Payday Loans

Keresés

A legújabb

Pozsonyi Ádám Rebellió PDF Nyomtatás E-mail
MAGYARSÁGISMERET ABC

pozsonyi dm

Pozsonyi Ádám
Rebellió


Kiadó: Szerzői Kiadás
Kiadás éve: 2009

Rövid ismertető

Ez az ember, akit mi szeretünk, egy MAGYAR humorista.
Persze, nem jó szó a humorista, hiszen az már olyan idegen.

Legyen mondjuk tréfamondó. Esetleg nevettető, kacagtató.

Vagy akinek jobban tetszik így, egy szürreális pamfleteken az Olümposzi magasságokba emelkedett punk.
Na ez most magyar volt.

"Pozsonyi Ádám (1969) regénye ravasz könyv. A felszínen egy abszurd és szürreális elemekkel tűzdelt történet, mely a 80-as évek pesti undergroundjában játszódik. Az első magyar punkregény. Ám ha mélyebbre ásunk, a szerző az un. "lázadás" és a különféle szubkultúrák valódi arcát mutatja be, és egy teljes generáció, sőt, a mai modern ember életképtelenségéről mond ítéletet."
(Idézet a mű fülszövegéből)

Szereplők: Korcs Undor Nünü, Balek, Ficsúr, Szomszéd csávó, Bánki, Pénisz, Kopasz, Keskeny Károly, Sápi a házmester, Kölni, a III/ III-as punk ügynök, Ős, Óbudai Arcok, Zuglóiak, Fater klub, Mutter Klub, Kitiltások, betiltások, és persze a szerző. Játszódik: Valamikor a 80-as években - és Ma


"- A WC-t meg a vasútállomást már összefirkáltuk - ismertettem az elmúlt hét eseményeit az összegyűlt tagságnak -, a tanácselnökről szóló sértegető, névtelen leveleket bedobtuk, a párttitkár vizsláját kétszer megkergettük, a számokat begyakoroltuk, a "Ma már semmi sem lehetetlen, a fegyverek védik a békét" kezdetű új számunkat félig már megírtuk, az összes szomszéd szívből utál minket. Csak - emeltem fel a mutatóujjam -a nyakas helyi lakosság nem képes értékelni továbbra sem a magyar punkmozgalom tradícióit"
(részlet)

LAST_UPDATED2