Payday Loans

Keresés

A legújabb

Prohászka Ottokár összegyűjtött munkái PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 08. szombat, 21:45

prohszka_ottokr

Prohászka Ottokár összegyűjtött munkái


A XX. század eleji magyar katolikus reneszánsz legfőbb kezdeményezője, mozgatója és emblematikus alakja Prohászka Ottokár. A katolikus hitszónok és közéleti gondolkodó, a székesfehérvári püspök írott életművét itt elérheti és újragondolhatja a nyájas Olvasó.

A XX. század eleji magyar katolikus reneszánsz legfőbb kezdeményezője, mozgatója és emblematikus alakja Prohászka Ottokár (1858–1927). Amennyire közismert és gondolatébresztő alakja volt a válságba jutott dualizmusnak, meghatározó szereplője a húszas éveknek, annyira sokan és sokszor értelmezték félre, forgatták ki tanítását, gondolatait a halála után.

Ady Endre egykori – becsült! – ellenfeléből, a Monarchia késő feudális vonásainak bírálójából, a világháború kérlelhetetlen kritikusából, a keresztény nemzeti eszme apostolából halála után egyesek a maguk szellemi elődjét, mások a fő szellemi ellenségüket alkották meg – utólag, a valódi Prohászka ismerete nélkül.

A katolikus hitszónok és közéleti gondolkodó, a székesfehérvári püspök írott életművét itt elérheti és újragondolhatja a nyájas Olvasó.

(A dokumentumok olvasásához az Adobe Reader programra lesz szüksége, ha nincs a gépén telepítve, innen letöltheti ingyenesen.)

Kötetek:

Isten és világ - Missziós levelek
A keresztény bűnbánat és bűnbocsánat
Fold és ég I.
Fold és ég II.
A diadalmas világnézet
Elmélkedések az evangéliumról I.
Elmélkedések az evangéliumról II.
Magasságok fele
Világosság a sötétségben
Korunk lelke
Kultúra és terror
Ünnepnapok
Élet igéi I.
Az elme útjain
Hit és ész
Utak és állomasok
Élet igéi II. - Az Úr ünnepei
Élet igéi III.
Új elmélkedések
Az Úr házéárt
Az igazság napszámában
Iranytű
Soliloquia I.
Soliloquia II. - Élet kenyere
Sion hegyen - Tartalommutató


http://www.gondola.hu/cikkek/59632

LAST_UPDATED2