Payday Loans

Keresés

A legújabb

A játékosokban látom a problémát PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Válogatott: A játékosokban látom a problémát - Kiss L.

Ma ünnepli 65. születésnapját Kiss László labdarúgóedző, aki a Sport Klub „Dodzsem” című műsorában a tőle megszokott karakán stílusban beszélt a válogatott Eb-selejtezős premierjéről, Pintér Attiláról és a magyar futballról.


„Egy nagyon nagyon szerény játékra vannak játékosaink, akik ha bíznak az edzőben, ami nagyon lényeges, mert én nem is az edzőben látom a nagyobb problémát, én a játékosokban látom a problémát” – hangzott el a tizenöt perces interjú egyik sarokköve.

A szakember kritizálta a kapitányt, hogy korábban be nem gyakorolt taktikával próbálkozott az északírek ellen, nem volt elképzelése a forgatókönyvet illetően, és nem is reagált rá megfelelően. Szerinte a meccsen is követett el szakmai hibát. Persze azt az ünnepelt is elismerte, hogy nem egyedül Pintér Attilát tartja felelősnek a vereségért.

„Az a játékos, aki Porschével jár, aki nyolc évet játszott külföldön, annyi a pénze, hogy azt sem tudja, Magyarországon mit csináljon vele, az idegesen játszik a válogatottban? Ez abszurdum!”

Kiss László a váltás esélyét nem latolgatta, viszont kiállást várt a Pintér Attilát helyzetbe hozó vezetőktől, még inkább azt, hogy megfelelő szakmai háttértámogatáshoz segítsék az arra rászoruló szövetségi kapitányt.

„Akik kitalálták, hogy Pintér Attila legyen a szövetségi kapitány, és ne egy nevesebb külföldi szakember, vagy egy másik magyar, azok álljanak ki Pintér Attila mellett. De... Tegyenek már oda mellé három-négy olyan embert, aki érti a futballt! Olyan embereket, akikben ő is megbízik, mások is megbíznak, mert akkor a játékosok is jobban bíznak majd benne. Pláne hogy nem csóró, magyar fizetésekhez képest milliárdos futballisták vannak a pályán. Tőlük joggal elvárható lenne, hogy önmagukat adják.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

  • Bulvár Ben?
    2014-09-11 08:33:02
    Most akkor döntsük már el, hogy sok a légiós vagy kevés! Ha nincsenek külföldön játszó játékosaink, valaki mondja már meg Kissnek is!
  • vanhalen
    2014-09-10 14:55:42
    VanMagyarlabdarugasCsakszar
    A mini Menotti elég sokáig fasírtban volt hazánk edzőfejedelmével.Nem is nagyon kapott egy idő után itthon munkát.Az,hogy Pintér edzősködhet,mellette még egy jó páran,az az edzőfejedelemnek köszönhető.Ő állította,hogy labdarúgókból kell szakembereket képezni.Az ő idiómája a még több pénzt a fociba is,aztán láthatjuk,6-10 milláért mit produkálnak egyes sztárnak kikiáltott játékosok.No és a szakemberek.Annak idején ő állította,minél több akadémiát kell létesíteni.Aztán mikor eltakarították Felcsútról,nem sokára rá már az akadémiák ellen kelt ki.A lényeg,sajnos a mini Menottinak igaza van.mint ahogy Szalainak,Husztinak,Juhásznak is.a probléma az,honfitársam,hogy ekik ezt az egészet vezénylik a szövetségben és a háttérből,azoknak ezek az állapotok a megfelelőek.Ők így kaszálnak,kaszálhatnak már évtizedek óta.A legtöbben Pintérben látják a bajok okát,pedig a szomorú igazság az,hogy a játékosaink a harmadik helynél jobb helyre senkivel sem lennének esélyesebbek.A harmadik helyhez is bravúr kell.Sokan megírtuk,amikor Pintért kinevezték,hogy a negyedik hely már szép eredmény lenne.Szerintem örüljünk,ha az ötödiket gond nélkül elérjük.Ezt nem azért írom,mert utálom a Pintért,vagy bárkit.Egyszerűen a hazai játékoskínálatban nincs ennél több jelenleg.
  • dreamtale
    2014-09-10 13:48:45
    VanMagyarlabdarugasCsakszar2014-09-10 13:19:50
    "Vén hülye Mini Menotti :D"
    Van nekünk már Menottink, Messink, kár, hogy a Kárpátok Maradonája pár házszámmal odébb született, szép kis buli lenne a szabadstrandon. Bár Utóbbi nem illik ide, ő focizni is tudott, ért is hozzá - ne rontsa itt a levegőt...
  • Arsnlfun
    2014-09-10 13:26:00
    Omnia91 :D ez jo volt :D
  • feszender
    2014-09-10 13:24:29
    Kiss László itthon egy megnemértett figura. Reálisan látja a helyzetet és Pintér szakmaiságát.
  • VanMagyarlabdarugasCsakszar
    2014-09-10 13:19:50
    Vén hülye Mini Menotti :D
  • kapalos
    2014-09-10 13:18:59
    inkább a játékosok hozzáálásával volt egy kis problema... no nem az írekével, az rendben volt. túlságosan is.
  • r4_m4
    2014-09-10 13:13:52
    ez is egy idióta!
  • kivlovpapa
    2014-09-10 13:03:11
    A játékosokban? Így van. De őket ki "csinálja"? Az edzők! A tésztásgyurka féle iskolán felnőtt, magyar csodaedzők!
    Itt a probléma, kisöreg.
    Ha egy osztályban mindenki megbukik, nem lehet, hogy a tanár a rossz???
  • omnia91
    2014-09-10 13:01:26
    Megmondóemberből nagyon jól állunk, kellene egy olyan sportot kitalálni amiben ilyen képességekkel lehet csillogni, világhatalom lennénk...
  • Arsnlfun
    2014-09-10 13:00:36
    Tegyenek mar oda Pinter mele 3-4 embert aki ert a focihoz? :D:D Akkor o minek van??Ezt jol lecsudazta.:D:D amugy errol a temarol meg a megye 3-as edzoket is meg fojak meg kerdezni?A szurkolok erdekes modon lattak, hogy ez lesz ebbol!Akkor akik kineveztek azok, hogy, hogy nem???Ha csak nem direkt ezt akartak elerni?!
LAST_UPDATED2