Payday Loans

Keresés

A legújabb

A virágpor PDF Nyomtatás E-mail
Jó és rossz evés-ivás, vendégség
2013. október 27. vasárnap, 17:30

A VIRÁGPOR HATÁSAI

A virágpor, mint természetes táplálék

A legfőbb hatások felsorolásszerűen:

  • immun- és szervezeterősítő, magas ásványi anyag tartalom (jön a téli időszak!)
  • keringési zavarokra
  • emésztési zavarokra, gyomorkarbantartó
  • cukorbetegség ellen
  • nemi vágykeltő, impotencia ellen, prosztata panaszokra
  • depresszió ellen, idegnyugtató

​Mielőtt tovább olvasnád:

Ha szeretnél többet tudni egyéb méhészeti termékek és mézek lehetséges hatásairól, akkor elküldjük neked ingyenesen

"A mézek hatásai" táblázatunkat,
amely kettő A3-as oldalon gyorsan áttekinthetően megismertet
34 féle méz +3 "méhtermék" (köztük a virágpor is) 115 féle egészségmegőrző és gyógyító hatásával.

Hogy mindig kéznél legyen a természetes segítség...

Kérd most itt!

E-mail címem:*
Keresztnevem:*
Vezetéknevem:

Mi is a virágpor?

A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az aranysárgától a sötétbarnáig változik, de lehetnek benne fekete szemcsék is. Íze édes, illatos, jellegzetes szagú.

A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, közöttük a nélkülözhetetlen aminosavakat: hisztidint, triptofánt, metiomint, leucint, lizint, lubaminsavat, cisztint stb. is. A virágpor a 22 aminosav közül 20-at tartalmaz. Számítások és összehasonlítások alapján ma már bizonyított, hogy a virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint fél kilogramm marhahús vagy 7 tojás, vagyis két csapott kiskanál (30 gramm) virágporral a felnőtt emberi szervezet napi aminosav szükséglete fedezhető.

Jelentős mértékben tartalmazza főleg a „B” csoporthoz tartozó vitaminokat is: riboflavint (G vitamin), pridoxint (B6 vitamin), tiamint (B1 vitamin), nikotinsavamidot, pantotensavat, valamint kevesebb „C” és „A” provitamint, folsavat és „P” vitamint.

Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz - vas, réz, kén, nátrium, kálium, kálcium, magnézium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, kobalt, lítium. Enzimjei közül a foszfáteazet, az amilázet és az intervázet kell megemlíteni. A lipidikus anyagok közül jelentősebb a cholesterol és a különböző zsírsavak, a szénhidrátok közül a monoszaharidok: a szőlő-, és a gyümölcscukor.

Miért virágpor?

A virágpor nem gyógyszer, de aki fogyasztja, egy csodálatos gyógyulás lehetőségét ismerheti meg.

Az orvosokat a világon mindenütt, egyre jobban aggasztják a gyógyszerek negatív mellékhatásai, ezért mind nagyobb mértékben térnek vissza a természethez és a tudományos eszközök igénybevételével újra értékelik a régi gyógyszereket.

Ma egyre gyakrabban ajánlják a virágport, mert természetes alkotóelemeit az emberi szervezet közvetlenül hasznosítja.

A virágpor közel fele emészthető fehérje. Teljes növényi étrenden élők számára szinte kötelező, hiszen pótolja - a vegetáriánusonál sokszor tapasztalható helytelen étkezésből kimaradó - fehérjéket.

Gyógyhatásai

A fehérje táplálkozási zavaroknál, májbántalmaknál, emésztési zavaroknál mint étvágygerjesztő és serkentő, valamint vérszegénységnél ajánlják. Idült fehérje leromlásoknál, mint májgyulladáslelki és testi kimerültség eseteinél, lábadozó betegeknél.

A  virágpor nem csodaszer (akár annak is nevezhetnénk), de kedvezően hat az emésztőszervekre, a bélmüködésre, hozzájárulhat az idegbajok, pszichikai depressziók, dülmirigy-bántalmak, cukorbajleküzdéséhez, és elvesztett férfiasság visszaszerzéséhez.

Hatékony gyengeség, alultápláltság,  immungyengeség esetén, szabályozza az emésztést - hatásos étvágytalanság, hasmenés és székrekedés esetén is - , segít májpanaszok, serkenti az anyagcsere folyamatokat és a belső elválasztású mirigyek működését, elősegíti a vérképzést, csökkenti akolleszterinszintet, erősíti a szívizmot, segít a méregtelenítésben.

A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz ,melynek mintegy 20%-a telítettlen,és egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést. Így ezután a virágpor és a méz együttes fogyasztásával -ahogy a méh is táplálkozik- a zsírok a mézben lévő szénhidrátokkal és cukrokkal együtt égnek el.

A virágpor gyomor és bélbántalmaknál, különösen vastagbélgyulladásnál, hasmenésnél, székrekedésnél, igen jótékony hatású.

De pl. súlyos, idült székrekedést , aranyeret, melyeknél sok esetben a szokványos gyógyszerek hatástalanoknak bizonyultak, virágporral gyógyították meg.

A légzőszervek bántalmainál, (hörghurut, légcsőhurut, asztma) is pozitív hatást vált ki.

Franciaországban az influenza járvány idején védőgyógyszerként, megelőzésre használják!

Hasonlóképpen sikeresen használható idegességmagas vérnyomás, vérszegénység, köszvény gyógykezelésére is és az agyvérzés megelőzésére.

Guemes Diaz F. az Apiacta 1975. évi 1. számában a prosztata panaszokban szenvedő betegeknek ajánlja a virágporkezelést. Az általuk kezelt betegeknél 90 %-os sikert értek el, s erősen ajánlják, hogy ezt a gyógymódot vegyék fel az orvosi gyakorlatba.

Hogyan fogyasszuk?

Mézzel 1:1 és 1:2 arányban kevert virágport meglehetősen jó eredménnyel használták az ideg- és az endokrin mirigy rendszer szabálytalan működése és magas vérnyomás esetében is.

Napi adagja 10-20 gramm, 2-3x1 kiskanál, lehetőleg étkezés előtt.

A virágport az emberi szervezet könnyen hasznosítja, egyedül, de főként mézzel vegyítve, vagy kevés vízbe, gyümölcslébe, joghurtba keverve fogyaszthatjuk,de inkább az utóbbi javasolt. A virágpor az emberi szervezetet a természet nyújtotta legjobb anyagokhoz juttatja. Gondoljunk csak egy dologra: a virágporral etetett méhálcák hat nap alatt testsúlyuk 1500-szorosára növekszenek.

A virágport száraz helyen, jól zárodó edényben, vagy zacskóban kell tárolni.

Ha idáig eljutottál és szeretnéd megismerni sok-sok méz hatását is, akkor (ha még nem tetted) kérd ingyenes táblázatunkat!

+

 

  1. A Virágpor és gyógyhatása - Virágpor Öregedésgátló

    viragpor.mehpempo.hu/
    Translate this page
    Minden pollen, minden virágpor egyedülálló a világon, olyan, mint a virág digitális lenyomata, és csak azt a virágfajt jellemzi. Minden szem egy biológiai egység,
  2. A Virágpor keletkezése - A Virágpor begyűjtése

    viragpor.mehpempo.hu/viragpor-begyujtes/
    Translate this page
    A Virágpor keletkezése. A gyűjtögető méh mindig egy virágfajra száll, és egy ...
  3. A Virágpor protein koncentrátum, 22-ből 20 aminosav benne van

    viragpor.mehpempo.hu/protein/
    Translate this page
    Virágpor rendelés » Itt rendelhet virágport. Protein koncentrátum A Virágpor ...
  4. Javasolt Virágpor kúra - Évente 3-4 Virágpor kúra

    viragpor.mehpempo.hu/viragpor/
    Translate this page
    Javasolt virágpor kúra. A virágporalapú kúrát bármikor lehet, de sokan például ...
  5. Virágpor - Wikipédia

    hu.wikipedia.org/wiki/Virágpor
    Translate this page
    A virágpor (pollen) a virágos növények szaporodása során a megporzásban szerepet játszó, a harasztok mikrospóráival homológ finom por, bioaeroszol (neve ...
  6. A virágpor hatásai - Mézbarlang

    www.mezbarlang.hu/a_viragpor_hatasa
    Translate this page
    A virágpor jótékony hatásai, fogyasztása. ... 34 féle méz +3 "méhtermék" (köztük a virágpor is) 115 féle egészségmegőrző és gyógyító hatásával. Hogy mindig ...
  7. Virágpor - OMME

    omme.hu/mezinfo/index.php?option=com...
    Translate this page
    A virágpor (pollen). A virágpor a növények hímivarsejt, amely a virág bibéjén keresztülhatolva, a magházban lévő nőivarsejttel egyesülve kiváltja a mag, ...
  8. A virágpor hatásai - Gyógyulás virágporral

    www.nyersviragpor.hu/hatasai/
    Translate this page
    A virágpor hatása a szervezetre, cukorszint csökkentés és fogyókúra virágporral, idős korban és gyermekeknek virágport, máj és epeműködésre illetve ...
  9. A virágporról - A méz a természet ajándéka

    termeloimez.eu/index.php?option=com...id...
    Translate this page
    A VIRÁGPOR a természet egyik csodálatos ajándéka, akárcsak a MÉZ és a PROPOLISZ. A VIRÁGPORNAK a növények megtermékenyítéséhez szükséges, ...
  10. A nyers virágpor jótékony egészségügyi hatásai | Femcafe

    www.femcafe.hu/.../a-nyers-viragpor-jotekony-egeszs...
    Translate this page
    Apr 22, 2013 - A különböző természetes gyógymódok és élelmiszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban. Ebbe a csoportba tartozik a ...

 

 

LAST_UPDATED2