Payday Loans

Keresés

A legújabb

WC-bejáróból protokollfőnök PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Orbán Viktor WC-bejáróját vette fel Szijjártó protokollfőnöknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

Protokollfőnök lett a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál (KKM) Szijjártó futsalcsapatának ügyvzetője. Andréka Domonkos diplomáját nem fogadták el, ezért nem kormánytisztviselőként látja el a főosztályvezetői feladatokat. Korábban a Miniszterelnökség protokollosaként érdekes feladatai voltak.

Nem fogadták el diplomának Andréka Domonkos KKM-protokollfőnök felsőfokú végzettségét, ezért a kabinetfőnökhöz hasonlóan őt is munkaszerződéssel alkalmazza Szijjártó Péter minisztériuma. Tehát nem áll kormányzati szolgálati jogviszonyban – értesült a VS.hu.

Andéka a külgazdasági és külügyminiszter futsalcsapata, a Dunakeszi Kinizsi ügyvezetője, de nemcsak ebben a minőségében került közel Szijjártóhoz. Korábban a Miniszterelnökség protokoll-ügyintézője, majd protokollreferense volt, miközben Szijjártó a miniszterelnök személyes szóvivője volt.

A protokollos Andréka feladatai közé tartozott ekkor az is, hogy Orbán Viktort kísérje, egyebek mellett vécéket térképezett fel a miniszterelnök számára: megnézte, van-e szappan, kéztörlő. Temetésekre is kísérte a kormányfőt, hogy ne Orbánnak kelljen cipelnie a koszorút – ezt maga Andréka mesélte el egyszer az Oxygen TV-nek. Ekkor még visszafogottan keresett, havi 124 ezer és 166 ezer forint közötti összeget vitt havonta haza.

Fotó: 

Protokollfőnökként Andréka Domonkos feladata jelenleg, hogy koordinálja a Szijjártó "protokolláris teendőiből adódó intézkedéseket és az ezt érintő feladatokat". Júniusban nevezték ki a posztra. A KKM a VS.hu-t arról tájékoztatta, hogy Andréka egy spanyol nemzetközi protokolliskolát végzett el az Universidad de Granada itthoni intézményében, ezt azonban nem fogadták el felsőfokú végzettségként, ezért a protokollfőnököt munkaszerződéssel, nem kormánytisztviselőként alkalmazzák.

A minisztérium úgy fogalmazott, hogy a Protokoll és Szervezési Főosztálynak "egyelőre" nincs kinevezett vezetője, ezért a koordinációs feladatokat most Andréka látja el. Nem adtak viszont felvilágosítást Andréka béréről, mert mint írták, az ő fizetése nem közérdekből nyilvános adat.

Hasonlóan járt a végzettséggel Benkő Szilárd, aki szintén Szijjártó focis csapattársa, most pedig a minisztérium kabinetfőnökeként emlegetik. Mivel azonban nincs diplomája, a hivatalos címe a "miniszteri kabinet működési koordinátora". Éppen ezért jogi értelemben a helyettese hozza a döntéseket.

Szijjártó Péter jobbkeze, focis csapattársa, Benkő Szilárd számára is különös posztot hozott létre. Benkőt kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot azonban nem tölthetné be, mivel nincs diplomája. Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor a helyettese intézkedik.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk: miközben a Külgazdasági- és Külügyminisztériumból 107 embert elbocsátanak, Szijjártó Péter teremfocicsapatából hatan is az államtitkár, majd külügyminiszter környezetében kaptak állást.