Payday Loans

Keresés

A legújabb

Hol a magyar virtus? PDF Nyomtatás E-mail
MAGYARSÁGISMERET ABC

saj sndor

Sajó Sándor: Magyar háromság

Légy ember, - Isten képmása,
Öleld magadhoz az eget;
E földből égig szárnyalásra

Egyéb se kell, csak szeretet;
Szeresd az embert, - földi sorsban
Édes testvérül nézzed őt,
Emeld, ki lent fetreng a porban
És vigasztald a szenvedőt.

Légy férfi, - sors vihara ellen
Magad magadnak menedék:
Önérzet, erkölcs, tiszta jellem,
Jó szív és nem hajló derék;
Légy tettre bátor, bár az élet
Száz csellel jár is körüled, -
Van éles kardod s büszke vérted:
Az igazság, s becsület.

Légy magyar! Bús fajodnak élni
Sorsodnak legszebb része, hidd;
Hitvány az ember, rongy a férfi,
Kit ez az érzés nem hevít;
Idegenségek vak bolondja
Száz szennyes árban elmerül, -
Hűs szív csak hazáját dobolja
Halálig rendületlenül.

E földön mint magyar háromság
E hármas eszmény lengedez,
A nagy világ s egy bús kis ország
Meghitt ölelkezés ez;
Magasságoknak zengetője
Mint hármas hangú égi kar -
Isten parancsa szól belőle:
Légy ember, férfi - s légy magyar!

homeless_in_winter

 

Mivel különbek a spanyolok nálunk? Hol a magyar virtus?

Hogyan lehet az, hogy bizonyos országokban legfelsőbb szinten is érzékelnek és hatékonyan meg akarnak oldani sarkalatos közösségi problémákat, míg nálunk ennek még csak halvány nyoma sincs?!

Míg Magyarországon rohamtempóban teszik ki az utcára a bankok és az önkormányzatok a tél beállta előtt a családokat, addig egy baszk pénzintézet leállította a kilakoltatásokat a spanyolországi öngyilkosságok miatt. Ott egy ilyen esemény cselekvésre készteti az embereket, a politikát, a hírcsatornákat, nálunk még a több tucat, kilakoltatásból fakadó halálesetet is elhallgatja a média!

A pénteki spanyolországi öngyilkosság után Rajoy miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőn a legrászorultabbakat érintő kilakoltatások ideiglenes felfüggesztéséről akarnak tárgyalni.

Az MTI híre szerint, a baszk Kutxabank takarékpénztár (feltételezem, hogy nem valami globális pénzintézet fiókja, hanem közösségi pénzintézet) szombaton bejelentette, hogy azonnali hatállyal minden olyan kilakoltatást felfüggeszt, amelyben az adósok elsődleges lakhelyüket veszítenék el, magyarán fedél nélkül maradnának. Teszik ezt mindaddig, amíg ismertté nem válik a kormány szándéka a kérdésben.

Közben Madridban tiltakozók százai tüntettek a "gyilkos bankárok" ellen, "Hitelsikkasztás" és "A Bankia elcsalja az emberek lakását" feliratú transzparensekkel. A demonstrálók csatlakoztak azokhoz a kilakoltatott lakástulajdonosokhoz, akik három hete táboroznak az egyik legnagyobb spanyol takarékpénztár madridi székháza előtt.
Éppen itt az idő arra, hogy a spanyol példa végre felrázza az embereket itt Magyarországon is!

De miért is kell várni arra, hogy a több ezer kilométer távolságban zajló események döbbentsenek rá minket, magyarokat arra, hogy mekkora slamasztikában is vagyunk? Mire vezetett eddig a fejünket a homokba dugó struccpolitika? Hiába takarjuk el a szemünket, attól még közvetlen környezetünkben, nap mint nap történnek kíméletlen, sokszor áldozatokat követelő kilakoltatások! Hónapok óta zajlanak a szemünk előtt az erőteljes otthonvédő tiltakozó akciók, - amiről egész Európa tud - csak mi az érintettek nem akarjuk tudomásul venni a drámát! A kilakoltatásokat megakadályozni szándékozó tüntetőket (Koppány csoport) számos esetben csak rendőrségi csapaterő tudja csak visszaszorítani, mégis mindössze a közösségi oldalakon, az interneten kapnak kattintós szimpátia támogatást!

Hiába a több százezres szurkolótábor, ha egyszer ember kell a gátra! Vegyük végre tudomásul ez nem akciófilm, hanem a kőkemény valóság! A valóság pedig az, hogy a mindent megígérő politikai marionettszínház helyett nekünk kell kikényszeríteni az érdekeinket védő kormányzati intézkedést, a bankok megfékezését! a baszk Kutxabank takarékpénztár ugyan úgy profitorientált, mint a többi, de gesztust gyakorol. Miért? Mert tart a baszkoktól, és pedig joggal. Tőlünk ki tart? A maréknyi magyar talpraesett otthonvédő tevékenysége ideig óráig, megfékezi ugyan a leggátlástalanabb intézkedéseket, de társadalmi kiállásra van szükség! Ha már állítólag Európában vagyunk, és az EU elvár tőlünk, a magyar társadalomnak is van mit elvárunia tőlük! Nem kevesebbet, mint azonos elbírálást! Ha ebben nem képes a kormány az érdekeinket képviselni, úgy saját kézbe kell venni az „ügyintézést”! Mi, akik április óta szó szerint harcolunk a kilakoltatásra ítéltek érdekében, természetesen nem kívánhatjuk azt, hogy mindenki kövesse példánkat, azt viszont joggal elvárhatjuk a társadalom legjobbjaitól, - azoktól akik hangoztatják a közösségi értékeink fontosságát – ne kifogásokat keressenek, hanem tettekkel is bizonyítsanak kiszolgáltatott honfitársaik érdekében, legalább olyan módon, mint a spanyolok.

Rázzuk meg végre magunkat, követeljük a kormánytól, a bankoktól a kilakoltatások azonnali leállítását, és ha nem reagálnak erre, tüntetni, éhség sztrájkolni kell az alapvető emberi jogaink megvédése érdekében!

Várjuk a tetterős magyarokat az otthonvédelembe! érdeklődni tájékozódni:
Rendszerváltó Fórum, Marevosz, Koppány csoport!

 

LAST_UPDATED2