Payday Loans

Keresés

A legújabb

Váraljai élelmiszer PDF Nyomtatás E-mail
Jó és rossz evés-ivás, vendégség
2013. január 23. szerda, 08:58

Méhészetünk és mézeink

Harmonikus ízű, világos színű akác, a sötétebb, dominánsan napraforgót tartalmazó virágméz, a krémes és lágy állagú repce krém, az illatos, erőteljes ízű hárs, a sötétbarna, enyhén kesernyés, különleges gesztenye, és a fűszeres, zamatos selyemfű méz...

 


A magyar
fűszercsalád

A Váraljai Fűszerek az országban kapható legjobb minőségű fűszerek, igényes üveg csomagolásban. Gondosan ügyelünk arra, hogy termékeinkben élvezhetőek legyen a frissen szedett fűszerben található ízek, illatok és aromák.

 

 


Édesburgonya,
azaz batáta

Magyarország dél-keleti részében Ásotthalmon több mint húsz éve foglalkozunk a batáta, magyar nevén az édesburgonya termesztésével. Ebben a térségben a talaj szerkezete, és a különleges mikroklíma lehetővé teszi, hogy ezt a trópusi növényt kitűnő minőségben termeszthessük.

 

 


Gasztroangyal,
batátával, mézzel, fűszerekkel

Egész családunkat lázba hozta a hír, hogy tanyánkon forgatják le a népszerű Gasztroangyal következő epizódját. Sütés-főzés, takarítás, hajvágás, kvad-fényesítés következett, na meg éjszakákon át tartó beszélgetés, ötletelés, mi hogyan lesz majd, s melyikőnk miről fog beszélni. Január elején volt a forgatás, ezért sokat fáztunk, de a felvételek szünetében mézes teával melegítettük fel magunkat. Édesapám bemutatta az ásotthalmi batátát, melyből finom ételeket is készítettünk, és arra is fény derült, hogy időnként Marcsi szállítja házhoz az édesburgonyát. Legalábbis a Tiszavirág Étterembe...A méhek téli életét nehéz izgalmasan bemutatni, s ha látni nem is sikerült belőlük sok mindent, a hangjukat azért hallatták. A fűszerkóstoló felvétele is sikeres volt, az operatőr kijelentheti, hogy friss koriander rajongó, a stáb többi tagja inkább a bazsalikomleveleket dézsmálta. Izgalmas nap volt, és mi büszkék vagyunk a végeredményre.

 

LAST_UPDATED2