Payday Loans

Keresés

A legújabb

Magyar maffiaper szálak... PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

 

Portik a Fideszt is szorongatja a maffiaperben

Az olajügyből megismert Portik Tamás azt mondja, Rogán Antal hazudik amikor azt álíltja, hogy nem ismerik egymást. Gyilkosságok, lefizetések, Pintér, Rogán, Szilvásy, Gyurcsány, Fidesz, MSZP.

Az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt a Fővárosi Törvényszéken folyó büntetőper keddi tárgyalásán Portik Tamás azt mondta, Rogán Antal hazudik amikor állítja, hogy nem ismerik egymást. „Rogán Antal hazudik, hogy nem ismer engem, mint ahogy Cs. Péter Rogán Antal barátja, üzlettársa is" – közölte.

A magas beosztású fideszes politikus neve akkor került elő, amikor kiderült, hogy Portik élettársa áron alul vásárolhatott meg a Rogán által vezetetett V. kerületi önkormányzattól egy ingatlant, amit aztán jelentős nyereséggel adott el. A fideszes politikus szerint Portiknak nem szabad hinni, mert ő egy bűnöző, és ”aki egy bűnöző szavának hitelt ad, az magára vessen”.

s

Portik gondot jelent az MSZP-nek és a Fidesz-nek is - MTI Fotó: Bruzák Noémi

Rogán védekezésében azt mondta, hogy Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc volt titokminisztere találkozgatott titokban a maffiózóval, és az volt a céljuk, hogy lejárassák a Fideszt. Ismert, Portikkal a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) akkori főigazgatója, Laborc Sándor is többször találkozott.

Bárcsak ennyi lett volna!

Portik Tamás keze mindenhová elért, boldog lennék, ha csak olajozott volna - mondta tanúvallomásában Portik élettársának édesanyja, négy gyermekének nagyanyja az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt folyó büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

A keddi tárgyaláson a távirati iroda tudósítása szerint a tanú elmondta: Portik Aranykéz utca közelében levő lakásában kellett rendszeresen virágokat locsolnia, de éppen 1998. július elején, amikor a robbantás történt, Portik az egyik emberével azt üzente, hogy foglalt a lakás, ne menjen oda, de még a belvárosba se, különösen az unokával.

s

Így robbantottak az Aranykéz utcában - MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Amikor az ügyész rákérdezett Portik rendőrségi kapcsolataira, a tanú felidézte, hogy neki Portik azt mondta: a rendőrségnek dolgozik, azt hajtogatta, hogy "a jó oldalon áll". Nemhogy rendőri kapcsolatai voltak, de mindenhová elért a keze: a gyámhivatalhoz, a cégbírósághoz, a földhivatalhoz - mondta a tanú. Beszélt arról is: amikor lányának, Portik élettársának az Egyesült Államokba kellett mennie, de a repülőtéren kiderült, hogy lejárt az útlevele, egy éjszaka alatt intézkedtek, a repülőtéren pedig civil ruhás fegyveres vigyázott rájuk.

Sem a rendőrök, sem Gyurcsány nem tudott segíteni

A tanú felidézte, hogy egy fenyegetés nyomán indult perben a bíró azt mondta: tanuljon meg együtt élni a fenyegetésekkel, amikor pedig 2005-ben a budaörsi kapitányságon bejelentést tett fenyegetés miatt, a rendőrségi előadó a liftben sírva kérte, menjen máshová, mert ő nem tudja felvenni a harcot Portik embereivel. A tanú szerint minden, hatóságokhoz intézett bejelentése eredménytelen maradt, de egy-egy eset után, amikor kijött a rendőrségről, Portik már tudta, hogy ott mit mondott.

Bírói kérdésre, hogy Portik kapcsolatai kormányzati időszakokon átívelőek voltak-e, a tanú azt mondta: ez mindig is így volt, neki még Gyurcsány Ferenc sem tudott segíteni.

A tanú elmondta, hogy lányának Portik lakásában néha egész nap négykézláb kellett közlekednie, a gyerekek pedig a földön ettek, hogy az ablakból ne lehessen őket meglátni. Előfordult, hogy éjjel a sötétben kellett az autóból egy ismeretlennek átadnia egyik síró unokáját, míg a másik zokogva könyörgött, hogy őt ne adja oda idegennek - idézte fel a tanú. Portik szerint a tanú ártatlanul akarta börtönbe juttatni, indulatos szóváltások során kölcsönösen hazugsággal vádolták egymást. Portik szerint élettársa anyja Hannibal Lecternek, A bárányok hallgatnak című film pszichopata sorozatgyilkosának személyiségét vetíti rá.

Az 1998. júliusi, négy halálos áldozatot követelő merénylet célpontja a vád szerint a rendőrségnek az 1990-es évek alvilági szervezeteiről és az olajozásról részletes vallomást tevő, az éjszakai életben ismert Boros József Károly volt. A robbantás megbízója az ügyészség szerint - a másik eljárásban az éjszakai élet egyik erős embereként számon tartott Prisztás József 1996-os megölése kapcsán is megvádolt - Portik Tamás, végrehajtója pedig a jelen eljárásban Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésével is vádolt Jozef Rohác volt. Mindketten tagadják bűnösségüket.

s

Helyszínelés Prisztás József meggyilkolása után - MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Egy másik tanú, aki korábban éveken át Portiknak dolgozott, de a mostani eljárásban a vádat több ponton alátámasztó részletes vallomást tett, a tárgyaláson videón felismerhetetlen képmással közvetített vallomásában beszélt arról, hogy tudomása szerint Borost rendőrségi vallomása miatt robbantották fel, előtte Portik emberei szóltak, hogy ne mászkáljon a belvárosban, és Rohác "nyomta meg a gombot".

A tanút a robbantás után kihallgatták a rendőrségen, és amikor kijött, Portik már tudta, hogy a tanú nem mondott el semmit a rendőröknek. Portik akkor azt mondta: nem azért fizet a rendőröknek egy zsák pénzt, hogy zaklassák azt, aki neki dolgozik. Ezután a tanút 16 évig senki meg se kérdezte, pedig szerinte tudták, hogy eléggé kapcsolódott Portikhoz.

A vád tanúja név szerint említette T. András ügyészt, aki szerinte a vádbeli időszakban tízmillió forint kenőpénzt kapott azért, hogy valakit kiengedjenek a letartóztatásból, C. Ferencnek pedig, aki a Fenyő-gyilkosság idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság tisztje volt, az elkövetői körből jelentették a médiavállalkozó megölését, és ekkor a rendőr dühbe gurult, mert Rohác a helyszínen hagyta sapkáját, kabátját. Később fizettek a rendőrtisztnek, hogy a DNS-nyomok eltűnjenek - mondta a tanú. Szerinte Portik és a másik eljárásban szintén bűnszervezetben elkövetett cselekményekkel vádolt Vizoviczki László egymásnak adta át rendőri kapcsolatait.

A Fenyő-gyilkosságra vonatkozó kérdések kapcsán a vád tanúja elmondta: tudomása szerint Portik médiabefolyást kívánt szerezni Fenyő segítségével, de amikor Fenyő megtudta, hogy egy ismert médiavállalkozó is benne van az ügyben, kihátrált. A tanú szerint amikor Portik ezek után őrjöngve Fenyő megöléséről beszélt, az ismert médiavállalkozó pedig azt mondta: "Tomikám, nekem ezzel nagy szívességet teszel".

A tanú megjegyezte, hogy tudomása szerint Portik soha nem ölt embert, ez mindig megbízottakon keresztül intézte, például Rohác volt az egyik kivégzőembere. A vád tanúja beszélt arról is, hogy Portik pénz ígért neki, ha tud a Fidesz ellen felhozható ügyeket.

Rogánt és Pintért is megnevezte

Portik a tanúmeghallgatások előtt arról szónokolt: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hazudik, amikor azt állítja, hogy nem ismerik egymást. A vádlott szerint ismerőseivel közvetve több fideszes politikus is kapcsolatba hozható.

s

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Pintér Sándor belügyminiszter neve is előkerült – MTI Fotó: Földi Imre

Jozef Rohác büntetőperének korábbi iratismertetésén Portik azt is mondta a Fővárosi Törvényszéken, hogy azért nem tesz vallomást, mert Pintér Sándor belügyminiszter bűnszervezete irányítja az országot. Sőt, közölte, hogy szerinte valójában a jelenlegi belügyminiszter érdekében állt Boros József felrobbantása, de a bíró figyelmeztette, hogy a vádlotti védekezés korlátja, hogy mást hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat. Portik azt mondta, "Orbán Viktort kimondottan kedveli, jó embernek tartja", de ő a „Pintér Sándor által kiépített rendszernek nem hajlandó vallomást tenni, mivel az úgy működik, mint egy maffia-bűnszervezet".

alfahir.hu