Payday Loans

Keresés

A legújabb

Némi nemi öröm PDF Nyomtatás E-mail
Az isteni-ördögi szexualitás
2015. február 12. csütörtök, 13:50

Szeretne jókat szexelni?

Hagyja a fenébe a diplomát!

 

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Major TamásBelső Nóraszínlelt orgazmusnapi pszichonői szexualitás;

 

A magyar nők fele színlelt már orgazmust, de azt kevesen vallják csak be, hogy sosem élték még át a gyönyört. Imádják tiltott helyen a szexet, de orgazmusra nem képesek ilyenkor. Az ágyban a fővárosi, diplomás hölgyeknek a legrosszabb.

Egy friss magyar felmérés szerint – mely a 18–49 éves kor között nőket kérdezte – a hölgyek 85 százalékának izgalmasabb lehet az aktus, ha arra nem az ágyban kerül sor. 66 százalék csinálná inkább a padlón, 64 százalék a zuhany alatt, 57 százalék az autóban és 45 százalék a természetben. A közparkot már csak 17 százalék tartja izgatónak, miközben az is kiderült, hogy hiába az izgató helyzet, a befejezés már kevésbé kielégítő, a nők fele ugyanis nem jut el az orgazmusig nyilvános helyeken. Ezért is a közpark alacsony rajongótábora, ott szinte biztos, hogy az izgalom igazából nem szexi, hanem zavaró tényező.

A pornófilmek kedvelt beállításai tehát ebben is csalókák, ahogy a női orgazmust is egészen máshogy ábrázolják, mint amilyen az a valóságban. Bár a kutatásban részt vevők csupán 6 százaléka vallja be, hogy még sosem élt át orgazmust – ez azért gyanús, mert a nemzetközi ráta 25 százalék –, hétből egy arra igennel válaszolt, hogy nehezen jut el a csúcsig.

A témában tartott sajtótájékoztatón Belső Nóra pszichológus és Major Tamás szülész-nőgyógyász magyarázta a meghökkentő számokat, Lola, Ada és Muri Enikő képviselte a celebvonalat és osztotta meg saját tapasztalatait a témában. A rendezvénynek az  Így szeretnek a magyar nők címet adták.

Jelenet ''A szürke ötven árnyalata'' című filmből

Fotó: 

Orgazmusleckék

Belső Nóra leszögezte, az orgazmus a nőknél tanult folyamat, míg a férfiaknál automatizmus. Ha ezzel mindenki tisztában lenne – nők és férfiak – megoldhatnák az ősi problémát az ágyban: a színlelést. 53 százaléka a magyar nőknek színlelte már az élvezetet, egyharmaduk azért, hogy megóvja a kudarcélménytől a partnerét. Azt pedig már a pszichológus árulta el, hogy ezt a férfiak el is várják: a nők tehát nem tévednek, ha úgy vélik, a békesség miatt jobb hevesebben nyögdécselni.

A feministák ingathatják a fejüket: de akkor mi értelme van az egésznek? Aki már színlelt, de amúgy kiegyensúlyozott szexuális élettel rendelkezik, tudja: nem dől össze a világ, a pszichológus és a nőgyógyász pedig ugyancsak úgy véli, hogy ha a megjátszás nem rendszeres, és nem ezen a csaláson alapul az együttlét, akkor beleférhet. A színlelés leggyakoribb oka egyébként az, hogy épp nincs kedvük az együttléthez a nőknek, vagy túl fáradtak, de nem akarnak csalódást okozni a partnerüknek.

Az viszont még dicséretesebb lenne, ha a nők megtanulnák az orgazmust. Ehhez azonban nyitottságra, kommunikációra és tapasztalatra van szükség, nem csoda, hogy a 40–49 évesek kimutathatóan nagyobb arányban képesek az orgazmusra, mint a fiatalabbak, főleg a 20 év körüliek. Az orgazmusra való képesség sokismeretlenes egyenlet: ismerni kell hozzá a nőnek a saját testét, elfogadnia és kommunikálnia vágyait és levetkőzni gátlásait. A szorongás ugyanis minden esetben akadálya a csúcsra jutásnak, és nem csak a közparkban.

Mi kell a nőnek? Mellbimbóizgatás

A könnyítéshez szükség van némi bátorságra a nők részéről, de nem árt, ha a férfiak is tudják, hogy mivel lehet hozzásegíteni a partnerüket az élvezethez. A nők 65 százaléka a mellbimbó simogatását és nyalogatását preferálják a nemi szervek izgatásán túl, a második legérzékenyebb terület a nyak (58 százalék). A belső comb és a fenék a megkérdezettek harmadának okoz extra örömöt, míg a fül a kutatásban részt vevők negyedét izgatja.

Fotó: 

Ha ez sem működik, lehet a külső tényezőkkel machinálni. A nők jól ismerik a stimulánsokat: az ellazulást segítő alkoholt 31 százalék hívja társnak, míg 39 százalék kreatívabban oldja meg, hogy jobban felizguljon: valamilyen szerepjátékkal.

Alkoholos szex: keserédes

Míg a vágyat gerjeszti, a teljesítményt csökkenti az alkohol – ezt már Shakespeare is elmondta. A tudósok viszont bizonyítják is, sajnos mind férfiaknál, mind nőknél ront a végeredményen az alkoholos befolyásoltság, de nem csak azon. A férfiak merevedésének gátlója, és az orgazmus intenzitását is negatívan befolyásolja, míg a nőknél konkrétan ellehetetlenítheti a vérbe áramló alkohol az orgazmust. Több baj is van az itallal, bár köztudott, hogy a flörtölés könnyebben megy egy-két pohár után. A védekezést például hajlamosabbak „elfelejteni” az ágyba kerülő párok, ha ittak. Még borzasztóbb az illionis-i egyetem kutatásának eredménye: az alkoholos befolyásoltság következtében szexelők 48 százaléka később megbánja az aktust, elképzelhető, hogy azért, mert az alkohol sokkal vonzóbbnak érzékelteti a másik felet mind a nők, mind a férfiak esetében, és eleve könnyebben kapható a szexre mindenki spiccesen vagy részegen, mint józan állapotban.

Diplomával rosszabb a szex?

Tízből négy nő bevallotta, hogy egy fantáziaképet hív elő szex közben, ezt a módszert felmérés szerint főleg a diplomás nők alkalmazzák. Ezzel a csoportban egyébként amúgy iscsak a baj van: ők még többet isznak, hogy jobb legyen a szex (44 százalék) és bevallásuk szerint ők a legmagányosabbak és a legelégedetlenebbek a szexuális életükkel. A 72 százalékos elégedettségi átlagból ők csupán 64-et érnek el, míg a középfokú végzettségű nők 75 százalékukkal igen elégedettnek mondhatók. A fővárosiak is jobbra vágynak: míg vidéken az elégedettség 75 százalék, Budapesten csak 69 százalék.

Arra a következtetésre juthatunk, hogy a diploma – közvetve – rontja a szexualitást. Sok okos nő pedig arra panaszkodik, hogy a férfiak nem szeretik, ha karriert építenek, és önálló gondolatokkal rendelkeznek, s ez az ágyban is lecsapódik.

Fotó: 

Ada, aki maga is a fővárosi, diplomás kategóriába esik, saját és barátnői nevében arról beszélt, hogy tényleg nehéz párt találni ezekkel, a CV-ben amúgy jól mutató pluszokkal. Belső Nóra árnyalja a képet: szerinte az lehet a probléma, hogy a férfiak odaadásra, törődésre és több együttlétre vágynak, mint amit egy karrierista nő adni tud. A másik feltevés, hogy a nagyobb tudással, a több ismerettel, és a nagyvárosi élettel együtt járó impulzusok mellett magasabbak az elvárások, a lehetőségek tárháza mellett pedig mind a férfi, mind a nő beleeshet a keresgélés csapdájába. Egy jobb partner reményében esetleg hamarabb feladják és továbbállnak a felek, minthogy igazi kötődés és az ehhez szükséges szexualitás ki tudjon alakulni.

Szexbiosz: minimum heti kettő orgazmusos együttlét a nyerő

Belső Nóra szerint a szex gyakorisága is fontos. Bár a nők 60 százaléka hazánkban hetente egyszer szexel, 45 százalékuk azonban többre vágyik. De még azoknak a húsz százaléka is többször szeretne összebújni, akik hetente többször élnek szexuális életet. A pszichológus szerint a kötődést okozó oxitocin hormont csakis a gyakori (heti 2-3 alkalmas), kielégülést okozó szex tudja biztosítani mindkét félnek. De a mennyiségi hajtásnak épp ez lehet a rákfenéje: lehet, hogy azok a nők vágynak gyakoribb szexre, akiknél nem kielégítő az aktus.

A boldog és kiegyensúlyozott kapcsolathoz tehát elengedhetetlen a jó szex, a kezdeti időkben biztos. Később a lanyhulás csak akkor nem gond, ha ez semelyik félnél nem okoz hiányállapotot.

Ha igen, akkor ott tartunk, ahol az elején: jöhet a színlelés.

LAST_UPDATED2