Payday Loans

Keresés

A legújabb

Ceausescu hétköznapjai PDF Nyomtatás E-mail
2011. október 11. kedd, 05:26

23:10, Kedd (október 11.), DUNA Televízió

Az aranyajtók rejtekében
(Behind the Golden Doors: The Private Life of Nicolae Ceausescu)

francia dokumentumfilm, 52 perc, 1990
rendező: Dorin Dofoftei

A román diktátor hétköznapjai

A francia dokumentumfilm-készítő felbecsülhetetlen értéknek jutott birtokába: megszerezte azokat a felvételeket, amelyeket Nicolae Ceausescu testőrei és bizalmi emberei készítettek a diktátor hétköznapjairól, egy-egy jelentősebb családi vagy baráti összejövetelen, vadászaton. A felvételek természetesen titkosak voltak, hiszen míg a nép a szó szoros értelmében éhezett, addig a Ceausescu család otthonában soha nem látott bőség és jólét uralkodott. Életstílusuk mégsem ezt tükrözte, sokkal inkább egy kispolgári család hétköznapjaiba nyerünk betekintést.

Idő szerint | Hely szerint
Vetítik: DUNA TELEVÍZIÓ: Kedd (Október 11.) 23:10

_____________________________________________________

Vélemény Összes hozzászólás (5)
Cyberia | Válasz ápr. 16. 21:23 | 5/5
Jó film volt, az elejéről én is lemaradtam.
Azt tudtam hogy nagyon rossz volt a helyzet, de azt nem hogy ennyire. A vetített jelentek alapján azon a szinten sem volt az ország, mint most Észak-Korea.

Kárpátok Géniusza...

ammami | Válasz ápr. 16. 21:21 | 4/5
Végét láttam, szeretném ha megismételnék!A rádióujságban semmi nem volt róla,miről szól! Ha a cím mellé tartalmat írnak, többen megnéznék!!! A kommentek után ítélve, mást is érdekelt volna!

Kakukk76 | Válasz ápr. 16. 21:14 | 3/5
Sose hallottam, hogy a franciák marhára ajnározták volna a románokat (tudtommal a románok kapaszkodnak a nagy rokonságba). Egyébként se túl illedelmes összemosni egy népet és egy rajtuk élősködő diktátort. Régi hagyomány szerint mi a lengyelekkel vagyunk jóban, mégsincs szó ajnározásról... és nekünk se Jaruzelski jut eszünkbe, ha szóba kerül Lengyelország...

Egyébként jó kis dokfilm volt, sajna csak a végét láttam :(

CDK | Válasz 2009. dec. 23. 12:23 | 2/5
Ajjjj az elejéről lemaradtam bazzz....remélem lesz még.

Némi öröm az ürömben, lám-lám azoknak a franciáknak kell revideálniuk a látásmódjukat, akik mindig is agyonajnározták Romániát és a románokat, beleértve Csau elvtit meg a rendszerét is:/

feketevipera | Válasz 2009. dec. 22. 23:52 | 1/5
Érdekes és érdemes volt látni ezeket a privát felvételeket. Kiderült, hogy miközben Romániában is az egyenlőségről szónokoltak, Ceausescuék valójában milyen fényűző életet éltek. Azt már korábban hallottam, hogy a palotájukban még a kilincsek is aranyból voltak. A kommunista/szocialista pártelittel egy új elnyomó réteg született meg, aminek élén sokszor egy paranoid diktátor állt, mint jelen esetben Ceausescu is. Szégyen, amit produkált, és remélhetőleg sohasem fog nyugalmat lelni a lelke.

LAST_UPDATED2