Payday Loans

Keresés

A legújabb

Microsoft kirúgó szöveg PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Szánalmas szöveggel rúgta ki több mint 10 ezer emberét a Microsoft

Utolsó frissítés:

Szerző:

Az amerikai szoftveróriás története legnagyobb leépítését hajtotta végre, amit története egyik legkínosabb nyilatkozatával sikerült párosítania.

Amikor egy óriásvállalat foglalkoztatottjainak több mint 10%-át elbocsájtja, akkor ennek bejelentésénél nem nagyon lehet szépíteni a dolgokat. A legtisztább eljárás, ha röviden és tömören közli a tényt, és próbálja az együttérzés látszatát kelteni. Ilyenkor olyasmiket szoktak mondani, hogy „sajnáljuk”, vagy hogy „köszönjük az elmúlt évek elkötelezett munkáját”, esetleg azt, hogy „mindannyian sajnáljuk, hogy erre sor kerül, de a cég túlélése érdekében szükséges volt ezt a döntést meghozni”. Amit semmiképpen sem szabad, elrejteni az üzenetet egy zavaros vállalati stratégiáról szóló e-mail 11. bekezdésébe – írta meg az nymag.com

Tegnap, Stephen Elop, a Nokia korábbi főnöke viszont pontosan ezt tette. Ahelyett, hogy közölte volna röviden, hogy fújt a bőrgyár, írt egy végláthatatlan levelet, azzal a megszólítással, hogy „Hey there!”, majd a vállalat hosszas stratégiai terveinek boncolgatásába kezdett, és a 11-ik bekezdésben közölte a levél olvasójával, hogy sajnos ő nem része a cég további terveinek. Az eredeti levelet ide kattintva olvashatja.

A világszinten 18 ezer embert érintő leépítés következménye a komáromi Nokia-gyár bezárása is.