Payday Loans

Keresés

A legújabb

ORBÁNCFŰ PDF Nyomtatás E-mail
Az anyaföldből növő fű, fa, virág
2013. április 04. csütörtök, 17:57
ORBÁNCFŰ

Ideg- és immunrendszer erősítő, nyugtató, gyomoridegre, depresszió ellen használható. Vérhígító szedése mellett nem ajánlott. Virágzáskor a föld feletti hajtásokat gyűjtjük. Olaja kiváló sebgyógyító hatású. Már nem vérző műtéti hegekre, égési sebekre lehet kenni. A bőr megújuló képességét segíti. Mellciszta esetén a cisztához közeli bőrfelületet kell bekenni vele naponta többször. Az orbáncfű fényérzékenységet okoz, ezért a kezelt bőrfelületet óvni kell a közvetlen napfénytől.

Forrás: http://gyorgytea.hu/gyogynovenyek-betegsegekre/orbancfu-hypericum-perforatum

Bővebben:

A közönséges orbáncfű (hypericum perforatum) valóban csodákra képes gyógynövény: teáját immunerősítésre adják még AIDS-es betegeknek is, valamint nyugtatónak és idegrendszer erősítőnek a depresszióban szenvedőknek.

Mint nevében is benne van, orbáncra, azaz fertőzéses sebekre kiválóan alkalmas, külsődleges kezelésre. A teájából készült főzettel kell kenegetni a sebet, s mellé belsőleg is fogyasztani a teát.

Idegnyugtatóként esténként egy csészével kell meginni belőle 6 héten keresztül. Álmatlanság esetén úgyszintén este ajánlott a fogyasztása. Egy csésze teához forrázzanak le egy csapott evőkanál teafüvet 2,5 dl vízzel, hagyják állni 15 percig, szűrjék le, és frissen igyák meg.

Az orbáncfűből készült olajjal égési sebeket, nap által okozott leégést lehet kezelni. Mellben található jóindulatú csomó is kezelhető vele: a csomókat gyengéden be kell dörzsölni az olajjal egészen a hónaljban található mirigyekig. Diagnózisért mindenképp forduljanak szakorvoshoz, a rosszindulatú melldaganat is gyógyítható, ha időben felismerik és kezelik!

Gyomoridegességből származó savtúltengés és reflux esetén is sikerrel használható az orbáncfű teája. Esténként egy csészével kell ilyenkor is meginni belőle 6 héten keresztül, napközben pedig egy csésze fehér akácvirág teával kell kiegészíteni a kúrát. A 6 hét letelte után az akácvirág teát továbbra is ihatják heti 1-2 csészével. Az orbáncfű fogyasztását minden 6 hetes kúra után, 6 hétig szüneteltetni kell, mert nagyon erős hatású gyógynövény.

Gyomor- és bélfekélyt, magas vérnyomást, emésztési zavarokat, vese- és epebántalmakat is kezelnek vele. Ilyenkor a tünetek megszűnéséig kell inni teáját, de egyhuzamban semmiképp sem tovább 6 hétnél.

Vegyük figyelembe, hogy lassítja a szívgyógyszerek felszívódását, nem tanácsos vérhígítókkal együtt alkalmazni. Csökkenti a fogamzásgátlók hatékonyságát is. Használatával kapcsolatban mindenképp kérjék ki hozzáértő szakember véleményét, aki ismeri a helyes alkalmazás módját!

Forrás: http://www.paramedica.hu/200909/03_termeszet1/index.htm

orbáncfű