Payday Loans

Keresés

A legújabb

A magyar név újra szép lesz... PDF Nyomtatás E-mail
Magyar sors és hitvallás

56antaloczy konyv

KANADAI SZÍVVEL AZ '56-OS FORRADALOMRÓL


Antalóczy Scarlett “Freedom ’56” című könyvének bemutatója
Nézze meg a könyvbemutatóról készült videóriportunkat!

http://www.hunmag.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=146&catid=1&Itemid=2

Scarlett könyvbemutatójának hirdetése láttán rögtön a számítógépemhez ültem, hogy a keresőbe begépeljem a nevét. Nagy érdeklődéssel fedeztem fel, hogy egy komoly előadóművésznővel állok szemben. Angol, francia és magyar sanzonok egyedülálló előadásainak sokaságával találkoztam. Még nagyobb meglepetés ért, amikor megtudtam, hogy Scarlett nemcsak egy nemzetközileg elismert előadóművész, énekesnő és rendező, de a tradicionális kínai orvoslás és a természetgyógyászat doktora is. A világot járva, előadásaival, koncertjeivel és rendezvényeivel megmutatja művészetét színpadon, rádióban, televízióban. Sikerei azt mutatják, hogy a művésznő mesterien egyesíti a zenét, a gyógyítás művészetét és a képzőművészetet.


Komoly szimbólikus jelentősége volt annak, hogy a sokoldalú művészi tehetséggel megáldott másodgenerációs magyar, Antalóczy Scarlett, a Magyarok Világszövetsége torontói szervezetének november 4-i megemlékezésén, a Magyar Ház Kodály termében mutatta be a “Freedom‘56” című könyvének legújabb kibővitett változatát.

Az ünnepélyes csendben a meggyújtott gyertyaláng az 1956-os forradalom vérzivatarában elesett magyar testvérekért égett, előrevetítve Scarlett könyvének mondanivalóját is.

Az írónő így vall könyvének megjelenéséről:

“Bár az édesapám 56-os menekültként jött Kanadába, igazán soha nem foglalkoztam az 1956-os eseményekkel. Én egy zenészcsaládba születtem, és engem a magyarság mindig a magyar zenén és kultúrán keresztül érdekelt. Mikor közeledett az 56-os Forradalom 50-ik évfordulója, vágyat éreztem, hogy édesapámat valamivel megajándékozzam. Bárhol jártam zenei fellépéseim és munkámmal kapcsolatban, mindenütt megkerestem a magyarokat, és beszélgetni kezdtem az emberekkel a forradalomról. Először csak egy rövid, kisebb könyv megírására gondoltam, de minél több adatot gyűjtöttem össze, annál jobban kezdett érdekelni, nemcsak a forradalmi események, de annak létrejötte is, valamint az 1956-os Forradalomról alkotott vélemények…”

A Freedom ’56” című könyv több mint 150 tanúvallomást tartalmaz a forradalom túlélőitől, a világ minden részéről.

Íme néhány interjúalany neve:

Sándor Rácz (Hu), Jenő Sujánszky (Fr), Béla Lipták (Conn-USA), Joseph Miko (LA), Frank Felkai QC (TO), Sir Bryan Cartledge (UK), Ákos Engel-Máyer (Poland), László Kocsis (Czech), Mária Wittner (Hu), Judith Kopácsi (Brampton), Gyula Ficsor, PhD (Michigan), Géza Mátrai (TO), László Pásztor (Washington) Dr. András Ábel (Austrália) Károly Nagy (NY), Attila Michellar (NY), George Lovas (NY), Dr. P. Szilágyi (Miami), Attila Urmnenyhazi (Tasmánia), József Polgár, Vince Iványi, László Farkas, (Ottawa), Tibor Nyilasi, Márta Hidy, Márton Seregélyes, (Hamilton Ca), István Kántor (TO), Andrew Benedek (San Diego), Peter Unwin UK), Bishop R Patkai (UK), István Harmath (Chicago), Kornél Klement (Németország), Sándor Kostyal (Switzerland), Paul Zádor (Maryland, USA), R Vasky (Vancouver), Alex Erdályi, Micheal Reményi, András Pallavicini (TO), Phyllis Schlafly (Missouri), Zoltán Szigeti (Austrália), Zsolt Zétényi (Hu), Vince Sulyok(Oslo), Harry Wu(Virginia), Béla Szücs, (TO), Hongta Wu (USA), Erika Endes, Márta Von Heczy, Ervin Kulcsár, (TO), George Pálvőlgyi (TO), Pál Kántor, Prince George Habsburgh (Hu), Huba de Csege Wass (USA), Sergei Khrushchev (USA) és még sokan mások.

Az angol nyelven megjelent könyv célja az, hogy a magyarok hősies kiállása 1956-ban ismert és emlékezetes maradjon a magyar nyelvet nem beszélők és a fiatalabb generációk számára, és hogy a kommunizmus ellen vívott harcban a Világ emlékezetében elfoglalja méltó helyét.

A könyv újabb kiadásában Mátrai Géza, aki szintén 56-os résztvevő és emlékező foglalta össze a történelmi korszaknak a szerepét az 1956-os Forradalom kialakulásában, nagy segítséget nyújtva az olvasóknak a történelmi háttér megértéséhez.

Scarlett több könyvbemutató rendezvényt tervez a közeljövőben Ausztráliában, Angliában (Londonban), és Kanadában (Londonban és Torontóban). Kívánunk neki sok sikert.

A könyv a www.amazon.com honlapon rendelhető meg a könyv címére vagy a szerző nevére rákeresve. Az alábbi képre kattintva, ami a könyvborítóról készült, megnézheti a kötetet az Amazon.com online könyvesboltjában.

Felejthetetlenül csengnek emlékezetemben Scarlett szavai: “A két év alatt, ahogy a könyvet véglegesítettem, sokkal többet tanultam az 56-os Foradalomról, a magyarságról, mint az egész iskolaéveim alatt….”

Török Erzsébet
Torontó
2009, November 4.