Payday Loans

Keresés

A legújabb

XII. Gospel Fesztivál Solymár PDF Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 25. csütörtök, 06:39

gospelheader

Köszöntő

Kedves Vendégeink!

Isten hozta Önöket az immáron 11 éves solymári Gospel fesztiválon.
jeno189k

Visszajáró és új vendégeinknek egyaránt örömmel jelentem: „felső tagozatba” léptünk, és igyekszünk a következő tíz esztendőben is rászolgálni látogatóink szeretetére, bizalmára. Szervezőinkkel, előadóinkkal és állandó munkatársainkkal hosszú utat tettünk meg mire Illéssy Mátyás atya és e sorok írójának ötlete nyomán először szólalt meg a gospel ebben a gyönyörű környezetben, eufórikus, felejthetetlen élményt hagyva bennünk. A fő célkitűzés, hogy ennek a méltatlanul háttérbe szorított műfajnak otthont adjunk, hogy a magyar gospel előadóknak megkerülhetetlen szakmai találkozási pontként, nagy közönség előtt való bemutatkozási lehetőségként szolgáljunk és mindeközben a legszélesebb korosztályoknak teremtsünk lehetőséget, hogy átélhessék az igényes zene által közvetített jó hír, a közösségben megélt hit megtartó, bátorító, erőt és örömet adó hatását, reményeink szerint, - és a szakmától, vendégeinktől kapott visszajelzések alapján - jó gondolatnak bizonyult.

Sosem felejthetők a közösen átizgult pillanatok, amikor baljós fellegek gyűltek fölénk, ezt követően viszont a délutáni imádságok alatt egyszer csak kiderült az ég, és szikrázó napsütésben, szélcsendben folytatódhattak a koncertek egész este 10-ig, és akkor is csak Matyi atya búcsúszavaira eredt el az eső. Micsoda öröm volt, hogy óriásplakátok röpíthették szét a fesztivál hírét, milyen égi jel, hogy Ratzinger bíborostól kölcsönzött fesztiválmottónkat követően hamarosan új pápánkként köszönthettünk őt.

A megerősítésért, támogatásért és biztatásért nem lehetünk elég hálásak védnökeinknek, Mádl Dalma asszonynak és Beer Miklós püspök atyának valamint hűséges mecénásainknak. Nekik köszönhetően, 11 év alatt egyre merészebb álmokat válthattunk valóra.

Így lesz ez idén is, amikor először látogat hozzánk Dél-Afrika egyik nagy gospel reménysége, egy hirtelen feltűnt fiatal csillag, aki tehetségével, elhivatottságával, mély hitével, másokon segíteni akarásával és nem utolsó sorban elbűvölő szépségével Afrikában már nem ismeretlen a rajongók előtt, a bájos Mary Ann. Visszatérő, közkedvelt előadóink közül üdvözölhetjük a fekete hangú, fehér gospelénekesnőt, Dávid Viktóriát, a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott EverLand Gospelt, és a kárpátaljai Credo-t. Új lemezét mutatja be a rákospalotai Lumen Christi, de velünk lesz a leírhatatlanul energikus Regős Zsolt vezette miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium kórusa, a csákvári Gyémánt Gospel és a Pax Vobis is, akiknek látványos fellépőruháiban és koreográfiáiban egyformán gyönyörködhetünk. Ez utóbbi énekkar művészvendégekkel, Charlie Horváth Nice-al és a Wastaps együttes tagjaival lép színpadra. Bolyki Balázs jóvoltából részesei lehetünk a saját maga által képzett énekesek alkotta Bolyki Soul & Gospel Kórus fergeteges bemutatójának is. Új fellépőnk idén a négy, képzett énekes alkotta váci Hortus M. Singers, és kedvenc, visszatérő fellépő, a varsói Sienna Gospel Kórus az energikus és bájos Anna Bajak vezetésével, akik 2009-ben már elvarázsolták a solymári közönséget és koncertjükkel fantasztikus hangulatot teremtve jóval a fesztivál hivatalos vége után még ott marasztalták a lelkes, táncoló hallgatóságot.

Ehhez a gazdag műsorhoz kívánok Mindnyájuknak felejthetetlen élményeket, melyek ismét elhozzák majd Önöket Solymárra a XII. Gospel fesztiválra.


http://www.gospelfesztival.hu/

LAST_UPDATED2