Payday Loans

Keresés

A legújabb

amdg.betiltva.com PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 25. csütörtök, 14:41

A.M.D.G.

Ad maiorem Dei gloriam

 

http://amdg.betiltva.com/

 

Isten hozta!

Napjaink társadalma válságban van. Nemcsak fizikailag sodródott az összeomlás szélére a háborúk, forradalmak, természeti katasztrófák és a tudatos környezetszennyezés által, hanem spirituálisan is végnapjait éli.

Soha nem látott mértékű az Istentől való eltávolodás. Atomizálódó társadalom, egymástól és a természettől elhidegült, törtető emberek, felfelé ívelő bűnözési statisztikák, új hidegháborús fegyverkezési hullám, gyűlölködő, szándékosan háborúkat provokáló országok és titkos társaságok a fizikai síkon, míg sátánista szubkulturális irányzatok, kirekesztő, politizáló szekták, agresszíven terjeszkedő vallások, a legveszélyesebb szellemi baktériumokat kitenyésztő és terjesztő izmusok, „haladószelleműnek” beállított liberális világrombolás, minden ősi tradíciót lerontó multikulturalizmus és kozmopolitizmus a szellemiek terén…

Jellemző tünete még korunknak a fiatalság erkölcs nélküli „modern” életstílusa, mely a szórakozásközpontúságon túl semmiféle hagyományt nem ápol, őseit nem tiszteli, kultúráját nem becsüli. Mindezek együttes eredménye az az erkölcsi-szellemi nihilizmus, melynek ilyen szintű elterjedéséért egyik legnagyobb felelős a mértékét veszített média, mely a csatornák szennyét olyan elementáris erővel önti ránk, hogy még olyan tartópillérként szolgáló intézményeket is alámosni látszik, mint az Anyaszentegyház.

Mondhatnánk: tombol a Sátán.

Azon kevesek, akikben még szunnyad a transzcendens, a valódi spiritualitás utáni vágy, azokat a sötétben botorkálva többnyire valamelyik szekta szippantja magába és tömi tele a fejüket hamis Isten- és világképpel. Az Egyház pedig, mintha lebénult volna; nem megy sem elébük, utat mutatni számukra és nem megy az eltévedt bárányok után sem…

Válság van. Hol vannak manapság a Prohászka Ottokárok, a Bangha Bélák, hol van az az izzó lelkület, azok a szenvedélyes beszédek és könyvek, melyek annyira jellemezték a két háború között reneszánszát élő magyarországi katolicizmust?

A magunk szerény módján ugyan, de szeretnénk lámpást, pajzsot és kardot adni mindenki kezébe, ki aggódva figyeli a nemzet szellemi-erkölcsi romlását, és egy emelkedett keresztény öntudat hiányát.

Oldalunk életre hívásával több célunk is van:

Megismertetni olvasóinkkal olyan hitvédelmi és teológiai munkákat, melyek szellemiségét átérezve lelkesedést adnak és hitüket megerősítik általuk.

Felvértezni az Egyház és a hit elleni támadásokkal szemben, valamint szellemi fegyvert és támaszt biztosítani a további küzdelmekhez.

Főleg a II. Vatikáni Zsinat előtt megjelent munkák újraközlésére vállalkozunk, melyek egykoron hívek tízezreinél forogtak közkézen, mára azonban jórészt a feledés homályába merültek. Különös tekintettel két igen homályos sarokpontra: az Egyház és a zsidóság valamint – kisebb mértékben – az újpogányság újabb térnyerése miatt – az Egyház és a nemzetiszocializmus viszonyára.

Írásaink korábbra datált részei már megjelentek a Betiltva.com Tiltott könyvek részlegében, de különválasztásukkal és egy csokorba gyűjtésükkel átláthatóbb képet tudunk biztosítani.

Tiszteletünk jeléül folyamatosan újraközöljük a nemrég eltávozott Tudós-Takács János összegyűjtött teológiai és filozófiai tanulmányait, melyekért köszönet illeti a jogutódokat, akik engedélyezték számunkra a publikálásukat.

Végezetül, testvérek, erősödjetek meg az Úrban az Ő erejének hatalmából.
Öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög cselvetései ellen.
Mert nem a test és a vér ellen kell tusakodnunk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok ellen, ennek a sötétségnek világkormányzói ellen, a gonoszságnak égi magasságokban levő szellemei ellen.
Ef. 6. 10-12.

 

 

 

Az amdg.betiltva.com adatbázisába az oldal adminisztrátorai által gépelt vagy digitalizált, vagy azamdg.betiltva.com olvasóközönsége által beküldött kiadványok kerülnek be, melyek adminisztrátori jóváhagyás után válnak olvashatóvá mindenki számára.

Az amdg.betiltva.com adminisztrátorai törekednek az általuk digitalizált kiadványok forma- és szöveghűségére. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a feldolgozás során az elavult helyesírási szabályokkal írott, vagy hibásan nyomtatott szövegrészeket a jelenlegi helyesírási szabályoknak megfelelően módosítják.

Az amdg.betiltva.com adminisztrátorai nem vállalnak felelősséget az olvasók által beküldött digitális dokumentumok eredetivel történő tartalmi és formai egyezéséért.

Nincs tudomásunk arról, hogy az itt található publikációk szerzői jogvédelem alatt állnának, vagy azoknak elektronikus rendszerekben történő tárolása tilos lenne. Amennyiben hiteles bizonyítást nyer, hogy az adott anyag jogvédett; töröljük a honlapról.

A honlapon található írásokért minden esetben a szerzőjük a felelős, azok az oldal szerkesztőinek véleményével nem feltétlenül egyeznek meg.

Az itt olvasható írások magáncélra szabadon átvehetők, másolhatók, nyomtathatók, menthetők vagy egyéb módon felhasználhatók.

A tartalmat a forrás feltüntetésével (http://amdg.betiltva.com) átvehetik azon nyomtatott sajtótermékekis, melyek kereskedelmi forgalomban, anyagi ellenszolgáltatás fejében jelennek meg – még ha csak önköltségi áron is.

A tartalmat a forrás vagy a hivatkozás feltüntetésével (http://amdg.betiltva.com vagyhttp://amdg.betiltva.com) átvehetik elektronikus sajtótermékek is.

Szerkesztőink nem kapnak anyagi támogatást egyetlen alapítványtól vagy szervezettől sem, ezért kérjük, hogy oldalunk címének megjelölésével tisztelje meg munkánkat!


Kapcsolat: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

LAST_UPDATED2