Payday Loans

Keresés

A legújabb

Ifipark + Nyilván tartottak PDF Nyomtatás E-mail
A Kádár rendszer anno és ma

radics bla

23:30, Péntek (szeptember 30.), m1

Lesz egyszer egy Ifipark?

50 perc

rendező: Seres Tamás
operatőr: Reich László
közreműködő: Benkő László, Bergendy István, Kisfaludy András, Komár László, Pataky Attila, Schuszter Lóránt, Sebők János, Som Lajos, Szigeti Ferenc, Török Ádám
szerkesztő-riporter: Kapuvári Gábor
vágó: Székely Attila



Ötven éve nyílt meg a Budai Ifjúsági Park. Mindössze huszonhárom évig működött, mégis ebben az intézményben ringott a magyar rock bölcsője. 1985-ben bezárták és azóta reménytelenül pusztul. A dokumentumfilm a legendás múltról, a szánalmas jelenről és a lehetséges jövőről szól, rocksztárok, szakírók, filmesek, elméleti kutatók, építészek és más szakemberek véleményeit közreadva.

+

Szőnyei Tamás: Nyilván tartottak

„Bizonyítékát adta a zenekar és >sleppje< társadalomra veszélyes tevékenységének”
Bárányvadászat


Piramis, Beatrice, P. Mobil, Hobo Blues Band: a csövesvilág állambiztonsági nézőpontból legproblematikusabb zenekarai. Emlékezik: Nagy Feró (Beatrice).

*

„Minket nem a zenei stílus érdekel” „Zuglói” „Subások” „Közössége”


A népzene mint a nacionalista ellenzékiség megnyilvánulása: állambiztonsági akciók a magyarnóta és a táncház ellen. Emlékezik: Sebő Ferenc.

*

„Célkitűzés: az ellentétek szítása”
„Szakállas” „Énekes” „Gitáros”


1968-73: az addigi legnagyobb szabású állambiztonsági operáció a rockzenében: a célpont Baksa Soós János (Kex), Radics Béla (Tűzkerék) és Bródy János (Illés). Emlékezik: Kisfaludy András (Kex).

*

„Szervezetszerű titkos együttműködés keretében”ˇ
Parancsok és végrehajtásuk


Priorálás, szűrő-kutató munka, szignalizáció, megfigyelés, lehallgatás, elbeszélgetés, avagy miként működtek a popzenei élet mindennapi gyakorlatában az állambiztonsági szervek hálózati munkájának alapelvei.


http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/melleklet/hirlista&id=5

LAST_UPDATED2