Payday Loans

Keresés

A legújabb

Férfiak, nők: mi utálatos? PDF Nyomtatás E-mail
Mit utálnak a férfiak legjobban a nőkben?
2014. február 06.
Amikor említettem hogy meg fogom írni ezt a cikket, több férfiismerősöm is rákérdezett, hogy nőként mégis honnan tudnám? Biztos nyilván soha nem lehetek benne, de sok pontnál magamra tudnék bökni, és igyekszem objektívan tekinteni a káoszra a fejünkben, valamiféle két megközelítésből összerakott görbe tükröt nyújtva.

 

NYAGGATÁS/KRITIZÁLÁS: Vannak azok a nők, akik projektként tekintenek életük párjára, és vannak azok, akik szimplán hobbiból csesztetik őket. Amíg utóbbi feszültségforrás minimális minőségben, és kellő ellenerővel akár a kapcsolat fűszere is lehet – nem mindenkinek, de kinek a pap… – addig az előbbi egy halva született ötlet. Megpróbálni megváltoztatni egy férfi életmódját, szokásait, időbeosztását, vagy ízlését állhatatos kritizálással, oktatással, és lelki terrorral előbb utóbb lapáthoz vezet. De amúgy miért is vagyunk olyannal, akivel elvileg ennyi minden nem stimmel?

 

KÉTELKEDÉS A HŰSÉGBEN: Avagy a birtoklási kényszer története. Nem a féltékenység, az teljesen más téma, hanem amikor a nő minden létező ok és gyanú nélkül várja el, hogy a jelenlétében ne hangozzon el más női név, a férfi ne menjen olyan helyre, ahol más nőkkel találkozhat, és mindenki tartsa tiszteletben, hogy ő körülpisilte a területét. Uraim, tököt vissza a helyére, nem szégyen a futás.

 

BIZONYTALANSÁG: Amikor az amúgy lehet hogy a való életben kőkemény üzletasszony szipogó kislánnyá változik egy kapcsolatban, és a saját bizonytalanságát és komplexusait kivetítve elvárja a férfitől, hogy lelki és mentális őrangyala legyen, sírhasson a vállán, és sajnáltathassa magát hosszú hosszú órákon keresztül. Erre mondjuk normális esetben vannak kiképzett barátnők, legtávolabb is a telefon másik végén.

 

TÚL SOK DUMA: Ez mondjuk kifejezetten bekódolt dolog, nem nagyon tudunk vele mit csinálni, egy nő nagyjából két és félszer annyit beszél, mint egy férfi. Viszont nem feltétlenül szükséges a ‘Milyen napod volt?’ kérdésre a reggeli pirítós odaégetésétől a leadott heti értékelőben levő typokon keresztül a Mari új kék kosztümjéig cifrázni a 46 perces körmondatot. Csak a lényeg, főleg az ő barátai előtt, láttam már elég olyan barátnőt, akit legszívesebben az egész társaság kollektívan csapott volna pofán a hatodik monológ után.

 

ÉVFORDULÓK: Jessz! Mi nők képesek vagyunk mindenből évfordulót kreálni. Várjuk haza gyertyákkal és vacsorával, és végignézzük a kezdődő rángatózást az arcán, mert rájött hogy elfelejtette, hogy most 20 hete néztetek először egymásra, mire mi persze megsértődünk, és indulhat a teljesen erőltetett és felesleges mea culpa hadjárat. Én nem tudom amúgy mit várunk, de ezt abba kell hagyni. Évforduló, névnap, szülinap, slussz.

 

 

SZABADIDŐ: Ha elvárnánk egy férfitől, hogy elsők legyünk minden prioritási listáján, akkor inkább vegyünk kutyát. Nem is normális ha minden szabadidejét veled tölti, felesleges belezsarolni, és uralkodni az életén, akkor is ha a rózsaszín köd szakaszban legszívesebben a zsebébe bújnál. Van bizony neki munkája, hobbija, barátai, boys night out-ja, nagycsaládja, edzésterve, és esetleg olyan programja, ahova nem visz magával. Remek kompromisszumokat lehet kötni abban a pillanatban, hogy a nő megérti, hogy egy kiegyensúlyozott kapcsolatban mindketten a nagy egész egy részét jelentik a másiknak, és hogy nem kell könyökölve belemászni a többibe, és hogy ha péntek este inkább kieresztené a gőzt, akkor nem kell telesírni a párnát, hogy biztos nem szeret.

 

HANGULATINGADOZÁS: Hormon és hangulat-irányított népség vagyunk, mindenféle irracionális forrongással, véletlenszerű sírva fakadással, és egymás után teljes ellentétek üvöltözésével. Ne várjuk el, hogy ezt egy racionális férfiagy befogadja. Csak álljunk be egy sarokba, számoljunk tízig, és próbáljunk visszatérni a hullám aljáról a csendes vizekre.

 

VÁSÁRLÁS: NEM, NEM és NEM viszünk férfit vásárolni. Soha. Megkockáztatom tapasztalataim alapján kizárni ezt az opciót, nincs olyan extrém divatkedvelő férfi, aki kibírna fél óránál többet női ruhaboltban. Ez egyszerűen kínzás, főleg ha még leülni sem tudnak, és ha végig kell szenvedniük a döntésképtelenséged, hogy a mélykék vagy a türkiz ruha lenne-e jobb az unokatestvéred esküvőjére. Könyörögve kérlek titeket, hogy még ha kéznél van a férfi, akkor is inkább támasszátok le egy sörözőben/moziban/kávézóban, ha nem céltudatos beszerzésre, hanem boltokban csavargásra készültök.

 

SZEX: Milyen ideális világ lenne, ahol a szex arról szólna ami, kölcsönös élvezeti forrás, stresszlevezetés, boldogsághormon-termelés. Ehelyett a női nem hajlamos fegyverként használni, és jutalomfalatként osztogatni, ha a dolgok úgy történnek, ahogy ő azt elvárja. Vagy akár az ég összes csillagát lehazudni, csak hogy ne kelljen csinálni. KELL? Már itt borul a történet, akkor ezzel itt kéne valamit kezdeni, ha a pár egyik tagja kényszerként éli meg az intimitást. Hölgyek, ideje megnyílni, megbeszélni, és megoldani.

 

STALKING: A betegesen féltékeny magánnyomozó, akinek mindig tudnia kell, hogy merre jár, mit csinál, kivel van. Meg persze a jelszavakat is át kell adni, és a telefont is bármikor átnézheti, caps lockkal üvölthet a nőnemű általános iskolás osztálytársakkal, ha a Facebookon hozzászól a birtokolt férfiú státuszához. Mondjuk így végiggondolva ez a legkevésbé sem csak női dolog, de attól még hihetetlenül irritáló. Előbb-utóbb úgyis belekergeti az embert valami rosszaságba, csak hogy neki legyen igaza.

 

DIÉTA: Én abban a régimódi elméletben hiszek, hogy amelyik nő imád enni, az tudja élvezni az életet, és a szexet. Elég sokszor el is hangzik ez a tesztkérdés első randikon, úgy látszik ez a nullás méret kultusz elővigyázatossá tette a férfiakat. Senki nem akar egy salátaleveleken élő, folyton éhes és frusztrált nőt, aki társaságban is csak tologatja körbe a tányérján a kaját. Szerintem a hímnemű többség inkább pár plusz kilót választana.

 

ÖNBIZALOMHIÁNY: Elég buta szituáció tud lenni, amikor a ‘De gyönyörű vagy ma!’ és hasonló bókokra egy ‘Áh, dehogy is, nagyon nem.’ a válasz. Mármint érted, ezek után ki mondana neked bármit is? Vannak nők akik elvárják a folyamatos pozitív visszacsatolást, kizsarolják a bókokat, és próbálnak ebbe kapaszkodva valami önképet kirakózni, miközben folyamatosan árad belőlük a panasz, az önbizalomhiány, és a negatívum. Legyünk inkább nők tartással, legyen mire bókolni. Nem várhatjuk el, hogy bárki hosszú távon vívja a szélmalomharcot, hogy meggyőzzön róla hogy szép és jó vagy. Nem az ő dolga.

 

KÉSÉS: Kicsit komplexebb egy nő számára az indulás előtti elkészülés folyamata, és időbeosztási és tájékozódási készséggel sem vagyunk túlzottan ellátva, de azért próbáljunk már meg nem 20-30 perccel később érkezni. Teljesen korrekt lenne, ha meg sem várna.

 

RAJONGÁS: Próbálok nem tinilányokra asszociálni, de hát előfordul hogy az ember felnőtt fejjel is kicsit túlzásba viszi a ‘fangirling’-et. Viszont ennek nem csak az aranyoson túli infantilis része kiábrándító, hanem kifejezetten degradáló egy férfire nézve, ha a barátnője folyamatosan félmeztelen David Backhamekkel teszi tele az idővonalát. Ez soha ki nem mondott komplexusokat szülhet.

 

ÁTALAKULÓMŰVÉSZ

Furcsa női szokás kevésbé erős egyéniségeknél, hogy a megismerkedési és kezdeti fázisban teljesen rugalmasan alakul olyan irányba, hogy összeilleszthető legyen a férfival. Elhagy és felvesz dolgokat, úgy beszél, úgy öltözik, úgy cenzúrázza a történeteit, hogy jó benyomást tegyen, aztán szép lassan kibújik a szög a zsákból, és elkezdődik a káosz, hogy akkor mi az igazi, és mi nem. Jézusom.

 

KÖVETKEZTETÉSEK LEVONÁSA: Részemről bevallom, ez teljesen reálisan a legidegesítőbb női szokás. Minden gondolat, felvetés, és beszélgetés legvégére ugrunk, és levonjuk a következtetést, és kizárólag az ahhoz vezető utat vagyunk hajlandóak problémamegoldásként elfogadni. Jaj.

 

MÁS NŐK: Mi nők nőknek öltözködünk, nőkkel rivalizálunk, nőkkel klikkesedünk, nőkkel barátkozunk, nőket szemlélünk az újságokban és a neten, és folyamatosan, minden alkalommal, mindig mindenkit kritizálunk. Itt a probléma helye az, hogy ha ezt a hozzánk tartozó férfi társaságában tesszük, nyilvánosan pikírt megjegyzéseket téve. Nem olyan borzasztóan nehéz beismerni hogy egy nő szép, vagy szebb nálunk, és még ha kígyóként sziszegünk is rá, akkor is rá fog vándorolni a férfink szeme, mert ez van és kész. Így vannak programozva, semmit nem jelent. Inkább tanuljunk meg együtt élni vele, mint így kiélni a komplexusainkat, ebből még senki nem jött ki jól.

 

FÜGGŐSÉG: A társfüggőség egy dolog, de az életképtelenség végképp túlzás. Lehetünk szélben hajlongó kecses gyöngyvirágok, de ne legyünk teljesen egy férfira utalva. Nem árt megtanulni hogy kell bánni egy csavarhúzóval, kit kell hívni ha lerobbant az autó, vagy növeszteni egy kis karizmot, hogy ne kelljen jajveszékelni, és lépcsőnként megállni egy karton ásványvízzel. Senki nem szeretné, hogy élete párja kisgyerekként kezelje, vagy nézzen rá, elég bizarr lenne.

 

CSÚNYA ANYAGIAK: Szerintem az első pár randin illik a lovagnak fizetni, hiszen meghívásról beszélünk, de ezt nem lehet rutinná tenni. A túlzottan anyagias nők borzalmasan taszító lények, nem is csak mert szőnyeg alá söprik a tényt hogy rászorulnak, és szimplán elvárják hogy csodásan legyenek tartva, csak azért mert ők maguk csodásak, de azért is, mert képtelenek bármi valódi dolgot értékelni az életben egy idő után, és mindig lesz akire irigykednek, és akinek több van mint nekik. Ne próbáljon meg egy férfi sem kielégíteni egy ilyet, nem fog menni. Tudjátok hogy szól a mondás: bármilyen gyönyörű a nő, valaki valahol baromira unja dugni.

 

 

 

Molnár Dorka // thesense.co

 

 

Mit utálnak a nők legjobban a férfiakban?
2014. április 30.
A cikk fordított verziója már publikálásra került, rendkívül sokan értettetek egyet, és természetesen voltak, akik ellenkeztetek is. Újból rámutatnék, hogy ez csak egy könnyed általánosítás, egy görbe tükör, és egy vidám lecke egyik nemről a másiknak.

 

tumblr_mqmnupAjpj1so8kp9o1_500

 

AZ UDVARIASSÁG HIÁNYA: A kötelező ajtónyitás óta eltelt pár laza erkölcsű évtized, így a békebeli úriemberek manapság leginkább a szegény baleknek vannak elkönyvelve. Ettől függetlenül persze az udvariasság nem halott, igény van bókokra, nehéz csomagjaink átvállalására, előretessékelésre, a törékeny kacsónk megfogására, amikor lelépünk valahonnan. Ezek azok az apróságok amik észrevétlenül sugallják, hogy egy olyan férfival van dolgunk, aki tisztel minket, bármennyire is banálisan hangzik ez így.

 

PROBLÉMA A BARÁTNŐINKKEL: Nem egészséges kapcsolati elvárás, hogy a férfi összebarátkozzon a barátnőinkkel, akik nyilván egyébként is mindig elfogult szakszervezetként, kórusban fogják a mi pártunkat fogni bármilyen konfliktus, vagy megcsúszás esetén, ellenben teljesen normális, hogy az ellenérzéseket magában tartsa az emberünk, bármennyire intenzívek is. A barátok a választott családunk, a szerelmünk pedig... a szerelmünk. Teljesen felesleges ebből olyan sárdobálást kreálni, aminek mi állunk a közepén, és védjük a szeretteinket egymás ellen.

 

PMS-TORTÚRA: Nagyjából gimnáziumban kezdett el vicces lenni a villámokat szóró szemű lányok 'Megjött Piroska?' és hasonlóan frenetikusan vicces hasonlatokkal való csesztetésre, de talán ideje felnőtt férfiként eljutni arra a pontra, hogy megpróbálj túllépni a szarkasztikus kommenteken, és racionálisan felfogni ezt a női fenomenont, mert minden hónapban aktuális. Hormonális, és kontrollálhatatlan. Folyton éhesek vagyunk, feszül a mellünk, görcsöl a hasunk, az arcbőrünk a horribilistől a katasztrofálisig skálát járja, néha véletlenszerűen elkezdünk sírni, és többnyire jellemzően minden irritál, idegesít, és amúgy is hagyj békén. Könnyű felismerni a jeleket, de ha nem megy, akkor számoljatok utána, és egy hétig kerüljétek a látótávolságba kerülést, és a vicceskedést, főleg ha meg szeretnétek őrizni a szemetek világát.

 

AGRESSZIÓ: Amíg a Hollywoodi filmekben álmaink férfija egy elsétálás közben odavetett laza félmondat előtt agyonver mindenkit, aki ránk mer nézni, ez a való életben sajnos nem így működik. Az agresszió semmire nem megoldás az önvédelmen kívül, annak pedig a nevében foglaltatik a hivatása. Nem így kell a férfiasságot bizonygatni, és párbajokat sem rendeznek már, álljatok ki szívetek hölgyéért minden létező verbális fegyverrel, amennyiben a helyzet valóban megkívánja, de ütni, majd a biztonságiak fogásában távozni, a rendőrségen ülni, vagy neadjisten benézni a felmérést, és szétveretni magad felesleges, rendkívül proli.

 

tumblr_n4jva8ZhK21qczeado1_500

 

TÚLSÁGOSAN DOMINÁNS: Azt hiszem kőbe véshetjük a tényt, hogy minden nő olyan férfira vágyik, aki mellett biztonságban érzi magát, és akire fel tud nézni. Kellemes járulék tud lenni, amikor szerelmünk döntésképes, és ha nem is technikailag, de elméletben képes irányítani egy kapcsolatot. Ellenben a bizonytalan, és önértékelési zavaros nők hajlamosak olyannyira behódolni, hogy nem lépnek fel az ellen, hogy megmondják nekik mit csinálhatnak, mit viseljenek, mivel foglalkozzanak, merre mehetnek, kivel, és mikor. Uraim, ne éljetek vissza az évezredek során kialakult hímsovinizmussal!

 

FÉLTÉKENY A BARÁTOKRA: Egy jól működő kapcsolatban mindenkinek szabad légzést biztosító tere van, ami azt jelenti, hogy még megosztott baráti társaság esetén is bizony előfordulnak egymás nélkül töltött esték, vacsorák, programok, napok, vagy akár nyaralások is. A 'Miért nem velem vagy inkább?' és a 'Mert soha nem hívsz el, ha a barátaiddal találkozol...' vázlatú beszélgetések egyenes út afelé, hogy még többet legyünk a barátainkkal, mert addig sem fojtogatnak. Arról nem beszélve, hogy semmi ok nincs féltékenységre akkor sem, ha netalántán hímnemű barátokkal is rendelkezünk. Bizalom, bizalom, bizalom.

 

SZELEKTÍV HALLÁS: Azzal tisztában vagyunk, hogy a férfiak képtelenek több dologgal egyszerre foglalkozni, ez tudományos tény. De az, hogy képesek kizárni a fejükből a hangunkat, és bizonyos mondatfoszlányokat, gondolatmeneteket, vagy komplett monológokat, az baromi bosszantó tud lenni.

 

ELKÖTELEZŐDÉSI PROBLÉMÁK: Ez a kifejezés elég absztrakt, de pontosan nem arról szól, amiről gondolnánk. A 'bonyolult' kapcsolatok megfejtése hihetetlenül egyszerű, nem mi vagyunk, aki mellett meg tudna állapodni, ezért szólnak a mesék arról, hogy ő magányos farkas / képtelen kapcsolatban élni / most nem tudja lekötni magát / a munkára kell koncentrálnia. Igen, generációk óta tanítják a női magazinok a férfiviselkedés eme szélsőséges megtestesülésének megfejtését, hogy hogyan tudnád mégis elcsavarni a fejét, de miért is tennéd? A Hank Moody-féle notórius szociopata antimonogámok egy másik történet, amit igyekezzünk elkerülni.

 

tumblr_n4ku044PTL1rewsexo1_500

 

ÉRZELMI TERROR: 'Ha szeretsz, akkor megteszed/nem teszed.' - Tessék, mi van? A két ember között fennálló szoros viszonyra való bármilyen utalás szimpla manipuláció, aminek semmi helye nincs. Ha szeretsz, akkor érvelj, és beszéljünk róla.

 

PÉNZ ÉS HATALOM: Nem tudom kinél milyen komplexusokból, vagy gyermekkori traumákból adódik össze a pénz fetisizálása. Ez nem minden sikeres férfi ismérve, ez a kifejezetten szélsőséges Wolf of Wall Street effektus, amikor soha nem elég, és mindent hajlandóak feláldozni érte, a családot és a szerelmet is. A pénz biztosan nem takar be ha fázol, nem néz szerelmesen a szemedbe, nem tart egészségesen, és nem lesz a hűséges társad, amikor megöregszel.

 

ÁPOLTSÁG: A személyes higiénia és alapvető igényszint alulértékelt dolog tud lenni. A tiszta körmök, frissen nyírt arcszőrzet, fodrász, legalább napi egy zuhany, dezodor, parfüm, és tiszta ruhák. Baromi kínos élmény egy harmadszorra viselt póló mellkasára hajtani a fejed, arról nem beszélve, (NSFW) hogy ott lent is illik rendben és tisztán tartani a dolgokat, különben nem lesz kedve senkinek látogatni.

 

DEFENZÍV-OFFENZÍV: A bizonyos passzív-agresszív férfitípus, aki minden két sor közé beleolvas valamit, és mindent magára vesz, azt is ami soha meg sem fordult a fejünkben, csak az övében csírázik komplexusként. Mivel nincs fogás a fantáziájában játszódó beszélgetésben, ezért védekezésből támadni kezd, felráncigál és apró darabokra szedi minden hibádat, és mindent amikor valaha rossz döntést hoztál, ami végtelenített vitákhoz vezet. Hacsak nem vagy elég stabil és kiegyensúlyozott, hogy megváltozzon melletted, akkor menekülj!

 

tumblr_n4np8pRK5t1qlob0ro1_500

 

IGAZÍTÁS: Tudom, ismétlem tudom, hogy a csomag helyretétele elkerülhetetlen és természetes. El sem tudom képzelni milyen kellemetlen lehet egy mindenhova becsípődő, csúszó, ugráló dolog a lábaim között, ezért inkább bele se gondolok. Ellenben felhívnám a figyelmet egy rendkívül fontos faktorra: diszkréció. Még kettesben sem annyira privát az atmoszféra, hogy folyamatosan húzogasd, vakargasd, igazítgasd, vagy fogdosd. Fúj.

 

NULLA MOTIVÁCIÓ: Nem elvárás a Donald Trump-féle motiváció az életben, de nem árt. A munkában, sportban, és hobbikban való sikeresség rendkívül sok energiát, önbizalmat, és kielégülést hoz az élet különböző területein, legyen az kommunikáció, anyagiak, vagy kreativitás. Egy kidobott horgonyként, jövőkép és ambíció nélkül tengődő férfi demotiváló energiavámpír, aki soha nem lesz boldog, és akiről neked kell gondoskodnod, ami valami részedről fennálló anyai komplexust jelez.

 

A KOMMUNIKÁCIÓ HIÁNYA: Ritka madár az a férfi, aki képes kifejezni az érzelmeit, hát még az aki rendszeresen beszél is róluk. Nincs szükség női mélységekre (mert akkor soha nem lenne csend), de egy működő kapcsolathoz hozzátartozik a felmerülő apró, avagy komoly problémák konstant kezelése, és a gondolatok megosztása.

 

SZEXELVÁRÁSOK: A férfiak összemérhetetlenül jobban szexközpontúak a nőknél, és mivel a fejük mérvadó részében ez a bizonyos piros neon villog, ezért képtelenek a természetes ösztönöket elnyomni, és egy kapcsolaton belül is sokkal nagyobb hangsúlyt fognak fektetni az egészséges szexuális élet fontosságára. Ellenben hajlamosak elfelejteni, hogy ez két emberes sport, és igényeiket elvárásokként, vagy érzelmi zsarolásként kommunikálják, ami egy nőben borzasztóan hamar bizalomhiányhoz, görcsöléshez, és komplexusokhoz vezet, ami viszont elkerülhetetlenül 'Fáj a fejem...' kifogásokhoz, és még kevesebb szexhez. Óvatosan.

 

tumblr_n4k56miFO81r5mdt3o1_500

 

MEMÓRIAZAVAR: Igen, utáljuk hogy hajlamosak mindent elfelejteni, de együtt kell élnünk vele. Ez pont ugyanaz, mint a szelektív hallás, tudat alatt választják ki, hogy mire akarnak emlékezni, és ennek többnyire nem részei a mi melltartóméretünk, a konyhai törlőkendő pontos típusa, vagy az első csókunk dátuma.

 

KISZÁMÍTHATÓSÁG: Jó dolog, amikor egy férfi kicsit beleszokott a kapcsolatba, és kiszámíthatóvá válik. Tudjuk mit szeretne vacsorára, tudjuk mikor kell egyedül hagyni, tudjuk milyen programokat utál, és tudjuk minek örülne a születésnapjára. Ellenben éles a határvonal a kiszámítható és a kiszámíthatóan unalmas között, senki nem vágyik arra, hogy egy olyan ember mellett öregedjen meg, aki minden reggel 7-kor vonul be a fürdőszobába az újságjával, minden évfordulón ugyanoda visz, csak egy helyen hajlandó nyaralni, és képtelen megválni a 15 éves kedvenc ingeitől.

 

KICSINYESSÉG: Természetesen fontos dolog büdzsétudatosan létezni, de filléreskedni kínos és taszító. Néhány szituáció - főleg a szíved hölgyével kapcsolatban - igenis megérdemel nagyvonalúságot, még ha amúgy nem is hiszel a materiális szellem uralkodásában. Néha el kell vinni egy pofátlanul drága vacsorára, mert élményt ajándékozol neki, és néha a drágább pár cipőt kell választani, mert igényes, és sokkal tovább bírja.

 

BROS BEFORE HOS: Az a bizonyos kicsavartan bizarr szituáció, amikor kiderül, hogy a férfi teljes metamorfózison megy át, amint a haverjai közé kerül. Ordít, fingik, nyerít, előadja magát, fura szlenget használ, viccet csinál belőled előttük, vagy rasszista poénokon röhög, amikor otthon egészségesen és imádnivalóan fura csak. Ennek a kis százaléka is elég egy teljes kiábránduláshoz, így érdemes az első jelre diszkréten távozni, és soha többet nem beszélni erről.

 

A 'MIT UTÁLNAK A FÉRFIAK A LEGJOBBAN A NŐKBEN?' CÍMŰ CIKKÉRT KATTINTS IDE!

 

 

Molnár Dorka // thesense.co