Payday Loans

Keresés

A legújabb

Gyárban dolgozom, 6-tól 2-ig nyomom a melót PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Koplárovics: Gyárban dolgozom, 6-tól 2-ig nyomom a melót

Koplárovics Béla Ausztriában él, egy gyárban dolgozik. A több mint 12 éve a Manchester Unitednak gólt lövő támadó futballozik is, az ötödik ligában, de már nem a labdarúgásból él. A Nemzeti Sport interjúja.

Koplárovics nevét minden futballszerető ismeri (Fotó: NS-archív)

– Nehezen találtam meg.
– Akik fontosak számomra, tudják, hogy Ausztriában élek – mondta a Nemzeti SportnakKoplárovics Béla, a Zalaegerszeg egykori játékosa, aki 2002-ben azt a bizonyos győztes gólt lőtte a Manchester United elleni budapesti Bajnokok Ligája-selejtezőn. – Egyébként pedig nem vágyom rá, hogy bárki is keressen. Civil lettem, élem a saját életemet, lezártam a múltat.

– Ehhez képest – ha jól tudom – még most is futballozik.
– Az osztrák ötödik ligában, amatőr csapatban, munkaidő után. Természetesen valami juttatást azért kapok érte, de már nem ebből élek.

– Hanem miből?
– Gyárban dolgozom. Egy repülőgép-alkatrészeket készítő cég alkalmazottja vagyok. Reggel hattól délután kettőig nyomom a melót.

– Nem hiszem, hogy nem hiányzik a futball... Úgy értem, hogy a tétre menő profi futball.
– Amikor ide jöttem egy barátom segítségével, az Utzenaich még a hatodosztályban szerepelt, aztán egyből feljutottunk, és most is elsők vagyunk. Az ősszel tizenhárom meccsen kilenc gólt szereztem, én vagyok a legidősebb a csapatban, és a bal oldalon játszom. Este hétkor vannak az edzések heti három alkalommal, hétvégente pedig három-négyszáz, olykor ezer ember előtt futballozunk. Ennek is megvan a varázsa, az izgalma.

– Kissé más ez, mint amikor negyvenezer néző előtt a Manchester United ellen lép pályára az ember.

– Na, már megint az a gól! Látja, ebből lett és van is elegem! Hogy engem mindig azért keresnek, mert a Manchester ellen... Hagyjanak már ezzel! Ha nem találok annak idején a United kapujába, most ön sem hívott volna fel.

MIT ÉREZ KOPLÁROVICS ELSZALASZTOTT LEHETŐSÉGNEK? MI TÖRTÉNT VELE IRÁNBAN? MENNYIRE KÖNNYŰ FUTBALLISTÁBÓL ÁTLAGEMBERRÉ VÁLNI? VÁLASZOK A JÁTÉKOSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚBAN, AMIT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN OLVASHAT!