Payday Loans

Keresés

A legújabb

Cigányok Kanadában PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Magyar embercsempészeket toloncoltak ki Kanadából

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , Szerda, 03:38.

  • Beküldő: Melitta, 2014 Július 23, 03:38
  • Kitoloncolták Kanadából az ott embercsempészésért elítélt Dömötör-Kolompár bűnszervezet húsz tagját - jelentette be kedden Hamiltonban Steven Blaney kanadai közbiztonsági miniszter.

    Az észak-amerikai országban a banda 22 tagját ítélték el embercsempészés és más bűncselekmények miatt. Közülük ketten továbbra is Kanadában maradtak.

    A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket. A hamiltoni székhelyű banda tagjai rávették őket, hogy folyamodjanak hamisan menekültstátusért, a segélyt pedig elkobozták tőlük.

    "Az emberek ilyen kirívó kihasználása a bevándorlási rendszerünkön belül határozott választ követelt. Kanadában nincs helyük olyanoknak, akik elkövetik az embercsempészés szörnyű és aljas bűncselekményét" - jelentette ki sajtótájékoztatóján a kanadai miniszter.

    Blaney modern rabszolgatartásnak nevezte az embercsempészést, amely fenyegetést jelent a közbiztonságra és a bevándorlási rendszerre nézve. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bevándorlók túlnyomó többsége törvénytisztelő, és pozitívan járul hozzá az ország fejlődéséhez.

    A kanadai szövetségi rendőrség 2010-ben fogta le a Dömötör-Kolompár banda tagjait, aki valamennyien rokoni kapcsolatban állnak egymással. Azért buktak le, mert az egyik áldozatuk, akinek sikerült megszöknie a fogságból, feljelentést tett ellenük.

    A bűnszervezet vezetőjét, idősebb Dömötör Ferencet 2012 májusában 9 évi szabadságvesztésre ítélték. Goran Vragovic, a kanadai határőrizet regionális igazgatója a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a csoport 20 tagját 2012 májusa és 2014 májusa között toloncolták ki Kanadából.

    MTI
    immigration2 .jpg
    Jaszladany kedveli ezt.
  • Kategória: 

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , Szerda, 03:38.

  1. kágyula
    Szervusztok,
    ez most engem kissé meglep öszintén szólva , mert emlékszem egyszer egy szabim alkalmával otthon az egyik Hirlapbanegész oldalakat szenteltek a Canadába kényszeredett szegény kisebbségnek amelynek elkellett Magyarországot hagynia és letelepedésért folyamodtak ott . Akkor most hová fognak menni , ha Magyarországról kénytelenek voltak elmenekülni ?? Erre lennék kiváncsi .;)
  2. Melitta
    Ez egy nagyon komoly hosszu evekig tarto ugy es most lett a vege.
    Aki magyar allampolgar azt haza kuldik , aki mar canadai lett attol megvonjak mert az ugyben hamis infokat adott le /otthon is korozes alatt allt, es ezt nem kozolte/Sok szereplos, ugy van aki, par eve mar otthon van.
    Nyilvan aki menekult statuszra varakozott annak ez a lehetseg mar nem all rendelkezesere.
    Jaszladany kedveli ezt.
  3. vandorcsillag
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/07/21/nem-a-ciganyok-tehetnek-a-rossz-megitelesukrol/#sl
    Horváth Aladárt kérdeztük.
    Meggyőződésem, hogy Miskolcon profitorientált fajüldözés zajlik, egy telekspekulációval összefüggő kirekesztő politika. A DVTK Stadion felújítása komoly gazdasági lehetőséget jelent a hatalmon lévők számára, és a „számozott utcák" nevű szegénytelep ennek útjában áll. Az egész városban cigányellenes közhangulatot alakítottak ki, amiben a cigányok kitelepítése úgy jelenik meg, mintha megoldás lenne a helyzetre. Ebbe a rendpárti versenybe szállt be a baloldal....
    Horvath-Aladar(.jpg
    Tehát minden országban ,az ország polgárai tehetnek a rossz megitélésről.
    Ernoe és Jaszladany kedveli ezt.
  4. Jaszladany
    Na tessék, most még Kanadában is...:)
    Lacika69 kedveli ezt.
  5. kágyula
    Szervusztok ,
    tudom valószinüleg sok nem tetszést fog irásom aratni , de megszoktam már tudjátok ez a korral jár . Ilyenkor sajnálom , hogy nincsen meg az az "átkos" rendszer . Hiszen akkor legalább nekik is volt egy kis lehetöségük amegélhetöséghez . Jiszen , ha másba nem is de legalább az udvari partiban egy üzembe használni tudták öket , vagy egy kosárfonó vagy bármely más hasonló helyen . Nálunk az erdön dolgoztak és nekem akkoriban igaz ez a 70-es években volt semmilyen panaszom nem volt velükszemben . Igaz a pénzt mindig az asszonynak fizettem ki igy legfeljebb hétvégén volt Lakatos Kárcsi berugva . Tudjátok ez néha nagyon ,de nagyon nem tiszteséges dolog . Most nem arra a rabszólga tartóra gondolok , hiszen ezek mindig is voltak , csak a helyzet hogy nemtudja a családját eltartani mert munkát nem kapnak és hiába van EU meg a fenetudja mi ,a pénzek elsikkadnak a sok kéz között .
  6. Jaszladany
    Dolgoztak cigányok az építőiparban, az útépítéseken, a gyári rakodó vagy segédmunkás szektorban, a mezőgazdaságban, és még nagyon sok helyen, mégpedig együtt a magyarokkal. A "fekete vonat" tömegével hozta-vitte őket minden hétvégén az otthonuk és a munkahely között, a munkásszállók tele voltak velük. Nem csak megélhetésük volt, de megvolt a kapcsolat a magyarok és köztük, ismerték egymást, kevesebb volt az előítélet, az ellenségeskedés.
    Ez nem nosztalgia, ezek tények.

    Gyerekkoromban (70-es évek) még semmiféle cigányellenességet nem érzékeltem, sem falun, nagymamáméknál, sem városban. A lakótelepi iskolában, ahová jártam, két cigány fiú járt az osztályunkba, de a sötétebb bőrük ellenére se tűnt fel a többi gyereknek, hogy ők másféle népcsoport, ők se viselkedtek másképp. Csak sok-sok évvel később, amikor véletlenül előkerült az osztályfénykép, akkor láttam, hogy jé, a Vince cigány volt!

    Most a nyomor és az elszigeteltség a végsőkig kiélezi az ellentéteket. Igen, én is sajnálom, hogy ez lett a "demokráciából".
    Bár a fenti cikk elsősorban bűnözőkről szól, nem a cigányokról, az a baj, hogy ma már nehéz elvonatkoztatni.
  7. cdurmol
    Aki pár éve már itthon van, nyilván itthon kér menekült státuszt, mert Kanadában üldözi a rendőrség! És ezt dokumentumokkal igazolni is tudja!:rohog::rohog:
  8. attimenyfreemail.com
    H.A.-nak inkább hallgatnia kellene ,mert ő kényelmesen él a "villácskájában",s akkor megy a "telepre" ha szerepelni akar a tévében .Egyáltalán nem képviseli azokat akik megválasztották.
    Egyetértek veled.Csak az időközben felnövekvő generációk csak a jogaikat tanulták meg,de mikor kötelességekről esik szó egyből"fajgyülőletet " kiáltanak :(
    stencerkágyula és Jaszladany kedveli ezt.
  9. attimenyfreemail.com
    Van most is lehetőség:feketemunka különféle épitkezéseken ,ahol az alvállalkozók is közülök kerülnek ki.
  10. GulyiBogee
    Amit Kanadában csináltak az ma itthon mindennapos és CSICSKÁZTATÁS a neve (elveszik a nyugdíjaikat, kajáért dolgoztatják őket, ha ellenszegülnek megverik vagy éheztetik őket. /tavaly volt a hírekben "15 másodpernyi" hír ként, hogy lefogtak 2 ilyen bandát) . Én is "70-es gyerek" vagyok és amit Jaszladany írt én is igazolhatom. De akkor a rendőrség sem ilyen tutyi-mutyi volt. Akkor kiment a vajdához 1 rendőr "elbeszélgetett" vele és másnap a tolvaj maga jelentkezett. Ma, ha egy zsarumobil megy ki, lefegyverzik, megtámadják őket. Mondjuk egy 156 cm-es egyenruhástól már az ovis sem fél. :(
    stencerkágyulaJaszladany és 1 másik tag kedveli ezt.
  11. attimenyfreemail.com
    Sajnos én is naponta tapasztalom:( Ja és a "156 cm-es egyenruhásnak" mükörmei vannak....
    kágyulaJaszladany és GulyiBogee kedveli ezt.
  12. attimenyfreemail.com
    Mint jópár éve a Zámolyiak :(
    Jaszladany kedveli ezt.
  13. Jaszladany
    Építkezések gyakorlatilag nincsenek, amik vannak, oda nem cigányokat alkalmaznak, én legalábbis egyet se látok, feketén meg ne is alkalmazzanak senkit. Így is éppen elég a baleset ezeken az építkezéseken, mivel a munkavédelem szintén eltűnt a szóhasználatból.
    Néhány cigány alvállalkozó meg nem fogja megváltoztatni a többszázezres cigányság helyzetét.

    És igen, a felnövekvő generációk már nem ismerik a munka fogalmát, de miután megszüntették a munkalehetőségeiket, és helyette segélyre szorították őket, nem lehet kizárólag őket hibáztatni a kialakult helyzetért. Ezt nem ők találták ki, nem ők kérték.
  14. Jaszladany
    Eltértünk ugyan a cikk témájától, de még hadd ajánljam ezt az őszinte és hiteles filmet a 70-es évek végéről, ha már szóba került a cigányság akkori helyzete, és ha valakinek van kedve retromozizni:
    vandorcsillag kedveli ezt.
  15. gyongy zsuzsa
    már megint szegény hazánkat járatják le
  16. setni
    Érdekes én a 70es 80as években vidéken ugyanazt tapasztaltam mint most...agresszíó, betörés...lopás..Iskolában kés...
    Amiben most különbséget látok az a pénz amiből most sokkal több van.....
  17. Lacika69
    1 osztályban a padokon rohangáltunk... Anyukám vitt az orvoshoz. Délelőtt volt, az utcán nem láttál embert pedig kisvárosban éltünk.
    Közveszélyes munka kerülés fogalma talán már nem is létezik. A válltozás mindenkit érintett nem csak őket, csak ők valahogy másképp
    dolgozták fel.
  18. attimenyfreemail.com
    Vannak épitkezések ahol dolgoznak nem is kevesen a segély mellett-de én nem mondtam hogy pont lakásokat épitenek.
    Jaszladany kedveli ezt.
  19. vandorcsillag
    Szia Jászladány!Ez iszonyatos film...
    Jaszladany kedveli ezt.