Payday Loans

Keresés

A legújabb

Önellátó hálózat PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2014. február 19. szerda, 17:16
Létünkért közösség



Létünkért közösség. Segíts magadon! Mi is megsegítünk!

 

Létünkért Szociális Szövetkezet - Keressük azokat a tagokat, akik szeretnének önellátó hálózatunk tagjává válni, szeretnének tisztességes mellék-keresethez vagy fő bevételhez jutni! Kérjük, figyelmesen olvasd végig az alábbiakat! A Létünkért Szociális Szövetkezet azért jött létre, hogy igazi közösséggé alakulva tagjainkkal elinduljunk az önellátó közösséggé válás útján, amelyben az élet valamennyi területén segítjük egymást.  A szövetkezettel együtt mindezt az Életért, a Földért, az Egészségért Alapítvány és a Pozitív Nulla KFT hármas egysége működteti.

Mit kínál a szövetkezet?

Első körben bio-reform élelmiszereket kínál tagjainak a lehető legkedvezőbb áron. A KFT gyártókkal és beszállítókkal kötött megállapodása értelmében a nagy- és kiskereskedelmi lánc kikapcsolásával juttatjuk el az élelmiszereket közvetlenül a felhasználókhoz. Vannak saját gyártású termékeink is. A felhasználók lehetnek magánszemélyek és éttermek, vagy ételkiszállítással foglalkozó egységek is.

Listás, állandó termékeinkhez bárki hozzájuthat a szövetkezeten kívül is, ám sokkal előnyösebb, ha a felhasználók belépnek a Létünkért Szociális Szövetkezet Életmód Klubjába, mert attól kezdve nem csupán kedvezményekben részesülnek, de egyéb lehetőségek is adódnak.

 

 

Lehetőségek a szövetkezet tagjai részére

A szövetkezethez való csatlakozás lehetősége adott magánszemélyek és önkormányzatok részére. A szövetkezeten belül kialakítottunk egy úgynevezett kredit-rendszert, amelyben 1 kredit 1 forint értéket képvisel.

Az Életmód Klub tagsági díja magánszemélyek részére 2000 kredit, éttermek részére 5000 kredit havonta. Ezekre az összegekre azért van szükség, mert a termékek árát úgy alakítottuk ki, hogy azokon nincs haszon, ám a rendszert valamiből fenn kell tartani, fejlesztéseket kell eszközölni.

A befizetett tagdíj után a tagok automatikusan 30 százalék kedvezményben részesülnek valamennyi termékünkből és szolgáltatásból. Értelemszerűen a feltüntetett listaárból jön le ez az összeg.

Mint már említettük, első körben bio-reform élelmiszereket juttatunk el magánszemélyek és éttermek részére bárhová az ország területén. Nem tagoknak listaáron, tagjainknak 30 százalékkal olcsóbban – ez később akár 50 százalék is lehet majd.

Folyamatosan növekvő rendszerünkben először mindenki 1-es szintű tag. Ez azt jelenti, hogy önmagát, valamint családját látja el rendszerünkből.

Célunk azonban, hogy egy-egy kisebb vagy nagyobb területen 10-es, 100-as vagy 1000-es ellátó pontok alakuljanak ki, hogy az elosztás olcsóbban, gyorsabban és gördülékenyebben működhessen.

A 10-es pontok az 1-es felhasználókból lesznek, akik néhány további vásárlóval vagy családdal összeállva közösen adják le rendelésüket.

Dolgozz velünk!

A cél, hogy a 10-esekbol 100-asok váljanak, mert innentől kezdve ők már nem csupán egy szűk körben felelnek az elosztásért, hanem az adott területen elláthatnak akár 80-100 családot és éttermeket is. Egy 10-es pont 200 főnél több tagot nem szolgálhat ki.

Természetesen a rendszert úgy alakítottuk ki, hogy aki nem dolgozik benne, ne részesüljön javadalmazásban, viszont aki tesz másokért, az tisztességes viszonzást is kapjon érte.

Éppen ezért a 100-asok már több visszatérítést is kapnak munkájuk nyomán. Egyrészt a lebonyolított forgalom után 2 százalék jutalék illeti meg őket. Csoportjának létszámától függően a hozzá csatlakozott tagok havi kreditjének 25-50 százalékát is megkapják, valamint az általuk ellátott éttermek vagy ételkiszolgáló egységek havi tagdíjának az 50 százalékát. Amennyiben az adott területen a szállítást is végzi, a szállítási díj is őt illeti.

100-as ponttá válni nem csak az 1-es és 10-es lépcső végigjárásával lehet, hanem akár azonnali belépéssel is, ha a tag vállalja, hogy lakóhelye környékén maga mellé gyűjti a tagokat, valamint felkeresi az ott lévő éttermeket és ételkiszállítással foglalkozó egységeket.

100-as ponttá válhat ideálisan például egy-egy kisbolt, amely nem csak a klubtagoknak, hanem hagyományos vásárlóinak is értékesítheti a termékeket, nem okoz neki gondot a szállítás vagy raktározás és ezáltal bővítheti forgalmát.

Csak egy rövid fejszámolás: 10 tagként belépő és rendelő étterem, 20 egyéb tag és havi 200 ezer forintos forgalom már közel 40 ezer kredites mellékjövedelmet eredményezhet számára, de ez felfejleszthető akár odáig is, hogy ebből tisztességesen megéljen valaki.

A kreditek a szövetkezeten belül bármikor visszaválthatók forintra 90 százalékos áron, de 100 százalékban beválthatók szolgáltatásokra vagy árukra.

Amikor már egy-egy területen olyan sok 100-as pont lesz, hogy kell egy magasabb egység, amely ezeket kiszolgálja – például egy megyében -, létrejönnek majd az ezt a célt szolgáló 1000-es pontok is.

Valamennyi tagnak érdeke, hogy az önellátó hálózat folyamatosan bővüljön mind taglétszámban, mind termékek és szolgáltatások tekintetében.

 

 

A bio-reform élelmiszerek az első kockái ennek a hatalmas mozaiknak, amelyben a közvetlenül a gyártótól beszerzett, vagy magunk gyártotta termékek egy irányba áramlanak a felhasználókhoz.

A szövetkezeten belül szeretnénk a lehető legnagyobb mértékben bővülni. Már most lehetőség van arra, hogy különböző magánszemélyek, hazai cégek, termelők, gyártók és szolgáltatók belépjenek a rendszerbe.

Ha valaki kézműves termékeket gyárt, vagy például szappant főz, de nehezen találja meg felhasználóit, csatlakozzon a szövetkezethez, hiszen ez ingyenes. Így már azonnal elhelyezheti termékét vagy szolgáltatását rendszerünkben. Regisztráljon Életmód Klubunkba és az ott található javakhoz máris 30 százalék kedvezménnyel juthat hozzá. Váljon 100-as elosztó ponttá, és máris plusz jövedelemre tehet szert az elvégzett munkával – azzal, hogy kiszolgál másokat.

A szövetkezeten belül nem csak vállalkozóknak éri meg tagként részt venni. Sőt, leginkább magánszemélyként érdemes. Ha valakinek van otthon néhány gyümölcsfája, és időszakosan készít néhány üveg lekvárt, vagy befőttet, termel némi paradicsomot, hagymát, vagy burgonyát, behozhatja a rendszerbe, ha van feleslege. Nincs minimális elvárás, és a szövetkezet tagjai egymás között kreditekért, áruért vagy szolgáltatásért cserélhetik javaikat járulékmentesen.

Például Gizi néni a faluban eltett 100 üveg szilvalekvárt, de 50-et úgysem fog megenni vagy odaadni az unokáknak, akkor szól a családnak – vagy a család keresi meg őt -, hogy a maradék 50 kerüljön be a rendszerbe, mert valakiknek biztosan kelleni fog. Ha csak 400 kreditet kér üvegéért, máris 20 ezer kreditet keresett, amit 100 százalékban elkölthet máshol, vagy átválthatja 18 ezer forintra.

Ha valaki különböző szakmunkákhoz ért, vagy van egy kiadó nyaralója valahol, vagy bármilyen értéket tud adni a szövetkezet tagjainak, tegye be a közösbe, hátha valakinek éppen szüksége van rá!

Az egymás közti csereberén kívül lehetőség van önkéntes felajánlások közzétételére is, amelyet szintén megjelenítünk majd rendszerünkben. A közeljövőben szeretnénk olyan önellátó és a szövetkezetet ellátó vidéki közösségeket is kialakítani, ahol önkormányzatokkal vagy földtulajdonosokkal szövetkezve saját termelést indíthatunk be. Az ilyen közösségek élőhelyet, önellátást és megélhetést biztosítanak majd tagjainak. A havi tagdíj többek között emiatt is szükséges, hiszen kellő nagyságnál már a szövetkezet vehet földeket, beindíthat saját kis feldolgozó üzemeket. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Fontos, hogy a szövetkezet tagja a világon bárhol élő magyar állampolgár lehet! Tehát határon túli magyar állampolgárok is!

Amennyiben e lehetőség felkeltette érdeklődésedet, jelentkezz szövetkezetünkbe a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.
A jelentkezésbe mindenképpen írd bele elérhetőségeidet (mail, telefon), valamint azt, hogy melyik megyében, melyik településen élsz.

Továbbá írd meg, hogy csak a szövetkezet tagjává kívánsz-e válni (ez ingyenes), vagy szeretnél klub-taggá válni, hogy 30% kedvezménnyel juthass termékeinkhez (havi díja 2000 ft.), vagy szeretnél 100-as pontként tevékenyen részt venni a hálózat fejlesztésében – tagokat gyűjteni magad köré, éttermeket megkeresni, stb.. (ezt csak tagok tehetik – tagdíj havonta 2000 ft.)

 

Beszéljünk újra, a felmerülő kérdésekről!