt alakult hírszerző ügynökség végrehajtotta a Gémkapocs műveletet, melynek során több mint 1500 náci német tudóst, technikust és mérnököt csempésztek be az Egyesült Államokba.

Truman elnök Gémkapocs műveletet elrendelő határozata kifejezetten kizárt bárkit, aki csak távolról is kapcsolatban volt a náci párttal, azonban az Egyesített Hírszerző Ügynökség (JIOA)(1), az Egyesített Vezérkari Főnökség egyik albizottsága csendben hamis foglalkoztatási és politikai életrajzot készített a tudósok számára.

A JIOA kitörölte a tudósokat minden náci párttagsági nyilvántartásból.

A gonosz eme kivándorlásából alakultak meg a különböző agykontroll műveletek.

1975 nyarán a kongresszus Egyházi Bizottsági jelentéseiben és az elnöki Rockefeller Bizottság jelentésében - melyeket először fedtek fel a nyilvánosság számára - arról számoltak be, hogy a CIA és a Védelmi Minisztérium kísérleteket végzett mind akaratlan, mind tudatában lévő emberi alanyokon, részeként egy átfogó programnak, melyben az emberi viselkedést pszichoaktív szerek használatával, mint például LSD-vel (2) és a meszkalinnal (3) próbálták befolyásolni.

1973-ban, köszönhetően a Watergate okozta széles körben elterjedt pániknak a CIA igazgatója Richrad Helms elrendelte, hogy minden MKUltra dokumentumot semmisítsenek meg, többségük azonban a bürokratikus ügyintézés kontárkodása következtében, mintegy 20000 dokumentum mindezt túlélte, mivel nem megfelelően tárolták a pénzügyi nyilvántartások épületében. Ezután fedezték fel a dokumentumokat az információ szabadaságáról szóló törvényre hivatkozó egyik kérelmet követően.

Az Egyházi Bizottság ajánlásait követve 1976-ban Gerald Ford elnök kiadott egy elnöki rendeletet a hírszerző tevékenységekről, mely többek közt megtiltotta "a drogokkal emberi alanyokon végzett kísérleteket, kivéve, ha az adott személy tájékoztatást követően belegyezését adta írásban, és egy elfogulatlan harmadik fél is tanúja volt mindennek, minden egyes ember esetében", és összhangban volt a Nemzeti Bizottság iránymutatásaival.

Az utólagos rendelkezésekkel Carter és Reagan elnök az irányelvet kiterjesztette minden emberi kísérletre.

Függetlenül ettől a CIA erőteljesen folytatta az agykontroll műveleteket.

Mostanra a mesterséges intelligencia technológiák lehetővé teszik a CIA számára, hogy véletlenszerű módon manipuláljanak amerikai állampolgárokat, kihasználva az összes technikát, melyeket évtizedeken keresztül az amerikai állampolgárokon tökéletesítettek titokban.

(1) - http://en.wikipedia.org/wiki/Joint_Intelligence_Objectives_Agency
(2) - http://hu.wikipedia.org/wiki/LSD
(3) - http://hu.wikipedia.org/wiki/Meszkalin

Cathy O'Brien vallomása, aki gazdag politikusok szexrabszolgája és a titkos MK-ULTRA elmekontroll program áldozata volt
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/03/cathy-obrien-vallomasa
http://indavideo.hu/video/Elme_kontroll_Cathy_Obrien

Ember-robotok - A bekattanós gyilkos (Michael Tsarion)
http://indavideo.hu/video/Ember-robotok_-_A_bekattanos_gyilkos_Michael_Tsarion

Elme kontroll
http://indavideo.hu/video/Elme_kontroll_-_Mind_Control_magyar_felirat

Nácik - A titkos összeesküvés

Ez az izgalmas film bemutatja, milyen fontos szerepet játszott az okkultizmus a Harmadik Birodalom ideológiájában. A náci vezetők e titokzatos tudományt fontos hadászati döntéseik meghozatalánál, SS tisztek kiképzésénél, valamint szövetségeseik befolyásolásánál alkalmazták. Eredeti felvételeket láthatunk középkori lovagi öltözéket viselő nácikról, és megtudhatjuk, hogyan használták fel a misztikus hagyományokat sötét céljaik elérésére.

https://www.youtube.com/watch?v=LmKCTW1iOmo
https://www.youtube.com/watch?v=DTm9XKF3T74

Kapcsolódó:
Magyarország CHEMTRAIL-támadás alatt áll egész nap - Elképesztő mennyiségű vegyi csík borítja az eget
USA: terrorveszély nincs, de hirtelen mozdulatot senki ne tegyen



Döbbenetes - Ferenc pápa visszavonta a mentelmi jogokat! Mi készül?

A Szentatya, Ferenc pápa július 11-én kelt, szeptember 1-től érvényes apostoli levelével lényegében eltávolította a védettséget (a mentelmi jogot) minden, a Kúria alá tartozó bíróról, ügyvédről és kormányképviselőről. (Megjegyzés: a kereskedelm/admiralitási/vatikáni jog szerint minden cég - és minden kormány, és valamennyi, alá tartozó intézmény VÁLLALAT - amely a Kúria alá tartozik.)

Ezeket a személyeket immár teljes szigorral felelősségre lehet vonni háborús bűnökért, az emberiség ellen elkövetett bűnökért, és a szabad szellem jogainak mindennemű törvénytelen korlátozásáért.

Feltételezhetően nem csak egy névleges gesztusról van szó. A Szentatya vagy tud készülő vizsgálatokról - és nem akar akadályt gördíteni az igazságszolgáltatás elé -, vagy maga rendeli el azokat.

Kérdés, melyik érintett fogja előbb felvenni a nyúlcipőt, amíg, és ahogy lehet...

http://w2.vatican.va/content/francesco/en/motu_proprio/index.html


És lám:
Ben Bernanke, a FED vezére valahogy éppen szeptember elsejétől távozik a posztjáról, sietve.

A FED egy másik vezetője szintén ráér aznap, és vele tart.

Janet Napolitano (a Homeland Security-től) egész véletlenül ugyanebben az időpontban távozik.

Gondoljuk, az időzítések tekintetében nincs összefüggés, nyilván csak egy taxit hívhattak, így olcsóbb.

De van egy gyanúnk, nem ők lesznek az utolsók...

"Ha három pontban leírhatnám a legfontosabb dolgokat, akkor ezek volnának:

NINCS olyan, hogy kormány. A "kormányok" csupán vállalatok. Az, amit az emberek kormánynak hívnak, de facto egy vállalat.

Pénz, mint olyan, NEM létezik. Csupán hitel és adósság van. Hitelünk nekünk van, adósságuk meg csak nekik. Amikor azt mondják, a "lakosság adóssága", az alatt azt értsd: az, amivel ők tartoznak a lakosságnak, nekünk.

A pápa apostoli levele... Mivel ezek a csalók tényleg elfogadják, hogy a Pápa a legfőbb főnökük, ha valaki mondjuk engem zargatna a pénzemért, küldenék egy levelet ennek az illetőnek/cégnek/'személynek', javasolva, hogy álljon le, és persze mellé csatolnám Ferenc pápa 2013. július 11-i levelét is.

Tehát szeptember elsejétől minden adóhatóság, bíróság, bank, kormány, végrehajtó szerv, adóhatóság, végrehajtó cég VALAMENNYI ALKALMAZOTTJA számonkérhető lesz az emberiség elleni bűnökért, így a törvénytelen követelésekért is."

Forrás: Mary-Elizabeth Croft, If I Could Tell the World Just 3 Things
És ez csak a kezdet... - op.iuste.biz/
netextra.hu

Kapcsolódó:
Olaszország véget akar vetni a vatikáni adóparadicsomnak
A globalizáció lesújt Kínára - megindult a tőkekivonás
Kína: az USA-nak el kell kezdeni törlesztenie államadósságát
A bankok valószínűleg nem fogják erre figyelmeztetni adósaikat
A gazdagok utcájában építkezik Orbán barátja


Megkérdezni Putyintól


MIT LENNE JÓ MEGKÉRDEZNI 
VLAGYIMIR VLAGYIMIROVICS PUTYIN ELNÖK ÚRTÓL 
MAGYARORSZÁGI LÁTOGATÁSA ALKALMÁBÓL?


1. 
Az 1956-os agressziójuk okozta anyagi veszteségeink jóvátételére mikor számíthatunk? 

2. 
Az 1945-ben hadizsákmányként elrabolt ingóságokat (vagy ellenértéküket) mikor szolgáltatják vissza, beleértve a mintegy 3000 (azaz háromezer) darab műkincseinket? 

3. 
Mikor kapnak kártérítést a málenkíj robotra kihurcolt és életben maradt polgári személyek, valamint az életüket vesztett (vagy eltűntek) hozzátartozói (gyermekei)? 

4. 
Mikor kerülhetnek vissza hazánkhoz az egykori Szovjetunióhoz csatolt magyar területek (városok, falvak, termőföldek, erdők, stb.,)? 

5. 
Hozzávetőlegesen mennyi idő és vizsgált szükségeltetik arra, hogy szőrin-szálán eltűnt 60 millió dollár egykori szovjet államadósság nyomára bukkanjanak? 

6. 
Meddig kell még őrizgetni és eltűrni Budapesten a Szabadság téren ékeskedő SZOVJET emlékművet, hamis feliratával, címerével, annak a tudatában, hogy a felállítása is engedély nélkül történt? 

7.
Mint a Cári Birodalom, valamint a Szovjetunió permanens terjeszkedését, hadüzenet nélküli kis államok bekebelezését, valamint a lenini szólamok ellenére, a Szovjetunióból kiválni akaró államok finnek, ukránok, balti államok, csecsenek, ingusok, lengyelek, japánok, törökök, örmények, grúzok, stb., leigázását (kitelepítéseket, áttelepítéseket, eloroszosításokat, pusztításokat, gulágosításokat) figyelembe véve, mennyire hihető most ennek a folyamatnak a gyökeres megváltozása? Amelyet most egy olyan személy akar most beplántálni a történelmet kevésbé ismerő "hívő" emberek fejébe, akik (vagy a hozzájuk hasonlók) ugyan ilyen lelkesen és elragadtatással istenítették Lenint, Sztalint, Hruscsovot, Brezsnyevet. Andropovot, Csernyenkot, Gorbacsovot,- mint most Putyint? Eretnek gondolatként fel kell vetni, hogy: vigyázat emberek (!), a médiák most sokkal hamarabb az egekig népszerűsíthetnek valakit, és ha tévednek, akkor utánuk az "özönvíz", a kiábrándultság, a nyomor és egy új leanderhez való rajongás! Az emberiség történelmében megszámlálhatatlan példát találni erre: mongol, kínai, görög, római orosz, szovjet, német, olasz, francia, angol, stb. stb., főguruk (császárok, cárok, királyok, elnökök, hadvezérek,) sokaságát, akik százezrek, milliók, százmilliók halálát okozták. de mindig felbukkantak újak, és sajnos szimpatizánsaik is!

Kis ország lévén, nekünk barátsággal kell közelednünk minden államhoz, különös tekintettel az érintett államok vezetőihez, korrekt kapcsolatban kell lennünk szomszédjainkkal, szövetségeseinkkel, de ez ne jelentsen behódolást vagy a történelmünk (és mások történelmének) felejtését, hanem geostratégiai és geopolitikai helyzetünk reális értékelését. Tiszteletben tartva a sokat szenvedett orosz nép sokrétű kulturális értékeit, művészeit, tudósait, alkotó készségüket, önérzetüket, de azt se felejtsük el, hogy egye vezetőik (csoportjaik) a saját népüket is kisemmizve, pusztítva, éheztetve, kirekesztve és félrevezetve, képesek területük erőszakos növelésére, ha kell. akkor politikai eszközökkel, ha kell, akkor fegyverekkel. Vajon ezeket a kérdéseket is hogyan látja Putyin elnök úr? Merthogy: a Magyar Justitia Bizottság már többször javasolta különféle szakmai összetételű megbeszélés létrehozását, ahol közös gondjaink, problémáink és történelmi tapasztalataink értékelését lefolyt athatnánk, felfedve a megbékéléshez vezető utat, módszereket és lehetőségeket. Ezt az anyagot (javaslatot) mellékként továbbítjuk a címzetteknek, mindennemű korlátozást mellőző szabad felhasználás céljából, várva az esetleges kiegészítéseket, kritikákat és hozzászólásokat.

Közreadta: (Prof. Dr. Bokor Imre)

Kapcsolódó:
Sütő Gábor: Magyar marad-e az ország?