Payday Loans

Keresés

A legújabb

NAPVÁGÁS nemzeti rockzenekar PDF Nyomtatás E-mail
5. Ének, tánc és zene

szentkorona orszga

NAPVÁGÁS nemzeti rockzenekar


Ez a zenekar csak azért alakult, hogy a fiatalok számára jobban fogyasztható rockzenébe ágyazva próbáljon IGAZ történelmet tanítani és előbb utóbb becsábítsuk őket történelmi tárgyú előadásokra is. 

A zenekar történelmet énekel, a szövegeket dr. Varga Tibor írja, aki történelmi és jogtörténeti előadásokat tart szerte Kis- és Nagy-Magyarországon.

Azok a fiatalok, akik népzenét hallgatnak és néptáncra járnak, akár maguktól /ami igazán ritka/, vagy mert valaki erre nevelte őket, azok már jó úton vannak, a zenekar főleg azt a réteget célozza meg, akiket nem nevel senki és elsodródnának teljesen a másik, liberális irányba, s talán ezen, a számukra jobban fogyasztható, rockzenén keresztül eljut a magyarságához és elkezd foglalkozni a magyar történelemmel!

Ez olyan, mint amikor az ember a beteg szervezetbe az orvosságot lekvárban rejtve próbálja bejuttatni ! Őket sokkal nehezebb megszólítani egy szárazabb előadással, mint a középkorúakat, vagy az idősebbeket. 

A fiatalok lelki és szellemi állapota, pedig kulcskérdés a mai nemzeti oldal számára, hiszen rajtuk fog múlni, hogy 5-10 vagy akár 20 év múlva milyen állapotban lesz Magyarország és mennyire tudjuk megváltoztatni a jelenlegi helyzetet. Tőlük függ a mi jövőnk is!

Észre kell vennünk, hogy a nemzeti oldalon lévő fiataloknak nem tanítják az igaz történelmünket és elég keveset tudnak ezekről a dolgokról. A nemzeti oldalon dolgozó embereknek, legyen az előadó, zenész, újságíró bárki, folyamatosan meg kell kerülni az állami gépezetet és most mi is ezt tesszük azzal, hogy egy rock zenekar számaiba ágyazzuk bele a történelmi eseményeinket és azoknak az okait, jelentőségét. Így a fiatalok között talán jobban be lehet ezeket a fontos eseményeket vinni a köztudatba.

Minket nem támogat senki, ezt a zenekart is az emberek nemzetünk iránt érzett szeretete tartja fent és nem a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, ez a mondat rákerült az első lemezünkre és minden további lemezre is rá fog kerülni, mint ahogy Tibor minden könyvén is szerepel. Ezek fontos dolgok, hiszen folyamatosan mutatnunk kell, hogy az 1945 óta fennálló, a magyarok számára teljesen idegen rendszerrel, semmilyen együttműködésre nem vagyunk hajlandóak !

A zenekar 2007.június 24-én, Keresztelő Szent János születésnapján egy tűzgyújtás alkalmával alakult.

A név választás egyáltalán nem volt véletlen, nagyon fontosnak tartottuk, hogy egy szakrális eseményt bevigyünk a köztudatba. 

A ' NAPVÁGÁS ' a középkori királykoronázási szertartás egyik rítusa . pontosabban a királykoronázási szertartás öt eleméből a negyedik elem, ez az amikor délben, amikor legnagyobb a fény ereje, az uralkodó a Szent Koronával a fején fehér lovon fellovagol a koronázó dombra, mely az ősök által megszentelt haza, térben és időben kicsiben /földjét az ország megyéiből hozzák, olyan területről, amely a történelmünket befolyásoló fontos események tanúja volt pl.: Csongrád megye - a pusztaszeri templom romjából, Esztergom - Szent István születési helyéről... stb./, itt a verőfényben, négy égtáj felé fordulva a magyar király kereszteket vág a kardjával, így adva meg a haza védelmét, akárcsak archaikus imáinkban:
"...Kerülj Kereszt, Szent Kereszt, őrizzetek, hogy úgy nyugodjak Mária kebelébe!" 

A zenekar tagjai: 

dr. Varga Tibor
alapító, szövegíró, táltosdob, vokál 

Füsti Molnár Lajos 
zeneszerző, szólógitár 

Tóth József
ének

Füsti Molnár István
basszusgitár, vokál

Füsti Molnár Gergely 
dobok 

Most készül a második lemeze a zenekarnak.

Az első lemez 2008.-ban jelent meg Hunyadi Mátyás trónralépésének 550. évfordulója alkalmából, amit az állam nem ünnepel meg, helyette az olasz reneszánsz évet ünnepeltünk.

Ennek az albumnak a címe: „Ragyogj, ragyogj Szent Koronánk, csillaglánggal mutass irányt!”


Ma Magyarországon nemzeti rockzenésznek lenni küldetés!
http://www.napvagas.hu/

varga tibor