Payday Loans

Keresés

A legújabb

CÉKLA PDF Nyomtatás E-mail
Jó és rossz evés-ivás, vendégség
2013. január 03. csütörtök, 07:28
CÉKLA - méregteleníti a májat és potenciát is növel..:) ideális szilveszter után..)) A cékla szinte az egész világon közkedvelt zöldség. Az ókori görögök előszeretettel fogyasztották a levét, úgy tartották, vérhűsítő hatású. A római polgárok szintén láz ellen használták. Igen magas a kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, kén, A-, B- és C-vitamin tartalma. Vérszaporítóként él a köztudatban, bár semmivel sem tartalmaz több vasat, mint növénytársai. Az állítás viszont mégis igaz, ugyanis a céklából tudja szervezeted legjobban hasznosítani a nélkülözhetetlen elemet. A vér vörös vérsejtjei alkalmazzák a vastartalmát. Káliumtartalmának köszönhetően fogyasztásával növekszik az állóképesség, növekednek az izmok, felgyorsul a nyirokmirigyek munkája. Kálium tartalma hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, míg a cholin kitűnő tisztító anyag a májnak, a vesének és a húgyhólyagnak, és serkentőleg hat a test nyirokmirigyeinek munkájára. A cékla jó hatással van az emésztésre, a gyomor és a belek munkájára. Menstruációs panaszok esetén, vagy változó kor közeledtével is ajánlott a fogyasztása. Hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben is.




















CÉKLA - méregteleníti a májat és potenciát is növel..:) ideális szilveszter után..))
A cékla szinte az egész világon közkedvelt zöldség. Az ókori görögök előszeretettel fogyasztották a levét, úgy tartották, vérhűsítő hatású. A római polgárok szintén láz ellen használták. Igen magas a kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, kén, A-, B- és C-vitamin tartalma. Vérszaporítóként él a köztudatban, bár semmivel sem tartalmaz több vasat, mint növénytársai. Az állítás viszont mégis igaz, ugyanis a céklából tudja szervezeted legjobban hasznosítani a nélkülözhetetlen elemet. A vér vörös vérsejtjei alkalmazzák a vastartalmát. Káliumtartalmának köszönhetően fogyasztásával növekszik az állóképesség, növekednek az izmok, felgyorsul a nyirokmirigyek munkája.
Kálium tartalma hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, míg a cholin kitűnő tisztító anyag a májnak, a vesének és a húgyhólyagnak, és serkentőleg hat a test nyirokmirigyeinek munkájára. A cékla jó hatással van az emésztésre, a gyomor és a belek munkájára. Menstruációs panaszok esetén, vagy változó kor közeledtével is ajánlott a fogyasztása. Hatékonyan lép fel a rosszindulatú daganatokkal szemben is.