Payday Loans

Keresés

A legújabb

A kendermag PDF Nyomtatás E-mail
Az anyaföldből növő fű, fa, virág
2013. október 28. hétfő, 19:35

NE a gyógyszeripar kasszáját gyarapítsd! Ismerd meg és használd a növényekbe kódolt ŐSI tudást!

A kendermag / Hempseed

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. 
Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták. Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak. 

Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak. Ma a kender a „tiltott város”. 

A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt. 

A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért, és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól. 

A kendermagolajban található zsírsavak: 
Omega-3 19% 
Omega-6 57% 
Omega-9 12% 
Palmitin 6% 
Stearin 2% 
Gamma-linolen 1.7% 
Egyéb 2.3%

Az Omega-3, Omega-6 zsírsav javítja a szív egészségét 
A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Tanulmányok bizonyítják, hogy az Omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását. 
Az Omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkenti az érfalak lerakódását, a vércukor szintet egyensúlyban tartja és segít helyreállítani az immunrendszert. 

A GLA (gamma-linolén sav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos izületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA használatával sikert értek el már agydaganatos betegek kezelése során is. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom kezelésére alkalmazzák. 
A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalória bevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken. 

A kendermagolaj fogyasztásának előnyei:
Kitűnő forrása az esszenciális zsírsavaknak (Omega-3, Omega-6 és GLA). Csökkenti a koleszterin szintet (LDL). Hatásosan csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a vérkeringést. Javítja a szervek működését, a test immunrendszerét. 
Emeli az energia- és az anyagcsere szintet. Enyhíti a menstruációs görcsöket Enyhíti az izületi gyulladással járó tüneteket.
Sportolás után segít az izmok regenerálásában Hatásos száraz bőr kezelésére, helyreállítja a hajszálakat.

A kendermagolaj egyszerű felhasználás módja:
Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele vagy egyszerűen kortyolgathatja.
A kendermagolaj tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni! 

Olvass róla még:

http://halcatraz.hu/2013/02/06/varazslatos-kendermag/

LAST_UPDATED2