Payday Loans

Keresés

A legújabb

Módszeres félreközvetítés PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Valódi információk helyett

hamisakat kapunk a médiumokból

– de még meddig?

 

2015. január 01.
Hunhír.info

sajto.jpgEz a kérdés újfent, búcsúzóul az óévtől. Mert vigalom helyett szánalommal állapíthatjuk meg megint, eltelt egy év, amelyben talán bár már többen döbbentek rá a háttérhatalom démoni manővereire, mint tavaly, de még mindig messze nem elegen. „Teher alatt nő a pálma” – tartja a közmondás. De vajon még mekkora terhek kellenek ahhoz, hogy ténylegesen nőni kezdjen?

 

 

„A világ, amelyben élünk, a közvetítések világa. Vélt vagy valós tudásunk és információink döntő többsége nem saját tapasztalatunkból származik, hanem valamilyen közvetítőn keresztül jut el hozzánk a magát eleve „közvetítőként” megnevező médiából vagy az oktatási rendszerből, amelyben általában nincs visszakérdezés a „hogy mi a tudás, én mondom meg” beállítódás kulturális terrorjával szemben. És az esetek nagy részében esélyünk sincs arra, hogy utánajárjunk, vajon a minket befolyásoló erők elbeszélési módjának van-e, és ha igen, mennyi köze az igazsághoz. És mivel mint mindig, most is egy globális birodalmi véleményhatalom hamis értelmezési ketrecében vergődünk, nagyon nehéz valós képet alkotnunk a minket körülvevő világról. Éppen ezért 2015 kritikus év lesz, mert egy olyan, most meglehetősen frusztrált, „hisztis” globális birodalom fennhatósága alatt élünk, amely nem nagyon viseli el a diktátumaitól való legcsekélyebb eltérést sem.”

Így fogalmazott Bogár László (A kecske éve. Magyar Hírlap, 2014. december 29.), fején találva megint a szeget. Igen, „egy globális birodalmi véleményhatalom hamis értelmezési ketrecében vergődünk”. E véleményhatalom fennen hirdeti ma is az eszmék „szabad áramlásá”-t, de persze csak addig, amíg azok – úgymond – „nem sértik” saját érdekeit. Mihelyt azonban igen, mint a héja, lecsap áldozatára. A „politikailag inkorrektek”-re. 

Amit legjobb ugyebár elkerülni, és kényszerűségből beilleszkedve az orwelli világba, nem elfogadni, de tudomásul venni, hogy „ez van”. Ez a nagy többség reakciója. A maradék kisebbségé, amely persze szintén túl akarja élni ezt a világot, viszont mégis más. Igyekszik maximálisan kiverekedni a jussát, s nem is csupán önmagáért, hanem mindazokért, akiknek igazi élete kibontakozását a maga által megvalósítandó világban tudja csak maradéktalanul elképzelni. Akiket hiába is tekintenek „fantaszták”-nak, tudják legfőbb példaképükkel, Jézus Krisztussal, hogy akik követik őket, azokat éppúgy üldözni fogják, mint egykor Őt: „Si me persecúti sunt, et vos persequéntur; si sermónem meum servavérunt, et vestrum servábunt.”: „Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, de amint némelyek az én igéimet megtartották, úgy némelyek a ti szavatokat is befogadják.” (Jn 15, 20)

Ők azok, akik igyekszenek mind komolyabban venni az év minden napján december 31-e, Szent Szilveszter pápa és hitvalló ünnepe szentleckéje, Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt levele alábbi sorait (II. 4, 1-4.):

„Carissime: Testíficor coram Deo, et Jesu Christo, qui judicatúrus est vivos et mórtuos, per advéntum ipsíus, et regnum ejus: praedica verbum, insta opportúne, importúne: árgue, óbsecra, increpa in omni patiéntia, et doctrína. Erit enim tempus, cum sanam doctrínam non sustinébunt, sed ad sua desidéria coacervábunt sibi magistros, pruriéntes áuribus, et a veritáte quidem audítum avértent, ad fábulas autem converténtur. Tu vero vígila, in ómnibus labóra, opus fac Evangelístae, mínistérium tuum imple. Sóbrius esto.”

Magyarul:

„Kedvesem: Kérve-kérlek az Isten előtt és Jézus Krisztus előtt, ki ítélni fog eleveneket és holtakat, az ő eljövetelére és az ő országára: hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan, ints, kérj, fedj minden türelemmel s tudománnyal. Lesz ugyanis idő, mikor majd az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük s elfordítják fülüket az igazságtól, de odaadják magukat a meséknek. Te vigyázz, viseld el a szenvedéseket mindenben, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat. Légy józan.”

Kívánjuk olvasóinknak, hogy a valódi információk helyett hamisakat adók által okozott szenvedések közepette is mutassák meg hűségüket Istenhez és földi hazánkhoz, a mi drága, remélhetően egyszer majd újra naggyá váló Magyarországhoz.