Payday Loans

Keresés

A legújabb

Csendőrszobrot avattak PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2014. augusztus 18. hétfő, 20:26

AnyaországJó és szép :: 2014-08-18. 09:06

Újra győzött a nemzeti gondolat: csendőrszobrot és gárdistákat avattak Csókakőn

 

Augusztus 16-án felavatták Magyarország első, köztéri csendőrszobrát Csókakőn, a Nagy-Magyarország téren. Emellett újabb tagokat avatott az Új Magyar Gárda Mozgalom.
Zoom
Az Árpád-sávos zászlóval letakart, mancsában a koronás címert tartó oroszlán csókakői leleplezése alkalmával tett esküt az Új Magyar Gárda több tucat új tagja is. Az emlékművet ifjabb Hegedűs Loránt áldotta meg. Az ünnepségen beszédet mondott Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom társvezetője, Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere, Murányi Levente, az 1956-os szabadságharcos, valamint Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője.
Zoom
Zoom
Az emlékmű létrehozásában oroszlánrésze volt a Vértesalja Gyermekei nevű körnek. A társaság már több köztéri alkotást állított a faluban: 2006-ban a Trianon-emlékművet, a kettős keresztet, a rovásírásos táblát, illetve Horthy szobrát. A csendőremlékmű közadakozásból készült, az adományozók nevét feltüntették a szobor mellett. Nem kért pénzt a munkáért az alkotó, a csákberényi Máhr Ferenc sem.
(Feol - N1TV nyomán)
LAST_UPDATED2