Payday Loans

Keresés

A legújabb

Amorális egzisztencia PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Bejelentés -

Egy tisztességes jogászember

szakmai comingout-ja

 

2014-07-04 17:44:31

 

Bejelentés - Egy tisztességes jogászember szakmai comingout-ja

Bejelentés - Egy tisztességes jogászember szakmai comingout-ja

A saját elhatározásomból 2014. június 30-val lemondtam ügyvédi kamarai tagságomról és ekként praktizáló jogászként visszavonultam. Ismerőim talán igényt tarthatnak indokolásra. Három ok.

1. -  Extrém magas vérnyomás mutatkozott, amelyet nem könnyen sikerül(t)  rendezni, megfelelő (m)értékre beállítani. A stressz mérséklendő.

2. - Az előbbivel valamelyest összefüggésben szakmai ok is jelentkezett. Ha ugyanis – mindenféle sokoldalú előkészítés, háttérmunka, megalapozás és argumentáció ellenére, avagy tán éppen ezek markáns döntés-próbája miatt - rossz ómen a mi ügyvédi-szakmai műhelyünk brand-je a beadványainkon, főleg közjogi indítványainkon, akkor a kliens érdekei védelmében ez idő tájt nekünk illik, kell visszább lépni, félre állni. Dermesztő jelek mutatkoznak a jogéletben: nem muszáj mindenhez, bármihez asszisztálni. Ez tiltakozás is a képtelen közjogi közállapotok miatt, ill. ellen.

3. -  Megerősödött, válaszutat hozott egy régóta tudott axióma: nincsenek jogi csodadoktorok, ez a szakma nem csiribí-csiribá, illetve, tán egzisztenciális és amorális okból művelhető volna így is, de nem mindenki gyomra veszi be ezt. Ám, aki morális alapon dönt(ött) vállalásairól, könnyen hoppon marad ma, így az erőfeszítés és az eredmény mérlege lehet folytathatatlan. Lőn!

Kikopni így se muszáj a jogélet minden szegletéből. Amíg kell - és lehet?! – egyetemi-főiskolai oktatás, vizsgáztatás, kutatói és más közreműködés jön és jöhet is. Kedvenc témáimban ezen túl is szívesen – autonóm emberként – vállalok előadást, publikációt, józan szakma(köz)i eszmecserét, jelenlétet. Ami fennmarad: fundamentalista őrjöngés, kamu vita, alantas akció részese, balekja nem leszek, és az eddiginél is jobban megszűröm a közreműködéseimet. Rádiózni viszont szeretnék még, és bizonyára fogok is.

Zárásul: köszönet minden közeli és távoli barátomnak a szíves figyelemért, és bátorítás arra nézve, hogy alkalomadtán ugyanezt hasonlóképpen tegyék, folytassák. A honlapom fennmarad, időszakosan töltődik, nem megy nyugdíjba. Megmarad így annak ügyvédi alpontja is, csak tartalma már nem bővül.

Köszönettel és üdvözlettel: Kolláth György

Budapest, 2014. július 04.