Payday Loans

Keresés

A legújabb

Közteherviselés PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC


Anomáliák az adófizetés körül


2014. július 25. SVPSZ

1.) Az úgynevezett rendszerváltozás során szó szerint kifosztották az országot. Az elkövetők becsült értéken mintegy 250 milliárd dollárt(!) adóparadicsomokba vittek, és soha egyetlen kormány sem követelte, hogy azonnal hozzák haza a pénzünket!


2.) A másik nagy baj, hogy az élelmiszer kereskedelem a gabonától a húson át a dinnyéig, vagyis a zöldségig a fekete gazdaságot erősíti, vagyis a maffia kezében van. A kieső adóbevételt évi 1000 milliárd forintra becsülik. Ebbe belepusztul a termelő, a vásárló és az állam is! Egyedül a maffiózók járnak igen jól.


3.) Az egykulcsos adóval a magas jövedelműek: a kormány és népes holdudvara, valamint a magas jövedelműek igen jól, a kis keresetűek igen rosszul jártak. A kieső évi 450 milliárd adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával a nép egyszerű gyermekeitől vonják el. Már azon ötletelnek, hogy a 16 százalékos egykulcsos adót 9 százalékra csökkentik. Vagyis egyáltalán nem akarnak adót fizetni! Csak lakmározni arról az asztalról, amelyikre nem, vagy alig tesznek.

4.) 2010 óta öt százalékkal nőtt az államadósság. Már nem az IMF-nek, hanem más nagybefektetőknek tartozunk. Jelentős összegű állampapírt és kincstárjegyet vásároltak az állampolgárok. Összege megközelíti a 2000 milliárd forintot.

5.) 2010 óta odalett a magán-nyugdíjpénztáraktól, vagyis a pénztártagoktól elvont 3000 milliárd forint, és 4000 milliárd forint megszorításokkal elvont pénz. A megszorítások alól mindig kivonja magát a hatalom és népes holdudvara, és a magas jövedelmű gazdag haverok. Hatszáz törvényt alkottak, melyek közül nagyon sok nem vonatkozik a kiváltságosokra. Például nekik nem kell dönteni arról, hogy nyugdíj, vagy kereset. Nekik mind a kettő jár.

6.) Ma déli hír, hogy 2000 milliárd forint körül van az az összeg, amelyet a Nemzeti Adóhivatal nem tudott vagy nem akar behajtani! Ez azonban valószínűleg nem lesz akadálya annak, hogy minden negyedévben magas jutalmakat szedjenek föl. A roma maffiák zavartalanul ténykedhetnek. Legutóbb Szlovákiában bukott le a győrszentiványi banda, emiatt aztán muszáj volt a magyar hatóságnak is foglalkozni velük. Úgy tudni, hogy már szabadon ügyködhetnek tovább.

7.) Az offshore lovagok, vagyis a milliárdosok, akik itthon nem fizetnek adót, miért kaphatnak állami támogatást, miért nyerhetnek állami pályázatokat? A termőföld azért kellett a mutyizóknak, mert 70 ezer forint/év/hektár rá a támogatás. Ezt a pénzt az offshore lovagok is megkapják. Az egyik állítólag négymilliárd forintot.

1848-as követelés egyik pontja volt az egyenlő közteherviselés. Nálunk vajon miért nem lehet ennek érvényt szerezni?? Például úgy, hogy a hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a magas jövedelműek 500 ezer forint alatt 16 százalékkal, afölötti jövedelem után 32 százalékkal adózzanak!
Csak a jéghegy csúcsát vakargattuk...

Annyi az igazságtalanság Magyarországon, hogy az egyszer ki fogja verni a biztosítékot! Ha csak nem ez a cél...