Payday Loans

Keresés

A legújabb

U19: „Valami megváltozott, valami történt a játékosokkal” PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Pisont az U19-es kudarcról: Valami történt a játékosokkal...

U19: „Valami megváltozott, valami történt a játékosokkal”

Az U19-es magyar válogatott szövetségi edzője, Pisont István volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A szakember úgy véli, a legutóbbi két évben valami történt a magyar játékosokkal, az egyéni teljesítmények elmaradtak a várakozásoktól, így fordulhatott elő, hogy a korosztályos nemzeti csapat nem jutott tovább Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából.

„Összeszedett támadófutballt szerettünk volna felmutatni, de nem jött össze” – kezdte Pisont István, aki szerint normális esetben a szlovák és a magyar korosztályos válogatottnak kellett volna továbbjutnia a selejtezőcsoportból, de északi szomszédunk mellett ez végül az azerieknek sikerült, míg a mieink és a szlovénok búcsúztak a küzdelmektől.

„Valami megváltozott. Az elmúlt két évben történt valami a játékosokkal, az egyéni teljesítmények is elmaradtak a várakozásoktól. Ebben a korban mások az életkori sajátosságok, most jött el számukra a nagy pillanat, hogy a felnőttfutball felé vegyék az irányt” – vélekedett Pisont. A szakvezető hozzátette, a szisztematikus munkát folytató azeriek nem játszottak látványosan, de arra elegendő volt a produktumuk, hogy pontot raboljanak tőlünk.

„Nem szeretném áltatni magamat, nem játszottunk jól. Folyamatosan elemezzük a történteket, s azt figyeltük meg, hogy több okból kifolyólag a legutóbbi egy évben a csapat teljes létszámban nem tudott együtt dolgozni. A szlovákok elleni meccsen hét meghatározó játékosunkkal nem számolhattunk. Dárdai Pál is azt hangoztatta, hogy akkor lehet eredményeket elérni, ha jó formában lesznek a futballisták és nem esnek ki a ritmusból. Nem mellékesen Zsótér Donátot, aki az NB I-ben állandó játéklehetőséghez jut és tud váratlant húzni, kiállítás miatt az első mérkőzésen elveszítettük. Nagyon csalódott vagyok, mert ennél sokkal többre vagyunk képesek, de nem voltunk megfelelő állapotban” – elemzett Pisont, aki arra is kitért, hogy a korosztályos bajnokságok versenyeztetési rendszerének megváltoztatása jót fog-e tenni a magyar futballnak.

„Nem tudom, ezt majd az élet eldönti” – mondta Pisont, aki kiemelte, hogy a magyar bajnokikat nem lehet egy lapon említeni a nemzetközi mérkőzésekkel, amelyek sokkal gyorsabb gondolkodást igényelnek.

Az U19-es válogatott szövetségi edzője szót ejtett a Bayer Leverkusen játékosáról, az 1997-es, szegedi születésű szerb-magyar Senic Milánról is, aki nemrégiben az U18-as nemzeti együttes összetartásán tűnt fel.

„Kiválasztórendszerünknek köszönhetően találkoztam először a nevével. Megfogott a teljesítménye, láttam benne nagyon értékes tulajdonságokat. Figyelni kell a külföldön pallérozódó fiatal magyarokra, mert mindig felbukkanhatnak tehetségek. Személyesen is meggyőződtem róla, hogy Senic jó futballista” – mondta Pisont.

„Az utóbbi időszakban becsületesen, felelősségteljesen, rengeteget dolgoztam a szövetségnek, az előző fél évben három korosztálynál is tevékenykedtem, tehát sok a teendőm, de szeretem ezt csinálni. Hogyan tovább? Az elnökségi ülésen eldől a sorsom, mérlegeljük, hogy a felnőtteknél vagy az utánpótlásban szeretnék-e dolgozni” – szögezte le Pisont, aki az egész országgal egyetemben örülne, ha Dárdai Pál maradna az A-válogatott élén.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!



  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2014-12-01 09:45:07
    Jujdeizgi! Stephen King , Agatha Christie kutyafahasza! Szamszing cséndzsd. A szőr is borsózik a hátamon. 
    Bocsánat, hogy hazudtam, mert mégiscsak van még egy kérdésem.
    Ha mi, mezei szurkerek látnánk,hogy valami nem stimmol, mert úgymond VALAMI megváltozott, akkor kit kérdezzünk meg? Na, ugye, hogy mekkora kupec ez a legnagyopkiráj?
  • foci68
    2014-12-01 09:44:24
    Halmai mint isten...:-) igaz, favágásban , rugdalózásban elsőrangú volt az tény, de hogy esze a futballhoz soha nem volt az is biztos.
  • foci68
    2014-12-01 09:42:09
    Veled is történhetne már valami...
  • endike9
    2014-12-01 09:40:05
    A Pisont féle gondolkodásmódra és "szaktudásra" sem a felnőttek, sem az utánpótlásképzésben nincs szükség! Jó lenne ha azt ilyen kóklerek messze elkerülnék a focipályákat.Ő és a hozzá hasonlók teszik tönkre a gyerekeket, és az utánpótlást.Amíg nem hoznak külföldről edzőket és vezetőket a gyerekek mellé, addig itt nem lesz semmilyen változás! Ez az eszetlen a 19 éves játékosok gondolkodásmódján van kiakadva!A németeknél, angoloknál, belgáknál, hollandoknál a 19 éves játékosok az első osztályban kezdők és nem tehetségnek hívják őket, mert arrafelé a tehetséges futballista 16-17 éves, 19 évesen már a legtöbbjük kész játékos! Pisontnál pontosan az érződik, hogy ha nem roma lenne, már régen kirúgták volna!
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2014-12-01 09:36:54
    Volna egy kérdésem. Tudott dolog, hogy a Pista, meg a Sallói meg a Halmai istenek voltak (saját bevallás+sportsajtó) annak idején
    Jiszráelban. 
    Hogy nem ott rongálják a friss levegőt?! Ja? Hogy ők a magyar labradugás mellett köteleződtek el? Meg oda már kevesek, mint krémesben a piros arany...
    Nincs több kérdésem.
  • jameslgt
    2014-12-01 09:35:32
    Az a baj, hogy Pisont még nagyobb nulla, mint a játékosai! Már rég el kellett volna takarodnia!
  • kranjcarcerinvabec
    2014-12-01 09:32:27
    "..mérlegeljük, hogy a felnőtteknél vagy az utánpótlásban szeretnék-e dolgozni” – szögezte le Pisont.."
    ??
    Igen. Megbukik a gyerekekkel, de a felnőtteknél biztos jó lesz?!
    mlsz gondolkodáds..
    inkább kollektíven szúrnák tö-kön magukat és húznának el a büdös francba!
  • Orwell_1984
    2014-12-01 09:32:15
    Én megkérdezném a szlovákokat és a többi csapatot, hogy nekik nem voltak-e hasonló nehézségeik, mint nekünk...
  • Jamie_and_the_magic_torch
    2014-12-01 09:29:29
    "óhatatlanul is felbukkanhatnak tehetségek"
    Aztán meg óhatatlanul eltűnnek.
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2014-12-01 09:26:30
    Én nem mondom, hogy nincs benne valami, amit mond, hamar meg is lehetne találni az okokat, és azt sem mondom ki én, hogy az ő hibája, de ez az egész duma mégiscsak annyit jelent, hogy nem az ő hibája. 
    Most döntse el egy okos, hogy miről van szó idehaza! Elmagyarosodtak a czigányok, vagy elczigányosodtak a magyarok? Mindenesetre jó kupec duma.
  • r4_m4
    2014-12-01 09:26:15
    Pisont! Te inkabb ne!
    Tudatlan, korrupt ember vagy a focit is csak ugatod! 
    Legjobban tenned ha csöndben eltakarodnal a tettestarsaiddal a magyar labdarúgás közeléből!
  • lbh
    2014-12-01 09:21:40
    "kiválasztó-rendszerünk" = transfermarkt.de
  • Freeko
    2014-12-01 09:18:43
    Na ilyenkor kéne azt csinálni, hogy akár a komplett csapatot le kell cserélni lelkes fiatalokra, akik lehet hogy nem annyira technikásak, de legalább hajlandóak futni, és küzdeni a labdáért.
    Ezek meg építsék a karrierjüket vagy amit akarnak...majd akkor talán észhez térnek. De itt mi lesz megint csak: A pátyolgatás. Aztán majd 11 férfimodell válik belőlük mire nagy válogatottak lesznek.
  • kislama
    2014-12-01 09:17:41
    Zsótér húzott egy váratlant és kiállítatta magát.
  • Nobunda
    2014-12-01 09:15:29
    magyarázkodás...nevetséges
  • lina1234568
    2014-12-01 09:12:50
    Megváltozott: hát ha csak az nem, hogy férfivé értek az izraeliek elleni meccs után-ahogy Mészöly G. is megfogalmazta.
  • ZIatan
    2014-12-01 09:04:00
    SZLAMB :)
  • johnny0
    2014-12-01 09:01:53
    Már megint az a balfék magyarázkodás! Azerbajdzsánban biztos tökéletes körülmények vannak, illetve soha nem sérül meg egy játékos se, mindenki mindig rendelkezésre all!
    Miért nem valljuk be, hogy a játékosaink ennyit tudnak (gondolom, azért a sérót már ők is be tudják lőni európai szinten :-)) és még náluk is alkalmatlanabb, a korszerű focihoz semmit nem értő edzőink vannak, mint pl. Pisont!