Payday Loans

Keresés

A legújabb

Nemzeti Hírháló 2014. XII. 22. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Kedves Olvasó!

Kérem, az 500-Ft-ot ne sajnálja havonta a Hírhálótól! Részletek: 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009806 !) 

Köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes



"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, 
Hiszek egy isteni örök igazságban, 
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára, 
s általa az egész világ kegyelmet nyer."







A folytatásról és a további részletekről tájékozódhat a http://apilis.iwk.hu oldalon

Vonalban levők száma 


Felvonulás, himnuszéneklés, petíció Sepsiszentgyörgyön - FOTÓRIPORT
2014.12.19. | 20:03 Erdély.ma

A mai megmozduláson több mint 6000 ember vett részt. Köszönjük mindenkinek, aki eljött! A himnuszénekléssel egybekötött tiltakozáson a következő petíciót olvasták fel magyar, román és angol nyelven: 

Petíció Románia kormányához

Elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy Románia kormánya arra használja a hatalmat, hogy elnémítsa, megsemmisítse, megalázza és ellehetetlenítse a kisebbségeket. A XXI században, az Európai Unió tagjaként az a magatartás, mely üldöz egy kisebbségi nyelvet és szimbólumot, börtönnel fenyegeti a kisebbségi vezetőket, visszaállamosít, valamint szisztematikusan uszít az erdélyi magyarság ellen, nem méltó ahhoz a Romániához, mely 25 éve lerázta magáról a diktatúra, az elnyomás láncait és a szabadság, a jogállamiság és az önkifejezés szabadsága mellett tette le a voksát. 

Székelyföld lakóinak nevében a következőket kérjük Románia kormányától:

1. Ne szítsák az ellentéteket a Székelyföldön élő románok és magyarok között azzal, hogy elemi jogokat vitatnak el a magyar közösség tagjaitól! 
2. Olyan törvényeket fogadjanak el, melyek lehetővé teszik a székelyföldi magyar közösség szimbólumainak használatát, identitásának, nyelvének és kultúrájának a megőrzését! 
3. Hagyjanak fel a székely zászló, a magyar feliratok és a magyar himnusz üldözésével! 
4. Tartsák tiszteletben a tulajdont, adják vissza a Mikót a református egyháznak és adják vissza mindazt, amit államosítottak! 
5. Tegyék lehetővé az érdemi párbeszédet Székelyföld autonómiáról annak érdekében, hogy megnyugtatóan lehessen rendezni az székelyföldi magyarság sorsát! 
6. Adjanak kulturális autonómiát az Erdélyben élő magyaroknak! 
7. Hozzák létre a magyar kart a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen! 
8. Tegyék lehetővé, hogy a román nyelv mellett a magyar nyelv is legyen regionális hivatalos nyelv Székelyföldön! 
9. Vessenek véget a székelyföldi gazdasági bojkottnak! 
10. Romániának a kisebbségek, így a székelység is ugyanolyan alkotó része, mint a többségi nemzet. Mi is itt akarunk élni, mi is otthonunknak akarjuk érezni Romániát. Tegyenek róla, hogy ne megtűrt idegenekként gondoljanak ránk, hanem teljes jogú polgárokként lehessünk ennek az országnak az állampolgárai. 

fb.com - Fotó: Kiss Gábor 



Törvénytelenül szállhatott a KISZ-vagyon a Demisz-elitre
2014. december 18., csütörtök Hír TV - MNO

Törvénytelenül szállhatott a mintegy hárommilliárd forintos KISZ-vagyon a Demiszre, a szövetség elnöke ugyanis elismerte, hogy szervezete nem jogutódja a KISZ-nek. Takács István nyilatkozata annak a pernek az iratai között található, amelyet az ügyészség tavaly indított a Demisz megszüntetéséért.

A csillebérci úttörőtábor volt az egyik olyan ingatlan, amely a rendszerváltás után a Kommunista Ifjúsági Szövetség tulajdonából a Demiszhez került. Egy 2012-ben indított per iratai alapján jogtalanul. A Heti Válasz írt arról, hogy a papíron még működő Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség elnöke elismerte, szervezete nem jogutódja a KISZ-nek. A lap szerint ez azt jelenti, hogy az 1989-ben hárommilliárd forintra értékelt KISZ-vagyonnak - benne 77 ingatlannal - az államra kellett volna szállnia, nem pedig a Demisz-elitre. 



Gyurcsány Ferencről fénykép van az interneten, hogy már Demisz molinó alatt ott ül a KISZ kongresszusán, amikor is a szervezet megszűnését kimondták. A volt miniszterelnök mellett a KISZ utódszervezetében feltűnt a ma már DK-színekben politizáló Varju László és Csányi Zoltán, valamint a Kulcsár-ügyből ismert szocialista Karl Imre neve is. Minda Zoltán jogvédő szerint nemcsak a vagyonátruházás, hanem annak későbbi értékesítése is aggályos. "Amikor a bíróság felhívja a Demisz képviselőit, hogy a KISZ-vagyon fölötti rendelkezésre mi a jogosultság, ehhez becsatolnak olyan dokumentumot, amely olyan bírósági végzés, amiről az ügyészség 2012-ben kimondja, hogy az az eljáró bíró törvénysértő eljárásának az eredménye és joghatás kiváltására alkalmatlan. Konkrétan az ezermester vállalatról beszélek. Ennek az Ezermester Kft.-nek volt Gyurcsány Ferenc személyén keresztül az Altus Rt. a végelszámolója. Tehát a teljes vagyonátszállás jogtalan az első fillértől az utolsóig" - mondta Min da Zoltán jogvédő. 

A Hír TV által megkérdezett jogász kivizsgáltatná a nemzeti vagyon védelme érdekében a rendszerváltáskor történt vagyonátmentéseket. "Az, aki levezényelte a vizsgálatot, az vezetője lett az egyik későbbi szervezetnek. Nem ritka a szocialistáknál, hogy ilyen jellegű összeférhetetlenség és ennek a gyanúja felmerül. Itt is nagyon alaposan vizsgálni kell, hogy mennyi játszott szerepet egy feljelentés kapcsán, amely csak akkor indulhat, hogyha az elévülés nem következett be" - fogalmazott ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász. 

Az ügyészség tavaly indított pert a Demisz megszüntetéséért. 

Kapcsolódó: 
Lelepleződhet a KISZ-vagyon története


Elszabadult a harci szellem a "korrupt Fidesszel" szemben
Mandula Viktor 2014. DECEMBER 18. Hír24

Megdőlt a kormány stabilitásának látszata: a Fidesz újabb társadalmi csoportokat fordít maga ellen, akik körében már az engedetlenség harci szelleme hódít - mondta a Magyar Narancsban Kis János. A filozófus szerint a korrupció vádja ráégett a hatalomra, akiknek látszatkonzultációk helyett végre valódi megegyezést kell keresniük a felháborodott sokasággal.

Terjedelmes interjút adott a hazai közállapotokról a mai Magyar Narancsban Kis János, az SZDSZ alapítója. A filozófus úgy látja: a kétharmados hatalom semmit nem oldott meg abból, ami az első húsz évben megoldatlan maradt, inkább még rontottak is az állapotokon. Az elszegényedésre a segélyezés felszámolásával és kényszermunkával válaszolnak, visszavágják az oktatást, az önkormányzatokat kiüresítik, a haverokból milliárdos állami megrendelésekkel oligarchát csinálnak, a versenytársakat pedig önkényes különadókkal teszik tönkre. A költségvetési hiányt új és új adók ötletszerű kivetésével próbálják kézben tartani. 

Halmozódnak a sérelmek, inog a rendszer

Kis szerint a rezsim állandóan háborúkat vív: hol a multik, hol a hajléktalanok, hol a bankok, hol a pedagógusok és a diákok, hol Brüsszel, hol a magánnyugdíjasok, hol Amer ellen. A látszat sokáig az volt, hogy az állandó háborúzás növeli a kormány stabilitását, mert félelemben és bizonytalanságban tartja az embereket, azonban kiderült, hogy ez mégis csak a látszat volt. 

Kis János szerint ugyanis a rendszer ingatag: az EU hatalmas pénzinjekciói nélkül gyakorlatilag nem lenne beruházás az országban, de a gazdaság így is stagnál. Ilyen körülmények között pedig csak azt lehet odaadni a haveroknak, amit másoktól elvesznek. Mivel nincs gyors növekedés, esély sincs arra, hogy az államadósságot kinője a gazdaság. Egyre cifrább új és új adókat kell kivetni, hogy a hiánycélt tartani lehessen. Ezzel pedig egyre több embernek okoznak súlyos sérelmeket. 

Bosszút áll a nemzetből való kirekesztés

A filozófus kiemelte: nem lehet büntetlenül ellehetetleníteni a parlamenti ellenzéket, az érdekképviseleteket és a civil szervezeteket. Így ugyanis az elégedetlenség kizárólag az utcán jelenhet meg, és a konkrét intézkedések elleni tiltakozás a rendszer elleni tiltakozássá változik. Olyan emberek között pedig, akik azért vonulnak az utcára, mert a vérlázító igazságtalanságok orvoslását nem látják törvényes úton elérhetőnek, előbb-utóbb hódítani kezd a polgári engedetlenség harci szelleme. 

Kis figyelmeztet rá: a NER nem egyszerűen kisajátít minden hatalmat, hanem úgy teszi ezt, hogy magát és a híveit a nemzettel azonosítja, az ország másik felét pedig kitaszítja a nemzetből. Azoknak a magyaroknak, akik nem tartoznak a jobboldalhoz, nem hagy más lehetőséget, mint hogy az egész rendszerrel szemben határozzák meg magukat. 

A filozófus az interjúban emlékeztet arra, hogy Unióhoz való tartozásunk óriási, kézzelfogható előnyökkel jár. Ezt a helyzetet akarja Orbán Viktor fölcserélni egy orosz félgyarmat pozíciójára: egy olyan birodalomhoz köti magát, amely a vazallusait semmire sem becsüli, ráadásul gazdasági agyaglábakon áll. Kis szerint Orbán messzire elment az orosz érdekszférába vezető úton, de az út hátralévő részét nem lesz módja megtenni. 

Az utcai demonstrációkról szólva azt mondta: teljesen új helyzet állt elő, az előző ciklus tüntetései ugyanis pontszerű események voltak, most pedig az egyik tüntetés véget sem ér, már indul is a következő. A közvéleményben megszilárdult az a nézet, hogy a Fidesz mérhetetlenül korrupt: mindenki Lázár, Rogán, Szijjártó, Habony hirtelen meggazdagodásáról beszél. 

A tüntetés reményt ad és felszabadít

A filozófus kifejtette: aki magában fortyog, tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érzi magát. Mikor aztán sokakkal az utcára vonul, megéli, hogy nem egy elszigetelt alattvaló, akivel bármit meg lehet tenni, hanem állampolgár, akiben van bátorság a nyilvános tiltakozáshoz. Ez egy alapvető morális fordulat az ember hozzáállásában. Azokat is eléri, akik személy szerint nem demonstrálnak, de látják a beszámolókat, a videókat, és úgy érzik, hogy a sokaság az ő nevükben is skandálja: "nem félünk". 

Fotó: MTI / Soós Lajos

Kis úgy látja: most először kényszerül rá a Fidesz, hogy egy aktív közvéleménnyel harcolva kormányozzon és ez nagyon nem megy neki. Komoly probléma, hogy a tüntetők utálják és megvetik a Fideszt, de az ellenzékben sem bíznak: az MSZP és a DK a múlt terhét cipeli, az Együtt és a PM kifulladóban van, az LMP-ről 4 év után sem tudni, hogy a jobboldal vagy a baloldal elveszett szavazóira vadászik. Vagyis miközben a Fidesz zuhanórepülésben van, az ellenzék támogatottsága nem növekszik érzékelhetően. Kis szerint ez szokatlanul súlyos terhet helyez a protesztmozgalmakra: nem maradhatnak meg az elutasításnál. El kell jutniuk valami minimális konszenzusig nem csak arról, hogy mit nem akarnak, hanem arról is, hogy mit érdemes akarniuk. 

Elhúzódó válság jön

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a tiltakozási hullám kifutása, Kis elmondta: vége azoknak az időknek, amikor a kormány PR-fogásokkal tarthatta kézben a politikai helyzetet. A hatalmon lévőknek a nemzeti konzultáció látszatgyakorlata helyett valódi megegyezést kell keresniük a felháborodott sokasággal. 

Kis János szerint a kormányzási válság, amelynek tanúi vagyunk, folytatódni fog. Lehetnek intenzívebb és nyugodtabb szakaszai, de lezárulni nem fog. Lesz tehát idő az új, parlamenten kívüli ellenzék megszerveződésére, ami a régi ellenzék sorainak újrarendezését is kikényszeríti. De mindez egyelőre csak lehetőség - zárta a filozófus. 

Kapcsolódó: 
Hihetetlen dolgokra költötték az állami pénzt a kamupártok


Rogánia: a korrupció és az ostobaság hazája

A Jobbik számára nem meglepőek azok a sajtóhírek, amelyek a Rogán Antal vezette belvárosi önkormányzat gazdálkodásának visszásságairól szólnak, hiszen elsőként emeltük fel a szavunkat a műemlék paloták magánosítása, offshore hátterű ingatlanspekulánsoknak történő átjátszása ellen. (Gondoljunk csak a Bécsi utcai Zeppelin-házra, a Szent István téri iskolára vagy a Párisi udvar sorsára...) Ezzel összefüggésben, az is régóta ismeretes számunkra, hogy a jutányos áron belvárosi üzlethelyiséget szerző Portik Tamás jó kapcsolatokat ápol fideszes politikusokkal, hiszen nemcsak a budapesti Belvárosban kaphatott áron alul ingatlant, de Lázár János polgármestersége idején Hódmezővásárhelyen is megszerezhetett egy egész épületet a Portik-cégcsoport. 

Az ugyanakkor rendkívül nehezen magyarázható számunkra, hogy az önkormányzatok törvényességét felügyelő kormányhivatal, illetve az ügyészség miként hunyhat szemet a nyilvánvalóan jelentős vagyonvesztéssel járó, egyértelműen zárt koreográfia szerint végrehajtott, sorozatos ingatlaneladások előtt. A Jobbik, mint mindig, most is megteszi a szükséges jogi lépéseket az újonnan napvilágra került ügyek kapcsán, és egyúttal követeljük az ügyészségtől, hogy mindenféle politikai részrehajlás nélkül, teljes körűen vizsgálja ki az eseteket! Tegye ezt még akkor is, ha esetlegesen az érintettek között magas rangú fideszes politikusok is megtalálhatók. 

Magyarország Alaptörvénye szerint az önkormányzatok kötelesek a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét megvalósítani működésük során. Ezzel szemben a sokmilliárdos veszteséget eredményező ügyletek - hivatalos önkormányzati érvelés szerint - azért voltak szükségesek, mert "elsődleges szempont a likviditás és a bevételek realizálásának biztosítása" volt. Ezt magyarul gyors ütemű vagyonfelélésnek nevezik, amely csak részben indokolható a korrupciógyanús döntések sorozatával. A Belváros Magyarország leggazdagabb önkormányzata lehetne pozíciója és saját bevételei alapján, ezzel szemben Rogánéknak sikerült rekord nagyságú adósságot produkálni, amellyel egyértelműen bizonyították szakértelmük, rátermettségük hiányát. 

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Kapcsolódó: 
Ezért más börtönbe került - így működik a Rogán-féle panamázás



Bartus László: Ráhel saját lábán

Ha van ellenszenvesebb az Orbán családban még Orbán Viktornál is, akkor a gyerekei azok. Mármint a gyerekei közül azok, akik eddig nyilvánosan is megszólaltak. Nem olyan jó leírni ezt, mert az ember szívesen elválasztaná a kedves vezető családtagjait, különösen a gyerekeit a vadbarom apjuktól. De ezek a gyerekek pontosan tükrözik az apjuk természetét, ami nemcsak öröklés, de nevelés kérdése is. 
Orbán fia, a futballsikereket pályája elején feladó Gáspár, miután szóvá tette a sajtó, milyen jogcímén és kinek a pénzén ült a futball-vb VIP páholyában, pimasz és pökhendi stílusban oktatta ki a magyar sajtót, hogy ő nem közszereplő, és amíg nem lesz az (ez lehet fenyegetés is), addig vele senki ne foglalkozzon. Mire a tojáshéjat megigazították a fenekén, és közölték vele, hogy éppen ezért kérdezik, mi a bánatos lószerszámot keresett ő nem közszereplő létére az államfőknek fenntartott helyen, és mutatná meg, kinek a pénzéből utazott a vb-döntőre, és ki fizette a szálloda díját? Ő vagy a magyar adófizetők? A kérdés jogos, az erre adott válasz ütésért kiált. 

Ha Gáspár öcsénknél van még taszítóbb Orbán gyerek, akkor az minden bizonnyal Orbán legidősebb (és láthatóan legszeretettebb) lánya, Ráhel, aki mint írja hisz az apjában, és ha nem marad meg a szállodaiparban, ő lesz a következő magyar királynő. Ezt a zsidó nevet még akkor kapta, amikor apja liberális volt, mai fanatikusai Zsidesznek hívták a Fideszt, a gyerekeit pedig a ma üldözött Iványi Gábor keresztelte. Ráhel nem először oktatja ki a magyar népet, noha eddigi legnagyobb teljesítménye az oldalán fityegő fatolvaj, akit férjül választott. Kiváló választás, a gyerek olyan cégnél dolgozik, amelyik kamionnal hordja ki a közvagyont felesége apjának jóvoltából. A fatolvaj telitalálat az Orbán rablótanya legidősebb lányának. Még esküvőjükön is elloptak egy mobiltelefont, amit DNS-vizsgálatokkal kerestek a személyzeten, megfeledkezve arról, hogy a személyzet egyszerű emberekből állt, a vendégsereg viszont címeres gazemberekből és gátlástalan rablókból, Viktor apuka barátaiból és kegyenceiből tevődött össze.

Nos, Orbán Ráhel újra megszólalt, és átvilágította magát, miután a magyar sajtó megint azt kezdte feszegetni, hogy ha az apja nem lop (ez csak elméleti feltevés, mert a strómanja is milliárdokról feledkezik meg), akkor miből fizeti a család a méregdrága svájci iskolát. Ráhel közölte, hogy "férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük". Kislány, hát még a fatolvaj férjed sem a saját lábán áll, hanem apád tömi bele a pénzt. Bárcsak látnánk egyszer, hogy a saját erőtökből boldogultok. Reméljük meglátjuk egyszer a szemeinkkel, miután apád túl van a vagyonelkobzáson, és a svájci számláit is zárolták. 

Kapcsolódó: 
Orbán Ráhel: Férjemmel saját erőnkből boldogulunk
Milliárdos üzleteket szerzett Orbán Ráhel férje

Jaj ez a kislány ezzel a szép zsidó névvel magára szabadította még az amerikai sajtót is... Kellett ez neked kicsilány? Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna- mondja a mondás és élvezhetnéd a sok-sok milliót, amit összeharácsolt a szép családod... 
Legközelebb légy okosabb! (Cs.V.) 



Mi a büdös franc történt velünk?
Edgar Swan 2014. dec 21. orditok.blog

Dörög és villámlik. Ez májusban nem csoda, de decemberben érdekes jelenség. Az időjárás pont annyira nem normális, amennyire az az ország sem az, ahol születtem, ahol élek és amit szeretek. 


Mert szeretem ezt az országot. De itt élni már nem szeretek. Ami történik, azt nem szeretem. Amivé lett, amivé tették és amivé tenni engedtük, azt nem szeretem. 

Gyűlölöm. Gyűlölöm azt, ami történik velünk és amit teszünk magunkkal, a hazánkkal, a gyermekeinkkel, a szüleinkkel. 

Nem a svájci életszínvonal az, ami hiányzik innen. Nem a gondtalan gazdagság, nem az ásványkincsekből befolyó mérhetetlen vagyon. Csak egy élhető ország. Ezt lopták el rögről rögre a lábunk alól a harácsoló telhetetlenek, mi pedig tűrtük. Vitték a szabadságunkat, az önbecsülésünket, a bátorságunkat, a gondolatainkat, az érveinket, a vitáinkat, nevetéseinket, elmélkedéseinket, békés összebújásainkat, nyugodt mosolyainkat, megértő bólintásainkat, türelmes hallgatásainkat. Vitték a holnap biztonságát, az idős kor csöndes bölcsességét, a fiatalság gondtalanságát, a tudás tiszteletét, a munka becsületét. 

Tisztelhető és hozzáértő vezetők helyett gátlástalan törtetők, focistának is amatőrök, családtagok, rokonok, barátok vették át az ország irányítását és fosztották ki azt házról házra, faluról falura, megyéről megyére haladva, semmit ki nem hagyva, semmit és senkit nem kímélve. 

Büszkén hirdetik ma már, hogy micsoda remek országot építettek nekünk, mert az éhező gyermekek ingyen kapnak enni az óvodákban, iskolákban. Mi pedig bólogatunk, hogy tényleg. Micsoda remek emberek, ezt is elintézték nekünk. Otthon ugyan éheznek a gyermekeink, de az állam gondoskodik arról, hogy az oktatási intézményekben ne kelljen! 

Lóf...t! Hogy juthattunk odáig 25 év alatt, az elmúlt 5 év alatt, hogy természetes dolog az éhezés? Mi a büdös franc történt velünk? Hogy gondolhatjuk, hogy ez rendben van így, normális és elfogadható ebben az országban? Meg ne csókoljuk már azt a kezet, amely alamizsnát oszt a gyermekeinknek! Az a kéz ugyanaz, amelyik elvette tőlünk annak az esélyét, hogy mi, magunk gondoskodjunk a családunkról! Rablók keze oszt kenyeret. Féktelen harácsolók, mentálisan sérültek, lelki nyomorékok veregetik egymás és önmaguk vállát, hogy lám csak, mennyire ügyesek ők. 


Nem kell az ingyen étkezés a rászorulóknak! A nyomort kell megszüntetni. Nem majd, nem holnap. Azonnal! Ne adományt osszon az orbáni rendszer. Munkahelyeket teremtsen, a szülők dolga legyen gondoskodni a gyermekeikről! Ne csak dolga, lehetősége is legyen a szülőknek! Ha ingyen étkezés van a menzákon, az legyen minden gyermek számára ingyenes. Mert megteheti ez az ország, mert a beszedett adókból ez az egyik szolgáltatás, amit az ország nyújt a lakóinak! Az alamizsnát tartsa meg magának a senkiháziak gyülekezete, akiknek fontosabb a stadionok felépítése, mint az éhező gyerekek, az éhező felnőttek, a munkanélküliség, reménytelenség, az ellátatlan emberek, a nyugodt időskor helyett az éhező, fázó öregek tömege. 

Cinikus, torz lelkű-gerincű törtetők kikérik maguknak a számonkérést. Ők már felettünk állnak, nekik lehet. Mindent lehet. Ki is kérhetné számon rajtuk a semmivel nem igazolható féktelen gazdagodást, a taknyos kölkökre íratott palotákat, a kis hercegnő sértett egóját, a háztartásbeli feleség százmilliós vagyonát? Ki kérhetné számon azt a rombolást, amit közös akarattal véghez vittek? 

Azt hazudják, a mi érdekünkben államosítanak mindent. Ránk hivatkozva veszik el a földeket és minden mozdítható, vagy nem mozdítható közvagyont, majd osztják ki egymás között. Nekünk hazudnak jót, amikor a kérdezésünk nélkül paktumokat kötnek súlyosan diktatórikus országokkal, sunyi szerződéseket írnak alá, az árát viszont nekünk kell fizetnünk. Valaminek az árát, amiről semmit nem tudhatunk, mert előlünk eltitkolják. Eltitkolhatják. 

Beteg ország ez. Beteg társadalom. A fiataljaink menekülnek más országba. A középkorúak reménytelenül próbálnak munkát találni. Az idősek a nyugodt biztonság helyett a nélkülözéssel néznek szembe. A munkának nincs becsülete. A tudás, tapasztalat értéktelen. A tanulás kiváltság. 


Az országot nem irányítja, hanem önnön céljai szerint rángatja a hatalom. Kialakították a maguk elitjét, falábú focisták, erkölcsi gátlástól mentes senkik, álszent templomjárók, ostoba tahók szabják az irányt, osztják a kegyeket. Már a második generáció számára készítik elő a talajt, hamarosan az ő kölykeik tanulhatnak, juthatnak pozícióba, mehetnek elit iskolákba, tanulhatnak nyelveket. Hamarosan ők lesznek a politikusok, orvosok, ők oktatnak az egyetemeken, ők rendeznek a színházakban, írnak az újságokban, beszélnek a televízióban, irányítják az országot a maguk érdekei szerint. 

Már egymást fenyegetik a senkik, egymásnak üzengetnek, egymást próbálják kiirtani a maroknyi ezüstért, a számonkérhetetlenség előjogáért, a mindenek felett való hatalom érzetéért. 

Vissza kell foglalnunk az országunkat. El kell zavarnunk a kártevőket. Ciánozni kell. Fel kell kutatnunk, ki kell ásnunk a fészkeiket, ahová összeharácsolták mindazt, ami közös vagyonunk volt. Nem elég visszakergetni őket az odúikba, mert megerősödve újra elő fognak onnan mászni. El kell venni a zsákmányt, becsületes bíróság elé vinni a rablókat. Az őket kiszolgálókat. Soha többé nem szabad a hatalom közelébe sem engedni az arra méltatlanokat. 

Hogy ezt megtehessük, szembe kell néznünk önmagunkkal. Tanulni kell a hibáinkból. Tudomásul kell vennünk: mindenkinek van létjogosultsága ebben az országban és minden ember érték. Érték a gyermek, mert a jövőt jelenti. Érték a fiatal, a frissességével, néha heves indulataival, naivitásával. Érték a középkorú a tapasztalatával, mindazzal, amit már- és amit még tud és tenni képes. Érték az idős, a felhalmozott bölcsességével, a semmivel sem pótolható tudásával. 

Érték az elméleti tudás, érték a szakmai tudás, de érték a fizikai munka, a szakmunka, a segédmunka is. 

Semmi sem indokolja, hogy ebben az országban egyetlen gyermek is éhezzen, egyetlen idős is nyomorult módon vegetáljon, egyetlen sérült társunk is lassú haldoklásra legyen kárhoztatva. Az élethez alapvető módon szükséges feltételek hiányát egyetlen ember esetében sem kell eltűrnünk. Nem kell a bűnösöket a múltban keresni. Nem kell külföldön keresni. A bűnösök itt vannak. Az esztelen luxusberuházásokkal, a folyamatos hazugságokkal, a sűrűn hányt keresztek álságos szentségével, a társadalom semmibe vételével, a gyermekeink jövőjének, a mi jelenünknek a kifosztásával együtt itt vannak. 

Szeretem ezt az országot. Itt akarok élni, itt akarok a következő Karácsonyra is készülni. Nem elmenni akarok innen, hanem itthon lenni végre. Nem csupán elvárok, tenni is hajlandó vagyok ezért. 

Demokráciában akarok élni. Biztonságban akarok élni. Nyugalomban, élhető országban akarok élni. 

Ennek a kettőnek együtt kell jelen lennie: az országnak és a szabad, normális élet lehetőségének. 

Nincs számonkérhetetlen közszolga. Nincs korlátlan hatalom. Nincs ellenőrizhetetlen vagyonosodás. Nincs eltitkolható alku. Nincs átláthatatlan közvagyon-osztás. Nincs leválthatatlan kormány. 

Nincs, ha nem akarjuk. 

Kapcsolódó: 
Ünnepi ételosztás országszerte


A birodalmak nem nőnek az égig - Kína bekeményít
2014. február 22. hidfo.netKárpáti Harsona

Az Egyesült Államok folyamatosan provokálja Kínát, és feszegeti tűrőképességének határát. Amint Peking kinyilvánította Kína új, védett tengeri légvédelmi határait, és jelezte a terület feletti légi forgalom ellenőrzésének jogát - az USA erre reagálva bombázókat küldött a kérdéses terület fölé, kockáztatva, hogy esetleg le is lőhetik azokat. 


Kína azonban az Egyesült Államokkal szemben nem ilyen kisstílű játékot játszik. Válaszul Peking robbantott, csak nem bombát, hanem politikai bombát. A hír olyan jelentőségű, hogy az Egyesült Államokban egyetlen hírben sem jelent meg - és ezt a nyugati sajtóban igyekeznek eltitkolni. Peking közölte, hogy január elsejétől nem vásárol tovább dollárt. Valuta tartalékai elegendőek, és nem növeli a dollár tartalékokat. Ezzel együtt az amerikai államkötvényeket sem vásárolják tovább. Eddig Kína hatalmas összegekkel tartotta fent az Egyesült Államokat. Napi egymilliárd dollárt utaltak át, a folyamatos kötvény vásárlásokra. Az amerikai sajtóban nagy a hallgatás, de a gazdasági szaklapok kezdik kongatni a vészharagokat. 

Kína hosszú éveken át kitartóan támogatta az Egyesült Államok talpon maradását - de az USA semmi mással nincs elfoglalva Oroszország bekerítésén és ellehetetlenítésén kívül, mint Kínát elvágni a nyersanyagoktól, valamint abban a csendes-óceáni térségben akar nyomást gyakorolni, ahol Kína képes lenne kibontakozni - ezért elérkezett az idő, hogy Peking válaszlépéseket tegyen és megleckéztesse a világ fő imperilalista zsarnokait. Egy angol közgazdásznak feltett kérdésre, hogy mi ebből Kína haszna, hiszen elképesztő mennyiségű olcsó árut szállít az Egyesül Államokat - és így az USA valószínűleg válaszlépésként lezárja a beszállítási lehetőségeket -, meglepő választ olvashattunk. Az Egyesült Államok képtelen lezárni az utat a kínai áruk előtt. Először is azért, mert a Kínában működő cégek, amelyek az USA-ba szállítanak, nagy számban amerikai cégek vagy vegyesvállalatok. A másik, ami pedig ennél sokkal fontosabb, hogy nincs alternatívája a kínai olcsó árucikkeknek. Egy átlagos amerikai háztartásban a berendezések 70-80 százaléka kínai. Olcsó, közepes minőségű termékek, melyek használatához, és az olcsóságából adódó problémáihoz már hozzászoktak az emberek. Ahhoz a brutális inflációhoz, amelyet a kínai áruk kivonása jelentene, senki nincs hozzászokva. Amennyiben pedig az USA lezárná a határokat, Kína válaszlépésként piacra dobhat 3.6 trillió dollárnyi valutát és államkötvényt. Ekkora összeg piacra dobása következtében mind az USA gazdasága, mind a világpiac azonnal összeomlana. Kína dollártartaléka háromszor akkora, mint a legnagyobb valutatartalékkal rendelkező országé, és több, mint Európa legerősebb iparával rendelkező országának, Németországnak egy évi teljes nemzeti összterméke. 

Az ügy kapcsán a gazdasági szakemberek első körben az egész hírt politikai manővernek tekintik. Kína valószínűleg belátható időn belül egyeztetni fog az Egyesült Államokkal, és megfelelő pozícióból akar tárgyalni. Nyomást akar gyakorolni Washingtonra, a csendes-óceáni terület feletti uralom kérdésében. Kína meghátrálásra akarja kényszeríteni az Egyesült Államokat. Egyetlen gazdasági szakember sem tartja valószínűnek, hogy Kína kifűrészelné maga alól azt a kiváló és jól jövedelmező világgazdasági pozíciót, amelyet az elmúlt időszakban elért. Ha megteszi, az olyan világpolitikai folyamatokat indíthat be, olyan káosz állapotokat idézhet elő, melyet ma még megjósolni sem lehet. A gyenge gazdaságú országok azonnal bedőlnének, ahol pillanatokon belül eluralkodna a káosz. A stabil nagyhatalmak nem fognak közbeavatkozni, mivel nincs meg a hozzá szükséges pénzügyi tartalék, mert éppen ennek összeomlása okozza magát a káoszt. Így a világ nagy részén tartós káosz uralkodna el, és ho sszan elhúzódó háborús időszak következne. Ezt Kína semmiképpen sem akarhatja, és éppen ezért biztosak abban, hogy Peking a súlyának megfelelő józansággal kezeli a helyzetet. 

A dolog hátulütője, hogy amint a hír felröppent, és megkezdődtek a találgatások, Kína újabb bejelentést tett, a továbbiakban az olaj üzleteket sem dollárban bonyolítja. Már ez önmagéban is hatalmas kiesés lenne az Egyesült Államoknak, mivel a 2013-as évben a legnagyobb olaj felvásárló Kína lett. A kínai piacról származó petrodollárok kiesése önmagában válságos állapotokat fog okozni az USA pénzpiacán. A továbbiakban Kína a BRICS saját pénzeszközét fogja használni nagy valószínűséggel. 

A Reuters gazdasági szakembere szerint, ha Kína ezt meglépi, akkor új fejezet kezdődik a történelemben. Az Egyesült Államok sajtója nem foglalkozik az üggyel, és ezt nagyon rosszul teszi. Az amerikai embereknek fogalma sincs valószínűleg, hogy mit jelent ez az egész. Az amerikai emberek egy hamis jólétben élnek, melynek igazi gazdasági hátterét, valóságtartalmát nemsokára közelről fogják érezni. 

Mi már csak annyit teszünk hozzá: elpusztult Babilon, Ninive és Róma, és a birodalmak nem nőnek az égig... 

Kapcsolódó: 
Kína bekeményít
Nincs ingyenebéd az EU-nak
Obama: Az Egyesült Államok üdvözli Kína felemelkedését


Felemelő élmények a föld alatt
Lukács Csaba (Parajd) 2014. december 21. MNO

Kétezer-ötszáz cipősdobozt adott át Herczegh Anita, a magyar köztársasági elnök felesége a Böjte Csaba ferencrendi szerzetes vezette intézmények nehéz sorsú lakóinak. Szombaton a Parajdi Sóbányában, százötven méterrel a földfelszín alatt szervezték meg Erdély legnagyobb karácsonyi ünnepségét.

Fehér Bertalan/Baptista Szeretetszolgálat

Tizenegy éve még Nyugat-Európából érkeztek az ajándékokkal teli cipősdobozok Magyaroszágra - az Operation Christmas Child egy angol nagymama kezdeményezéséből lett világméretű mozgalom, aki látva a világégés utáni állapotokat, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. 2004-ben a Baptista Szeretetszolgálat vezetője gondolt egy merészet: meg kell próbálni adományozottból adományozóvá válni, és elindította a hazai dobozolást, Tízezer gyerek karácsonya néven. 

A dobozok száma és minősége évről évre nőtt: már nem cukrot, lisztet vagy szárazkolbászt csomagoltak piros fényes papírba, hanem a cipősdobozokba igazi gyermekajándékok kerültek, vagyis szerethető plüssállat, írószercsomag, könyv, puzzle, baba vagy autó. A szegény sorsú kisgyerekekre gondolók komolyan vették és veszik ma is, hogy "azt adja, aminek a gyermeke is örülne". 

Egyre terjedő kezdeményezés

2010-re a főváros minden kerületében és minden megyében létesítettek gyűjtőpontot - akár többet is -, időközben számos munkahely, iskola is bekapcsolódott az akcióba, és akadt olyan bank, ahol 700 dobozt csomagoltak be a munkatársak. Tavaly már negyvenezernél is több rászoruló gyermek örülhetett az ajándéknak: kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, fogyatékos tanuló vagy csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermek. Döntő többségük Magyarországon. Egyetlen kivétel van: Böjte Csaba nehéz sorsú gyerekei. 

A nekik szánt dobozok eleinte a Malév Cipősdoboz-járatán érkeztek meg, a légitársaság leállása óta kamionnal jutnak el Parajdra, ahol Erdély legnagyobb karácsonyi ünnepségét szervezik meg a sóbányában immár kilenc éve. Idén is kétezer-ötszáz doboz kelt útra, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Maros, Kovászna és Hargita megyei házaiban nevelkedő fiataljainak örömet szerezzen. Idén illusztris vendége is volt az ünnepségnek: Áder János magyar köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita szaloncukrot és a magyar családok által bedobozolt ajándékokat adta át a sóbányában összegyűlt gyerekseregnek. A föld alatti mulatságon a házak neveltjein és nevelőin kívül környékbeli lelkészek és ifjúsági csoportjaik is jelen voltak. 

Nagy szükség van Böjte Csabára

Böjte Csaba, az alapítvány vezetője betegség miatt nem lehetett jelen a rendezvényen, ám Kovács Ágnes főszervező szerint szüntelenül imádkoznak mihamarabbi felépüléséért, mert a házak lakóinak nagy szüksége van a szerzetes erejére, imájára. Mint kifejtette, az otthonok lakói immár kilenc éve ünnepelnek közösen, a találkozás mindannyiuk számára hatalmas örömet jelent. Az angyalváró során átadták az alapítvány rajzpályázatának díjait is, a legszellemesebb alkotások készítői értékes tanszercsomagokkal gazdagodtak. 


Fotó: Fehér Bertalan/Baptista Szeretetszolgálat
Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke, Sebestyén Ferenc, a parajdi sóbánya igazgatója, és Herczegh Anita a Böjte-alapítvány gyerekeivel

Herczegh Anita többször is elérzékenyült az ünnepség alatt - elmondása szerint életre szóló élménnyel gazdagodik, aki meglátogatja a Böjte-féle házakat, és ő maga is legszívesebben hazavinné az ott megismert gyerekeket. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke lapunknak arról beszélt, a Cipősdoboz-akciónak évről évre egyre nagyobb sikere van Magyarországon. 

Idén a beérkezett dobozok száma meghaladta az ötvenezret, és a Deák téri Cipősdoboz-várnál, ahol tündérek és manók veszik át az ajándékot, sorok alakultak ki - magyarán az emberek sorban álltak azért, hogy adhassanak. Volt olyan önzetlen fiatal, aki egymaga tizenhét, ajándékkal teli cipősdobozt állított össze. A szeretetszolgálat tapasztalata szerint az ajándékozás jó hatással van a gyerekek személyiségének fejlődésére - számos pozitív visszajelzés érkezik például olyan szülőktől, akiket meglepett a gyereküktől addig még kevéssé tapasztalt lelkes önzetlenség. 


Leiratkozás itt