Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az építőipari vállalkozások itt és most PDF Nyomtatás E-mail
A gazdaság és a szegénység

lugano

OPUS-STONE Kőipari Mérnöki Bt.

György Lajos „Piros”: 
Össze kell zúzni a társadalmainkat átitató hamis tudatot, ami elleplezi az igazságot.
Harcot kell folytatnunk a hazug médiával, a bolygószintű csalással, helyre kell állítani a sajtószabadságot.”



Dr. Csath Magdolna Asszony,
közgazdász részére


Tisztelt dr. Csath Magdolna!


Mai napon a „Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért” tájékoztatót tartott a Parlament Kávéházban, melyhez az alábbi észrevételeimet tenném hozzá:

Tudom, hogy a gondolataim kissé keményen lettek megfogalmazva, de nem hiszem, hogy azok az érintetteket sértené.

Sajnálatos módon a rendszerváltozásnak hazudott történelmi események óta a magyar gazdaság leggyalázatosabb ágazata az építőipar lett. Az ágazat képviselői –és itt elsősorban a fővállalkozásokra gondolok-, bizony szakmailag és erkölcsileg nagyon mélyre süllyesztették, züllesztették az építőipart, melyből történő kilábalására addig nincs esély, amíg az aktául kormányzó- és önkormányzatokat képviselő közigazgatási politika -legyen az bal-vagy jobboldali-, a vagyonosodását innen (is) szervezi ki.

Köztudomású, hogy a társadalom képviselői a gazságügynek becézett igazságügyet mára már a korrupciót legalizáló szervezetnek tartja, mely bizony részese a jelenleg működő problémáknak! A kisvállalkozók, a kétkezi munkát végzők szenvedik az igaztalanságokat tartalmazó, törvényileg legalizált törvénytelenségeket. Az elmúlt évtizedekben az aktívan semmittevő (kivéve a korrupciót és a feketegazdaságot szervezéseket) fővállalkozások lobby tevékenységének eredménye, hogy az érdekeiket képviselő, jogszabályokat alkotók sikerrel építették be azon, nem kevés törvényi előírásokat, melyek legálissá teszik az elvégzett munkálatok ki nem fizetését! E törvények hatására kezdődhetett el a feketegazdaság fejlesztése, melynek szerves része lett a politikusaink által szervezett, a közigazgatás által is irányította korrupció. A közbeszerzések mögé bújva bizony a törvénysértések halmaza történik, miközben az igazságszolgáltatás behunyja szemét, befogja fülét ….. ….

A társadalom eltartói (adózói) számára elkeserítően már 22.-ik éve intenzíven működik a korrupció, és érdekes módon annak végrehajtásában működő jól ismert cégeket a napig nem vizsgálták! Mire várnak, helyesebben megfogalmazva, kik állják az útját az igazságszolgáltatást vezetők részéről?

Sajnálatos módon a bíróságok nem kevés tisztségviselője mellőzve a tisztességes eljárásokat, nem az igazságot, hanem a törvényekben megfogalmazott gazságokat (ezek mögé bújva!) tekintik határozatuk megalapozottságának. 

Kíváncsi lennék véleményére, az alábbi, tisztességesnek nem nevezhető konkrét példákról alkotott véleményére, mert számomra egyértelmű tény, hogy az elmúlt időszakban a gazdaságot lezüllesztő lobby összefogva a jogi és közgazdász gerinctelen értelmiségeivel a politikát megvesztegetve minden következmény nélkül elárulta, kiárulta a nemzetgazdaságot és azon belül az építőipart!

Vajon a Megrendelő és a Vállalkozó közötti szerződések tartalmai megfelelnek az igazságérzetnek és az álságos jogszabályainknak? 

Néhány valódi megállapodás pontja, szó szerinti idézettel:

Mindenki előtt ismert Demján Sándornak a neve, aki egyben (illetve többek között) ügyvezető elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ), valamint gigaberuházások végrehajtója. Egyik építőipari cégének a „Vállalkozási” szerződés tervezete például az alábbiakat rögzíti:
„1.3.1.1. Vállalkozó a munkaterület átadásáig a nettó díj 10%-ának megfelelő jóteljesítési biztosítékot nyújt a Megrendelő részére”. 

Ez bizony a vállalkozások számára megalázó feltétel! Elméletileg az egyes, több százmilliós szakipari munkákhoz nem adnak előleget, ezen kívül a szakkivitelező, a kétkezi munkás, a létesítmény megvalósítója tegyen le a Megrendelő számára több tízmilliónyi összeget (miközben a munkálatok anyagát, a munkabért hitelek felvételével előfinanszírozza), mely a Megrendelő számára annak saját, vagy meghatározott bankjában kamatozik, amit ráadásul a több hónapos munkálatok befejezése után 45 nappal utalnának vissza, esetleg valótlan indokokkal csökkentve! 

A Vállalkozó hozzájárulását kell, adja a létrejött szerződés Megrendelő által megjelölt harmadik félre történő cedálásához! Mit takargat a Megrendelő, hova menti a legálisan lopott vagyont?

Abban az esetben, amikor olyan pótmunkák merülnek fel, amelyekre a költségvetés tételes egységárai nem alkalmazhatóak, akkor azokat a Felek reális, versenyképes piaci és a Megrendelő által elfogadott árakon fogják elszámolni. Az egységárakban való Vállalkozó - Megrendelő közötti megegyezés hiányának ellenére is a Vállalkozó köteles a pótmunkákat haladéktalanul elkezdeni és megvalósítani. (ezt tartalmazza a gazdasági lobby által alkotott Ptk. is, mely által milliárdos nyereségekre tettek szert a fővállalkozások e törvényi előírást felhasználva, kihasználva, a bíróságok, az igazságügyi szervek aktív közreműködésével!)


KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. Általános alvállalkozói szerződéses feltételei 9.14. pontja az alábbiakat rögzíti: 

„a Megrendelő mindaddig nem köteles a vállalkozói díj-követelés teljesítésére, és a Vállalkozó mindaddig nem jogosult annak követelésére, amíg a Fővállalkozói díj a Megrendelő bankszámláján jóváírásra nem került.”

Már a szerződésben rögzítik, hogy a kisvállalkozó a pénzéhez nem fog hozzájutni! És ez bizony a magyar valóság!


A mai napig még senki nem vizsgálta, hogy kik vesznek részt a megveszteglésekben, a korrupció lebonyolításában, pedig a médián keresztül ettől hangos minden tényfeltáró szerv, az ÁSZ.,a PSZÁF, a minisztériumok, az igazságügyi szervek, kamarák, érdekvédelmi szervezetek, stb., stb. 


A különböző magukat intelligensnek is tartó szervezetek jól fizetett (nem csak az államigazgatásban semmittevőkre gondolok) alkalmazottai hihetetlen pénzeket kaszálnak anélkül, hogy valóban vizsgálódnának az ügyben, vajon hogyan alakult ki a szürke és feketegazdaság, hogyan kényszerítették rá a gazdasági lobby által készíttetett jogszabályok e tettekre a vállalkozásokat? Hogyan is működik, működtetik azt legálisan mind a mai napig! Hogyan működik a közbeszerzés?


Vajon a napi hírekben elhangzottakra miért nem kapja fel a fejét az igazságszolgáltatás? Például:

nemrégiben közbeszerzéses eljárással pályázatot írtak ki egy nagy értékű kastély felújítására. A pályázok tudták, hogy mire kell az ajánlatot leadniuk, és a vállalt feladatot I. osztályú minőségben mikorra kell befejezniük. A nyertes cég 900 millió forintos ajánlatot adott. Nem sokkal később a város polgármestere a médiában arról beszélt, hogy a nyertes cég képviselője megkereste, és arra hivatkozva, hogy a vállalt határidőre csak akkor tudja a munkát befejezni, ha több műszakban végzik a tevékenységet, melyért még plusz 100 millió forintot kérnek. A kérésnek eleget tett az önkormányzat. A médiatájékoztatást követően 3-4 héttel később meglátogattam a helyszint, és elbeszélgettem a portással, akitől megtudtam, hogy bizony a túlmunka foglalkoztatásról nem tud… Ezek szerint a plusz 100 millió forint mire is kellett? Mi a funkciója?
A fenti város másik, közbeszerzéses eljárás keretében újabb munkálatokra írt ki pályázatot, meghatározva annak műszaki tartalmát a befejezési határidő (2011.03.30.) rögzítésével. A munkálatokra adott időszak 4 hónap, és a munkálatoknak 2010. november 3.-án el kell kezdődnie. Mai napig a nyertes részéről még nem kezdődött el a munkavégzés, pedig lassan másfél hónapja ott munkát kellene végeznie!

Néhány szó a körbetartozásokról, melyek szerintem nem körbe tartozások! Ezen megrendelői, fővállalkozói tartozások valójában a zsarolhatóságot takarják, hisz minden fővállalkozó (nagyon kevés kivétellel!) részszámlái már ki lettek fizetve! (sokszor elhangzik, hogy az állam nem fizet. Ha nem fizet, akkor a fővállalkozó miért nem követeli jussát peres úton? Ilyen esetről még nem hallottam). De tételezzük fel, hogy az állam nem fizet! Ez nem jogosíthatja fel a milliárdos fővállalkozást arra, hogy e miatt ő se fizessen! Főleg annak fényében, hogy a megvesztegetett politikai elit már megkapta a jussát, és a fővállalkozásokban tevékenykedők is az illegális jutalékukat már fölvették az alvállalkozóiktól, akik viszont a kétkezi munkásokat foglalkoztatják feketén, vagy szürkén, akiket nem fizetnek ki! És ők azok, akiket megaláznak, meggyaláznak, nyomorban tartanak az elvégzett munkálatok ki nem fizetésével!

Hogyan lehetne rendet csinálni? Szerintem (lehet, hogy kissé naivan gondolva) nagyon egyszerűen:

Köztudomású, hogy az APEH és a Vám szervezetek igen komoly adatbázissal rendelkeznek. Ha a vállalkozó elvégezte a feladatát, ha arról kapott teljesítési igazolást mely alapján benyújtotta (tértivevénnyel megküldte) a számláját mely, ha a határidőre nem lett kifizetve, akkor mindennemű felszólítás nélkül a számla tömbbel, és a könyvelője napra kész adónyilvántartásával bemehessen az APEH-hez, amely jogosulttá válhatna:
a Megrendelő bankszámlájáról inkasszóval leemelni a követelést (APEH ebben profi), plusz 5% ügyintézési díjjal együtt, mely az APEH.-t illetné, és tovább utalná a jogosult részére, úgy,
APEH így a vállalkozótól is azonnal leemelhetné a fennálló adótartozást (ha van), 
Az előző lépésekkel a törvények tiszteletével történhetne a tényleges elszámolás, csökkentve a bíróságok leterheltségét is.

Ha létezik a különböző érdekvédelmi szervezetek, kamarák, szövetségek, klaszterek (együttesen a kartellek) által hangoztatott körbetartozás, akkor az illetékesek igencsak jól megfizetett nyakkendősei miért nem tettek annak felszámolására, a felmerült problémák megoldására lépéseket? Miért csak dumáltak, dumálnak a nagy semmittevésüket legalizálva? 

Egyre gyakrabban hangzik el a fővállalkozásokat képviselők részéről a nyilatkozat: alacsonyak az építőipari árak! Alacsonyak? Valóban?

Érdekes, mert a média ennek az ellenkezőjét nyilatkozza, amikor összehasonlítja a „nyugat-európai” építőipari beruházások bekerülési költségeit, mely beruházásokat ráadásul a legkorszerűbb technológiával végeznek, miközben érdemes lenne megnézni, hogy a magyarországi kétkezi melósok milyen munkaruhában, milyen védőfelszereléssel, milyen gépparkkal valósítják meg a ki nem fizetet munkabérért az itthoni beruházásokat? Vajon például miért kell a METRO beruházáshoz és más állami beruházásokhoz giga költségekért szaktanácsadó cégeket alkalmazni? Ez most kiket minősít, vajon valójában kik is a dilettánsok? 

Volna még mondanivalóm bőven az elmúlt 40 év építőipari tapasztalatom alapján, de majd legközelebb…


Vácszentlászló, 2010. december 08.


Üdvözlettel:

Kovács István