Payday Loans

Keresés

A legújabb

Körkapcsolásos konferencia a Szabad Európa Rádión PDF Nyomtatás E-mail
Jövőrontó közelmúlt

Körkapcsolásos konferencia a Szabad Európa Rádión

Múlt év december 30-án jelentettük, hogy Zsille Zoltán kezdeményezésére a különböző „alternatív csoportosulások” képviselői egy „körtelefonos konferencia” megtartását határozták el, melyet a SZER élő adásban közvetített volna.

Újabb információ szerint az eredetileg tervezett élő körkapcsolásos módszert technikai okok miatt nem tudták megvalósítani, így a műsor alapját képező beszélgetéseket magnetofonon rögzítették. Ennek során az interjúalanyok arról nyilatkoztak, hogy hogyan értékelik az 1988-as év magyarországi belpolitikai eseményeit, ezen belül az alternatív politikai csoportosulások tevékenységét, a hatalommal kialakult viszonyát, továbbá mit várnak az 1989-es évtől. Az alternatív csoportok szinte teljes skáláját átfogó, mintegy 40-45 személlyel folytatott beszélgetések egy része január 8-án, „Műsor a munka világából” címmel került a SZER adásába.

A jelzett témában a többi közt az alábbi személyekkel készült interjú: Molnár Tamás, Pálinkás Róbert, Philipp Tibor, Deutsch Tamás, Bognár Mikolta, Braun Róbert, Eörsi István, Mécs Imre, Őry Csaba, Pákh Tibor, Szekeres László, Bercsi János, Nagy Jenő, Kőszeg Ferenc, Vargha János, Gadó György, Babus Endre, Makk Károly, Bába Iván stb.

A szervezők szerint igen jelentős anyag gyűlt össze és azon túl, hogy a SZER adásaiban a beszélgetések egy részét további műsorokban is szerepeltetni kívánják, tervezik, hogy az interjúk teljes anyagát könyv formájában megjelentetik.

Az információ forrása megbízható, ellenőrzött; tartalma részben ellenőrzött.

Intézkedés:

- tovább pontosítják az információkat;

- hasznosítják a tájékoztató munkában;

- a kapcsolódó ügyekben folytatják az ellenőrzést.

/III/III/