Payday Loans

Keresés

A legújabb

Ámen - Puzsér Robi Pünkösdje PDF Nyomtatás E-mail
0. Istenképek és népek, emberek
2010. augusztus 12. csütörtök, 06:19

A hét mesterlövésze [#125]
Közzétéve: 2010-05-23 | 15:05 •
Forrás: radiocafé 98.6 (2010-05-22)



Formátum:
MP3 (44.1 KHz | 128 kbps | mono)
Fájlméret:
92,1 MB
Hossz (ó:p:mp):
01:40:38



Zeitgeist (2007) #
Rendező: Peter Joseph
Zeitgeist: Addendum (2008) #
Rendező: Peter Joseph

Pi (1998) #
Rendező: Darren Aronofsky

Dogma
(1999) #
Rendező: Kevin Smith

Ámen (Amen | 2002)
Rendező: Costa-Gavras

Műsorvezető: Puzsér Róbert
Vendég: Décsi Dóra
_________________________



Kommentárok

1.
Barangolo
Kedves Robi!

Sajnos csatlakoznom kell az előttem felszólalóhoz: igencsak izléstelenül lett megválogatva az adásban szereplő filmek listája. És itt nem feltétlenül az izlésről van szó magában, mert ez egyéni és tényleg nem kell felnőni ha nem igényled, hanem a nem is burkolt szándék hogy provokálj a válogatással. Még nagy véletlennek lehet nevezni hogy pont a katolikusok szent ünnepére "tartogattad" ezt az amúgy "furcsa" válogatást, mely semmilyen módon nem függ össze, hacsak nem ha annyiban hogy megkérdőjelezi és igencsak provokativ módon igyekszik a katolikus hivők hitét megkérdőjelezni, de az már nem véletlen hogy teljes mértékben azonosulsz evvel a provokativ stilussal, sőt ezt ki is nyilvánitod.
Igen, sajnos nagy csalódás számomra hogy egy amúgy "pártatlan" műsorban egyre többször hangoztatod nem is kicsit szubjektiv véleményed a világ dolgairól, és itt nem a filmekről van szó hanem a filmen kivüli életről. Utalok itt pld a 10 legjobb sci-fibe egyes filmeket a társadalomkritikájuk miatt válogatod be, mely filmek semmilyen módon nem adtak hozzá a sci-fi klasszikusaihoz és senki sem jegyzi meg őket mert jelentéktelenek (Csillagközi Invázió pld.). Lehet erre mondani hogy ez egy filmkritika műsor, vagyis a vélemény szent, de azt hiszem ezen túllépsz akkor amikor személyesen szólitod fel a római katolikus egyházat hogy mit tartasz személyesen erkölcsösnek. Erre nem hiszem tudniillik hogy bárki kiváncsi és hogy evvel hozzátennél minőségben a műsorhoz.
A műsorodnak addig van értelme amig a tartalomra használod a nem kevés műsoridőt amit kaptál. Ezen belül annyi szubjektiv véleményt mondhatsz el filmekről amennyit akarsz, nem kell evvel egyetértenie senkinek mert ez is csak vélemény. De amint a műsoridőt a személyes (aktuál)politikai vagy vallási nézeteid terjesztésére használod, evvel ráadásul rengeteg embert a személyes mivoltjában megsértve, akkor azt hiszem túllépsz egy bizonyos határt, aminek ráadásul semmi értelme. Aki veled egyetért, mit nyert ebből, aki pedig nem, mit nyersz vele ha a műsortól elpártol?..

Remélem ez csak egy ideiglenes lelkiállapotot tükröz és nem egy tendenciát, mert ha a műsor ezt az irányt választja, akkor evvel nem nyitsz egy szélesebb közönség felé, hanem megutáltatod magad azokkal akik amúgy nyitottak lennének az egyéni szemszöged iránt is, továbbá lekorlátozod a műsort egy szűk, magát "értelmiséginek" valló réteg igényeinek kielégitésére, mely réteg izlésvilága és erkölcsi normái egy beszűkült térben mozog (igen, az értelmiségit szándékosan tettem idézőjelek közé) és semmivel sem gazdagitja országunk médiakultúráját. Pedig erre nagy szükség lenne.
Igy műsorod bekerülne egy skatulyába és elveszne a jó kezdeményezés értéke, amire amúgy meglenne a lehetőséged hogy meglovagold.

Robi, használd lelkesedésed a nyitottság terén, ne zárkózz be a "biztos" közegbe ahol mindenki egyetért, mert evvel csak saját viszhangod fogod hallani egy idő után és az unalmas. Az objektivitással sok új barátot lehet szerezni és ez által gazdagabban látni a világ dolgait, nem utolsó sorban pedig ettől lesz közkedvelt egy újságiró vagy kritikus.

Sok sikert kivánok ennek az útnak a választásához!

2.
Independent
Pünkösd hétvégéjén Zeitgeist, Dogma és Ámen. Jólvan.

Csak gratulálni tudok ezért Puzsér Róbertnek, újfent "odatette" magát...Nem hazudtolja meg a közeget amibe került.

Bár én vagyok hülye, hogy a folyamatos USA-szapulásán meg ősrégi filmek ajnározásán kívül még bármi értelmeset is várok tőle.
___________________________________________________________

http://civilkontroll.net/index.php?/hu/audvid/a_het_mesterloevesze_125/