Payday Loans

Keresés

A legújabb

Petri György:Apokrif PDF  Array Nyomtatás Array  E-mail
Zsidókérdések Magyarországon - Zsidókérdések Magyarországon

szimblumok

Petri György Apokrif; SZDSZ, Lánczi stb.

Petri György

Apokrif


Zakatol a szentcsalád
Isten tömi Máriát,
József nem tud elaludni,
keres valami piát.
Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget és gatyát,
lemegy a Háromkirályba,
hogy egy fröccsöt legalább ---
--- "Megint Isten?"
--- "Az hát, megint."
Sóhajt, nagyot húz, és legyint:
--- "Különben,
múltkor kivertem a huppot.
Ha az orrom előtt dugtok!
--- de így megmondtam a Marinak,
legalább tartsad a pofád,
úgyis szól mint a földrengés
mindig az a rohadt ágy,
közben - de komolyan! - ne halljak
több ha-ha-ha-halleluját!"


" Emellett sok zsidó van az országban, akik sok kárt okoznak... Ismernetek kell a zsidók gyalázkodását és erőszakra való hajlamát a Megváltó nevében napról napra. Emiatt Uraim, a hatalom nevében ne tűrjék őket el, hanem utasítsák ki őket. Ők a mi nyilvános ellenségeink akik szakadatlanul gyalázzák Urunkat Jézus Krisztust, Szűz Máriát k*rvának nevezik és szent fiát fattyúnak, és minket a fattyú és a torzszülött jelzővel illetnek. Ezért bánjatok keményen velük mivel mást sem tesznek, mint kínzó módon káromolják Urunkat, Jézus Krisztust, és megpróbálnak minket életünktől, egészségünktől, becsületünktől és javainktól megfosztani."


LUTHER MÁRTON prédikációja Eislebenben, pár nappal a halála előtt 1546 februárjában

Petri György (Budapest, 1943-2000) költő, műfordító, újságíró.

1966-tól az ELTE magyar-filozófia szakára járt. 1981-től 1989-ig a Beszélő című szamizdat lap szerkesztője, tagja a magyar demokratikus ellenzéknek. 1989-től haláláig a Holmi szerkesztőbizottságának tagja.

Első versei a Kortársban és az Élet és Irodalomban jelentek meg, majd évekre elhallgatott. Első kötete sikert aratott.

1994-ben az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje.


apokrif (apocryph)

görög szó: 1. tételes vallások által hivataloisan el nem ismert (ősi vallásoki iratok, könyvek) 2. hamis, koholt, nem hiteles 3. nem ismert, névtelen, rejtett, titkos, kétes hírű


Az emberek lehetnek jók, rosszak.
A zsidók emberek: a zsidók lehetnek jók, rosszak.



Az antiszemita rossz. Megbélyegzi az összes zsidót ismeretlenül.
A keresztényellenesség rossz, a magyarelenesség rossz, nem toleráns, hanem kártékony, destruktív, dekadens. Kik Magyarországon a keresztényellenesek? Én találkoztam már szélsőjobbos antiszemita keresztényellenessekkel (ajaj nem lesz jó, ha összetett mondatokat írok), de ők nem jelennek meg a médiában, nem kapnak kossuth-díjat, nyomtatást, kiadót, könyvbemutatót, publicitást, tv-intejút, napi sajtót, és érettségi tételt a diákoknak.

Magyarországon ki lehet még keresztényellenes? Bizony ezek - mondjuk ki - a zsidók. Nem mind, csak egyes frusztrált zsidók, mint Spiró, Tóta Árpád, Petri György. Ők kapnak kiadót, díjakat, publicitást...

Keveset hallunk a keresztényellenes kijelentésekről? (lásd még Spirót) Bizony a "liberálisok", csak az antiszemitizmus miatt ajvékolnak, ha a keresztényeket sértik vérig, azt nekik nem fáj, nem kürtöli szét az Axel Springer-média (ami tudtommal tv-csatornákat is üzemel, Tv2, RTL klub) ezzel az egész országot, itt csak a Kisgazdapárt tiltakozott egyedül Petri és Spiró kitüntetésekor, a Fidesznek nem fájt, igazi konzervatívok, ugye? Ez volt az akkori jobboldal... eddig.

Egy kis közbevetés, hogy jobban értse a tisztelt olvasó: Ungváry Rudolf egy Klubrádiós interjújában arra a kérdésre válaszolva, hogy "miért ilyen durva itt a jobboldal?", azt válaszolta, hogy "egy ország olyan jobboldalt érdemel, amilyen a baloldala". Vaktyúk is talál szemet, híres mondata: "Lánczi rosszabb mint egy antiszemita", Lánczi András (konzervatív, magyar) mondatai a Friderikusz showban (Szólás szabadságában) :
„Én egy pici történettel hadd fejezzem ezt be, én most jártam Bostonban egy konferencián, ahol megismerkedtem egy német professzorral, nagyon erős lesz, amit mondani fogok, de nagyon is idetartozik. Elmondta nekem, hogy milyen nehéz volt németnek Amerikában ösztöndíjasnak lenni. Mindenki gyakorlatilag ki nem mondva, kiközösítették, merthogy ő német, tehát fasiszta. De azt mondja, hogy ennél sokkal nehezebb volt az, amikor a különböző professzorok elsugdosták nekik, hogy mit gondolnak a zsidókról. És azt mondta ez a német ember, hogy ez volt a legnehezebb. A tanulság levonását mindenkinek a gondolkodására bízom.”

Ezek a mondatok kiváltották Ungváryban a haragot.

folytatás:

http://kkbk.blog.hu/2009/06/11/petri_gyorgy_apokrif_1