Payday Loans

Keresés

A legújabb

Pedagógusok vagy csak pedofilek? - Botrányhősök krónikája PDF Nyomtatás E-mail
Boldog-boldogtalan emberek életminősége
2011. február 20. vasárnap, 08:17

 

Botrányhősök krónikája

Kétévente tűntek fel botrányhősök a suliban. Először Szövő Zoli menekült nyugdíjba, aki a diákok beadott étkezési pénzét sikkasztotta, majd eltotózta.  

Aztán Pocok tanár úr lett „híres” a verébavató bulin nyújtott alakításával. A fogyatékos gyerekeknek rendezett osztálydiszkón beszívott az ajándékba kapott konyaktól. A lányok, kihasználva bódult állapotát, felkérték táncolni, hogy nevetségessé tegyék; hiszen már járni is alig bírt. 

Az egyik hölgyválasznál Pocok tanár úr begerjedt és a nagyfarú Maja alsó domborulatait kezdte el simogatni tánc közben. Az osztály rá is csodálkozott a tanár úr különös masszázstechnikájára. Maja barátnője azonnal értesítette telefonon a kislány lovagját a „különlegesen” erotikus táncról. Ernő, aki egy túlkoros romasrác volt a Guszevból, már hónapok óta üldözte reménytelen szerelmével Maját. Amikor hírét vette, hogy az osztályfőnök taperolja szerelmét, azonnal összehívta bandáját. 

Aznap este öt fiatal állt lesben 23 óra után a Kispiac mögötti Hubertus vendéglőnél és kegyetlenül elverték a gyógypedagógiai diplomával rendelkező tanarat.

Másnap bevert szemekkel, eltört karral már képtelen volt bejönni tanítani. Hálósi igazgatót, aki profi módon megtanulta az iskolai botrányok lokalizálását, értesítették a bunyó hátteréről. Finoman és azonnal megszabadult Pocoktól. 

Ezután vették fel a koliba Szódási Miklóst, Mityku Ákos kedvencét. Különleges előéletéről kevesen tudtak. A nyírgorhányi általános iskola pedagógusai nagyon megkönnyebbültek, amikor megtudták, hogy a pályázatát iskolánk elfogadta.

Muszáj volt eljönnie. Igazgató barátja megbukott a választáson és már nem voltak haverok, akik tovább tudták volna zűrös ügyeit leplezni. Több nyolcadikos kislány tett panaszt, hogy tornagyakorlatoknál Szódási mindig ugyanazt a két testrészt fogdossa és a nemiséggel kapcsolatban cikizi őket kétértelmű célzásokkal. Igazgatójával – azaz ivócimborájával együtt – nevettek a maradi kollegák felháborodásán, amikor lyukas órákon átmentek néhány fröccsre a nyírgorhányi csehóba. Mikit néhányan képesek voltak pedofil testnevelőnek becsmérelni.

Szódási Miklós felvételét hozzánk valójában Mityku Ákosnak köszönhette. Aczél Géza barátja protezsálta neki, aki sportvonalon futott a tanácson és régi elvtársi-munkásőri barátság fűzte Mitykuhoz.

Miki azonnal Mityku kedvence lett. Kis csapatunknak mint a pedagógusok igazi gyöngyszemét mutatta be. Egyik héten Comeniushoz, a másik héten Makarenkóhoz hasonlította, amit több kollegánk túlzásnak tartott. 

Miki jó érzékkel igyekezett Mityku elismerését megnyerni. Délelőtt a főnök Bagolyfalván tanított és elvárta, hogy hazaérkezésekor ne történjen semmi „különleges” a kollégiumban. Szódási minden gennyes ügyet eltitkolt, ami a főnök délutáni meddő viccelődését megzavarta volna a „Kóterban”. 

Olykor a kollégiumvezető érkezése előtt 5 perccel lement két gyerekkel az udvart seperni. Ezután mindenki előtt példaképnek állították be.

– Végre egy nevelő, aki nem szégyelli a munkát! – harsogta Mityku ilyenkor, és feltette az ezerszer meghallgatott lemezt „Hogyan lettem munkáskáderből rettegett főfelügyelő” címmel. A „Kik és miért pitiztek nekem” fejezetet már kívülről fújtuk. 

Szódási másik bevágódási trükkje az volt, hogy az emeleten valamilyen „látszatjavítást” végzett. Bemaszatolta a kezét és szerszámokkal a kezében lejött a tanáriba. Mityku ezután előadta, hogy végre van közöttünk egy karbantartó tanár.

– Ha itt valaki jutalmat, minőségi pótlékot szeretne pedagógusnapon, az hordjon csavarhúzót a köpenyében! – harsogta gyakran kivörösödött arccal

Először apró jelekből következtettünk arra, hogy a Kóterbe felvett ifjú Makarenkóval baj van. Az élelmes diákok az üzemekből péksüteményt, vagy sajtot loptak neki, aki a figyelmességüket plusz kimenővel honorálta. 

Később elterjedt a szóbeszéd, hogy két deci pálinkáért kinyitja a vendégszobát a szerelmes fiataloknak. Kevesen éltek ezzel a lehetőséggel, mert a tanár úr ezután elvárta a részletes beszámolót az éjszakáról még a tartós kapcsolatban élő pároktól is. 

Szódási saját szerelmi életéről meglehetősen bizalmasan nyilatkozott a kolléganők csoportjába tartozó lányoknak, akiknek feltűnt, hogy ittasan milyen bókoló, olykor kétértelmű megjegyzést tud tenni tini bájaikra. Ha túl heves volt, finoman emlékeztették feleségére és beteg gyermekére, akik kollégiumi szolgálat után a kapuban várták Mikit.

A visszajelzések felháborították a nevelőnőket, de Mityku kegyencével szemben tehetetlenek voltak. Mindenki tudott arról is, hogy alkoholizmusa miatt beutalták Nagykállóba egy hétre, de Mityku ravaszul elsimított neki mindent. 

Már azt hittük, hogy a szünidőben kipiheni a sorozatos hülyeségeit, de a nyári gyakorlat alatt kibújt belőle a pedofil kisördög. Mivel minden nap csak egy tanár adott szolgálatot a koleszban, Szódási elkezdte kétértelmű ajánlatokkal bombázni a végzős lányokat. Éjszaka ellenőrzés ürügyén bekopogott, majd eltolta az ajtó elé barikádként beállított széket a lányok szobájának ajtaja elől, hogy bejuthasson. 

Egyik hajnali ötlete volt, hogy Ágica nevezetű diákjának tálcán szolgálta fel a virslit mustárral, obszcén megjegyzésektől kísérve nagylelkű gesztusát. Ágica hideg cinizmussal reagálta le a szolgálatos tanár felajánlkozását. 

Az üzemekben aztán kezdett terjedni a hír Szódási félrészeg akcióiról, de Mityku ismét megvédte. A végső csapást a szellemi fogyatékos diáklány, Mary „kipakolása” jelentette. 

A gyárban feltűnt Mary állandó nappali álmossága a dolgozóknak és néhány asszony kifaggatta. Kiderült, hogy Mary mellé – szobatársak híján (mert már azok hazamenekültek) – rendszeresen bebújt ruhástól Szódási és simogatni kezdte. A kislány reszketve hallgatta, hogy a tanár úr itt egyszer vezető lesz, és belőle tanárnőt csinálhat, ha ő úgy akarja, és ha kedves lesz vele… Hogy bizalmas légkört alakítson ki, szaftos kitalált történeteket mesélt tanárkollégái magánéletéről a leánynak,… Megemlítette néhány diáklány nevét a másik emeletről, akik hízelgésükkel, epekedésükkel folyamatosan zaklatják…

Végül Maryt barátnője mentette ki Szódási érzelmi csapdájából. Nevelője közeledéseiről beszámolt a gyári szakoktatóknak, akik azonnal jelezték Hálósi igazgatónak a különleges esetet. 

Ekkor már sejtettük, hogy Mityku Ákos kegyence menthetetlen. 

Finoman rúgták ki, így magasabb pozícióba került, de szerencsére nem gyerekek közé – hanem a katasztrófavédelemhez.

R. Kovács László

LAST_UPDATED2