Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az leszel, amit eszel PDF Nyomtatás E-mail
SZABADEGYETEM - MAGYAR SZABADEGYETEM
2014. május 15. csütörtök, 13:34



Somlósi Lajos a Magyar Konyháról

https://www.youtube.com/watch?v=_CanC2xecpU

Tönkölybúza

"Amit eszel, azzá leszel"

Somlósi Lajos előadása a magyarság őstudásáról, a magyar hagyatékban fellelhető hatalmas szellemi tudásról, és a hagyományos táplálékokban rejlő erőkről.



Ennek az előadásnak azért szentelek külön oldalt, mert úgy érzem, hogy a Somlósi Lajos által közölt, a magyar hagyatékból ránk maradt ismeretanyag, minden magyar ember számára alaptudás kellene legyen, hogy visszatérhessünk ősi gyökereinkhez.

A táplálkozásunkban teljes fordulatot kell végrehajtanunk, ha azt szeretnénk, hogy egészségessé váljunk és a tudatunk is szárnyaljon, hiszen a mai "élelmiszerek" szinte egészében alkalmatlanok arra, hogy testünk - lelkünk teljességét fenntartsák, sőt részben okozói, ill. állandósítói betegségeinknek, és a testi - szellemi hanyatlásnak. Egyre többünk számára válik felismerhetővé, hogy az a sok "szemét", amit táplálék gyanánt megetetnek velünk, valójában egy szándékos, és jól előkészített népirtás része, és ez nem csak a magyarokra vonatkozik, hanem minden nemzetre. Hiszen a világot uraló szűk elitnek a jól irányítható, öntudatra ébredni képtelen, a TV csatornák ocsmány filmjein, mindent elborító reklámjain, a "Való Világokon", a szennylapok aljas mocskolódásain,  a politika hazugságain bambuló és csámcsogó, végtelenül lebutított, és leromlott egészségű, gyógyszer és drogfogyasztó birkákra van szüksége.

A Kádár korszakban mellőzött, hozzáférhetetlen hagyományos gabonák, (gyerekkoromban nem is hallottam ilyenekről), helyettük a búzából készült, élesztős Kádár kenyér, az angol disznó és a sok cukor mindennapi fogyasztása, jelentősen járult hozzá az emberek egészségének megromlásához. A ma messzi országokból ideszállított húsok, zöldségek, gyümölcsök nem egyeztethetők össze a magyarság Kárpát-medencei genetikájával, és rezgésével, ezen felül pedig a nagyüzemileg, monokultúrákban, műtrágyákkal és vegyszerekkel előállított termények már nem tartalmazzák a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat, sőt mérgeznek. Az átlag családok mindennapi ételei sivárak, és egészségtelenek, sokan a sült krumplin, a rántott húsokon, a pörkölteken, a hamburgeren, pizzákon, mélyhűtött készételeken, cukros üdítőkön, csipszeken és jégkrémeken, gyors éttermek mű ételein kívül, szinte alig fogyasztanak mást, persze mindig tisztelet a kivételeknek, akik egyre tudatosabbak arról, hogy mit vásárolnak meg, és mit teszenek a család asztalára, illetve azoknak a gazdáknak, akik ismét a hagyományos tiszta, vegyszermentes ősi magyar genetikával rendelkező állatok tenyésztésében, és növények termesztésében járnak elől.

Vissza kell térnünk a hagyományos gabona alapú táplálkozáshoz, amely a tönkölyt, a kölest, az árpát, a rozst, a zabot, a kukoricát, a hajdinát és a barnarizst helyezi a mindennapok alapvető étkeinek sorába, ehhez hozzávéve a hazánkban, lehetőleg lakóhelyünkhöz minél közelebb termesztett vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat, fűszer és gyógynövényeket.

Itt ajánlom egy nagyszerű magyar embernek, Dr. Csicsor Jánosnak a weblapját és termékeit, amelyek által lehetséges a vegyszermentes állat- és növény nevelés.

http://www.organit.hu/

Hatalmas felelősségünk van ebben  nekünk nőknek, asszonyoknak, anyáknak, hogy ezen ismereteket elsajátítva védjük gyermekeink, házastársuk, egész családunk, a jövő nemzedék egészségét. Ezt kell felismerni minél több honfitársunknak, és ehhez nyújt elmondhatatlanul óriási segítséget Somlósi Lajos, akinek kivételes tudását, és remek előadásait, ízes magyar beszédét, mindig élvezettel és örömmel hallgatom. Ezért ajánlom szeretettel mindenkinek.

Én magam már néhány éve igyekszem kizárni ételeinkből a búza lisztet, és a fehér cukrot (helyette szőlőcukrot, és mézet használok, persze csak módjával). Szinte alig fogyasztok húst (hal kivételével) és felvágottakat. Hihetetlenül finom kovászos kenyereket, és süteményeket sütök a fenti gabonákból és olajos magvakból, amelyről külön fejezetet is írtam weblapomon. Természetesen még nekem is fejlődnöm kell, hogy sok-sok változatos ételt találjak ki egészséges alapanyagokból, de igyekszem előre haladni az úton. Ezt kívánom minden kedves olvasómnak is.

http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/eloadasok/5760-Somlosi-Lajos-Az-igazi-magyar-konyharol/#3



Read more: http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/75/amit-eszel-azza-leszel-somlosi-lajos#ixzz31mt1xPkL

LAST_UPDATED2