Payday Loans

Keresés

A legújabb

Gyermekgyilkosság PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Levente B. Juhász



Sírva könyörgött a hatéves fiú az apjának, mégis leszúrta. De hol? A rendőrségen?

2014. július 11., 3:06

Kérdésem a következő:

Ha a drog hatása alatt levő ember segítség kérésének - aki egy kis gyermekkel volt - azonnal eleget tesz a rendőrség, ahova segítségért fordult - még ma is élne a hat éves kisgyermek?

 

Sírva könyörgött a hatéves fiú az apjának, mégis leszúrta

Rendőrkapitányságra ment a férfi, hogy segítséget kérjen ...

Rendőrkapitányságra ment a férfi, hogy segítséget kérjen, vallomása szerint azért, hogy ne vehessék el tőle a gyereket állítólagos üldözői.

Mivel ott nem foglalkoztak azonnal az ügyével ...

... a férfi a ruhájából előkerült késsel olyan gyorsan szúrta hasba a gyereket, hogy esélyük sem volt azt megakadályozni.

 

- - - -

Sírva könyörgött a hatéves fiú az apjának, mégis leszúrta

2014. július 10. 08:05 Guti Rita

EMBERÖLÉS | Elkezdődött az Egri Törvényszéken annak az apának a büntetőpere, aki tavaly december 6-án Füzesabonyban halálra késelte hatéves kisfiát. Az eset szemtanúit fél évvel a tragédia után is felzaklatta a kisfiú halála.

 

A 44 éves büntetett előéletű apa és a tanúk meghallgatásával kedden az Egri Törvényszéken dr. Schmidt Péter bíró tanácsa megkezdte a 6 éves Kevint halálra késelő szülő büntetőperét. A férfi részletes vallomást tett a tárgyaláson. Mint arról már a heol.hu is többször beszámolt, tiltott szerek hatása alatt állt a férfi, aki a vele szemben intézkedő rendőr szeme láttára szúrta át hatéves kisfia testét egy késsel Füzesabonyban, a vasútállomás előtt.

 

Az előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben a Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kitartottság bűntette miatt emelt vádat. A vádlott nyolc éve élt élettársi kapcsolatban a 2007-ben született közös gyermekük édesanyjával, aki az utóbbi időben Svájcban folytatott prostitúciós tevékenységet. A férfi a tárgyaláson részletes vallomást tett. A terhére rótt gyilkosságot elismerte, ám a kitartottságát tagadta.

 

A bíróságon magát megtörtnek mutató apa könnyeivel küszködve azt is elmondta, hogy cselekménye elkövetésekor nem volt tudatában annak, mit tett. A nála lévő késsel saját magának is életveszélyes sérüléseket okozott, s csak a kórházban lábadozva jött rá, hogy megölte a kisfiát.

– Bármit megadnék most, hogy ő élhessen inkább, ne én! – olvasta fel előre megírt vallomásából.

 

A férfi mondandójában vissza-visszatérő motívum volt, hogy tavaly december hatodikán egy kristály nevű dizájnerdrog – amelyet intravénásan adott be magának – hatása alatt üldöztetéses kényszerképzete volt. Azt hitte, hogy folyamatosan svájci rendszámú autók üldözik, hogy elvegyék tőle a kisfiát. A férfi aznap esti zavartságáról beszámolt a szintén tanúként meghallgatott taxisofőr is. A taxissal Egerből Füzesabonyba vitette magát a férfi, de útközben egy sötét utcában Andornaktályán megállíttatta a járművet a vádlott: azt mondta a járművezetőnek, azért, hogy üldözői szem elől tévesszék. A kisfiú végig az apjával volt. Ott volt akkor is, amikor a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra ment a férfi, hogy segítséget kérjen, vallomása szerint azért, hogy ne vehessék el tőle a gyereket állítólagos üldözői.

Mivel ott nem foglalkoztak azonnal az ügyével, a kapitányság elektromos ajtaját működésképtelenné tette oly módon, hogy idegesen ki- és bejárkált rajta. Később éppen ezért akarta igazoltatni a szintén tanúként meghallgatott rendőr és az akkor őt kísérő polgárőr.

– Mindenáron meg akartam védeni a gyermekemet. Egyre jobban féltem az üldözőimtől, egyre szűkült a mozgásterem – olvasta előre megírt vallomásából a férfi, felidézve a késelést megelőző pillanatokat. A bíró kérdésére: miért gondolta azt, hogy a gyereket bárki is el akarja venni tőle, az apa azt mondta: féltékeny volt, attól tartott, hogy az élettársának másik kapcsolata van már Svájcban és oda akarja vinni a kisfiút.

 

A tanúmeghallgatások alatt rövid szünetet kellett tartani a kisfiú megölését közvetlen közelről végignéző rendőr vallomása közben. A férfi még most is, több mint fél évvel a gyilkosság után is, könnyeivel küszködve idézte fel az estét, amikor nem sikerült elkerülni a tragikus végkimenetelt. Elmondta: a férfi a ruhájából előkerült késsel olyan gyorsan szúrta hasba a gyereket, hogy esélyük sem volt azt megakadályozni.

 

– Döntöttem, Andi! Megölöm a gyerekünket! – Ezt kiáltotta az apa közvetlenül a késelés előtt. Ezt a mondatot hallotta a közeli vasúti aluljáró felől éppen ekkor érkező szemtanú. Az öt gyermekes nő szaladt oda a kisfiúhoz, akinek még a könyörgő sírását is hallotta a szúrások előtt. A gyerek nem sokkal ez után esett össze. Az asszonynak még volt annyi lélekjelenléte, hogy tárcsázza a mentők számát, de a történtek miatti sokktól már nem tudta elmondani a mentősöknek hová kéri a segítséget.

 

Mivel a vádlott folyamatosan arra hivatkozott, hogy attól való félelmében szúrta le végül gyermekét, hogy elvehetik tőle a kicsit, ezért a bíró megkérdezte tőle: miért szúrta meg a gyermeket, ha az volt számára a legfontosabb, hogy ne veszítse el.

Erre a vádlott csak annyit mondott: – Nem tudom...

 

A fiú anyja prostitúcióból tartotta el a családot

– Éppen az előtt a vendéglő előtt ölte meg a gyermekünket, ahol nyolc éve először találkoztunk – mondta a bíróságon a gyermek anyja, aki beszámolt arról is, mióta ismeri a fiú apját, gyakorlatilag ő tartotta el a férfit. A pénzt prostitúcióval kereste. – Egyszer nem adott a gyerek szájába olyan ételt, amit a saját pénzén vett. Soha nem dolgozott – tette hozzá a nő, aki erős indulatokkal fordult néhányszor a tárgyalóteremben a fiát megölő élettársa felé. Indulatait a tárgyalást vezető bíró is érzékelte, ezért még a nő meghallgatása előtt intézkedett, hogy a vádlott kellő távolságban üljön az anyától annak meghallgatása alatt.

Életfogytig tartó fegyház lehet a büntetés

A Heves Megyei Főügyészség a vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetésére tett indítványt. Ítéletet még nem hirdetett a bíróság az első tárgyalási napon, mivel az eljárás során felmerült, hogy a késelő dizájnerdrog hatása alatt állt a kérdéses napon ezért több szakértő véleményét is áttekintik a következő tárgyalási napon. Egyebek között toxikológiai, vegyészi, igazságügyi orvos szakértői, pszichiátriai és pszichológiai szakvélemények kerülnek a bíróság elé. Dr. Schmidt Péter október 6-ra tűzte ki a következő tárgyalást, ahol a szakértői vélemények mellett várhatóan két újabb tanút is meghallgatnak még, mielőtt döntést hoznak.

- -

Kérdésem a következő:

Ha a drog hatása alatt levő ember segítség kérését - aki egy kis gyermekkel volt - rögtön komolyan veszi a rendőrség, ahova segítségért fordult - még ma is élne a hat éves kisgyermek?

 

 

http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/sirva-konyorgott-a-hateves-fiu-az-apjanak-megis-leszurta-562094?utm_source=ovg&utm_medium=cimlead&utm_campaign=xmegye


  • Polgár Hajnalka kedveli ezt.
  • Bóna Mária Ilona Igen, sezrintem is élne a 6 éves kisgyerek! Csak ejtésem van arról, hogy miféle "rendet" védenek, őriznek ezek a rendőrök?!!! Mit vársz tőlük, amikor olyan kiképzést kaptak, amitől a bűnelkövezőket kell védelmezniük? 1999-ben egy állásinterjú során azt mondta nekem az idős pszichiáter, hogy: "Maga nem alkalmas arra, hogy egy fegyveres testület könyvtárában dolgozzon, mint könyvtáros! Maga nem ismeri a rendőrséget! Ha meghallják beszélni, előkapják a fegyverüket, egyből lelövik! Maga még hálás lesz nekem azért, amiért elutasítottam... a felvételi kérelmét. Egyébként is maga hipoaktívés kezeltetnie kell magát." Meg is írta a beutalót a családorvosunknak, aki csak nézte a papírt és ült szótlanul, megkukulva... Majd azt mondta: "Nagyon sajnálom Mária, hogy ez sem sikerült. Akkor ez volt már a sokadik, amihez "munkaalkalmassági vizsgálatra volt szükség. Két hétig packáztak velem, mire szabadságra ment az akloori pszichiáter, aki alkalmasnak talált!!! Ez a fényes szelek bot csinálta pszichiátere meg elkezdett velem keménykedni, személyeskedni... Amikor már nyeltem 2006-ban és az utáni években a könnygázt a tüntetéseken és megtapasztaltam, hogy úgy működött az akkori rendőrség, mint ahogy az 1956 utáni, vagy mint ahogy az AVH és a m unkásőrság!!!