Payday Loans

Keresés

A legújabb

MVSZ - Enyészet hava PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2014. november 03. hétfő, 10:09
Az MVSZ székházában novemberi programjai
2014. november - Enyészet hava

A Magyarok Világszövetsége székháza, az MVSZ - Magyarok Háza életében meghatározó szerepet tölt be a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, amelynek előadásai élő, internetes közvetítésben is követhetők. A 2014/15-ös tanév első félévének kiemelt tantárgyai: A magyar nemzet - A IX. Világkongresszusra készülődve, tantárgyfelelős: Bottyán Zoltán, ügyvezető elnök, valamint A 100.000 munkahely program bemutatása, tantárgyfelelős: Dr. Drábik János, elnök. A Szent László Magyarságtudományi Akadémia rendes, tantárgyakba tagolt előadásai kedden, szerdán és csütörtökön 18-2o óra között zajlanak. Rendkívüli előadásokra a hét más napjain is sor kerülhet.

Heti rendszerességgel szervez programokat a Herman Ottó Társaság. Kéthetente, szombaton tart előadásokat a rák elleni küzdelem ismert szakértője, Dr. Dávid Tamás CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA címmel.

Minden héten, szerdai napokon, 9-17 óráig ingyenes jogi segítség, mediáció - közvetítői közreműködés vehető igénybe az MVSZ tagjai részére, elsősorban gazdasági, munkaügyi, családjogi természetű ügyekben, illetve válóperekben.

Kimondottan fiatalokat céloz meg a wargammers.hu/D21 modellezők köre, amely a hétvégeken tart találkozót.

Megfelelő érdeklődés esetén a Dob-szerdák folytatódnak.

Kéthetente Suska kör, amely egy olyan csere-bere rendszer, ahol a tagok szolgáltatásokat és termékeket tudnak adni, venni suskáért, illetve suska-forint bizonyos arányáért. A fizetőeszköz mértékegysége a suska. A Suska kör létértelme és célja, hogy a termékek és szolgáltatások forogjanak a használók között.

Egész hónapban megtekinthető munkanapokon 15-17 óra között Varga Ildikó festőművész Hódolat a Képes Krónikának c. tárlata a Bartók-teremben.

A portán aláírásgyűjtés folyik a kárpátaljai magyar fiatalok védelmében. Ugyanott le lehet adni a kitöltött aláíróíveket.

Jeles vendégeink:
Czum László, Dr. Dávid Tamás, Dr. Drábik János, Kecze Zoltán, Patrubány Miklós, Dr. Petz Ernő, Siklósi András, Szabó András, Dr. Vass Csaba, Varga István

3. hétfő
17 óra - Bartók-terem - Volt-e magyar külpolitika 1918 előtt? - Milyen volt a nagyhatalmak külpolitikája? - A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Szabó András kutató. Az előadás belépődíjas.

4. kedd
17-20 óra - Bartók-terem - Gyógyító Baráti Kör - Gyógyítás

5. szerda
18-20 óra - Bartók-terem - A 100.000 munkahely program - A Szt. László-MTA előadása, Dr. Drábik János tantárgya - A váltók használata a szociális szövetkezeti rendszerek közötti termelésben - Előadó:Czum László.

6. csütörtök
18 óra - Bartók-terem - A magyar nemzet - A IX. Világkongresszusra készülődve - A Szt.László-MTA előadása - A magyar nemzet meghatározásáról Trianon 100. évfordulója előtt. Előadó: Bottyán Zoltán. Az előadóval beszélget: Dr.Boór Ferenc

7. péntek
18 óra - Bartók-terem - A vaddiófa árnyéka - Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése díjtalan.

8. szombat
10 óra - Bartók-terem - "CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA" - "Kezedben tartod az életed" - segítség RÁK esetén - az egészség megőrzésére az őserdő ereje, az életerő forrása" Előadó: Dr. Dávid Tamás elnök, tudományos főigazgató, az osztrák becsületrend kitüntetettje.

10. hétfő
17 óra - Bartók-terem - Emberi kapcsolatok a politikában - Szakrális kapcsolatok a gazdaságban - A Herman Ottó Társaság előadása. Előadó: Dr. Vass Csaba egyetemi tanár.
Az előadás belépődíjas.

13. csütörtök
18 óra - Bartók-terem - A magyar nemzet - A IX. Világkongresszusra készülődve - A Szt.László-MTA előadása

14. péntek
18 óra - Bartók-terem - A vaddiófa árnyéka - Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas.

15. szombat
18 óra - Bartók-terem - Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadása - Szent Imre herceg, Szent István fia Amerika névadója

17. hétfő
17 óra - Bartók-terem - Mit kell tudni az energetikáról? - Az energetika aktuális kérdései. V. rész. - A Herman Ottó Társaság közös előadása a Szt. László-MTA-val (közvetítéses). Előadó: Dr. Petz Ernő prof., energetikus. Az előadás belépődíjas.
19 óra - Bartók-terem - A borkultúra, mint az életünk alapkultúrája a történelmi Magyarország borvidékein - Tantárgyfelelős: a híres borász, Kaló Imre és Komsa József. A meghívott borász vendég: Kecze Zoltán, aki az aszófői dombokon termeli a szőlőit (közvetítéses). A helyszínen az előadást borkóstoló teszi igazán élővé.

18. kedd
17-20 óra - Bartók-terem - Gyógyító Baráti Kör - Gyógyítás

19. szerda
18-20 óra - Bartók-terem - A 100.000 munkahely program - A Szt. László-MTA előadása, Dr. Drábik János tantárgya.- A forgatható utalványok, és azok elektronikus verzióinak törvényi szabályozásai - Előadó: Varga István.

20. csütörtök
18 óra - Bartók-terem - A magyar nemzet - A IX. Világkongresszusra készülődve - A Szt.László-MTA előadása.

21. péntek
18 óra - Bartók-terem - könyvbemutató: Firdauszí: Sáhnáme - A Királyok Könyve - részletek - Perzsa költők versei

22. szombat
10 óra - Bartók-terem - "CoD TM GYÓGYULTAK KLUBJA" - "Kezedben tartod az életed" - segítség RÁK esetén - az egészség megőrzésére az őserdő ereje, az életerő forrása" - Előadó: Dr. Dávid Tamás elnök, tudományos főigazgató, az osztrák becsületrend kitüntetettje.

24. hétfő
17 óra - Bartók-terem - Szellemi és lelki, erkölcsi és hitbéli adalékok a magyarság megmentéséhez. - A Herman Ottó Társaság közös előadása a Szt. László-MTA-val (közvetítéses). Előadó: Siklósi András kutató. Az előadás belépődíjas.

28. péntek
18 óra - Bartók-terem - A vaddiófa árnyéka - Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas.

Dr. Tóth Gyöngyi jogtanácsos elérhetősége időpont egyeztetéshez: tel.: +36709449111, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

MVSZ Sajtószolgálat